/ЯНУАРИ/ Виелици бушуват, снегове въртят се, мами се вълнуват, бебчета роят се

• 13 894
  • 315
  •   1
Отговори
# 165
Честити бебоци на мама монд и мама галя. smile3525 smile3525 smile3525

# 166
Честито на щастливите мами Hug
Коконка честито и на теб за племеничката, и аз след два месеца ще стана леля Hug

# 167
честити бебчета на mond78 и Galia K. Да са здравички, да хапват и да спинкат много 

Анджи, честит първи месец на малкото ти ангелче  Hug все така добре да наддава за радост на мама и тати

Момичета, да ви попитам нещо. От няколко дни ме боли глава отзад и то като се наведа надолу. Все едно усещам страхотно налягане. Вчера като ходих на доки тя ми премери кръвното - 85/60 - така ми е през цялата бременност. Каза, че като го вдигна до нормалното 120/80 ще ме боли глава, защото за мен ще е високо. Да знаете нещо против тези болки. Как да си сваля кръвното? Не мога да лежа - като легна главата ми тежи и много боли...

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 23:37 от DesiT

# 168
Аз да споделя моят опит по въпросите които е коментирала nadya_geo
За козметиката тук са много нащек с алергиите и всичко което се препоръчва е все слабо алергично, но от моят педиатър знам да ползвам само най-простичките кремчета, които са на естествена основа и без миризма, т.е. да няма парфюм в тех. За дупето пък тук се използва най-обикновен вазелин в едни големи кутийки. Ако пук дупето се подсече ползвах един крем подобен на пенатен с цинков оксид, но само при необходимост. най добре действа измиване на дупето с вода при всяко сменяне на памперса. кърпички позвах само когато сме навън. За кърпичките също позвам безароматни, но не мисля че в Бг има такива, защото търсих това лято и не намерих.
За обиколниците също смятам че нама нуйда. красиви са, но ще са полезни като почне да се върти из леглото и да си удря главата.
Колкото до положението за спане, тук ни надуват главите бебето да спи в началото само по гръб и по никакъв друг начин, заради този синдром на внезапната смърт при кърмачета. мойе и съвсем лекичко настрана, подпряно с възглавничка може би, но ако лежи настрана има опасност да се захлюпи по очи и да се задуши.
За захранването, аз започнах от 4,5 месеца но без да отменям хранене, само давах по малко преди кърмене, но доктора ме посъветва да давам допълнително желязна добавка след 5 месец именно поради тази причина. После почнах да и давам АМ на някои от храненията и спрях желязото.

# 169
Филипа- добре заварила Simple Smile Как няма да съм свежа, камък ми падна от сърцето Simple Smile
Имам много да чета, но смятам в понеделник да наваксвам. Колко много нови бебчета само, много е весело Simple Smile Стига само сме се оплаквали- сега е време за празници:)
Мари- аз другия месец чакам и племенник, просто така ни тръгна от миналата година, а аз като най-голяма водя парада, по-скоро си провлякох краката Simple Smile

# 170
Браво Коконка, малките ще са на една възраст, да са ви живи и здрави Hug
Отностно спането на бебето и аз съм си мислела , че спането по гръб е най подходящият вариант за бебето.

# 171
  • Троян
Честито на новите мамчета!  bouquet
За каната-сестрата на мъжа ми така си стелизирала нещата с нея и тя ми даде този акъл.Но и на мен ми се струва ,че  не е достатъчно,защото не е ли за много кратко време.
Аз да се оплача малко.Краката са ми станали като балони и вече започнаха да си отичат и нагоре,чувствам кожата им доста опъната и постоянно ги мачкам и раздвижвам,но без ефект.Таткото вика да звъня утре на доктора,но мен хич не ми се иска да го притеснявам в неделя(все се случва да му звъня почивните дни),а пък ме е страх да не каже да влизаам в болницата Rolling Eyes
Лека нощ на всички!

# 172
Евито, при теб какъв цвят е тапата?Моята вече втора седмица си пада и както написах днес доизпада в ръцете на доки Laughing Трябва да издържа все някак до другата седмица Simple Smile
Днес си купих силиконови предпазители за зърна не знам дали на бебетата им е хубаво да сучат така, и дали изобщо се получава, но за мамите с разранени гърди определено ще е много добър вариант.Някоя от вас кърмила ли е така?

# 173
Честито племенниче на Коконка!!!
Еви,  nbirthday само хубави емоции и много щастливи мигове ти пожелавам!
На всичко нови майчета, които съм изпуснала - ЧЕСТИТО!!!
Аз нямам търпение вече, усещам болки, но за мен това не са контракции, боли ме цялото влагалище, и болката е постоянна обеснявам си я като от напрежение от главичката на бебчето, защото ми казаха, че вече е много ниско.
Само не знам как да си обесня тези болки като при цикъл  newsm78 споменавали сте ги и на мен не ми е ясно, контракции ли са или само от преумора или....знам ли?!?!
Вече раждалите мами какво ще кажат по въпроса?
nevenska, nadya_geo благодаря за информацията!

