Някои ЯНУАРКИ вече с бебчета в дома, а останалите с нетърпение си чакаме реда!

• 17 104
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Привет и от мен!

Честито на всички новородили!   bouquet Живи, здрави и поспаливи бебчета ви желая!

Mari, sallys, vickygeleva, стискам палци на всички с планово секцио! И аз чакам в петък да ми определят датата и дано да е скоро, че ако взема да се спъна, ще направя мезонет с апартамента на съседката под нас   261uu - чувствам се като кран Laughing

Илияна на Вава и малката ми трета седмица кашля. Нашия доктор го отдава на хремата и не пием никакъв сироп. Но хремата вече поотмина, може би е време за някакъв. Вие какви сте пили? И за каква кашлица са? В голяма чуденка съм - през нощта, между 9 и 5, не се изкашля дори един път и така всяка нощ. Разбуди ли се и се почва. По едно време се чудех даже дали не се преструва, но не ми се вярва... ooooh!

# 91
  • София
Мари, не се притеснявай за ходенето по голяма нужда след операцията. По- добре е това да стане колкото се може по- скоро след нея , най- късно на втория ден. Мога да кажа само , че не боли, можеш и леко да се напъваш няма страшно. Мен повече ме боли когато се напълни пикочния мехур. Също като теб и аз много се притеснявах от катетъра, но се оказа, че е неприятно само началото на вкарването му - НЕ Е БОЛЕЗНЕНО. Ще ти стискам палци и не се притеснявай.

# 92
Благодаря Лалка Hug мисля че катетара ми го слагат като ме хване епидуралната
vickygeleva, стискам палци и на теб Hug

# 93
лелее, колко много сте изписали за един ден, не мога да ви смогна  Mr. Green

Честитоо на всички майчета - Лалка, dimito - да са ви живи и здрави, много кротички и добре да папкат  Hug

Усмивка  - браво на Мария, толкова добре наддава, само така  Peace
Аз другата седмица ще го водя моя малък мъж на консултация, дано и ние така добре сме наддали. Последно го мерих на 21.12 и беше 2350. Вижда ми се че добре се храни и е направи бузаци  Mr. Green Качи когато можеш снимки  Crazy

Стискам палци на всички, който им предстои раждане тези дни  Hug  bouquet

# 94
  • София
Мари, хайде и аз относно ходенето по голяма нужда. Не знам останалите как са били, но аз нямах никакъв апетит след операцията -само на сокове го карах. И съответно - нямаше и какво да разходя до WC-то. Затова на третия ден питах една санитарка и тя ми препоръча Дуфалак - малки сашета с глюкоза вътре. Разредих ги в една чаша сок, за да не са много сладки. Действат меко и могат да се ползват и от кърмачки. И в момента съм си купила 2-3 за в болницата - просто за всеки случай.

# 95
  • София
Здравейте момичета!

и аз съм заплес и съм забравила да честитя на Лалка и  dimito -   bouquet

Като чета как всички ги хващат контракциите нощем - явно и моето са си контракции - отвратителни и болезнени Close

Аз влизам за секцио утре рано сутринта - викат ме в 5:45. Много се надявам да не тръгна да раждам до тогава с тези болки.

За ходенето до тоалетна - на мен просто не ми даваха да ям друго освен вода и ябълков сок поне 2 дена. На третия донесоха някаква безсолна извара подобна на маджун, но това е друг въпрос. Та след клизмата и 2 дена течности - хич не ми се ходеше до тоалетна, според мен нямаше и какво. Но мина една сестра с едно шише рициново и заплашително попита кой не е ходил до тоалетна, аз взех че си признах ...и ме накара пред нея да изпия половин чаша рициново. Е после ми се разгони фамилията цяла нощ - да скачам до тоалетната - ама поне бързо се раздвижих  Mr. Green

Ханна мъжът ти да внимава какво си пожелава. Че той и моя си пожела дъщеря - нахална хулиганка и сега да видиш как и двамата и теглим  Wink Че момиче с бас-китара наистина много секси изглежда, ама да ти е гадже, а не дъщеря  hahaha

# 96
  • София
M_I_A Стискам ти палци за утре - да мине леко и да се възстановиш бързо и безпроблемно; да излезнеш от РД със здраво и поспаливо бебче; много подкрепа в къщи! Значи на мен леко ми се е разминало  Laughing Виж постинга ми горе, да не повтаряш патилата  Flutter

# 97
Успех на Миа, Салис и Мари за плануваните операции!
Чакаме ви с добрите новини!

Всички добри новини които идват с новите бебчета, на нас чакащите и незнаещи кога ще се случи радостната новина, ни действат толкова стимулиращо и ни настройват положително!

# 98
Брейй ама то голямо писане станало тука.Аз напоследък не пиша много много и доста неща съм изтървала..отдала съм се напълно на бебка.Честито отново на всички които скоро са станали мами.Лалка ей много се радвам за вас...да ти е честита рожбичката.
Ние утре сме на консултация да видим колко сме наддали че много ме притеснява малката ми мишчица дали наддава добре.Все пак мънички се родихме.И с това студеното време ,...много ме притеснява да не простудим бебка.Аз отивам да гладя че ...има доста за гладене.

# 99
честити бебчета на Лалка и Димито,да са ви живи и здрави,Лалка  голяма е сладурана малката! Hug
Миа стискам ти палци за утре Peace
сега да си похваля детето-ходихме днес на първа консултация и се оказа че за 12 дни сме наддали600гр.!аз се бях попретиснила дали кърмата ми и стига  и такива работи а то детето наддало колкото трябвало за 1 месец!камък ми падна от сърцето Laughing
я да питам другите мами с бебета ,правите ли им масажче  и гимнастика?ние почнахме и ако не е много гладна е голяма веселба,само дето после като започна да я обличам ни чуват чак комшиите на 8 етаж-голям рев

# 100
Мия пожелавам ти успех утре Hug Hug Hug Леко раждане и бързо възтановяване Hug Hug

# 101
  • Пловдив
Успех на мамчетата с планирано секцио   bouquet
Мари, Миа, Салис - с вас сме  Hug
Ох, сванаха ме дяволите вкъщи и немога да се позная направо  Joy - направих кекс  Joy
По принцип мразя да готвя, а обичам да чистя, но всичко ми е чисто, какво да правя  newsm78  Laughing

Миа, то и аз и мъжа ми отдавна искаме да си купим бас-китара ама нали ще ни помислят за луди - бебе чакат китара купуват  hahaha Сега бебка ще му е оправдание - китарата ще е за нея  Laughing
А знам, че е секси девайка с бас-китара, ама мъж ми ще се задоволи с жена си, която е цигуларка  bowuu  Laughing

# 102
Здравейте,

ние сме вече у дома и аз направо лудвам - но всички знаете как е. Не можем да влезем в ритъм и най много ми тежи това че бебчо въпреки многото кърма която имам остава гладен. Идва вчера педиатърката и според нея трябва да му давам да суче не повече от 30 мин на хранене на всеки 2.5-4 часа. Да, ама той след час е гладен пак и единственото което го успокоява да не се дере от рев е да му дам да суче. Засуква няколко мин - 5-10 мин и спира.

Направо не знам какво да правя. След хранене изцеждам по около 100 и повече мл от гърда. Гърдите ми са напрегнати, усещам ги горещи и имам вече бучки отстрани. Като изцедя, в средата омекват, но в основата и по в края към мишниците остават тези възли или бучки. Как бих могла да ги третирам?

Толкова искам да го кърмя, а се притеснявам че не се получава. Къде има инфо по колко кърма на хранене трябва да ядат бебетата?

Пфууууууууу, беше лесно като бебко беше на топло в коремчето

# 103
Нивеар да не би бебчо да плаче не защото е гладен ами защото иска да задоволи сукателният си рефлекс, защо не го пробваш със залагалка като ревне, иначе това че имаш много кърма е хубаво Simple Smile

# 104
  • София
nivear на мен много ми помогнаха зелевите листа в сутиена, за напрегнатите гърди. Чела съм, че не бива да се прекалява с тях, за да не намалее кърмата. Но щом имаш достатъчно, пробвай да преспиш една нощ като "лелка - зелка" дано ти се успокоят гърдите. За сукането нека кажат по-знаещите мами и на менще ми е интересно как се решава проблема с такива вяло сучещи бебоци.

Мерси на всички за пожеланията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт