За МАРТЕНЧЕТО таз година,само здраве,щастие и луд купон да има!

• 10 632
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
  • София
При нас също са на почит  "бони"-те, но аз съм й намерила цаката Wink купила съм й сушени череши и всякакви други сушени плодове на малки парченца и Ема яде та се къса, като смята че това са бони. Иначе от другите само желираните мечета е харесвала, но мнооого рядко я огрява.

# 76
  • София, център
miki3 ех тоя Алекс бееееееее, поне му даваш най-често желирани, к`во толкова Laughing, най много да му се желира коремчето... или нещо друго... hahaha 

Ей аз не съм се похвалила, ама това моето диване, така да обича да го постригвам...седи и замръзва, само ми казва къде да оставя гребена...такъв кеф, затваря очички и чака да чуе кръц-кръц... т`ва за бритона... иначе за отзад и е все тая...

На Мария съм и казала за 100 неща, че бебетата не ги пият и не могат да ги ядат... и това е...компромис прави само баща и като и дава да облизва 10 пъти лъжичката от кафе... е не че не е опитвала и студен чай, но инцидентно...

Вчера каза за първи път бони, буми и накрая бонбон... изказа се детето, но бонбон не получи.... Mr. Green

boriva , здрасти, радвам се да те чуя...

За температурата :

- над 39.9о С по 1 капка на всеки килограм тегло за 24 часа, т.е. ако сте 10 кг., това са 10 капки аналгин за 24 часа, като ако не е даван до сега, не се дават наведнъж, а на 2 пъти по 5 капки!

- оцет на крачетата, някой беше казал че е много ефикасен, чорапки напоени в оцет и вода...

Една лекарка ми беше казала да редувам различните видове лекарства, а пък друга ми каза като си почна с едно, да си карам само с него... не знам кое е верно???

За Panadol-a лекарката ми беше казала, че ако се наложи може и през два часа, че много рядко се наблюдава предозиране... на една приятелка детето на 1г. и 2-3 м. беше вдигнала 41о С от зъб и така я беше предрусала, нали се сещате к`ва уплаха е било...и накрая детето само се обринало!!!

Ох ама стига вече съм писал, аз такъв капацитет се изкарах, пък Мария само два пъти ми е вдигала to и то 38.9о С беше най висакота...

Ние сме добре излизахме днес в студа, вози едно бебе в кукленската количка , а аз бутам празната количка и така...

целувки и бързо оздравяване на всички малчовци  Hug и на Мила

# 77
 c-mira  ,и аз това съм го мислела като варянт ,но ми се стори все едно защото в сушените плодове има толкова много захар ,че просто незнам newsm78 те желираните бонбоби са къде къде по безвкусни .

# 78
Борива, радвам се да те видя и тук  Grinning Лошото е, че е по такъв повод. Дано се оправи Преско бързо  Hug
Борива, аз намирам време за форума вечер, като се прибера. Тогава мъж ми и щерката още ги няма и попреглеждам набързо  Grinning Иначе аз преди 11 рядко си лягам. То и мойто диване не ще да заспи по-рано  Tired Аз преди лягане към 9-10 гледам да поиграя малко гимнастика. Сутрин трудно се измъквам за работа. Добре, че за сега ми е близо и ставам в 8ч. Като се преместим, ще трябва да се излюпвам към 7-7,30 сигурно  Tired Лошото е, еч и уикенда не мога да се наспя. Маги откарва най-много до 8,30, рядко до 9  Tired

Лили, абсолютно не ме "огря"  Laughing Много се надявах на някаква сигурност, но не би. Всичко се подава само по нета от февруари. Това е положението. Не се приема нищо писмено. А групите ,в Младост поне, са толкова претъпкани, че никакви спонсорства не може да те оправи.
Гледах и частните в квартала, но повечето не са в цветущо състояние. Тази, която е хубава, може само за цялата година. Не може за няколко месеца  Tired Абе направо съм отчаяна  Tired Нали започва подаването на документите от първия работен ден на февруари  Rolling Eyes Това се пада 01.02  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 16:02 от veselina_s_p