# 174
Честити бебчета и на mond78 и Galia K! Да са им живи и здрави  bouquet  bouquet  bouquet

Коконка ти наистина звучиш много свежо, дано всички така да звучим като дойде момента. Радвам се много че сте добре с бебо и честита ти нова титла "леля".
Аз засега се ориентирам към петък другата седмица, дано всичко да е наред. И аз хем искам всичко да се свърши, хем умирам от страх. Ама трябва д амине, няма как, няма да си го нося вечно в корема я!!! Flutter

А между другото къде изчезнаха всички новородили мами от миналата седмица, те вече би трябвало да са си вкъщи. Никоя не се обажда, освен Морги и сега Коконка. Ами с Тедсън какво стана?

# 175
Коконка Добре дошла, наистина много свежо звучиш, всички трябва да сме така. Разкажи малко повече за самото раждане как мина, когато намериш време. Какво стана с диабета, какво казаха докторите, сега всичко с теб наред ли е? Още един вапрос - ти вика ли твоя педиатър в болницата или доктор от болницата прегледа бебето преди да ви изпишат?
ani4kata86 аз питах моят доктор за тези болки като при цикъл и той ми обесни че това е от връзките които се разтягат и организма така се подготвя за раждането и каза че е нещо нормално, да не го мисля. Също така мускулите се отпускат има доста по-голямо напрежение от тежеста на плода и всичко в куп води до тези малко неприятни болки. Аз също имам, но вече не им обръщам внимание, щом не са родилни болки.

# 176
  • Бургас
Добро утро   bouquet

Ехооо,аз ли съм най-ранобудна тази сутрин  hahaha hahaha

Честито раждане на новите бебчовци и техните мами !

Мари,аз си купих такива зърна ,но каучукови за периода ,ако бебока разрани зърната ми.Понеже предния път бяха изгризани буквално до кръв.Една приятелка с дългогодишен стаж в кърменето едва отби щерка си на 2 год. ме "светна" как се поставят,защото и това си има техника.Веднъж обясних на дама ,ако искаш ще обесня и на теб.Дано се справим. Rolling Eyes ,че иначе няма да ни послужат за нищо. Rolling Eyes

Коконка добре завърнала се!

Уф,тези студове тук ще ни побъркат.Дано да отминат скоро,че иначе ще държим цяла зима бебоците вкъщи на топло  Close Надявам се докато родя да се стопли  Wink

Момичета да попитам нещо.Аз почти съм сигурна,кога сме направили бебето,дали има връзка със раждането?  newsm78 Имам предвид датата по мои изчисления се пада след термин дали бебо няма да иска чак тогава да излезе  Thinking

# 177
  • Карлово
О, чудесни новини за двете вчерашни бебчета! Да са здрави и да радват родителите си!
Клои, аз с Мартина бях така, знаех датата на забременяване с точност едни-два дни и родих точно по моите сметки, въпреки че по формулата преносих с 8 дни. А и Марти нямаше никакви признаци за преносване.

И аз да си кажа мнението по повдигнатите въпроси. Не мисля, че светнатата лампа и пуснатия телевизор са добра идея за кърмене през нощта. Нали още в началото бебетата не са наясно кога е ден и кога нощ и точно с въвеждането на тъмно и светло започват да се ориентират, кога да спят по-дълго през нощта. А и майчиния инстикт е толкова силен, че не мисля, че някоя майка би заспала и задушила по този начин детето си.
Колкото до анемията-повечето педиатри в бг приемат за долна граница на хемогломина 120, а за деца и бебета той е доста по-нисък. И само нисък хемоглобин не е диагноза анемия. Мартина ми е захранена по старата схема на 4 месеца и пак на 6 месеца хемоглобина и беше 105, което за мен си е нормален.
За Бочкото съм съгласна с две ръце-това е българсия крем-чудо за бебета Grinning
Елеонора, даването на АМ е първата крачка към отбиването. Но не е гаранция все пак. Мартина е дохранвана една седмица, но я виж после колко дълго я кърмих. Важно е винаги да предлагаш гърдата, пък после давай по малко АМ, ако това те прави по-спокойна.  В началото при мен беше едни омагьосан кръг. Кърмене по 40-50-60 мин, после още 20 мин цедене. И след около 2-2:30 часа отново, т.е. имах по едни час почивка между две кърмения. Просто трябва да се успокоиш, наистина кърменето първия месец отнема почти цялото време понякога. Но ако си повярваш, че можеш, ще успееш!
Коконке, браво, свежарка си ти! Grinning
И накрая, но не на последно място: Честит рожден ден на Евито на патерица!

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 10:39 от микки

# 178
Мили майчета,

И нашето момченце се появи на бял свят в 01:05ч. на 29-ти декември, 3500g и 50cm. Казва се Данаил и вече се наслаждаваме на бебешката идилия вкъщи  Hug Целувки на всички бебета от нашата темичка и леко и безпроблемно раждане на останалите очакващи майчета! Heart Eyes

# 179
  • Карлово
Честито, Bubachko! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт