Строеж - къде, как, колко? тема за взаимопомощ

• 42 991
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
Момичета , никой ли вече не строи?  Laughing Или всички завършихте вече къщите ?  Laughing Аз пък ще сложа снимки на мястото , където очаквам след две седмици да направим първата копка.  Laughing

Само kimba77 знам до къде са стигнали , щото с нея си споделяме неволите!  Grinning Пишете и вие нещо.  Simple Smile

# 166
  • София
  Аз няма как да пиша, просто защото не мога да открия парцел, който да ми хареса и да мога да си го позволя. Вие колко големи парцели сте взели, знам че е важно колко може да се застроява, но колко е минималното, което би било достатъчно. Всичко което си харесвам просто е от 100 евро нагоре за кв.м.  Rolling Eyes
  А на всички, които сега започват или вече строят им пожелавам безпроблемно приключване и построяване на желаната от тях къща  Simple Smile
  П.П Да се похваля, че вече и мъжът ми е навит за къща, остава да открием парцела. Това ми се струва по-трудно в момента отколкото самия строеж  Mr. Green

# 167
  • На морето!
Нашият парцел никак не е голям- 301 кв.м., а къщата по проект е общо 150, като плочата на първия етаж е 90 кв.м. Общо взето, живот и здраве ще си имаме "бяла, спретната къщурка" само въпроса с липите няма да стои като в стихотворението.

# 168
 Aila , наистина цените много се повишиха.Не знам до колко са реални обаче !  Simple Smile А пък строежа / който все още не сме започнали / , май изобщо не е по-леката част.Поне с проекта до сега изхабих много нерви!  Sad
 Райна , дай някоя снимка на къщурката !  Grinning Пък може да наредим нещо за липите !  Wink

# 169
  • София
Парцела ни е 275кв. от тях  по 120-130 ще ни етажите.  Цените страшно много скочиха  #Crazy
Aila Чакай да стигнеш до проект и строеж тогава ще видиш кое е по лесно  Mr. Green / майтапче/
Ние сме още на проекта няма да ви казвам колко нерви изхабихме, но имаме обещанието, че до края на месеца всичко ще е ок. и ще подаваме в общината проекта, да чакаме одобрение и разрешение за строеж  Praynig

# 170
Нашия е 500 кв.м. и с мъжа ми стигнахме до консенсунс къщата да е максимум 200-230 кв.м.  Rolling Eyes Започнахме от 140 ...после стана 180 ... и накрая си стиснахме ръцете  Joy на 230 максимум и нито квадрат повече  hahaha
Но за съжаление сме доникъде още  Sick архитекта зает и се мотае, а ние не можем още да излезем на глава съсъ съседите, дето са ни влезли в парцела  #Cussing out та май и допълнително време ще изгубим по съдилища  Sick newsm78

# 171
  • София
  Благодаря ви много за отговорите  Hug.
  Явно всъщност не ми трябва толкова много земя, колкото си мислех. Това може да реши и отчасти проблема с парите.
  Ако не ви притеснявам може ли да споделите, за тези с парцели около София, в кое населено място са и на какво основно държахте? Близост до Града, от определена част на София или лесна достъпност, асфалтов път, ток, вода. Къде успяхте и да откриете такива малки парцели, аз все попадам на оферти от мин 600-1500 кв.м.  Sad

# 172
Така , като чета , това да се мотаят май е характерна черта на доста архитекти ! ВЯРА и вие като нас сте надскочили почти два пъти първоначалните замисли !  Joy Но при нас тази работа я свърши мъжът ми , в разрез със собствените му обвинения към мен да не се "изхвърлям". Grinning
kimba77 , ако и вие и ние започнем до края на месеца , трябва да се съберем някъде по средата дружно да се   и    .

# 173
Aila , аз макар и да не съм от София мога да ти кажа на кое трябва да държиш най-много - възможно най-близко ток и вода!Голям проблем е при парцели със сменен статут , като нашия.А близостта до града е ясно , щом ще е къща за живеене , а не вила.Успех в търсенето и ще чакаме да се похвалиш с покупка.  Peace

# 174
  • На морето!
  Райна , дай някоя снимка на къщурката !  Grinning Пък може да наредим нещо за липите !  Wink
С удоволствие, но къщата ни е все още проект, готова е къщата-близнак на нашета. Имаме абсолютно еднакъв проект и вече съм виждала как изглежда, като започна работа ще теглим и кредита и я мятаме. Не ми се мисли колко още ще са скочили цените тогава  #Crazy

# 175
Поста на  Aila  ме накара да потърся парцел до 400 кв.м. в рамките на София / с близките села не съм запозната и няма как да ги отсея / в един популярен сайт! Това е поредната стряскаща цена , на която попадам напоследък.Преди нея имаше и още стряскащи обяви.За тези пари може да си купиш замък някъде в Европа!!!

6650000 EUR
(35000 EUR/кв.м)

Данни:
Квадратура: 190
Регулация: ДА
Ток: ДА
Вода: ДА

Chateau Bussière, Touraine, France
Guide Price: ?4,000,000

замък в Полша, Castle Von Treskov  3,550,000 ?

Villa for sale Busot 1.000.000 Euro

вила на Ревиерата 4.180.599 USD

# 176
С удоволствие, но къщата ни е все още проект, готова е къщата-близнак на нашета. Имаме абсолютно еднакъв проект и вече съм виждала как изглежда, като започна работа ще теглим и кредита и я мятаме. Не ми се мисли колко още ще са скочили цените тогава  #Crazy

Няма нищо , дай снимка на близнака - ние имаме фантазия , ше си я представим !  Joy Joy Joy

# 177
Цитат
6650000 EUR кв.м.
(35000 EUR/кв.м) - Квадратура: 190

Аз много се ядосах и взех да си пиша сама! Twisted Evil Какво може да се построи на 190 кв.м. и то при тази цена?!

# 178
  • На морето!
Цитат
6650000 EUR кв.м.
(35000 EUR/кв.м) - Квадратура: 190

Аз много се ядосах и взех да си пиша сама! Twisted Evil Какво може да се построи на 190 кв.м. и то при тази цена?!
Това с обзавеждането ли е или става въпрос за нов модел бункер, построен от мега алчна бригада с вградена в стените сянка на мома (по възможност Гергана)?

# 179
Не ,  Райна , това е само парцела !  Twisted Evil Бункера може сам да си го построиш и да си вграждаш която мома искаш , а после и кара Кольо може да сложиш на чардаците , ама не знам дали ще има какво да брои !  Joy

Общи условия

Активация на акаунт