Модерна детска градина - има ли тя почва във Варна или не?

• 21 119
  • 427
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Аз мисля, че в момента е най-актуален въпросът с подаването на документите. Ей го на, от вчера пак висят хората на студа пред градините в центъра. Това е пълно безобразие и подигравка с хората. За съжаление най-вероятно няма да мога да дойда на пресконференцията, ако е такова времето, защото няма кой да гледа малката дори и кака и да е на градина. Но все пак ще видя какво мога да измисля.

# 16
Аз съм вече на линия.
Може най-актуалния проблем да е приема на документи, но не е единствения. Чудя се защо след като е толкова наболял проблема, на подписката на жалбата се отзоваха толкова малко хора?
Със стоене у дома нищо няма да се промени, разбирате ли?
Mimito, можем ли да направим пресконференцията наистина около 10-11.01? Даже не зная какви дни са?
Можем ли да се съберем на 08.01, например, в 17:30 ч.(18ч.) (предложете място, където да не е задимено, умирам на цигарен дим просто!), за около час някъде, където да систематизираме проблемите, въпросите и отговорите и стъпките, които ще преследваме?
Можем публично да зададем въпроса, след като беше обявено, че истерия уж нямало да има, защо още от събота (05.01) в двора на ДГ "Пушкин" (а може би и в други, не зная, добре е да се снабдим с информация, размърдайте се!) има жена, правеща списък на чакащите!!!!!???? Що за поредно безумие е това? Защо Общината не е разгласила достатъчно ясно за какво става въпрос? Защо електронното подаване на документи не можа да стартира? Защо не се прие друга дата? Защо не може приема на документи да е два месеца? Кое пречи?

# 17
Доня Туфиня приема на документи не е ли до месец май , както беше миналата година..... Shocked

# 18
  • Варна
До май месец е. В Кайсиева градина също правят списъци от сутринта пред градината Rolling Eyes. Аз не съм се записала още Laughing.

# 19
  • Варна, морето и сините вълни!
Ох, чудя се дали изобщо ще имам шанс тази година с ДГ?

Туфи, за дата на конференцията - щяха да ми се обаждат да кажа ще участваме ли или не в петък ранния следобяд, но точно тогава намериха момичето под навесите на Пиреус и Първаинвестиционна та нас ни забравиха. Мисля че утре ще ми се обадят.
Ще опитам пресконференцията да е на 11.01 защото на 10.01 заседава постоянната комисия по образование. Добре ще е да има човек там за да знаем какво ще се прави и да не се изказваме неподдготвени!

Наистина най тежкия проблем към момента е подаването на документите и липсата на места. Но това далеч не са всички проблеми. Не можем цяла конференция да изнесем само с тези 2 проблема.

На среща за обсъждане - вечер ми е невъзможно. Свободното ми рвеме (ако мога така да го нарека) е в диапазона 9,30-16.00. Embarassed Embarassed

# 20
И аз съм на линия.
Трябват ни снимки - какво се случва в момента пред градините???

Можем ли да се съберем на 08.01, например, в 17:30 ч.(18ч.) (предложете място, където да не е задимено, умирам на цигарен дим просто!), за около час някъде, където да систематизираме проблемите, въпросите и отговорите и стъпките, които ще преследваме?
Можем публично да зададем въпроса, след като беше обявено, че истерия уж нямало да има, защо още от събота (05.01) в двора на ДГ "Пушкин" (а може би и в други, не зная, добре е да се снабдим с информация, размърдайте се!) има жена, правеща списък на чакащите!!!!!???? Що за поредно безумие е това? Защо Общината не е разгласила достатъчно ясно за какво става въпрос? Защо електронното подаване на документи не можа да стартира? Защо не се прие друга дата? Защо не може приема на документи да е два месеца? Кое пречи?

За събирането на 8 януари - 17.30 е добре, но къде? в Мc Donalds единствено не се пуши...??

# 21
  • Варна
Съгласна съм, че това не са единствените проблеми, но е факт, че в момента се повтаря истерията от миналите години. Докога се питам  newsm78?! Трябва някой да умре от студ, не дай си боже, или какво?!?

# 22
Някой да измери температурата през нощта! Защото според г-н Базитов през март/в жалбата до общината ние искахме приема на документи да се премести през март/, нямало да е по-топло от първите дни на януари!

В къщи пред компа си е най-добре, затова трябва да се борим за варианта прием на молби през Интернет!

# 23
Съгласна съм, че това не са единствените проблеми, но е факт, че в момента се повтаря истерията от миналите години. Докога се питам  newsm78?! Трябва някой да умре от студ, не дай си боже, или какво?!?

Това ще се повтаря всяка година докато си седим само и си чешем клавиатурите. Докато не си размърдаме з..ниците да се борим всички заедно за нашите деца!
Само погледни до къде е темата за записване в ДГ - Варна и каква истерия цари и погледни колко са дошли тук с конкретно предложение, идея и колко ще се появят да направят нещо, колко ще отделят от своето време , за да се направи нещо за общата кауза! Защото Юлия са и уредени децата.Нея може и да не я боли че ти, аз или който и да е чака на студа!

# 24
  • Варна
Мимито, напълно съм съгласна с теб. Проблемът е, че повечето родители, които чакат за детска градина или ясла са вкъщи с децата и излизането в това време е доста ограничено да не кажа никакво. Аз лично няма на кого да оставя малката дори и кака и да е на градина. Ако температурите са над нулата все ще се юрна с малката.

# 25
В момента регистърът на страницата на общината не работи. Няма достъп до никаква информация!  Twisted Evil
Едва ли е случайно! Но при всички положения не е редно!

Това, че моето дете вече е на градина не променя отношението ми, че трябва да се бориме за развитие на нещата.

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 17:23 от JuliaP

# 26
  • Варна
Ми и аз чета, но не пиша по няколко причини. За мен най-големите проблеми в момента са записването и липсата на места, защото сме на тази фаза. Съгласна съм и за храненето, аз лично се старая да храня децата си здравословно. Съгласна съм напълно с поставените от вас въпроси. Но още не съм се сблъскала с реалността в яслата и детската градина, за да имам някакво мнение, предложение и т.н.
Освен това съм с две малки деца вкъщи и нямам кой знае колко време. Искате хора, които по всяко време да са на разположение, а аз съм зависима от много фактори. Иначе, принципно съм за. Ние сме към 13-то ОДЗ, обади ни се приятел да отиваме да се записваме днес на обед. Бясна съм на тази истерия и много ме е яд, че трябва да участвам в нея.
Ще следя темата и ако успея да намеря време, когато е необходимо, ще се включа с каквото и както мога. Hug

# 27
Катя и аз съм с две деца и завися изцяло от тях. Но поне помагам/вредя с идеи  Mr. Green

# 28
  • Варна
Аз май не съм много по идеите. Embarassed По-скоро по изпълнението. Примерно температурата мога да измеря. Мъжо през нощта ще ходи с колата, а тя има термометър. Та за това ще докладвам утре.

# 29
Аз не мисля, че желанието на родителите да запишат детето си в ясла/градина и произтичащите от този факт опашки могат да се категоризират с думата истерия. До голяма степен това е борба за оцеляване. Благодарение на градината родителите могат да работят и отглеждат децата си едновременно. А разходите за децата, както всички знаем далеч не са малки. Така, че всичко, което се случва произтича от малкото места.

Нормално е за всяко дете с подадена молба да има място в ясла/ДГ. Всичко останало е компромис и дискриминация на неприетите деца.

Общи условия

Активация на акаунт