Отговори
# 255
Tedito_799 , много ми стана мъчно за вас  Sad Дано бързо да се оправи Влади, много е тежко като са болни милинките  Praynig Ако ще му помогне по-бързо да се оправи АБ, по-добре му го дай!

Ние уж сме доста добре, обаче днес Стела има и хрема, дали не е защото снощи я изкъпахме? Ама 3дена не бяхме и тя беше съвсем добре... Док я преслуша вчера и гърдите й бяха чисти и затова се чудя на хремата. Ще си пием АБ 6 дена, не по-малко. На въпросите за изследванията, не бяхме правили преди АБ. Тя изглеждаше много зле и лекарката каза, че трябва бързо да се действа. Тя твърди, че АБ са много пречистени и вярно че не действат на вируса, но в повечето случаи от симптомите се развиват бързо бактериални инфекции при децата, а АБ ги предотвратява и така не се проточва лечението.

# 256
Здравейте, момичета!
Много болнички дечица има - пращам  Hug на всички тях! Да оздравяват бързо!
При нас новината е, че пералнята ни се счупи. Първо си помислих, че пипливите ръчички на Блажко са виновни за повредата, но татито го оправда. За съжаление, независимо, че още е в гаранция, ремонтът ние ще си го платим и трябва да чакам до другата седмица да дойдат от сервиза на Горение и да отстранят повредата, заради неизтеклата гаранция.  Tired Cry.
Поне се подготвих с дешките на бебето и моя багаж за болницата, че от вчера цопнах в 9 месец. Все пак мисля да устискам още поне 2 седмици (толкова още ще пия и лекарствата), защото голямо пране и гладене ще ме чака другата седмица.
Благун е станал ураган - влачи, дърпа, тегли, блъска  Crazy. Не го прави от лошотия, а уж да ми помага, но с него у дома е истински хаос. Катери се където успее и умирам от страх да не падне и да не си удари главата, но го оставям да дивее, защото явно чак като го заболи разбира защо не му давам дадено нещо. Иначе при бабите се е научил и да се тръшка, при нас този номер не минава и той е силно разочарован  Flutter.
Преди няколко седмици нарочно му задържах ръчичката върху топлото стъкло на фурната (то е такова, че не гори, а само пари), че все се въртеше там, опари се и сега като види, че свети изчезва в другата стая. Но се принудихме с татито да вземем крайни мерки, защото щом сложа нещо за печене и той се опитваше да я отвори и да бърка вътре и можеше да стане голяма беля. Сега забелязях, че вече 2 пъти ми включва котлоните и пак умирам от страх да не го изпусна и да стане пожар. Чудя се какво да измисля по този въпрос.
Добре, че са бабите да помагат повчеко, че аз грохвам като потърча малко след него.
Иначе коремът ми му е много интересен и постоянно го пипа, научил е, че там е бебето на мама, пък на него му казвам,че е батко и ще стане голям като дойде бебето, той показва колко голям ще стане и е много щастлив. Купих му разни книжки за след изписването от родилния дом - бебето да му донесе подарък.
При мен общо взето това е всичко. А, на консултацията в петък не можаха много добре да го измерят, но 12.800 с памперса и 82-83 см (което май не е точно, защото дрешки размер 85 са му малки  Thinking), но диването не спря да руши кабинета на докторката. Бузите му са леко червени и грапави, но предполагаме, че е от студа, а не от храна (при мен се получава същото), защото никакви други признаци на алергия не забелязваме.
Лек ден и много  Hug!

# 257
  • Виена
evelinar това с котлоните и на мен ми е голям проблем  Close.Той като види фурната,че свети знае,че пари и не пипа,научила съм го уж...Маха с ръчички и вика "уууу" Laughing,много ми е смешен.Но от къде се научи да върти копчетата на котлоните  ooooh!.А го изтърва за миг да не го видя и белята станала.Миналия ден едни приятели  от БГ ни донесоха щори (от тия дето са на ленти на долу от плат някакъв найлонов ).Беше късно като се прибрахме да ги слагаме и решихме да проверим само дали пасват на дължина.Цопнах ги на печката,като преди това мъжа ми ми каза да не ги слагам там,че било мръсно.Е мръсно не беше,но бебо както се въртеше около нас и включил котлона и то точно този на който ги бях пльоснала и така останахме без щори за кухнята  Rolling Eyes.Изтърпях едно здраво конско и забрана да има повече нещо върху печката.Една приятелка пък си беше оставила така телефона върху печката и детето и и то проявило интерес към копчетата и познайте от телефона какво стана  Simple Smile.Общо взето белите край нямат,че и всеки ден се измислят нови и нови магарии.
 След малко сме на лекар и дано инхалациите са помогнали  Praynig.Днес ми изглежда по добре,но да видим.
 Лек ден и ще пиша пак по късно. Hug

# 258
Здравейтееее,момичета и от мен!Тези дни съм се затрyпала с работа,че каката в петък има рожден ден и все още сме в чyденка дали в къщи или навън да го празнyва с дечицата. newsm78Тя е много нетърпелива да дойде нейния ден и заразява и нас с нейното си вълнение.В понеделник водих Вяра на консyлтация и резyлтатът е 10кг.и 75см.Ваксина не и би доки,а каза в началото на април да отидем.Дали не е защото изчаква да отмине грипния период,защото пред кабинета и на два пъти слyчихме тълпа от дечица и се наложи чак трети път да ходиме.На дрyги дечица има ли отложена ваксината?Педиатърката каза,че по принцип тази ваксина може да се бие до 2г и не било проблем да изчакаме.Иначе малката вади пак зъби и от вчера е много кисела,да не говорим че направих пътека нощно време от нашето легло до кошарата и.Има моменти когато иска само на ръчички и като е кисела не и се играе с нищо.Знам,че е докато избият ама нaправо на моменти  ставам:crazyeyes:
Много е кофти,че има болни мъничета и дано бързо да оздравяват!Една виртyална прегръдка от мен и Вярa! Hug

# 259
  • Някъде в Европа...
Привет!
Евелинка, малее, колко бързо лети времето  Simple Smile - само най-много след 20 - 30 дни ще гушкаш ново бебче Heart Eyes За котлоните - тук в ВТ майка ми е с Раховец и ради върти само врътката на градусите. Иначе сам разбра,ч е пари и я заобикаля отдалеч. Simple Smile
Теди, искрено се надявам да са помогнали инхалациите. Praynig

При нас положението вчера беше сериозно. Постоянната му темп беше 39 градуса, успявах да смъкна с лекарства, но на по-малко от 3 ч. пак се покачваше. Вечерта вдигна 39.8  Sad. Последно му сложих нурофен в дупето в 22ч. и оттогава до сега температурата не се е покачвала над 38 и съответно нищо не съм давала. Днес ще ходим на доктор - някакяа педи, която горещо ми препоръчаха от търновския форум, та да видим... Ако изпише Аб не знам какво да правя - ако не ми вдигне температура повече над 38 newsm78 - все пак е 4 ден и се очаква да отшумява. Вдигне ли - давам веднага. Притеснява ме кашлицата, но да видим на прегледа....
Излишно е да казвам, че само се гушка, отпаднал е, с конюктивит  Sad. Добре поне , че яде, даже сам си иска - по-малко от обикновено, но си хапва детето. И вода сам си иска - "вофа" Simple Smile
Също така е излишно да казвам, че не съм спала 2 вечери  Wink

Това е, ще пиша след прегледа.
Целувки  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 13:58 от AIR

# 260
Здрвейте Hug
ЕВЕЛИНКА бързам да ти кажа,кое спасението с копчетата на котлоните ние ги отвинтихме и само когато готвя ги слагам иначе само там ходи да пуска котлоните,сега като ги няма изобщо не ходи newsm03.
Ние цяла вечер не сме спали,защото на САШЕТО течат сополки,та сега промивам нослето със физиологичен разтвор и слагам капки каргол,дано не се окаже нещо по-сериозно,за сега няма температура.
Кака Елена и тя ми покашля,ама и няма нищо ще я оставя тая седмица у дома,че с тия болести много ме е страх.
А и в петък и съботата сме канени на рожден ден да сме здрави. newsm59
ТЕТКА дано ви помогнат инхалациите newsm03

# 261
assia75, тъкмо се притесних, че само моя звяр е под 80 см и няма 11 кг ..
Евелинка, то не останало.. до посрещането на момата, да постиска още 2 седмици  Heart Eyes
АИР, не знам какво да ти кажа за АБ, аз си имам едно наум откакто заради моя инатлик срещу АБ почти стигнахме до бронхит. Детето нямаше  висока темп., но пък се спукваше да реве и не спа 2 нощи, а то защото го болели дробчетата от спазми.. Та после и аз ревввв и с АБ за 24 часа стана друг човек.. на моменти наистина се налага  Naughty

# 262
Здравейте!
"Минавам" набързо докато  малката "вихрушка" е затихнала...
Теди, и на мен ми стана жал за Влади...Дано се оправи бързо юначко и да лудува,а не да се гуши само в мама...А на мама скоро да се наспи и да се радва на здрави дечица Wink
веничка, AIR,Tetka_74 бързо да се оправят и вашите мъници и всички които са болнички!
assia75 , и аз има нощи в които ставам по десетина пъти и направо... #CrazyИска само да я люлям на ръце,щом я оставя и се събужда...Незнам зъби ли е,що ли...Много ми е криво,даже се отчайвам и ми иде да се #2gunfire....Но слава Богу!има и нощи в които е спокойна и се наспивам...

Момичета,аз пък открих,че дълго чаканите зъбки на Габи са...криви!Предните два долу са ето така \ / вместо така - -.Е,не чак толкова,но нямаше как да покажа...Има ли други дечица като нас или чували ли сте за такива?!
Хубава вечер и бъдете здрави! Hug

# 263
Здравейте и от нас  Simple Smile

При нас новинките са следните: Постригахме Емка 1 номер Embarassed ; от известно време сутрин проявява желание да си мие зъбкие заедно с нас  Heart Eyes ; от снощи пак е неспокойна и наред е следващия кътник.
В петък сме на консултация с алерголог.
Мила, благодаря за съвета. Вероятно ще се възползвам, но след като чуя какво ще каже алерголожката.
Весе, да, тези мерки на Ема ги постигаме предимно с кърма  Party
Мики, не мисля, че имаш повод за притеснение. На Емка също долните два резеца (средните) не са под права линия. Там където се събират един до друг са леко навътре. Предполагам ще ми разбереш обяснението.
Леля Зеля, то тая работа с почистването и подреждането си е кауза пердута, но аз стимулирам Ема да си прибира играчките и да си прибира дрешките под формата на игра. Помага ми и да простирам, носи легена до пералнята и после ми подава едно по едно. Не че успявам да й смогна, но ги складирам на стойката и после довършвам  Mr. Green

На болничките, бързо възстановяване.
Лека и спокойна вечер на всички  Hug

# 264
Здравейте и то мен. Hug
Теди ще се оправите не се притеснявай Peace
Аир,Тетка,Вени моля се за вашите мъничета бързо да се възстановят.Много е лошо да са болнички. Hug Hug Hug
Мила дано малката принцеса и тя да мине по-леко варицелата като батко си.А това за стимулирането на безапетитието на баткото хубаво е да го направиш поне той е голям и лесно ще се справиш с него. Peace
Иначе аз се възстановявам от травмата малко по малко но като цяло нямам много настроение.Но да не ви занимавам
Малкия е добре радва ме всеки час.Много е див не се спира и учи много неща с погледа си а какъв е хитрушко не е истина.
Ами това е за сега лека вечер на всички ..

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 20:51 от mira sm

# 265
  • Някъде в Европа...
Привет!
Прегледа мина и не са добри нещата Sad: педито го преслушва много обстойно и каза, че е бронхит, но се съмнява и за нещо повече и ни изпрати на снимка. За жалост ренгена потвърди  Confused: пак сме в начална фаза на вирусна пневмония. Тази педи каза, че е почти сигурна, че е можело да се чуе и в понеделник на слушалка #Cussing out. Както и да е. От утре сме на инжекции пак - предложи ми или инжекции или аб през устата, но аз избирам инжекции, след консултация и с пловдивското педи (въпреки че ще ми е много трудно, защото ще го водя всеки ден с такси на Бърза помощ)
Вярвате ли, бясна съм.... #Cussing out Не съм била против АБ, просто исках да се уверя, че наистина е нужен, след като при нас има голяма вероятност от алергична реакция. Добре, че веднъж минахме по тоя път, че да знам за какво да следя...и се оказах малък пророк относно кашлицата, която според първата доки е от сополите #Cussing out

Оф, стига толкова!
Пазете много дечицата!
Лека нощ!

# 266
dbs перфектно си обяснила. Много  добре те разбрах. thumbsup Може би ще се оправят след време...или ще слагаме апаратче Thinking  Абе както и да е...ще трябва да се трудим за красива усмивка Grinning  Много ми допадна идеята ти да стимулираш Ема да ти помага под формата на игра newsm26.  А,защо я постригахте толкова късо?Аз мислех лятото да пострижа Габи newsm78
AIR ,много неприятно за пневмонията...Пожелавам ви скорошно оздравяване,кадърни лекари и бързо да преборите пневмонията. Hug
mira sm ,справяш се страхотно  Hug
Бъдете здрави!
Лека нощ Hug

# 267
  • София
miki m - и нашите са криви, даже по зле, с много странна подредба са долните, ето нагледно:

http://s152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/?action=view& … rent=DSC06707.jpg

Добре, че горният, който излезе скоро е на мястото си! Simple Smile
Ами ще слагаме апаратчета, какво да ги правим....казаха  ми, че по принцип с излизането на всички се намествали, но нещо не виждам как ще стане... Rolling Eyes

AIR - ще се оправите, не се притеснявай и тормози сега. Аз те разбирам добре, понеже големият беше така, правеше ми пневмонии с много ниска температура, просто ей така.....но преди да я направи минавахме и през ларингит - кашлици със задух, урбазон, инхалации....Сега ако го видиш каква хала е....Вече ще си знаеш и ще искаш да го следят за това отрано.

Tedito_799 - ох, много е тежко да е болно детенце, пази се и поспивай когато и той спи.

А за прибирането на играчките - аз с това мое вечно оправяне на къщата май ще повредя детето - Калина само пъха нещата в разни дупки, зад радиатора, вади, прибира.......леле....ще невротизирам детето от малко.... Joy

evelinar - ей малко остана....И аз се развълнувах покрай теб и си спомних за моите вълнения преди време!  А за печката - и аз само повтарям жиш, жиш....веднъж пипна когато е топла и разбра, но после като е студена пак си пипа понякога. Котлоните още не се е сетила да ги включва....но за всяка щуротия има време.. Whistling

mira sm -  Hug

mama toni - играчката е страхотна!

http://s152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/?action=view& … rent=DSC06711.jpg - тук не ни се виждат кривите зъбоци и изглеждаме по-добре!  Laughing

До скоро!

# 268
Здравейте и от нас Hug

И ние сме от клуба на болните Tired Жаки два дена беше с Т 39.2 много бързо я качваше и смъкваше.Сега е добре,но аз се разболях,кашлям, като парцал съм,дано не започне и тя да кашля покрай мен Praynig

Да оздравяват бързичко всички болнички Hug

# 269
  • София
За зъбките, при Косето докато чаках кучешките избиха 3-те кътника ooooh!.  Мнооого бавно растат и голям тормоз. А защо ги няма кучешките  newsm78. Белеят се, иначе под венеца.
Ваксините- на нас ни сложиха 2-ри прием на полиото и 3-ти на ДТ. Биха ги заедно и Косето реагира с лек обрив. Нищо не дадох и вече си отшумява. Не бях сигурна дали реакцията не беше следствие на царевичните пръчици, които му даде свеки  ooooh!.
Дбс, браво на Ема! На мама помощничката ще е. За алерголозите съм чувала противоречиви мнения и за тримата. Аз съм доволна от Маринова, но и за нея са противоречиви мненията и не смея да те съветвам.
AIR, точно и мен за това ме е яд. Изписват АБ за щяло и нещяло, а когато трябва- цък . Преди няколко години на Дани му откриха пневмония. Давахме му АБ ( нямаше как), лекувахме го и когато показахме рентгеновите снимки ( които си платихме)на частният лекар се оказа, че нямало нищо подобно. " Светна" ни, че на лекарите ЗК им отпуска повече пари, ако ни лекуват от Пневмонии. Не знам до колко е истина, но определено Дани тогава не го усещах да е толкова зле  newsm78. Направо не знам какво да мисля вече. Мен лекарска грешка ме докара до пареза. За раждането на Косето не ми се и говори. Е, как да им имам доверие?! Много искам, но не мога. Има и много съвестни, но не им го пише на челото. Ето, при татко всичко беше перфектно и 1 стотинка не се наложи да дадем.
Теди,Вени, gudza - дано оздравеят по- бързо дечицата.
Тетка, все се каня да ти благодаря за съвета за предпазителите за шкафовете и чекмеджетата, но все правя големи постинги и се отказвам. Направо се родих с тях. Благодаря! Взехме и за новата пералня, че иначе само я отваряше.
За копчетата и ние ги махнахме.
Мила, да и ядеш ушите. Много е сладка  Heart Eyes.
assia75, аз се отказах вече за РД вкъщи. След последният беше погром и Дани и той реши, че ще е за последно. Весело изкарване, каквото и да решите.

Общи условия

Активация на акаунт