Някои ЯНУАРКИ вече с бебчета в дома, а останалите с нетърпение си чакаме реда!

• 17 319
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
  • Троян
Честито на новите мами и техните бебета!
Аз сега се върнах от доки,каза че няма никакви изгледи за излизането на беба.Нормално с тези поледици и студове да не е луда.Оказа се че кръвното ми е сисоко и сега ще трябва да го следя до петък и тогава ще решаваме какво ще правим.

# 151
Честито на Евито!Да ти е жив и здрав Мариан newsm07 Two Hearts smile3525!
Валя,ЧРД! newsm67Много здраве,щастие и любов и здравичко и послушно бебче скоро да те зарадва!

# 152
  Аз май не мога да кърмя Embarassed.Просто не знам какво да правя -днес на обед яде добре,ама проблема е,че тя хапне малко,заспи;после пак така и на 3-4 път аз почвам да се цедя...Та днес яде около час и половина такаи към 14.30 заспа.Събух я в 18.00,хранихме се до 19.00,после дойде докторката да ни види(тя тъкмо позаспала,а аз цедяща се),събуди я и тя се размръцка до 20.00 часа.Тогава не издържах и и дадох изцеденото мляко.Сега спи,а аз се чудя кога ще е следващото хранене и не правя ли огромна грешка като и давам да яде от шише(верно че е кърма)?!? Не трябва ли да и предложа другата гърда?!?
  Моля за съвет,много ме е страх да не се отбие-иначе захваща добре зърното,ама яде по малко и много начесто.Трябва ли да се изцеждам до край?

# 153
Честито на Слънчоглед и Надя.Да са живи и здрави малките им слънца и много да слушат  мама и тати. smile3525
Миа,а на теб успех утре.Стискам палци всичко да мине добре. Praynig
Някой да знае какво става с Ирамира?Дали всичко е наред.

# 154
Здравейте момичета!
Честито на всички нови мами и ЧРД на Валя! Не се отчайвай Валя, ако не днес тези дни ще е, вечно няма да продължава. Пък и най-добре да сте на различни дати, че да не се пренебрегва твоят рожден ден. Брей много козирози има и сред нас. Аз лично не искам да раждам на моят рожден ден, че ми е близо до термина, ама да видим.
Исках да се включа по-рано с мнение за кърменето, но вие сте изписали доста и няма да се повтарям. Ще добавя само че мен ме караха да кърмя бебето само по памперс и пелена или най-много боди, да не е много навлечено, че имаче заспиваше на топло и забравяше защо се държим. Също така казват че като има допир с двете голи тела и стимулирало повече. Това докато си изработим режим вършеше работа, после тя само знаееше какво трябва да прави. Аз предлагах и двете гърди на всяко кърмене. Основно едната да се изсуче докрай, после няколко минути почивка, огигване и за десерт малко от другата. На следващото кърмене ги раменях, започвах с тази с която е десертила. В началото се налагаше да се доизцеждам, но полсле организма сам си регулира на принципа на търсенето и предлагането. Колкото до дохранването с бутилка, макар и да е кърма, можа да свърши лоша услуга, защото бебоците бързо се научават на лесното. Мен педиатъра след първия месец борба с кърменето ме накара да дохранвам, защото Маги беше качила едва 200 г., но ми даде едно малко катетърче, което се потапя в бутилката с мляко, а другия край се предлага да се захапе заедно със зърното. Така хем сучи каквото има, хем поема допълнително АМ и мама доволна и бебо съшо. Това го ползвах за вечерните хранения, когато смятах че не и стига моето. в рамките на 2 месеца всичко се регулира и нямаше нужда повече.
малко дълго стана, ама се надявам да съм била полезна.

# 155
   Sadето и сега беше на гърда за около 10 мин и я е изяла 20 мл,я не Sad И пак заспа...Сега не съм се цедила и наистина не знам-да чакам ли ,да се цедя ли?Гърдата е твърда и болезнена и ме е страх да я оставя,ама нали казват,че ако не се изпразни,намалявало млякото.А ако се изцедя и тя се сети да яде-пак трябва да  е със шишето..Не знам вече по колко време да се храним,колко често и какво количество...

# 156
juleto18 не се отчайвай, трябва много употитост, почти всички имат проблеми, но после нещата се оправят. Щом са ти твърди гърдите, изцеди ги и ги масажирай малко, че да не стане някоя друга беля, не ги оставай пълни. Кагато моят педиатър ме потита по колко се кърмим и аз му викам по близо час, той ми каза че нямало смисъл от толкова. Най-ефективно бебето сучело 10 мин защото се уморявало бързо в тази възраст. Той ме съветваше като се събуди и е още гладно и с пресни сили да го слагам за по 10-15 мин и толкова. после сле 2-2,5 часа пак. така то ще огладнява достатъчно между храненията и ще яде активно когато му се предложи. Чесно казано при нас не се получи точно така, пак си се хранехме по 30 мин поне, но аз само да усетех че заспива и почвах да я пощипвам и ръчкам да я събедя, държах я по-неудобно за нея и голичка. Абе като си спомня зор си беше в началото, като дойдеше време за кърмене и ми се пререваваше, дано сега да е поне малко по-добре. То съвети лесно се дават, ама на практика е друго. Успех ти желая, просто бъди упорита!

# 157
juleto - ами нормално е това, което се случва. Според мен 3-4 мин е малко -събуждай го бебо - в кърмаческия има методи за събуждане - на кратко щипкаш по крачетата или по рамото, сменяш памперса, загасяш лампата, ако свети, такива ми ти работи. Не оставяй гърдите и напрегнати, че може да си докараш някой проблем. Не се притеснявай.  Hug Ина мен на теория всичко ми е ясно, прочела съм де що пише, но практиката малко ми се различава  Embarassed

# 158
  • Варна
Юле, да ти кажа сега как е при нас, на почти същите дни - първо давам едната, суче от нея ефективно между 10 и 15 минути и после заспива. Пощипвам, дърпам уше, подръпвам гърдата. После я вдигам да се оригне, ама не на рамо, че така още повече заспива, ами права. После я слагам на другата, тя се усеща, и суче още 5-10 минути. Слагам я да спи, ако случайно се събуди да речем до 15-20 минути и търси, пак й предлагам от последната гърда. Ако не, обикновено спи, и изкарваме така два часа и нещо. А може да побудува, но без да реве.
Според мен при такива повторни събуждания й давай отново гърда, а не изцедено от шише, мляко в гърдата със сигурност имаш, даже и да си се изцедила преди това. Тя никога не е празна, защото млякото се образува постоянно.
Не се съмнявай в това колко яде, няма значение ако е спокойна, и пълни памперса. Не се изцеждай докрай, защото така пък ще предизвикаш свръхлактация. Само толкова, колкото да ти се облекчат твърдите гърди.

# 159
   Благодаря! Сега пак се дохранихме в 21.30 с шишето,но последното хранене ще и бъде от гърда bowuuИ от утре ще видим,ама поне няма да се доизцеждам до край.Сега спи и идея нямам кога ще се храним. А иначе през ноща сме спокойни за сега и само да попитам-какви бяха тези капки за колики от Англия?

# 160
  • Бургас
-какви бяха тези капки за колики от Англия?

Инфакол,но може да опиташ и с тези,които продават тук Еспумизан или Саб  Peace

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 22:36 от kloie

# 161
Честито на Евито!Да ти е жив и здрав Мариан newsm07 Two Hearts smile3525!
Валя,ЧРД! newsm67Много здраве,щастие и любов и здравичко и послушно бебче скоро да те зарадва!

Капките за колики се казват Инфакол

# 162
Тези капки ги има в каталога на Mothercare.В магазина ми обясниха,че всичко от каталога мога да си го поръчам,но нямам представа на каква цена са.

# 163
Честито на новите майчета, да са ви живи и здрави бебчетата  Hug Praynig

Чрд, Валя, много здраве и щастие и скоро да се гушкате с бебока  Hug

микки дъщеря ми се казва Яна!а да ви питам какво е АМ Embarassed?и за ластичните колани след секцио да кажете нещо?от къде се купуват?

AM е Адаптирано мляко  Hug

# 164
Капките са Инфакол, аз последния път като бях в Лондон добре се заредих, че предния път само врънках на зълва ми или една приятелка да ми пращат. И почвам още от първата седмица, и миналия път така и нямаше проблеми. Надявам се че и сега няма да има.
juleto - основнот за кърменето е да не се шашкаш. Понякога нещата стават по- бавно, но от притеснения може да ти спре кърмата, така че карай го по- спокойно. Дори и да ти се наложи да минеш към АМ няма да настъпи края на света. Аз в началото правех така- след като я сложех на гърдата почвах да я гъделичкам по бузките, за да не ми заспи в ръцете. В началото сучеше по много малко но постепенно започна да засмуква все по- здраво и по - здраво. И още нещо- в родилния дом първите три дни са я хранили само с АМ, защото аз бях с упойки и какви ли не лекарства, та всъщност аз започнах да я кърмя чак на 3тия ден и въпреки всичко си я кърмих до годинка и половина.

Общи условия

Активация на акаунт