До колене е навън снегът. Всички вкъщи кротко си плетат - 14

• 46 525
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
случайно попаднах на доста подробно показано плетене на кърпичка на една кука

тити, кърпичката едва ли ще ти умалее за лятото  Wink

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 19:18 от мимиту с кирилизация

# 106
  • Анкх-Морпорк
Мимиту, нещо не се отваря кърпичка, а картички?

# 107
поправих се  Embarassed

# 108
  • Варна

Ето това ме заплени и мисля да си направя такова потниче. Идеята е много подходяща и за рокличка.

Хей, с какво те заплени, изглежда ми някак старомодна тази жилетка?  Thinking

А плетен потник лятото как се носи, не е ли топло, не боцка ли?  newsm78

# 109
мимиту, хубаво, ама не ме грабва такова нещо.....имам си платнени кърпи, ако ми се доносят.
киса, памучен потник става за носене, не всеки ден е над 30 градуса все пак. Моят пък златистият топ е нещо супер изкуствено.

Жилетка със сигурност ще ми трябва за прохладни дни и вечер. В София сутрин и вечер си захладнява.
Амели, сега плета такъв, дълъг прав пуловер/да призная, че не съм хващала куки от 5 дни/, ама като знам, че е реглан, отсега ми призлява. Иначе би трябвало да ме изкара зимата.

# 110
Киса, има прежди, които са изцяло изкуствени и не държат топло.
Винаги съм обичала цветен акцент на черно-бял фон. Имах навремето блузка, черно-бяла с огромни цикламени китки. Обожавах я. Тази жилетка ми напомни за нея. Старомодна е кройката, представи си детска рокличка в този десен. Би била невероятна.....  Grinning

doci, представих си го.....  Grinning

Amelly, това бих го пробвала само машинно. На ръка ще се изкъртиш да плетеш, а след две пранета вече ще е неузнаваема. Помисли. Като го гледам на една кука е, а нишката е доста финна.  Thinking

# 111
Снежи, как постигна онези много фини къдрички по краищата на зелената бебешка жилетка?

# 112
  • Севлиево
Аз имам няколко плетени потника на 1 кука. Просто си избираш подходяща тънка прежда и не боцка и не топли. Когато имам време ще снимам някои от тях.

# 113

barcela за шапката - от върха с наддаване на спирала. Аз направих тази . Размерът е за 2-3 год. дете. Ако искаш да потърсиш някъде в предната тема бях написала по редове как съм я плела.

Snejana_G шапчицата ти е много хубава.Точно такава искам и аз да направя,даже вече я започнах,но ще се  поровя назад да ти прочета указанията.Благодаря ти.

# 114
.Точно такава искам и аз да направя,даже вече я започнах,но ще се  поровя назад да ти прочета указанията.Благодаря ти.

Ако ги намериш, а ми ги пусни на пощата. Интересува ме най-вече периферията...

мерси  bouquet  bouquet

# 115
Мерак ми е да си оплета това http://picasaweb.google.bg/Kseniya76/SovNrK/photo#5055430765913391954 за първия рожден ден на щерка ми!
Само трябва преди това да сваля 15 кг Cry

и аз имах голямото желание да си оплета блуза на 1 кука,така си седи недовършена Sad
проблемът е,че не мога да се ориентирам как се правят свивки за раменете и за врата...и все плета-разплитам...все не ми харесва
мисля си,че след като не мога да плета на 2 куки и затова не мога да се ориентирам със свивките за дрехи на 1 кука...

Аз имам няколко плетени потника на 1 кука. Просто си избираш подходяща тънка прежда и не боцка и не топли. Когато имам време ще снимам някои от тях.

да,покажи снимки

# 116
tuly , да ти призная,никога не съм плела дреха на 1 кука,само покривчици,нямам идея как ще се справя със свивките, но по принцип като плета дреха,никога не ползвам инструкциите към модела, а си ползвам шиваческите кройки  и при нужда импровизирам.Казано иначе,от модела взимам плетката, а от шивашките списания си вадя кройката и ги напасвам.(и меря в сантиметри,а не в бримки Blush)
За тази рокля,която показах,имам също кройка и мислех ако не ми потръгне с куката,да си намеря подобна плетка на 2 игли и да я карам все едно си плета дъъъълъг пуловер с "човка" от едната страна.

Момичета,обогатявам си този албум http://picasaweb.google.bg/Amelly82/nTEyN - той е компилация от всички болера,които съм изровила от Пикасата.Ако имате нещо,което аз нямам, метнете насам!

# 117
tuly , да ти призная,никога не съм плела дреха на 1 кука,само покривчици,нямам идея как ще се справя със свивките, но по принцип като плета дреха,никога не ползвам инструкциите към модела, а си ползвам шиваческите кройки  и при нужда импровизирам.Казано иначе,от модела взимам плетката, а от шивашките списания си вадя кройката и ги напасвам.(и меря в сантиметри,а не в бримки Blush)
За тази рокля,която показах,имам също кройка и мислех ако не ми потръгне с куката,да си намеря подобна плетка на 2 игли и да я карам все едно си плета дъъъълъг пуловер с "човка" от едната страна.

Момичета,обогатявам си този албум http://picasaweb.google.bg/Amelly82/nTEyN - той е компилация от всички болера,които съм изровила от Пикасата.Ако имате нещо,което аз нямам, метнете насам!

Не ми се отваря  Tired  за това влезнах в твоята колекция албуми и там има
болеро,жилетки,пончо(292) за това става въпрос нали?

# 118
Да, в момента добавям още снимки.
Играя си да ги подредя снимка-схема,защото в някои от албумите,които съм дърпала,са разместени и е много досадно да търсиш кое на кое съответства.Освен това ми се струва,че някъде има схеми,които не отговарят на никакви снимки,и ги трия.

# 119
  • в баира
Като заговорихте за летни потници, та и аз се зарових в нета за подобни. Много си харесах този, или по-скоро бюстие - http://www.garnstudio.com/lang/en/visoppskrift.php?d_nr=69&d_id=3&lang=us

Общи условия

Активация на акаунт