Психолози и психотерапевти

• 676 794
  • 976
  •   1
Отговори
# 135
Препоръчайте ми наистина добър детски психоневролоог в гр. Плевен.

# 136
Издирвам координатите на д-р Дарина Цветкова. Беше прекрасен лекар в Детско интензивно отделение в УМБАЛ-Плевен. От години не в страната. Мисля, че е в Америка или Англия, Канада. Аз съм й много благодарна. Няколко пъти е спасявала сина ми. Сега я няма тук и много Ни липсва.Тя не е психоневролог, а детски кардиолог. Ако някой знае нещо за нея, нека ми пише.

# 137
Здравейте всички,искам да ви помоля да ме насочите към някои специалисти психолози или психотерапевти,по възможност да работят със здравната каса,но това не е най-важното условие.Също ще съм ви благодарна ако ми дадете информация за такива от тях които се занимават с хипноза и ако може да споселите лични впе4атления от накого.
Благодаря!

# 138
Здравей, Elyon Wink

За психолози и психотерапевти, които работят със НЗОК, прегледай темата дотук.
Що се отнася до хипноза, може да се запътиш към сайта на Българската асоциация по хипноза. Там има посочени контакти на специалисти, обучени в работа с хипноза.

Успех! Hug

# 139
  • Варна
искам да попитам някой да е чувал за Владимир Фурнаджиев психотерапевт ?

# 140
Някой страдал ли е някога от сериозна страхова невроза? Какво му помогна? Искам просто лъч надежда Sad

# 141
Здравейте! Не знам дали точно тук е мястото на моя въпрос- вече го зададох и в друга тема и се надявам поне в едната някой да отговори. Знаете ли сексолог-психотерапевт във Варна (добър, разбира се). Благодаря Simple Smile

# 142
Пловдив
Радка Цонкова - психолог
032/641622, 032/647334, 0886 866609

Изключителен специалист.Миналата година бях изпаднал в невероятна депресия , имах  припадаци и мисли за самообийство.Нека да не конкретизирам повече.
Попаднах при лекари които така ме наблъскаха с хапчета , които не само не ми помогнаха , но и ми увредиха черния дроб.
По добро стечение на обстоятелствата се запознах с Радка Цанкова.
Просто съм удивен от професионалното и отношение и знанията и.
Проведохме само 6 сеанса ,предписа ми медикамент който взимах на 1/2 от нормалната доза и се въстанових напълно.
Горещо я препоръчвам на всеки.Но всепак не пожелавам на никой да му се налага да ползва такива услуги.  Laughing

# 143
Бихте ли уточнили имената на лекарите или поне на хапчетата?

Аз смятам да търся психиатър или психотерапевт в Пловдив за паническо /тревожно/ разстройство. Чух за проф. Роглев и проф. Фьодоров.. Мнения?

# 144
Предпочитам да не уточнявам имената на лекарите.Не смятам ,че е коректно.Те всепак бяха психиатри,занимават се с патология.
Можеби моя е грешката че отидох при тях.
А за лекарството което ми предписа доктор Цанкова се казва Ципралекс.Скъпичко е , но определено си върши работата.
Кара се курс между 3 и 6 месеца с него.
Но не го взимайте без лекарско предписание , доста е "силничко"  Laughing

# 145
Само ще вметна в прелюбопитната дискусия от последните няколко поста (която изглежда като самореклама), че психолозите, дори и клиничните психолози нямат необходимото образование да изписват лекарства. За да се изписва медикамент се изисква висше медицинско образование - доктор по медицина, с петгодишна специализация по психиатрия Naughty

Допълнението е, че в случай, че специалистът смята състоянието за наложащо медикаментозно лечение, обикновено препраща клиента си към лекар-психиатър, който да изпише лекарството.

Лошото е, че българинът като цяло не прави разлика между психолог и лекар-психиатър и често попада на подобно крайно непрофесионално отношение. Надявам се, че приемането съвсем скоро на закон за психологията ще се намали рискът за клиентите, защото изписването на лекарства от психолог представлява огромен риск за здравето на клиента и аз лично, като психолог, никога не бих си позволила подобно поведение. Колегите ми, които също с години градят професионалната си репутация, също. Peace

# 146
Да и аз съм на Ципралекс  като го почнах много плавно от 10-12 дни пълната доза - тоест 10мг. Но не ми стига. Сега тия сни добавям и 1/4 Антилепсин от 1 мг и ми е по-добре. Иначе не се траеше на работата.. треперене, нервност, задух.. по 7-8 часа дневно ако не и повече.  Sad

А вие, психолозите какво ще кажете - има ли отърване от такова нещо без хапчета? И при това човек да си ходи на работа... Cry

# 147
Pavl,

Написаното от Вас ми говори за няколко неща:

1/ Най-вероятно описваните от Вас симптоми отвеждат към спектъра на тревожните разстройства (генерализирано, паническо и пр.)
2/ Изключително добре запознат сте с медикаментите и техните приложения, което ще оставя на четящите да тълкуват Wink
3/ Въпросът Ви, така зададен, "А вие, психолозите какво ще кажете - има ли отърване от такова нещо без хапчета? И при това човек да си ходи на работа...", звучи риторично и според мен тенденциозно. Но все пак ще спомена, че в някои случаи, медикаментите са основата, върху която да започне същинското лечение на проблема, т.е. психологичното. И да - лекарствата помагат да се овладеят симптомите, за да може човекът, изживяващ психичните си проблеми, да живее нормално. Дали тяхното приложение обаче е нужно, обикновено преценяват екип психолог и психиатър - вариант за работа, който практиката е извела като възможно най-добър.

Няма да коментирам Вашия случай конкретно, просто защото това е крайно непрофесионално - оценката на състоянието на един човек е продължителен и отговорен процес Peace

Хубава вечер!  bouquet

# 148
Pavl,

1/ Най-вероятно описваните от Вас симптоми отвеждат към спектъра на тревожните разстройства (генерализирано, паническо и пр.)
2Няма да коментирам Вашия случай конкретно, просто защото това е крайно непрофесионално - оценката на състоянието на един човек е продължителен и отговорен процес Peace

Здравейте,вероятно имате способност да съобразявате и да използвате знанията си по психология,да свързвате симптомите.Не зная какъв специалист сте,но поставянето на диагнози по интернет е най-малкото непрофесионално,опасно/и за този,на когото се слага "етикетчето" и за този,който е решил,че може да поставя етикетчета/ и доказва само,че не умеете да си служите със знаията ,които имате.Знанията са ценност само ако се прилагат с мъдрост.Ще оставя на четещите да тълкуват...

# 149
Някой страдал ли е някога от сериозна страхова невроза? Какво му помогна? Искам просто лъч надежда Sad
Самият факт,че пишете за подобен проблем е сам по себе си лъч надежда- психотерапевтична помощ би могла да даде отговор на въпросите Ви.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт