Модерна детска градина - има ли тя почва във Варна или не?

• 21 125
  • 427
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Температурите са следните:
05.01. за 08 часа: -13 С, вечерта: -6С, -5С
06.01, за 08 часа: -9С,-8С; вечерта: -4С, -3С
07.01 температурите са над 0
По принцип за целия период най-студено е било сутрин към 7-8 часа.
Това е.

# 91
Благодаря Красе. В кой сайт се публикуват. Важно е да имаме тази информация.
Официални данни за същия период на мг., както и за Март месец за 2006 и 2005 от къде могат да се вземат?

# 92
  • Варна
По принцип публикуват тук, но сега не виждам източник упоменат newsm78
http://vremeto.v.bg/c/index.pl%3Fplace=86&action=real&lang=_bul.html

# 93
Не бяха много ниски температурите в нощта срещу 7-ми, за радост на чакащите, но пък за сметка на това сутринта заваля мокър сняг.
В ОДЗ МАРГАРИТКА и ОДЗ БЪЛГАРЧЕ, на 06.01 - в 12 на обяд се записахме в списъците и бяхме около 30 номер.  Rolling Eyes
Тук идва вече момента с масовата истерия и ... простотията (извинете ме, но по-точна дума не намерих),  Rolling Eyes правеха се проверки (през деня през 3 часа, после през 2 часа, а през нощта през час) дали стоиш и чакаш на студа или си се прибрал .....  #2gunfire и ако ти прочетат името и  те няма, задраскват името ти в списъка (придружено с одобрителни възгласи на чакащите  #Crazy  Rolling Eyes ).
По-възмутена и по-засрамена, че и аз участвам в това безумие, не съм се чувствала никога!!!  Cry

# 94

2. Безработни родители – Ситуацията сега е такава, че децата на безработните родители, няма как да бъдат приети на ДГ. Следователно и родителят, който се грижи за детето няма как да започне работа. Това само по себе си огромен социален проблем, този омагьосан кръг води някои семейства до сериозни финансови затруднения, което неминуемо рефлектира върху детето/децата отглеждани в тези семейства.
С настоящите правила за прием и липсата на достатъчно места се оказва, че децата на безработните, и на търсещите работа, няма как да попаднат в ДГ.

4. Райониране – Адрес по местоживеене или по месторабота по избор на родителя. Да се намери начин за проверка на посочения адрес, тъй като фалшивите адресни регистрации ощетяват именно родителите, които наистина имат право да ползват това предимство.

С всичко друго съм съгласна без тези точки Rolling Eyes
Според мен 90% от тези който са безработни няма да тръгнат да си търсят работа дори детето им да е прието ooooh!

За районирането да важи адрес ПО ЛИЧНА КАРТА а не онея фърчащи бележки който стават за 5 мин Crossing Arms и да е само по местоживеене ,а не и поместорабата. Защото така отново централните градини ще са трудно достъпни Crossing Arms

Днес няма да можем да дойдем но на 10 ще направим всичко възможно Peace

# 95
Ако става въпрос, аз съм против районирането по принцип, защото това е ограниячени и дискриминация, наложена ти от някого.
И все пак, не може да няма варианти.
Аз вече предложих такъв, от който може би дълго време ще има полза.

# 96
  • Варна
Според мен и по лична карта не е гаранция, защото примерно аз съм с постоянен адрес в центъра, а въобще не живея там. Не ми се ходи да се разправям да си сменям личната карта само заради това.

# 97
  • Варна, морето и сините вълни!
Аз съм категорично против районирането!!!!!

Това е нещо което винаги може да се заобиколи, дори ако се налага подмяна на ЛК. Има експресна поръчка и няма да ме спре да го направя!
Нормално е да имаш право на избор.
ОК райониране но ето ви реален пример - двама работещи родители извън варна. Работно време до 18ч. Родителите живеят на центъра. Бабата която се грижи за детето живее в квартал. Ако родител подаде молба в ДГ до бабата тя няма да се класира заради района. Това парадокс ли е?

Редно е да имаш право на избор!
И може да избереш в една молба с 1,2,3 и т.н градините които теб и твоя начин на живот те устройват!

Района и проверката ми повярвайте е нещоео което най - лесно се заобикаля затова е тъпо. И още нещо - имам мн родители които живеят на квртира. Те какво правят? Ако подава молба януари и живее в Чайка. Дохода пада и се местят до май във Възраждане? И тогава?

# 98
 Здравейте,от доста време съм регистрирана,но никога не съм писала във форума.И аз висях почти 20 часа пред детска градина(срам, не срам).Съгласна съм да дойда на пресконференцията и да защитавам интерсите на детето ми.

# 99
Аз съм категорично против районирането!!!!!

В София с техния електронен начин за подаване д-ти! също няма райониране.

Напомням също , че когато майките излизахме на протест лято 2006 г-н кмета обеща с типичното  си красноречие да има електронен регистър. Година и половина по-късно той  не работи!

# 100
desi_shisha - Ако може да дойдете и на срещата днес в 14. часа в За Приятели. Така ще се включите активно участие в предстоящата пресконференция в Четвъртък.

Принципно по отношение на районите, аз съм да има варианти за избор на ДГ.
Но ми се струва нечестно при равни други условия детето живеещо до дадена детска градина да не е прието в нея, защото мястото е заето от дрего детенце от съвсем друг квартал на града. Т.е моето мнение е че адрес в района на градината би трябвало да носи някакво преимущество.

# 101
И още нещо - моля погледнете
Конвенцията за закрила правата на детето, която България е подписала. Там нещата до голяма стапен са регламентирани. Оказва се, че общината все пак е длъжна да подсигури места.

Чл. 18
3. Държавите - страни по Конвенцията, предприемат всички подходящи мерки, за да
осигурят на децата на работещите родители правото да се възползуват от услугите за деца и
детските заведения, които се полагат за тяхното отглеждане.

# 102
Включвам се и аз.
По т.1 - нистина е добре първо да се види как ще потръгнат нещата с регистъра в Сф.

Според мен 90% от тези който са безработни няма да тръгнат да си търсят работа дори детето им да е прието ooooh!

Тук не знам защо така мислиш, не съм съгласна въобще.

За районирането нямам конкретно мнение за сега, наистина нещата са доста спорни там.

Също съм за вдигане на таксата. Peace

# 103
Тук не знам защо така мислиш, не съм съгласна въобще.
Ами имам такива наблюдения Rolling Eyes

Принципно по отношение на районите, аз съм да има варианти за избор на ДГ.
Но ми се струва нечестно при равни други условия детето живеещо до дадена детска градина да не е прието в нея, защото мястото е заето от дрего детенце от съвсем друг квартал на града. Т.е моето мнение е че адрес в района на градината би трябвало да носи някакво преимущество.
и аз заради това подкрепям районирането Peace
Ако то отпадне въобще нямам надежда да го вземат в градините до вкъщи ooooh!

# 104
 Сега влизам  в нета и разбрах, че съм пропуснала срещата в 14 часа.Жалко!Живея съвсем наблизо до За приятели...
Относно районирането-не съм съгласна,че щом живея до Окръжна болница и на 2 минути път имам три градини-Слънчева дъга,Ян Бибиян и Петър Берон,трябва да си водя детето в Мир до Морската градина,защото там ми бил района.

Общи условия

Активация на акаунт