До колене е навън снегът. Всички вкъщи кротко си плетат - 14

• 46 515
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
Момичета кажете ми моля ви тази шапка от горе ли е започната или от долу.От горе ми е ясно трябва да наддавам,а от долу сигурно да свивам но как?Незнам дали обясних правилно.
http://www.yellbaby.com/hats/HH/06-226_and_06-322.jpg

# 91
Благодаря, радвам се,че блузата ви харесва!
Плетена е от прежда Еделвайс,обаче не знам кой е производителя.Племенницата си я хареса, много е тънка и освен това е с ламена нишка,имах чувството,че плета тънка тел и постоянно ми скърцаше по иглите и ми бъркаше в мозъка Twisted Evil
Но пък стана много хубава наистина!

# 92
Благодаря, радвам се,че блузата ви харесва!
Плетена е от прежда Еделвайс,обаче не знам кой е производителя.Племенницата си я хареса, много е тънка и освен това е с ламена нишка,имах чувството,че плета тънка тел и постоянно ми скърцаше по иглите и ми бъркаше в мозъка Twisted Evil
Но пък стана много хубава наистина!

Амели
ламената нишка няма ли да и боцка  Crazy
Аз не обичам ламета точно по тази причина  Tired

Много е хубава!   bouquet

# 93
и на мен ламетата ми боцкат, но ако се носят върху друга блуzка , памучна с дълги ръкави е ОК.

# 94
Амели[/b] ламената нишка няма ли да и боцка  Crazy
Аз не обичам ламета точно по тази причина  Tired

Не знам Rolling Eyes На пипане не боцка,преждата е памук+ламе. Като си я подмятам из ръцете е мека. Ще ви отговоря в неделя Sunglasses

П.С. Блузата е с дълъг ръкав,но тънка,вероятно няма да я носи на голо,че ще й е студено,съответно дори ламето да боцка,няма да се усеща.

# 95
Здравейте! Simple Smile От скоро съм член на форума, но от доста време разглеждам темите по него. Накрая се престраших да се захвана с нещо. Отдавна не съм плела (не че имам голям опит Embarassed). Най-напред изплетох един обикновен шал (за загрявка). Днес си купих едно списание и си харесах манто от него. Проблемът ми е, че размерът е 46/48, пък аз съм размер 42. Какво трябва да направя, за да стане мантото по мой размер? Моля, помогнете!  Praynig

# 96
Да си купиш по-тънка прежда от указаната.  Grinning Ако чак толкова не можеш без описанието. Аз отдавна не разчитам на тях. Често ги хващам в лъжа.  Wink

Имам тук едно преместване и аз започвам да мисля пролетни модели.  Grinning Ако срещнете нещо интересно, да не забравите да го споделите.

Ето това ме заплени и мисля да си направя такова потниче. Идеята е много подходяща и за рокличка.

# 97
Моля някой да ми превърне тази плетка в континентален стил на плетене.Нищо не мога да разбера, като намята с дясната ръка.Защо от двата края плете по различен начин и как така наметките са й кръстосани с бримките.
http://www.youtube.com/watch?v=fEiKRKSJ4pk&feature=related
  Това си е направо английски ластик , но сигурно конеца е през врата и затова изглежда така.Плете се по-лесно - 1 л бр с наметка,1л бр изплетена - това е 1-ви ред.2-ри ред - бр с наметката се изплита,а л бр се прехвърля с наметка. Peace

# 98
Момичета кажете ми моля ви тази шапка от горе ли е започната или от долу.От горе ми е ясно трябва да наддавам,а от долу сигурно да свивам но как?Незнам дали обясних правилно.

Според мен - от върха към периферията; на една кука и изглежда само с ниски пълнежи. Thinking

Успешна 2008 година за всички нас! Heart Eyes Hug

Аз съм голям "пасатор" - само следя темата, ползвам препратките и не пиша почти...

Страхотни неща правите момичета.   bouquetЩе ме накарате да се усъвършенствам в плетенето на 2 куки. Mr. Green

Обещавам да покажа последната си творба - елече за игра за малкия /само трябва да го снимам/

# 99
  • Варна, морето и сините вълни!

Шапката се почва от върха и се наддава равномерно на 6 места до достигане на желаната ширина.

# 100
  • Севлиево
пЛетящата одеве ми дойде една идея за гащеризон, ама не точно. Ще се опитам да обясня и дано ме разбереш. Отпред ще е като обикновен гащеризон за бременни, ама с поличка и отзад едни презрамки. Това да се носи като туника, а не като рокля. Плетката може да е на 2 или на 1 кука, мисля че и сама може да ти дойде на ум как да я направиш. Може да се сложи джобче отпред или няква украска. Оф дано си ме разбрала, че и аз едно обяснение му ударих. Ако имах време и не бях почнала нещо да плета още сега щях да го почна.

# 101
аз започвам да мисля пролетни модели.  Grinning Ако срещнете нещо интересно, да не забравите да го споделите.

[

Мерак ми е да си оплета това http://picasaweb.google.bg/Kseniya76/SovNrK/photo#5055430765913391954 за първия рожден ден на щерка ми!
Само трябва преди това да сваля 15 кг Cry

# 102
аз пък се чудя какво да си оплета за бъдещия си, надявам се голям корем. Блуза-туника, жилетка с набор под гърдите - ясно, не са ми интересни. Най-вероятно няма да ми се разминат, но нещо напоследък нямам вдъхновение.

# 103
аз пък се чудя какво да си оплета за бъдещия си, надявам се голям корем. 

Аз си бях оплела и ушила няколко бремелинчески блузи/ туники,които впоследствие,когато корема порастна,ми стояха ужасно, а много добре ми стояха обикновените прави,тесни пуловери и две жилетки тип"прегърни ме". А бях станала каца!!!

П.С. Всъщност сега загрях,че когато твоя корем стане голям,ще е твърде топло за пуловери и жилетки ooooh! Embarassed ooooh!

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 17:20 от Amelly

# 104
аз пък се чудя какво да си оплета за бъдещия си, надявам се голям корем. Блуза-туника, жилетка с набор под гърдите - ясно, не са ми интересни. Най-вероятно няма да ми се разминат, но нещо напоследък нямам вдъхновение.

Миналата година по това време и аз се чудех това. Съвсем скоро обаче осъзнах, че не мога да наваксам на корема, та се отказах да плета за себе си. Освен това Amelly е права - за летния сезон едва ли плетена дрешка би ти се обличала.

barcela за шапката - от върха с наддаване на спирала. Аз направих тази . Размерът е за 2-3 год. дете. Ако искаш да потърсиш някъде в предната тема бях написала по редове как съм я плела.

Общи условия

Активация на акаунт