Колко е таксата във вашата детска градина?

• 11 867
  • 208
  •   1
Отговори
# 165
Преди време бях пуснала подобна тема, погледната от малко по-друг ъгъл.
Повечето реагираха по същия начин, както тук:"ама това е мижава сума за гледане на детето ти"...и от сорта.
В темата бях изложила едни факти и цифри...ако някой се интересува-ще пусна линк.
Та по същество:
Таксите се определят от общинския съвет-гласува се бюджет.
Всяка от вас може да го види в сайта на съответната Община-както направих и аз.
И всяка от вас може да види за какви суми става дума-отпускани от Общината....ПАРДОН--ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ Naughty
После обаче пак ни искат...по малко...да не тежи на джоба..
след което-да отчетност има! Има, ама на парите които събират родителите.
А тези които идват от Общината /пак "пардон"-от нашите днъци/-на тях видяли ли сте някаква отчетност?! newsm78
Отделни са перата за заплати, ремонти, млечни кухни и ясли и т.н. отпускани от Общината /туй в скобите го схванахте вече , надявам се/
Щото не правите сметката колко са децата в групИтЕ-демек допълните суми Х еди колко си броя..... и че таз група ще оправят да речем тоалетните...оная двора...следващата -ще купят 1-2 климатика...а отпуснатите за тази цел пари, де се изпаряват????
Извода за мен е един от 2-та-скапано ръководство или далавери.

За сравнение:
Тук в държавните ясли таксата е 30лв. Ако държите ще се постарая да разбера и колко деца са в градина /средна/.Това без "рекета" за дреболиите;
В частната таксата е 140лв.Тук децата нали се сещате че са по-малко бр от горната WinkБез рекет допълнителен Mr. Green
Е как в частната са по-добри матер.база, заплати, храна и всичко квото се сетите?? Thinking
Как по дяволите успяват, а в държавната при дотиране от държава и родители все реват?

# 166
Забравих...
Abigale-поздравявам те за темата Peace
Крайно време е да се поразмърдат малко нещата и да започнем да гледаме и по-надалеч от носовете си. Който иска да се сърди на думите ми-това е истината.

Роси за какви "майки" става дума в таз държава, в която също една "възпитателка" маже с крем счупен крак?!?!?!?! И другите нелепости във филма за Могилино!

Нас родителите, не ни пускат да влезем и видим къде спят децата, къде играят...стоиш като наказан до входната врата и ти взимат детето от ръцете ревящо, или вечер, някой "дежурен" го вика-това за мен е безумие! Как после децата няма да са стресирани-та не е ли по-добре родителя който води детето, да влезе с него, да постои 5-10 мин /то толкова му требе да се заиграе/ и да си тръгне?!

# 167
40. Лева, не Евро. Събират и понякога допълнително за минерална вода.

# 168
в предишната градина (софия) пълен месец посещения възлизаше на 40лв, допълнителните занимания и водата отделно
в новата градина в търново - 7лв такса за месеца + левче за всеки ден посещение (което за пълен месец идва 27-29-30, зависи колко работни дни има месеца)

# 169
  • Varna, Bulgaria
От този месец в нашата градина таксата е 40лв., по спусната заповед от общината.
Иначе в началото на всяка учебна година правим родителска среща и събираме по около 50 лв на дете за възстановяване на играчки, моливчета (и подобни канцеларски материали) , което остане в касата , отива за хигиенни материали и вода. Не ми се е случвало до сега да не стигнат до края на годината.

# 170
  • Пловдив
.Един път в седмицата имат  риба на скара с картофена салата,  един път има пържола с   гъбен сос , кюфтета им дават   готвените също не са лоши .Плодове имат всеки ден   сутрин и следобед 
...
Извинявам се, но не разбрах къде е тази градина?

Та защо да не е в България?  newsm78

В нашето ОДЗ: погледнах тази сутрин менюто за седмицата - на обед: пиле фрикасе, кебап с ориз, пиле грах, кренвирш с гарнитура, кюфтета по чирпански. Това е основното + супа и някакъв плод за десерт /ябълка, банан, мандарина, портокал/. Обикновено има рибен ден, не знам защо точно за тази седмица е пропуснат. Закуските са: или някаква тестена закуска, приготвена и изпечена на място, или макарони, или сандвич с нещо. И мляко, айрян или чай. Подобни са и следобедните закуски. Менюто е разнообразно, храната е вкусна и детето ми я харесва.

Таксата е 25 лв. при пълен месец. В Пловдив.  Peace

# 171
таксата е 40 лв., отделно по левче за вода и по две домакински рула

# 172
Забравих...
Abigale-поздравявам те за темата Peace
Крайно време е да се поразмърдат малко нещата и да започнем да гледаме и по-надалеч от носовете си...........

Нас родителите, не ни пускат да влезем и видим къде спят децата, къде играят...стоиш като наказан до входната врата и ти взимат детето от ръцете ревящо, или вечер, някой "дежурен" го вика-това за мен е безумие! Как после децата няма да са стресирани-та не е ли по-добре родителя който води детето, да влезе с него, да постои 5-10 мин /то толкова му требе да се заиграе/ и да си тръгне?!

Благодаря! Имах някаква подобна идея...

А за това, че родителите не се допускат вътре... това е едно от най- дразнещите ме неща. Аз не виждам логично обяснение, освен ако става въпрос за някакво улеснение на персонала...  Rolling Eyes
Да кажем, че съм учила педагогика и там най-често споменавания метод на възпитание е именно плавния преход. Тъй че в този дух...ние много "плавно"  набутваме децата в стаята и затваряме вратата.... Rolling Eyes
Все пак не искам да се превръщам в мрънкаща. Доволна съм от нашите госпожи и съм убедена, че решението не може да го направи никой самостоятелно. Но всеки може да помогне за придвижване напред, само желание да има.

# 173
На въпоса  къде се намира градината  в гр  .Несебър се намира  и двете градини са    с такова меню .Хубавото е че   всеки ден имат   сутрин и следобед  плодове .Всичко се спонсорира от общината  .  bouquet

Последна редакция: чт, 03 апр 2008, 16:08 от Bluevelvet

# 174
  • Sofia
Ей тези градини в Несебър са мечта за всеки родител. Браво на общината!

# 175
Несебър е най богатата община в България!
Когато говорим за техните градини всички знаем че просто всичко е прекрасно.
Браво!!!
Дано така си остане и занапред!!!

# 176
Скъпи майки каква такса плащате за децата си ,които посещават детска градина.
Ние сме още в дет.ясла-общинска таксата е 40лв. на месец.

# 177
  • Gorni Bogrov
и нашета е толкова

# 178
  • В светлината на слънцето
40 лв.

# 179
на ден по 1.70 за месеца излиза около 40 лв

Общи условия

Активация на акаунт