Строеж - къде, как, колко? тема за взаимопомощ

• 43 014
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Поздравления и за двете къщи страхотни са  Hug
Само хубави мигове   bouquet
Anneese стискам палци  fingerscrossed

# 136
Благодаря, Демби...Така се и оказа-ПИ само...Хем при първото проверяване казаха, че разрешават 20% плътност, 3 етажа...Дрън-дрън...Просто собственика, от когото купуваме(слава богу, че не сме финализирали сделката, и сме с железен предварителен договор), е бивш шеф някакъв в кметството, и явно е инструктирал нещо техниците. Днешната проверка баш в Общината показа обаче друго...Добре, че успяхме да се уредим да видим новия градоустройствен план на Варна овреме.

# 137
Благодаря, Демби...Така се и оказа-ПИ само...Хем при първото проверяване казаха, че разрешават 20% плътност, 3 етажа...Дрън-дрън...Просто собственика, от когото купуваме(слава богу, че не сме финализирали сделката, и сме с железен предварителен договор), е бивш шеф някакъв в кметството, и явно е инструктирал нещо техниците. Днешната проверка баш в Общината показа обаче друго...Добре, че успяхме да се уредим да видим новия градоустройствен план на Варна овреме.

Вижте го за да "не гризнете дръвцето".
Мястото може да е отредено за озеленяване например.

Може района да е с тия параметри, но ви трябва ПУП за да ги получите за мястото ви.

# 138
Къде може да си разгледа новия градоустройствен план на Варна ???

# 139

Виж в сайта на общината!

# 140

Виж в сайта на общината!
Не съм виждала такова нещо там .. били ми дала линк ако не те затруднявам ??? newsm78

# 141

Виж в сайта на общината!
Не съм виждала такова нещо там .. били ми дала линк ако не те затруднявам ??? newsm78
Аз съм от Пловдив и в нашия сайт го има.Ето ти община Варна -разрови се вътре да видиш:  Simple Smile
http://www.varna.bg/index.htm

# 142
Няма нищо такова за съжаление  Tired

# 143
Съжалявам ,за Пловдив го има и реших ,че и вашата община го е качила! Sad

# 144
  • София
Едно спешно въпросче, къде мога да видя колко е минималния размер за вътрешно стълбище с отделни етажи.

# 145
Едно спешно въпросче, къде мога да видя колко е минималния размер за вътрешно стълбище с отделни етажи.

kimba77 , нашият архитект каза ,че минимума е 80-90 см.И то не заради някакви изисквания ,а за да има все пак някакъв вид това стълбище , а не да прилича на козя пътека!  Laughing

# 146
  • София

kimba77 , нашият архитект каза ,че минимума е 80-90 см.И то не заради някакви изисквания ,а за да има все пак някакъв вид това стълбище , а не да прилича на козя пътека!  Laughing

Ами на нас ни каза 1,20 и ние се съмняване защото и аз чух 90-1,00 може.
Вашите стълби какви са свързват двата етажа или...
При нас ще е къща три етажа, но всеки си е самостоятелен с отделна външна варата и затова питам, при вас как е

# 147
Маркрит, на място в Общината можеш да се види новия градоустройствен план.

# 148
  • София
Идейния проект е готов одобрен и от двете страни с малки компромиси  Peace
Да се надяваме, че до 2 месеца всичко ще е ок. и ще почваме строежа  Praynig Praynig Praynig

# 149
записвам се.
Купихме/почти-на предварителен договор сме още - не сме платили/имот в едно село.Там има къща със здрави каменни основи,на плоча ,тухла около 50 кв.Ще я надстрояваме с още 70-80 кв.Някой минавал ли е през това.Какво трябва да направя за начало.Проекта си го правя сама/сигурно трябва да го одобри архитект/

Общи условия

Активация на акаунт