"Зелена" (ЕКОЛОГИЧНА) тема-2

• 37 643
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
...А ето една алтернатива - зелена сватба...
                     Ето пак: Екосватбите.

# 196
# 197
  • София
   Този компост за апартамента ако го внесат ще съм супер доволна. Събирах си аз отпадъците, но поради лични причини не успяхме да отидем до село и стана ужас в кофата в която ги събирах. Няма как там да се разбърква и да има достъп на кислород и започнаха кофти анаеробните процеси. За миризмата няма да говоря.
   Иначе офиса на екокомпоста и аз го видях, просто минавах покрай него за да стигна до  ЛЛЛ срещата ни. На края на месеца и аз ще проверя дали има нещо ново, особено за апартаментите и ще докладвам.
   А за опита ми за компостиране на село, трябва да попитам майка ми дали се грижи и как се развиват нещата там.

# 198
# 199
Ех,как ме превари...
Чакам я с нетърпение тая хонда...

# 200
Някой правил ли си е компост в голяма саксия?
Аз пробвах тази година. И познайте какво - имам картофи от обелките на картофи  Mr. Green  .
Чудих се дали наистина ще излезе нещо или ще си остане само с листната маса.  newsm78

# 201
 smile3501 newsm10 Вкусни ли са?

# 202
Не знам! За сега си ги гледам като екзотично цвете на балкона.   hahaha
Ще изчакам още малко да станат поне за една порция.  Joy

# 203
# 204
Колко пъти ми се е случвало в някой магазин като си подам моята торбичка и заявя, че не желая друга, да ми слагат продуктите в тяхната си и после в моята.  Rolling Eyes
Обществото ни май не е наясно с проблема.

# 205
Колко пъти ми се е случвало в някой магазин като си подам моята торбичка и заявя, че не желая друга, да ми слагат продуктите в тяхната си и после в моята.  Rolling Eyes
Обществото ни май не е наясно с проблема.
Никак.Аз непрекъснато се сблъсквам със същото.Всъщност само в един магазин са ме питали дали искам торбичка-магазин за дървени играчки. Heart Eyes

# 206
                       О, запознати са, поне тия около мен. Дори чух, че ще ги забраняват скоро - или в Бг като цяло или в Сф... В Смолян май са забранени от другата година... Мен ме помнят по магазините, че не искам торбички, но винаги ме питат - може пък някой ден да поискам  Whistling. Дори доматите от магазина са ми насипни, без торбичка, а лепенката слагам върху нещо квадратно или кисело мляко. Понякога (надявам се все по-често да го правя) нося кутии, в които да ми слагат маслини, сирене, баклавички и т.н.т. неща на грамаж... Веднъж си взех китайско (мразя) и още пазя кутийките - ако пак ми се прияде ще отида да взема с тях. И нещо ново от мен: като ходя на кафе започнах да си нося в чантата чисти бъркалки. Така ако в кафенето няма лъжички, ползвам стари пластмасови бъркалки. Иначе си прибирам празните пакетчета от захар и си ги нося до контейнер за хартия. Само дето най-често ги нося вкъщи и после от там накуп, ама... не ми пречи  Mr. Green. Мога да предложа 20 чисти буркана, ако някой ги иска или му трябват. Не ми се чупят за рециклиране, след като спокойно могат да се ползват и така...
                      Трябва ми еко начин за премахване на мухъл - ако някой се сеща какво беше да свирка.
                      И още една голяма чуденка имах вчера, но май ме е хванала деменцията  newsm78...
                      Бтв, в миналата тема обсъдихме ли пасивните къщи? Или е време  Twisted Evil.

# 207
   Мухълът може с оцет да се махне, но не и на дреха, май...

# 208
   Мухълът може с оцет да се махне, но не и на дреха, май...
                      Ами аз мухлясалото място (по стена) ще го изчистя, но нали самите гъбички трябва да се унищожат, за да не се появят пак. Ще опитам с оцет, но съм отворена и за други предложения   bouquet.

# 209
Как пък съм я проспала тая тема... Здравейте! Започвам да чета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт