Модерна детска градина - има ли тя почва във Варна или не?

• 21 124
  • 427
  •   1
Отговори
# 45
Аз мога да дойда, но до 3 следобед, след това почвам работа. В библиотеката в общината нямат ли стаи за срещи или място където да се срещнем? Аз също съм анти-цигари.

Доня Туфиня, успокои ме, не съм единствена значи. Ами пак да го предложим тогава, нищо не пречи?

# 46
Ами пак да го предложим тогава, нищо не пречи?
Разбира се, че нищо не пречи и че можем да го предложим отново, давайки солидни аргументи. Затова е добре да се срещнем, а не да си пишем по различно време тук. Все пак, ще синтезираме инфото и ще изясним някои основни нещс. Като се стегнем, един час е достатъчен.

# 47
  • Varna
 И аз ще се постарая да дойда.

# 48
Ако има пресконференция предлагам да повдигнем въпроса за електронното подаване на документи.
След като имаше разработен софтуер за София, нямаше абсолютно никаква причина да отказват въвеждането и за Варна. Спшокойно можеше да се отложи за началото на февруари приема на документи. Междувременно да се направи търг за обществена поръчка за готов продукт, щяха да спечелят и да не се мръзне на -незнам си колко градуса.  Thinking Тази година свърши вече, но поне следващата да въведат.

Още нещо до въвеждането на електронно подавани на документи да се разминават датите за подаване за ясли и тези за градини. Благодарение на вас не станах разногледа да се чудя как да чакам и за ясла и за градина.

В Общината, който отговаря за здравеопазване да сезира който е нужно в Министерството на здравеопазването за електронен прием и за яслите.

Да се повдигне въпроса за храненето за яслите и за ДГ. Ами не може в самолет да се качиш и да те питат вегетарианско или не, а тук да се предлага храна на децата, за който успял да скалъпи нещо за 1,20. Може да се направи като допълнителен избор на родителите, ако искате меню за децата такова и такова ще струва еди си колко допълнително. Да се направи меню за вегетарианчетата, да може да се прави меню за деца с алергии. Имам чувството, че живея в Африка не във Варна. Позната, която началото на 80-те е работила в детска градина в Германия, каза че децата с хранителни диети са им готвели отделно. Ами добре кажете ще ви струва толкова, ще си платя да има какво да яде и да и е достатъчно, да е качествена храна, а не да им се дават боклуци. Недопустимо е за мен шоколад за ясла  Rolling Eyes На мен ми заявиха, че детето не може да се храни в яслата, защото там не могат да и осигурят различна храна. Може ли да се донесе храна - не може. Защо не може - ХЕИ не дава. А пакетирана с нужните етикети, касови бележки и т.н. ХЕИ не давало. Къде да заведа детето, че да не му се дават храни към които е алергично - няма такова място. Санаториалната ясла е за деца бронхити и други бронхиални заболявания. Останалите се приемат на общо основание, ако има места - и там проверихме. За детската градина същото. Добре де децата, които са със заболявания какво да правят newsm78

Ходихме да си видим градината по район е няма такава мизерия Tired Балатума скъсан, отдолу цимент. Дюшечетата прокъсани. Персонала невероятен и даващ всичко от себе си! Чудесно е, но трябва ли едното да компенсира за другото. Директорката на друга детска градина към чийто район мислехме, че сме ни гледаше като питбул и отговаряше кратко и набързо на част от въпросите. Условията там видимо добри, явно има наплив на деца, 5 пари не даваше какво искаме, отряза ни по същия начин за храненето, както казаха и в яслата. На детето му се допишка, отидоха с татко си до едно дърво, не ни пусна вътре, разговора се проведе на двора на снега Rolling Eyes

Как да искам да дойда на среща с медиите, кой знае каква глупост ще изръся  Twisted Evil

# 49
Да се създадат условия за откриване на частни ясли и още частни детски градини. Има хора, които могат да си ги позволят. Нека да не спират до "яслите са към МЗ", а да насочват желаещите да ги създадат към това какво трябва да направят и към кого да се обърнат. В крайна сметка така града ще е едно още по-привлекателно място за живеене. Не може 2рия по големина град да няма частни ясли, в София съществуват отдавна.