# 79
Привет и от нас!Ами....и ние сме болни.Яна пак започна с нейните температури,днес е трети ден...сутринта се събуди с 38 пак... SadПак й няма абсолютно нищо друго!!!Утре ще я водя за кръв и урина...вече си вкарах вариянт в главата за нещо бъбречно...или проклетите кучешки,които още не избиват.Ако до утре вечерта не престанат температурите започваме антибиотик...утре е четвърти ден...Интересното е,че Янето добре понася темп. този път.От 3 дни насам под 37.5 не е имала,а на 38.5 тича като кон в къщи.Ама аз изкрейзвам от притеснение...заради онзи гърч.
Да,някои лекари не редуват Парацетамола с Нурофен,защото са от една група медикаменти.Получава се конкуренция за рецептори,а не по-добър ефект.Аз лично давам Панадол...въпреки,че парацетамолът далеч не е безвреден,но при мисълта за гърч...При висока температура обаче,не смъква бързо при нас...тогава само давам Нурофен.
За студените обвивания-понякога децата правят периферен спазъм и като резултат-студени ръце и крака при висока температура.Тогава мокрите чорапи не вършат работа.Слагайте мокрите кърпи на места  в близост до големи съдове-под мишничките,в слабините,на китките...ако детето позволи разбира се.
Мила,надявам се си добре. Hug
Али и Ана също дано са се оправили. Hug
Стискайте палци и на нас,че ще се побъркам. Praynig

# 80
Веси, съжалявам че си се разочаровала, но това ни чака в близките години, докато управата се съгласи че има голям дефицит на детски градини Rolling Eyes Замислила съм се същото ли ще е и като ще тръгват на училище Thinking А по повод записването, малко си се объркала, започва в първия работен понеделник от февруари, т.е. 4.2 Peace www.kg.sofia.bg .
Наде, надявам се и Яна да се подобри скоро Praynig Praynig И смятам, че няма място за повече болни мартенчета Naughty
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 81
  • София
c-mira  ,и аз това съм го мислела като варянт ,но ми се стори все едно защото в сушените плодове има толкова много захар ,че просто незнам newsm78 те желираните бонбоби са къде къде по безвкусни .

Мислиш ли, че има захар, допълнително от тази, която си е естествената на плода  newsm78 На опаковката не пише да има, аз затова давам  Thinking Ама знам ли

# 82
nadeto7 , надявам се бързо да оздравявате и да не се стига до антибиотик. Алекс по принцип е точно така когато има  висока температура е с ледени крака и ръце и естествено оцет,лед ,хладка вода не помагат  Tired единствения варянт при този случай /поне при нас / е много дрехи и завивки за да се изпоти ,но това е нож с 2 остриета защото като нищо може да направи гърч,затова аз обикновенно го увивам и слагам студена мокра кърпа на челцето и сваля температурата доста по бързо отколкото с лекарства.
 lily_b с училищата положението не е чак толкова критично защото няма как да не тръгне детето първи клас поради липса на места ,но естествено ако искаш детето да е в по така нареченото елитно училише опираме до същата процедура. Моя приятелка миналата година се реди така една нощт пред 32-ро за да запише дъщеря си в 1-ви клас.
Мен също ме чакат тази година такива приклщчения ,че нали Мони ще е ученичка и вече започвам да правя някъкви проучвания на и ще видиме как ще стане работата със записването.

# 83
Ох, аз пак се пропих, баси работата си намерих  Rolling Eyes даже се обадих на мъж ми да ме вземе, че съвсем ми омекнаха капачките  hahaha ама както казва един колега - поне качествено вино пиеш  Crazy

Наде, на твое място бих почнала антибиотика, за теб незам, ама аз вече го раздавам страхливо, преди бях много по-смела, а сега да кихне и ми спира сърцето.

Между другото майка каза, че Али вече е добре  Praynig май ще се окаже баш този 3-дневен вирус дето Герчо каза  Praynig

Мики, ако Алис реши че иска нещо няма сила на света, която да я спре /това във връзка с чая го казвам/ способна е да пищи с часове, докато не стане нейното, накрая винаги получава това което иска, въпроса е дали съм си скъсала нервите или съм й го дала веднага и е млъкнала  Crazy

Веси, лоша работа това с градините, дано намериш решение  Hug

И аз съм чувала, че на сушените плодове се слага допълнително захар.

Малееее, размазват ми се буквите, но пък съм много доволна от днешния ден и си заслужавах почерпката  Laughing

Казах ли ви, за завиждане съм пък  Laughing резервирахме лоу-кост самолетни билети за празнците по 1 май и ще ходим във Виена. Ще се пръсна от щастие  Grinning

# 84
За Т, наистина всеки доктор си има мнение. При последната висока Т педи каза да не се опитвам да я свалям изкуствено, демек с всякакви оцети, води и т.н. тъй като ефекта е само 1-2 часа и пак се вдига. Според него е по добре организма да се пребори сам, изключва Т над 39-40. Не е препоръчително да се смесват Панадол и Ефералган, тя Надето е обяснила  Peace Иначе при Т над 39,5 давам Хексалгин .
И аз се чудя къде ще го давам на градина Или, засега съм се спряла на една частна в Лозенец, но още не съм ходила до там. И се чудя да подавам ли документи и за държавна  newsm78 за догодина.
Бързо оздравяване на всички  Hug

# 85

Мислиш ли, че има захар, допълнително от тази, която си е естествената на плода  newsm78 На опаковката не пише да има, аз затова давам  Thinking Ама знам ли

Ами сестра ми е с разни стомашни проблеми и може да яде много малко неща и лекаря и е казал ,че единствения сушен плод който не е натъпкан със захар са кайсиите /и може само тях да яде/.Та от нея го знам това.

# 86
Мила да се пазиш пове4е.Аз ти се 4удя,4е още разкарваш БОби нощем,не ти ли тежи?Защо не пробваш просто да се гушкате на леглото?Сетих се,4е Боби не пие мляко,а пробвала ли си да му даваш на Нестле,джуниър май се казва в Бг,Дани отказваше всякакво АМ,но това мляко си го пие без проблем,а плодови млекца яде ли?Или пък пробвай да му дадеш кисело или прясно мляко с разбит плод,който Боби оби4а.
Стскам палци за вси4ки болни де4ица да оздравяват бързо Praynig
Хъни аз наскоро взех да слагам мед в 4ая,който Дани въобще не оби4а,но 4есто го предлагам като е жаден и понякога се излъгва да пие,стига да не е топъл.Не е имал алерги4ни реакции,а ина4е е алерги4ен към ухапване от комар.Дани също е луд по студен 4ай,определено му е лиубима напитка,но аз не купувам за вкъщи то4но,поради тази при4ина и пие само,ако някой го по4ерпи Laughing
Борива много е порастнал Преско и наистина има страхотна усмивка HugЗа температурата при нас ефикасно е хладък душ,пробвала съм и това с оцетените 4орапки,а същ на китките и 4елото и въобще не ни действаше,нищо 4е му бяха топли ръцете и краката,само дето си умирисах апартамента и не мисля да го повтарям.
Дейзи благородно ти завиждам..за Виена,не за работата,ама като си дойдем в Бг ще кажеш менение за виното,4е мисля да взема,тука много се та4и 4ервеното вино,не сядат на масата без него.
Доскоро Hug

# 87
Juji_  ние все едно сме при един педиатър и нашия същите ги приказва ама в учебниците е едно а в действителност си зависи от организма ,Алекс например с лекарства АКО евентуално свали Т е за около 20-40 мин.и задължително качва отново, но изпоти ли се ведъж после 3-4 часа изкарва.

daizy падам си от смях всеки път като се ,,оцветиш,, посред бял ден  Joyиначе за пътуването -супер много яко  Grinning и мен такива вълнения ме тресат защото си взехме билети за 30 януари  до Рим да ходиме малко да се видиме с майка ми и сестра ми и умирам от кеф Heart Eyes най вече защото ще ходиме всички, а и стана много изненадващо решихме го много набързо. Като цяло не сме много за екскурзии с този ремонт ама сега ни е паднало  Crazy

# 88
Честит Рожден Ден Констанс
Много щастие,здраве,любов и късмет!!!!!!!!!!!!!!
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ох още болни дечица Sad-много ми е мъчно и всички ги мисля и стискам палци за всички
Много гаден тоя вирус ей #2gunfire-дано ни подмине,че сега както и да кихам ми забраняват ще се озоря Rolling Eyes

Наденце Heart Eyesпредставям си, какво ти е Hugнормално е да си притеснена след онзи гърч Hugстискам палци и на вас Hug

Лили Heart Eyesаз Б го водя в клубчета ,като искам да види деца,въпреки че там по често са по големи и не искат да играят с него Rolling Eyes
Иначе на всичките ни приятели децата са болни(едното даже с варицела)и е немислимо да ги събираме а иначе и аз съм много за контактите между децата.

Зоичка Heart Eyes да тежи ми-15 кг е а аз сега и от операцията и от лекарството против кърма(достинекс )съм с много смъкнато кръвно.
Тази нощ обаче само го приспах на ръце и през нощта минахме с галене и гушкане и чак към 5 пях нани нани ,но без да ставам в леглото го люшках.А мляко той отказва ,варианта с плод не става ,защото той не е любител на плодовете(яде достатъчно плодове,но без желание)Отказава ми и Нестле и плодови и йогуртите на нестле също.
А вие кога ще идвате в бг-нали ще се видим Hug

Хъни Heart Eyesаз не смея още да дам мед newsm78

Борива  Heart Eyesмного пораснало твоето момченце ,страшен сладур  bouquet

# 89
Констанс честит рожден ден! Всичко най-хубаво ти желая!   bouquet  bouquet  bouquet

Благо в тая мъгла /при нас не се вдига през целия ден  Close/ си играе главно с племениците вечер като се приберат от училище. Скучно му е ама няма начин, още малко ще изтраеме. Мед не съм му давала.
Наде, дано всичко е наред  Hug
Борива Преско е много пораснал, сладур.
Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт