Френски мадами - 10

• 20 786
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
Привет от мен в тоз късен час Grinning
честита нова година на всички!!! Да сте живи, здрави, щастливи и с много късмет тази година!!! Heart Eyes
Мамо Щрумф, честит рожден ден!!! Желая ти много щастие, обич и успехи в каквото започнеш!!!  bouquet
Мамба, каква хубава изненада Party. Лека и безпроблемна бременност!  bouquet
Хора да знаете за матернела кога се подават молби?
Аз пък тук си правих коронка на един зъб, металокерамична и направо лошо ми стана като видях под какви суми се подписвах, но нямаше как. Иначе другите ми зъби са здрави. ooooh! Клео, ти пак си имала късмет - на мен също ми беше счупен зъба, но с детартражите, радиоснимките и коронката ми закръглиха сумата от 700?. Е, застраховката покри 400те, но останалите - от джоба. Money
Мистик, ние подписахме в кметството на 13 район, точно на 14 февруари Wink Какво като не е през лятото, датата си е много хубава даже. В тесен кръг отпразнувахме в Париж(25 души) в ресторант, после се возихме с корабче по Сена(само желаещите де, че беше много студено), пихме шампанско в едни роднини, чийто апартамент е точно срещу българското посолство, а лятото празнувахме в България.

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 23:38 от Pollia

# 76
Шомон, благодаря за отговора. Hug
Много се надявам да не е така както мислиш. Praynig
Честито на рожденничката!  bouquet

# 77
  • France - Toulouse
Честит рожден ден Mama Strumpf,
Желая ти здраве и много успехи!

Благодаря на МарияКара и Rotsa за информацията относно майчинството, днес шефът ми ме пита кога ще се върна от майчинство, аз още не усещам бебето, той ме пита кога ще се върна, но явно иска да организира работата.

500? за корона на зъб не ми се струват много, не че са малко пари, но стоматологичните интервенции са нещо много скъпо, не случайно, критериите за добра застраховка (mutuelle) са да покрива добре тези разходи, както и очила, лещи и т.н. Аз си имам добра зъболекарка, а и застраховката ми е сносна, но не съм си правила нищо повече от пломба и почистване на зъбен камък, за последното ми взе 56? и някакви центове през септември, на мен ми се струва много, ама не знам как са цените на друго място.

mari_rus  пожелавам ти да си спокойна 14 бързо ще дойде Peace

Попова за куче по принцип не се плаща данък, но май притежателите на определени породи кучета трябва да преминат обучение за дресировка, защото през 2007 имаше няколко нещастни случая свързани с такива кучета, не помня дали бяха тоно питбули, но нещо от този род.

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 00:03 от svety

# 78
Честит рожден ден , Мамо Щрумпф!Да си много щастлива и обичана! Hug

Поля, честита нова година! Ей, как минава времето! И ти вече за матернел питаш! WinkВъв всеки град е различно. Питай в кметството в отдела "Affaires scolaire" или както там се казва!

# 79
Хей ,Поля, радвам се да те видя. HugПиши по 4есто ,ако имаш възможност.
Пол , голям сладур е станал , пу-пу.. Hug
И аз да питам за матернела...ние ще се местим и то4но до  нашия блок има матернел ,та ще намина да питам как става...и от кога ...
В БГ в големите градове е станало ужас със записването в градините.Хората във Варна , даваха по ТВ , 4е 4акат от през ноща да пазят място да запишат децата си ... ooooh!
Мистик ,мила  Hug!
Мари Рус , леко и спокойно раждане. Hug
Свети и аз не усещам бебето ,ама то е рано ....
Мамо Щрумф какво полу4и за подарък? Flutter

# 80
Честит рожден ден, Щрумпфи!!! Бъди много здрава, щастлива и обичана!!!   bouquet

Благодаря за поздравленията за Ивановден - отпразнувахме го вчера както му е реда. Последните седмици така съм му отпуснала края с яденето и приготвянето - то не бяха торти, коледни курабии, кифлички, сладкиши и т.н., че май и аз ще мина на лунна диета.

Мистик, ако решиш да лекуваш малкото мишле с хомеопатия по-добре потърси класически хомеопат. За съжаление във ФР Боаронската хомеопатия е много по-застъпена, а тя не е толкова ефикасна. Не съм съгласна с Шомон, че не може да "се разболееш" от хомеопатия, в случая Клео е права - едно лекарство може да "отключи" други подтиснати болежки или такива предадени по наследство. Позволявам си да напиша това от собствен опит, а и семейството ни се лекува главно с хомеопатия от няколко години и покрай това чета доста литература по въпроса. Аз сама не се наемам да "предписвам" нищо друго на детето,освен Арника и Хиперикум, ако се нарани. Дори и да имам идея за лекарство при познати симптоми говоря първо с хомеопата. Мистик, извинявай, разводних темата... иначе от детските сиропчета на раст.основа давам този с Живовлек на Др.Тайс и Проспан (и двата са немски), леки са, не знам как помагат в случай на як вирус обаче... Чай от мащерка, бъз, живовлек, босилек или ленено семе също много са ни помагали за кашлица. Надявам се бързо да се оправи, късмет!!! Hug

Мари, аз също раждах секцио във ФР. Не планирано, но се наложи, беше с епидурална. Не се тревожи и не го мисли! По време на самата операция не усещаш нищо, после възстановяването е по-бавно от нормалното раждане, но и това се преживява. При мен шева беше с абсорбиращи се конци. Клиниката беше много добра, персонала - страхотен, отнасяха се с огромно внимание. Изписаха ни на 8-мия ден. Някой беше споменал,че понякога се получава треперене от упойката - при мен беше така, но само докато бях 2-та задължителни часа в реанимация. След като ме преместиха в стаята всичко утихна. Престоят ми в болницата е един хубав спомен, който пазя. Желая ти леко раждане и възстановяване! Не подхождай негативно към датата, все пак не можем всичко да изберем и контролираме. Просто нещата стават така, както трябва да станат и сигурно това е датата на твоето бебче.

Много поздрави от страната на снега и ледените пързалки! Simple Smile

# 81
  • MERIGNAC, FRANCE
Благодаря ви моми4ета за пожеланията  Hug
Дано се сбъднат  Praynig

Попова, и аз незнам да има данък за ку4е. Ние имахме една 50-килограмова пухкава рошла, но нищо не сме плащали. Но наистина скоро говореха да се забрани отглеждането на опасни ку4ета в домовете.

Мамба, подаръка е карт блю по солдено време, т.е. от утре  Wink

Ама няма да се "разливам" много, щото май ще трябва да си купим нов компютър  Rolling Eyes 

А някой ще ми каже ли какво е това коронка и как се казва на френски  newsm78

# 82
ЧРД на мама Щрумпф Желая ти много щастие и хубави мигове   bouquet и да не забравяме че годините са просто едни цифри и нищо друго  Heart Eyes

Ние ще пристигаме през Април и сега трескаво съм в период на списъци все си мисля че нещо ще пропусна да свърша  ooooh!
Имам един въпрос за ваксините да взема ли документ от докито с направените до сега на малкатат такива и да го превеждам или няма смисъл
И другият ми въпрос е за детските някой от вас получава ли и какъв документ да нося от тук

Честно казано ми е голяма драма това тръгване а летененто със самолета ще ме съсипе само като мисъл  Embarassed Cry дори
Мистик - Февруари също е готин месец за сватба  Peace
казвам ти го като човек имал 2 такива една зимна и една пролетна

# 83
Мамо Щрумф, пак си е "корон" - ами на мен първо ми умъртвиха нерва, после ми изпилиха хубаво зъба и остана нещо като пънче само. После ми взеха отпечатъци за коронката с някаква много лепкава паста като дъвка(имах чувството, че ще ми отлепят цялото чене) и накрая когато е готова коронката ти доизпиляват зъба за да я сложат над него. Сега все едно че си имам истнски зъб, че беше кътник.
Защо не спите бе хора? Wink

# 84
Честит Рожден Ден и от мен, мамо Щрумф! Желая ти една нова, приятна и добре платена работа аз  Laughing

Мистик, гледай позитивно...сменяш датата, а не мъжа за минимално време...все пак е по-лесно за адаптация  Mr. Green Heart Eyes Февруари, месец на виното и любовта! Какво по-хубаво от това!

Мамба, ти в крайна сметка във ФР ли реши да запишеш Матео на училище? В кой квартал ще се местите? ...Нищо не казваш, спотайваш се ти...  Wink

Пускам ви малко reality show:
Mark lives in IKEA

# 85

Попова-Имах малко време и порових за кучета.Линка ,който пуснах е законът от 99 год.Той регулира отглеждането и възпитанието на кучета,както и продажбата и т.н....
Цитата е от форума на фр кучкари(хората имащи домашни любимци кучета) и обяснява кратко и ясно за ПитБул-а.
Забранени са за отглеждане тук.При нелегално такова собственикът рискува до три месеца затвор и до 25 000? глоба.

"... pour l'American PitBull Terrier, ce fameux chien, "interdit" de vie, de race et d'existence en France
http://canifrance.free.fr/loi.htm

Попова  Hug-съжалявам-знам какво е да си обичаш животинката

Мистик,шмат  HugФевруари е страхотен месец-обичам го,откакто синът ми се роди през февруари.Така че след време,това няма да е просто февруари,а месецът, в който си казала "Да" на любимия мъж.
Ще се справиш с подготовката-ти си оправно момиче-пребори администрацията френска,та една перфектна сватба ли не можеш да организираш за два месеца...

Вели-предполагам,че си права-не искам да споря-не съм чак голям спец в хомеопатията.Пък и все забравям,че не е само на билкова основа,а има и всякакви екзотични смеси и е на ръба на алхимията  Laughing
Аз предписвам само строго билковите отвари-лайка,мента...И да не помогне,със сигурност не вреди  Wink
В случай на як вирус при възрастен човек препоръчвам "Енфлудо" два пъти ме е спасявало.

# 86
Шомон, страхотна си. Благодаря ти! Hug
Много ми е мъчно, че в скоро време ще трябва да се разделим с кучето ни, което ни е като детенце, но няма как.  Cry
Надявам се скоро и аз да се запиша при вас! Темичката ви е страхотна, а това е така, защото вие я правите такава!   bouquet

Мистик, февруари месец, е месца на Любовта, това го прави много подходящ за едно незабравимо изживяване като сватбата! Peace

Поздрави на всички!   bouquet

# 87
Някой пробвал ли е тази нова мода:  : Mr. Green

try it

Именно заради това предубеждение "хомеопатията не разболява" хората си докарват допълнителни бели... no

# 88
Ехо, мадами, приемате ли една позакъсняла новогодишна наздравица

Ето че се добрах благополучно до френско, след като минахме на косъм из мъглите, ледовете, снеговете, студовете и многобройните и особено опасни новогодишни купони по нашенско. Отървах се само с една отвратителна хрема,  получила се вследствие на температурната разлика още при смяната на самолета в Рим, където беше +15°, а при излитането в София беше около -10°.  Уф, разликата и шока не бяха само температурни, ама друг път ще разправям.

ЧРД на Мама Щрумф newsm51 Бъди здрава, обичана и слушана и щом си пожелала нова и интересна работа - пожелавам ти го и аз!!

Видях, че някои са ми отговорили на въпросите за телефона, за което благодаря горещо - справих се точно, както сте го казали. Оказа се че моят телефон не е блокиран към френския абонамент и си сложих карта Прима, с която се справих идеално.

Добре дошли на новите мами, а доколкото разбирам - всеки момент ще ни се появи и бебче! Стискам палци на Мари всичко да мине леко и бързо Heart Eyes

Айде, пак наздраве!

# 89
Мамо Щрумф хубав подарък си полу4ила за РД. LaughingСигурна съм ,4е добре ще се възползваш....как бяха солдите днес?Има ли нещо интересно?
Шумби добре си се завърнала ! Hug
Светли , бих те посъветвала да си преведеш здр.картон ан детето и най-ве4е какви ваксини има.Бях 4ела май в здравния беше , 4е в София , ги легализират някъде и се издава специален документ от едно ведомство....Защо не пуснеш тема в здравния или в На път ?Между Фр-я и Б-я има разминаване във ваксините .
Нотр Дам как си ? Още малко остана до появата на беб4о. Hug

Мамба, ти в крайна сметка във ФР ли реши да запишеш Матео на училище? В кой квартал ще се местите? ...Нищо не казваш, спотайваш се ти...  Wink
О,Клео ,не се спотайвам - това е твой специалитет Wink ,нали щеше да се обаждаш в БГ? Wink

Общи условия

Активация на акаунт