Строеж - къде, как, колко? тема за взаимопомощ

• 43 012
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Ани69, понякога е по-лесно да срутиш старото и да си построиш нова къща, но все пак зависи от състоянието й.

# 151
  • Русе
Ох,на село и ние купихме къща на груб строеж с дор в ид.части.И сега чувам,че заради това не може да ни пуснат партида ток и вода.Вярно ли е?Трябва ли да делим двора и как?

# 152
записвам се.
Купихме/почти-на предварителен договор сме още - не сме платили/имот в едно село.Там има къща със здрави каменни основи,на плоча ,тухла около 50 кв.Ще я надстрояваме с още 70-80 кв.Някой минавал ли е през това.Какво трябва да направя за начало.Проекта си го правя сама/сигурно трябва да го одобри архитект/

Първо трябва да се тръгне от конструктивно становище относно състоянието и носимоспособността на конструкцията от инженер-конструктор, архитектурните разпределения са най-лесното.

# 153
Здравейте момичета, HELP, както вече ви се оплаках  Sick не можем да се спогодим с добро с едните съседи, дето са ни "хапнали" от едната страна около 50-60 кв.м от имота  #Crazy и ще трябва да се съдим  Sad
Моля ви ако някой е имал подобни тревоги или пък знае печен адвокат за подобни дела да ми каже  Praynig че ако трябва тепърва да се точим сто години по съда ...ще  #Cussing out искааам си къщаааатааа  smile3514

# 154
  • София
ВЯРА  Имаме приятел с подобен проблем и не се разбраха с добро, а са рода и сега почва да ги съди  #Cussing out
Най - добре се посъветвай с адвокат, те са най добре запознати  Peace
Не ти помогнах много  Embarassed , но ти пожелавам ако може да се разберете с добро и да не стигате до съд.
Кажете им на съседите, че пуснете жалба и ще ги съдите и сте си в правото дано се стреснат и да се вразумят  Praynig

# 155
За съжаление няма да стане с добро  Sick как ли не говорихме, но факта, че ще ги съдим май не ги плаши много  Rolling Eyes тъй като доколкото разбрахме се съдят с други съседи от доста време без резултат и си мислят, че и ние няма скоро да ги  #2gunfire
Аз затова търся, някой печен в тази сфера адвокат, та да не се мотаме  #Crazy а и да ни ориентира в положението  newsm78

# 156
Здравейте на всички. И ние се заехме със стороеж. Всеки момент чакаме архитекта да каже, че е готов. Сега дилемата ни е: "Какви тухли да използваме?"
Моля за помощ и да споделите вашия опит. Благодаря предварително.

# 157
От известно време ми прави впечатление, че по- сериозните строителни фирми използват керамичните блокове - Porotherm  на австрийския концерн Wiеnerberger.

# 158
За съжаление няма да стане с добро  Sick как ли не говорихме, но факта, че ще ги съдим май не ги плаши много  Rolling Eyes тъй като доколкото разбрахме се съдят с други съседи от доста време без резултат и си мислят, че и ние няма скоро да ги  #2gunfire
Аз затова търся, някой печен в тази сфера адвокат, та да не се мотаме  #Crazy а и да ни ориентира в положението  newsm78

Ако имате скица от общината и коорднитаните на имота ви са точни, нямате неуредени сметки по регулации и т.н. - извадете си трасировъчен карнет в геодезическа фирма - например www.geocad93.com, подайте молба за ограда в общината и после с разрешението за строеж на ограда си трасирайте мястото (забийте колчетата) и ако те съответно са ви навлезли просто премахнете тяхната ограда и си направете ваша по правилните граници.
Ако по време на тази процедура се опитат да ви попречат, подайте молба в полиция, община и т.н. Не виждам за какво ще ги съдите - това си е живо самоуправство.

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 21:40 от Dembi

# 159
Здравейте на всички. И ние се заехме със стороеж. Всеки момент чакаме архитекта да каже, че е готов. Сега дилемата ни е: "Какви тухли да използваме?"
Porotherm

# 160

Може да прочетеш тук  всичко , което е с свързано със строежа на къща.Според автора тухлите нямат значение , важните неща са други.Статията всъщност е доста добра.  Peace

http://estroi.bghot.com/grubo.php

# 161

Може да прочетеш тук  всичко , което е с свързано със строежа на къща.Според автора тухлите нямат значение , важните неща са други.Статията всъщност е доста добра.  Peace

http://estroi.bghot.com/grubo.php

Този сайт е доста интересен и дава много добра информация Wink
Искам да питам дали са данните там (за цени и документи) са актуални?

# 162
Мисля , че цените са доста близки до тези в момента.Ние за проекта плащаме по 12 евро , но в тях влиза и изваждането на всички видове документи.За арматурата знам , че тази година се е вдигнала цената с около 20% , но може и да не е точна информацията ми.Що се отнася до това колко излиза на кв.м. грубия строеж , ще решим въз основа на количествената сметка , но по предварителни проучвания на мъжа ми няма да е повече от 150 евро на кв.м.Все пак при нас нещата са още само на хартия и може би до 20 дена ще започнем строежа.Тогава ще мога да дам точни цени.

# 163
Мисля , че цените са доста близки до тези в момента.Ние за проекта плащаме по 12 евро , но в тях влиза и изваждането на всички видове документи.За арматурата знам , че тази година се е вдигнала цената с около 20% , но може и да не е точна информацията ми.Що се отнася до това колко излиза на кв.м. грубия строеж , ще решим въз основа на количествената сметка , но по предварителни проучвания на мъжа ми няма да е повече от 150 евро на кв.м.Все пак при нас нещата са още само на хартия и може би до 20 дена ще започнем строежа.Тогава ще мога да дам точни цени.

Ако го докарате под 150 евро грубия строеж ще е истинско чудо. Подгответе се психически за поне 200 Е.

# 164
Наистина не знам каква ще е общата цена , но количествената сметка е точно за това.Не могат да ми взимат пари за плоча излята на кота 0 , като за такава на първи етаж.Така ми го обясниха строители.Когато направим сметката и получим оферти от различни фирми , ще напиша цените.

Общи условия

Активация на акаунт