от какво сте потресени?Опитваме се да ориентираме хората,защото те не са длъжни да знаят нашите особености на професията.При избора на психотерапевт е добре да се ориентират към хора,които са психиатри,клинични психолози и имат допълнително обучение по психотерапия.Това нищихме малко по-горе,че не можеш да си психотерапевт без практиката в заведение за психично здраве. 
Аз уважавам труда на психиатрите както и на клиничните психолози. Много често работя в екип с такива... но, както аз няма да поставям диагноза и да назначавам лекарства защото не съм лекар, така и те трябва да не опитват психотерапия защото не са терапевти. А закона ...той е гола вода. От десет годони чакаме нов закан и така...
Що се отнася до отворената тема за това нужно ли е да и клиничен психолог със специализация и работа под супервизия - и преди съм писала, че според мен е нужно. Само обучение в конкретна школа съвършено не стига. Но както казах вече, тези разговори вече сме ги водили и със сигурност сме разводнили достатъчно темата, за да се нуждае от допълнително разводняване
Объркването не е между хората,объркването е в гилдията.В едно изречение-търсете за психотерапия психиатри и психолози/с клиничен стаж/,които имат и обучение в школа по психотерапия.И все пак-човек избира сам -ние само можем да дадем информация. Препоръчани теми