Паметта ми изтича с кърмата - успех на чакащите, аз поемам към градината  Mr. Green

# 50
Ivy, мисля че добре формулираш нещата, защо да не може да застанеш пред камера и да споделиш мнението си.

Гражданското общество се формира от броя на активните хора, на които не им е все тая в каква кочина живеят. Ако не правим нищо за да е по-добре, децата ни ще имат същите проблеми.
Непочистени улици, боклуци навсякъде, падащи мазилки и козирки/Живота не струва нищо, но и нищо не струва колкото живота/, опашки за неща от първа необходимост/считам ДГ точно за такова/, презастрояване с кутийки и пълна липса на зелени площи между тях.......всичко това на фона на светлинна украса за половин милион лева. "Най-добрият град за живеене в БГ"  Stop ..... питам се какво ли е в другите?

Моля, тези от вас, които искат да се включат в родителската инициатива за активен диалог с управляващите, с цел подобряване начина за прием на документи, нови места в ДГ/ясла, подобряване на съществуващата материалната база и храненето в ДГ, както и други важни неща, които касаят живота и здравето на децата ни в този град, да се свържат на лични с Доня Туфиня или с мен, както и да се включат тук темата.

Очаквам предложение за часът и мястото, на което да се съберем на 08 януари.
На 10 януари поне двама души ще е добре да отидат на заседанието на Комисията по образование съм ОбС, на която ще се обсъждат именно проектите за строителство на нови ДГ през този мандат. Има ли желаещи?

# 51
Градиноподадхме се, на погребите нямаше наплив. Отидох в 7 и сме 14ти номер. В Ян Бибиян сестра ми чака снощи от 8 и е 40 и някой си номер, още чакат. Там списъците са от събота. В Шейново са от петък.

Аз кърмя през час и принципно ми е трудно с излизането. Не, че е толкова трудно, колкото ще е малко неподходящо да заголвам гръд пред господа и госпожи Общинарите. Въпреки, че малко популяризация на кърменето не е излишна  Mr. Green Ако няма кой ще дойда, само кажете от колко часа и къде да съм.

# 52
За среща-утре, осми януари, на мен всеки час ми е удобен, кажете в кой час могат да дойдат повече хора-обеден-между 14-15 ч., или след обяд - 17-18ч.?
Място - има едно заведение на ул. Македония - "За приятели". Не е претъпкано и съответно не е задимено. Има сепарета и е спокойно. Други предложения?

# 53
  • Варна
Аз мога да дойда към 14.00.
И ние подадохме, 13-ти входящ номер. Директорката каза ,че ще се видим на 1-ви юни (най-вероятно Praynig).
Списъкът беше стигнал до 82 номер. Tired

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 11:35 от Katia_N

# 54
на мен ми е по-удобно през деня. Приятели ме устройва

# 55
Ок. Последно срещата ще бъде утре 08 януари в 14ч в "За Приятели" на ул. Македония. Всички, които искат да присъстват са добре дошли!

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 23:44 от JuliaP

# 56
Сега научих, че тази седмица Комисиите към Общинския съвет нямало да имат заседания.

Пресконференция - тази седмица
Четвъртък/10.01.08/,  от 11ч.
Пресцентър Варна

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 12:29 от JuliaP

# 57
  • Варна
Аз ще се постарая да дойда. Днес детето ще спи в яслата за първи път. Ако няма проблеми ще ми се освободи деня за утре.
Горе-длоу къде се намира пицарията.
п.п. аз съм за 14 часа, евентуално.

# 58
  • Варна
Ето карта. Peace
Имат и сайт. Hug

# 59
  • Варна
Ще се опитам да дойда утре в Приятели в 14ч. Няма проблем и за друг час. Ще съм с детето, надявам се да не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт