За пързалки е готово вече , ОКТОМВРИйското човече!

• 19 825
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
след неуспешен опит за отбиване и ние все още сме в групата на кърмачетата:) Определено ми е писнало,но .......като каже "Мамо, цици моля те" как да не и дам:))

За яденето не ми се говори...ядем само супи надробени с хляб ... и ако може без месо. Не иска да дъвче готвена храна..всичко друго яде с удоволствие ..особенно моркови..

Лек ден от мен

# 196
  • София
Здравейте, дами! Поздравявам, макар и със закъснение, Меги за това, че е станала вуйна! Радвам се, че и Манди е в отлично разположение на духа!
Ние отново сме болни. С ларинго трахеит или нещо такова. Имахме пак пристъпи на задушаване и от вчера е на метилпреднизулон, аериус, проспан, калциев глюконат. А от днес и АБ, защото кашлицата не се подобрява. Явно прилича на мен по алергичните реакции. Та до сряда сме си вкъщи. На работа има много задачи, но ще се справят и без мен. Лу, много се радвам и за теб! Пожелавам ви сега едно момиченце!

# 197
Обаче после, пу ти поемаш разходите по пришиването на зърната ми обратно, че много скъпо ще ми излезне иначе. Simple Smile
Ей, само си търсиш начин да си ги лепнеш на аванта... Joy
И ние сме още в редиците. Аз умишлено пропуснах да предупредя педагожката в яслата  Mr. Green леличката, която се грижи за децата, знае. А ми дойде на акъла да го кажа точно в отговор на въпроса за лошите навици  Grinning Като разправях после на мъжото, той веднага се сети за един такъв - ходи боса и гола  Laughing ама засега не се е събличала в яслата.
Иначе не просто иска цици, а ми приготвя възглавничката и книгата за четене, или освобождава креслото в хола, че по-бързо да сядам.
Джулка, възмутена съм от некадърната зъболекарска работа и ти желая да няма повече лоши последствия. Голяма прегръдка на теб и Мимката от нас!
Като казахте мерки и теглилки - в момента дзверо е 11,600кг на 89 см. На моменти ми изглежда болезнено слаба, но страшното безапетитие май отмина. Така ще е, докато не се опита да пробие и последния зъб.
Желая много здраве на болничките!  Hug

# 198
Здравейте и от мен!  bouquet
Всеки път като се появи Мандаринкова,тук настава оживление! Grinning
Боже,представям си ви с големите кърмачета,аз много исках и Нати да е от тях,ама като не се получи...е,сега с Ивето ще наваксаме!
ММZ,съчувствам ти за ларингитите на Преслава,то нали и Нати има проблем с тях.Вече на два пъти ми прави и пристъпи.
Опитахме се с хомеопатия да оправим нещата,ама ме хвана страх да чакам и се върнахме към старите методи.Както спомена Облачка,точно на класически хомеопат я водихме,ама...
Валерия,много са ти сладки децата!
Ерка,страшна прическа си докарала на Красето!Миналата седмица докарах същата и на мъжо,та щеше да мъ убие!Ами забравих да сложа приставката на машинката и давай... EmbarassedАма иначе ми е хубав! Laughing
Джулка,много гадни работи при вас,дано всичко това бързо да премине! Hug
Облаче,и моята Нати е с такива килограми!
Тя пък не яде манджи и т'ва е!Само сухо и дай,а от богатата гама плодове признава само ябълки,ама и това е нещо!
А сега да взема и някоя снимка да покажа,а?!

А останалите са тук и тук!
Целувки от нас.

# 199
  • София
Прегледах последните снимки на малките ни октомврийски симпатяги. Колко всички са пораснали и какви са сладури Heart Eyes !
Бини, аз се принудих вчера да се лиша от новогодишните си подаръци и да и купя инхалатор, че не върви да вземам все от моя колега. Декември беше с перибронхит и пак трябваше да се инхалираме. Та олекнах със 120 лв, но няма как. Лятото задължително на море, знам, че е хубаво и на Сандански, но финансите ми няма да издържат.
За килограмите Преслава е 14,500 - 15,000 кг и 96 см. Наскоро и търсих някакви дрешки и обяснявам, че дъщеря ми е на 2 г., но е по-едричка. Казах и мерките, а тя ми отвръща:"О, Вие по БДС сте за 3-годишни"  Laughing.

# 200
  • Варна, България
Здравейте!
Партито мина много добре, не ни стигна времето да се наприказваме. Аз станах фенка на "За приятели", благодарение на Надина, и вече 2 срещи там организираме.
Какво става с Надинка и Виктор? Някой чувал ли е нещо за нея?  newsm78
Манди, както винаги си пълна с настроение и оптимизъм, ама ти подхожда на годините. Много ти се кефя - напомняш ми за моите луди години... Браво за новата работа и за новата тръпка  Wink
С риск да разгоря страсти, ще кажа, че не разбирам толкова дълго кърмене  newsm78  Но определено има емоции покрай това. Аз отбих Самуил на 1г и 2 м. и изпитах огромно облекчение.
Валерия, аз си вадих сливиците преди 3 години и имам пресен спомен от изживяното. Много е неприятен периода на възстановяване. При нас положителното беше това, че мъжът ми почна да пуши под ширма / заради чистия въздух, който трябваше да дишам/ и до ден днешен е там наказан  Mr. Green
Колкото до Самуил - може би зависи от темперамента на детето. Той като цяло е много спокоен и умерен. Интересуват го разни статични игри - с някоя нова интригуваща играчка изкарва 2-3 дена и е като муха на мед. Разбира се, не мога да му осигурявам толкова често и еднакво интересни. Държавите ги научи след като в тефтера, който случайно бях взела да драскаме, на корицата имаше политическа карта на Европа и под форма на игра "Къде е ... България?" и т.н. Вече знае почти всички страни. Знае всички букви и навън като види някъде надписи ми казва някоя буква. Цифрите също- взема книги гледа номерацията на страниците и казва цифрите. Знае цветовете и някои в нюанси - тъмно или светло. Обича пъзели,  книги, ситуационни игри, моделин, маца с четка и с ръце. Понякога се хващам, че ме е яд, че не беснее и не лудува с кеф. Има, разбира се, и такива моменти, но общо взето е спокоен и съсредоточен. Може би това му помага. Иска всичко да го преживява с мен - аз може да си чета книжка, но да съм до него и той да обяснява. Много говори и все по-правилно. Последното сладурско нещо е, че съм "Мекичка Мама" и ме прегръща. Фен е на Алла Пугачова  Wink обича да заспива на нейните песни. дори в момента пак ги слушаме  Mr. Green
Джулка, много ви се е насъбрало! Сестра ми  преди години беше в същата ситуация като Мирелка с двата предни зъба и беше някакъв ужас. Дано всичко да се оправи!   Hug
Надина, водих Самуил преди Нова година на куклен театър-тогава много не можа да го изтърпи, но те започнаха с 15 мин закъснение, което за малки деца си е цяло изпитание. Но и до днес го разказва. Сега сигурно ще му е много по-интересно. Сами също като гледа Бейби Айнщайн повтаря на английски и е много сладък.  
Портокаловия цвят ми е любим-според теорията за цветовете това е цвят, който зарежда с настроение и дава тонус. Чакам с нетърпение покана за кафе.  Wink
Афродита, честито момиченце!   bouquet
ММЗ, бързо да оздравявате!
Ние от два дена имаме напредък с гърнето  newsm44
Хайде, хубава вечер и със здраве!  Hug

Последна редакция: пт, 08 фев 2008, 21:38 от voltage13

# 201
Боги, с теб отдавна си я имаме тая приказка Simple Smile но и двете не сме особено агресивни на тази тема  Mr. Green само ще кажа, че ако не беше алергията към млечни продукти, соя и др. подобни сигурно вече щяхме да сме спрели. Иначе детето, въпреки че е пораснало, пак си е същото мамино бебе, като се сгуши, просто по-нахално и претенциозно  Grinning Чудя се дали ще спра, защото ще ми се струва вече извратено, или защото ще ми е писнало. Но и в двата случая ще е скоро.

# 202
А аз да се похваля за гърнето, след 2 срещи с девойка на 4 години на нашите приятели, Коко отива сам в тоалета, сяда си на гърнето, после си го изсипва в тоалета( е има за чистене после то е ясно) и си бърше д-то с тоалетна хартия. Изненадахме се много, защото просто до много скоро, ако изкара на яслата без да се е напишал, вечер задължително в къщи се сменяха поне по два пъти гащи и анцунзи. Мисля си, че от срещата с момиченцето вече му е интересно да си върши всичко сам и не дава да му се свалят или вдигат гащите иска всичко сам.

Абе такива дребни неща си ме кефят става ми много мило, че вече стават все по-самостоятелни и по -независими, е не, че не ми е мъчно, че с тях и ние растем, ама така е, колелото се върти.

А за портокалово-мандариновото, се смяхме много защото като ходихме да си избираме цвета за кухнята, мушнах една мандарина в джоба и за да не се излагам много и една картинка от шоколадово яйце също в портокалов цвят и по нея си казахме желанията, ама през цялото време си пипах мандаринката в джоба ако се наложи да я извадя.

А живот и здраве април на кафе на портокаловата кухня, ще се съберем с голямо удоволствие   bouquet

# 203
Здравейте мили момичета!!!
Използвам, че всички все още спят и е тихо и спокойно за писане....-да ви драсна няколко реда, че пак стана цяла вечност откакто не съм се вясвала.Лудницата е пълна, особено в работата, вечер едвам гледам, ...и това ранно ставане направо ми бърка в здравето. И не мога да се сетя откога не съм си била в къщи и съботата и неделята, както сега...Вчера например станах благополучно едва към обед- беше вече 12.15...Добре, че поне малката е здрава, не е боледувала въобще тази зима, да чукна на дърво, гледат си се с баба си(която се мъчи да се разболее тези дни), и да ви кажа поулегна малко. Страшно много приказва, повтаря всичко, вече връзва и изречения, и новото са анимационните филмчета(поне засега има нещо, което да и задържи за известно  време вниманието...та да се свърши някоя работа). Любими са царя лъв и рататуй.Та такива работи покрай нас...Снощи дори бяхме на кино....гледахме "династията на Борджиите"и мн ми хареса...отдавна не бяхме го правили.
Меги- честито вуйна!!!
ММЗ, Джулка- бързо оздравяване ви желая!!!
А Дринката как е?Дали вече и те са здрави с Пепинко?
Портокалката- мн се радвам , че се разписваш, и че си толкова щастлива!Само такива весели и дълги постове да пишеш!Целувки!
Волтажче- браво на Сами!!!Направо като ви чета(И Надината) срам ме хваща...Да не говоря, че дори сме още с памперс и по никакъв, ама по никакъв начин не желае да се разделя с него...И пак сме в период на неядене, нещо като гладна стачка...абе какво да ви казвам. Не я насилвам за нищо, пък ще видим.
Р-ка -супер е новата прическа на Краско!И ти ни пиши по- често!!
Бини- сладурките са супер!
Ох, мн дълго стана...хайде спирам, че никой няма да чете!
целувки!

# 204
Ние днес ходихме в един спа комплекс в Банкя и водихме и Рали, най-вече заради басейна, че всеки ден не пропуска да повтаря, че иска вече на морето или на басейна. Много й хареса, голям кеф си направи, влезна за малко и в джакузито, показах й и парната баня, но за разлика от майка си, реши че е ужасно.

Дринка, как сте с Пепино, надявам се че вече е добре.

# 205
 Mr. Green нали се похвалих, днес си свърши всички възможни неща в гащите  #2gunfire и  .... ама то човек да не се похвали и веднага греда

мацките от града морски и околията, за тази или другата сряда някой да запази маса, че да дойда и аз и да се съберем  най-после да си полафим малко и където изберете, без претенции съм по темата.
айде чао от мен   bouquet

# 206
Манди, да не се отметнеш после? Че вече от няколко дена спестявам  Mr. Green.

Ер-ка, супер прическата на мъника! А килограмите на двамата малки господа Краско и Ивчо направо са перфектни. Откакто Валерия навърши половин година, все ме питат на колко сме-  1-2 годинки? Сега вече не питат, страх ги да не объркат  Crazy. Стърчи една глава над наборите със своите 94 см и 14 кг.

Бини, много са ти сладки кукличките, пу-пу    Flowers Bouquet ! Нашият татко е навит на още една дъщеря, ще трябва да споделиш опит.

Надина, браво, че опитвате с гърнето! Все-пак имате успешни опити.  Аз временно преустанових тази дейност. Не смогвам да изсушавам пантофи  Whistling. Чета на малката на руски, но на нея и повече харесват картинки и ми взима книжката. И се чудя, дали аз да и чета на български или ще я объркам? Може би по-добре да го прави таткото.

Мишленце, лебеди- лебеди  Joy! Запишете я на видео как пее, след години ще и е интересно. Пък, знае ли човек, може би ще е следващата звезда в Мюзик айдъл, с много ценен архив. А къде са снимки от почивката  Grinning?

mmz, бързо оздравяване на Преслава  Hug! Водите в манекенската класация при дамите  Grinning!

Облачка, подсети ме за лошите навици. Не знам защо, но като си хареса някое детенце малката показва голото си коремче. Хайде, когато е с блузка - бива, ама когато е с рокличка е леко конфузно  Blush. Явно е някакъв вид поздрав  Mr. Green.

Гери, поздравления за кърменето    bouquet!  Да те попитам - морковите как ги даваш? Опитах рендосаните - не ги иска. А цели, някак ме е страх да не се задави.

Волтаж, браво на Сами! Голям сладур. Искам и аз едно спокойно детенце! Валерия е като шило - секунда невнимание и вече нанякъде се катери. Само филмчета на Дринка спасяват. Обаче реших да си потърся някакъв плакат с букви. И да не може да стигне до него Wink.

Грейпфрутче, браво на приказливата Алекс  Hug! Опитвам се накарам малката да повтаря след мен, казва само една дума и ми се усмихва мило, и нищо повече.

Да попитам как се пише думичка - "кърък" или "карък"?  Това съм аз  Banghead. Пак се заразих от Валерия, ужаст. За допълнение взех че се обринах. Спя с маска, все едно с противогаз. Изобщо - хармония е пълна. Вчера направих торта. Стана красива, но суха като шперплат. Направо не се яде. Врътнах я в кухненския робот с малко прясно мляко и си направих петифури. Но, май само аз ще си ги ям  Flutter.

А няколко мами се губят някъде  Whistling...

# 207
Хайде сега и аз малко да попиша Simple Smile.
Адонай е на ясла, а малката спи, това ми е най-прекрасното време през деня Twisted Evil.
Чета, че обсъждате гърнето, аз мога да се похваля, че от края на миналото лято си казваме, че има пиш. Естествено това обаче не означава, че не сме се изпускали по хиляди пъти. В началото като тръгна на ясла по 3 чифта резервни дрехи не ни стигаха. Сега обаче вече се мъчи всичко сам да прави. Естествено не успява да се загащи, но поне си вдига гащите. И все пак аз изобщо не съм забравила какво е да сменяш памперс, все пак сестра му е едва на 6 месеца baby_neutral. С нея, за разлика от него имам чувството, че нямам бебе вкъщи. Още от раждането ме оставя да спя по цели нощи(за разлика от батко си, който и до ден днешен се буди за нещо).Плаче само когато е гладна или нещо не е наред. Абе като нея цял футболен отбор мога да отгледам Twisted Evil.
Двамата заедно са голяма комбина, Адонай търчи и пее около нея, а тя се залива от смях. Явно му доставя удоволствие защото ако тя не му обърне внимание, измисля всевъзможни щуротии само и само да я разсмее. Обича я много, целува я, прегръща я и твърди, че може да я гледа(да я храни, мие, памперса да сменя... Joy)
Стига съм писала, че ако продължа рискувам никой да не чете Mr. Green
Целувам на всички дечица пухкавите дупенца.

# 208
Aфродита, като гледам, май възрастовата разлика между децата ти се очертава страхотна! Съответно купона е пълен Simple Smile
Може би по-добре да го прави таткото.
Не виждам защо да не го правиш ти - все пак Вал живее в България, и трябва да свикне с българския език, а гласа на мама е чудесен начин. Ако таткото има достатъчно време за четене всъщност би било чудесно да се редувате (предполагам, че той говори по-вярно, това ли те притеснява?), но ако не може, ще трябва ти да поемеш... най-малкото да не си мисли детето, че мама има отрицателно отношение към този език.
Споко, не си карък  Simple Smile просто тежък момент, всички минават през такива. И колкото повече си набиваш в главата, че не ти върви, толкова по-трудно става, затова му тегли една и не мисли повече по въпроса. За морковите - само цели - иначе изобщо не са интересни за ядене. Не се притеснявай от задавяне, то човек може да се задави и с хапка хляб или лъжичка вода. А моете дете гризе моркови от 6месечно. Е, в началото само се опитваше де Simple Smile но много обича!
Това с голото коремче ме подсеща колко са естествени децата, и колко усложнени са отношенията при големите  Grinning
За варненска среща съм за! Срядата ми е страшно удобно, но тази сряда съм на родителска среща. Упс, и на рожден ден на систъра - което ме подсеща, че Боги обеща да направи торта за рождения си ден  Mr. Green айде няма да я торзмозим баш тая сряда...
Днес е 3тия ден на Елица в яслата. Отдели се от мен с плач, за разлика от първите 2 дни. Засега всеки следващш ден е все по-трудно. Затова пък ми се наложи да карам колата в снежна буря (така де, силен вятър, много лед и малко сняг) и се справих чудесно, дори без 4х4. За първи път карам сама на сняг, иначе веднъж карах мъничко с Данчо до мен. Така е, като ти се наложи, не може да даваш на заден. Прибрах се с кеф, готова да почвам тортата на систъра, и установих, че пак сса ни спрели водата. Направо избеснях! Наоколо копаят канали за газ, и през ден-два пукат тръби. А ние все сме оптимисти и не се сещаме да напълним нещо удобно за миене...

адски ми е странно... гледам снимките на Нати, представям си Адонай, и други октомврийчета станаха каки и батковци... а моето нали е малкото, и все си мисля за него като за бебе  Simple Smile

# 209
Здравейте!
Аз вече оздравях,просто бях настинала.
Нати продължава да ме ядосва с неяденето Sad,Ивата би яла като за двама,ако има кой да и даде. LaughingОнази вечер така жадно гледаше как се храним,че и връчих един пилешки кокал,леле как го смука,облизва! GrinningПо-късно ще ви я покажа.
Та това е от нас.
AfroditatA,покажи ни някоя снимка де,плийз!
valeria1,я бързо да излизаш от състоянието на карък,така се казва.И да оздравяваш! Hug
Грейпфрутка,стига с тази работа,няма ли отпуск за теб!?Че то като знам,какво е в реанимация... Tired
Мишленце,хубави работи при вас,спа,почивки... Grinning Искам и аз!Както казва Валерийка,давай и снимките!
Сериозно,май месец съм решила да пътуваме към Добринище,то е близо до Банско,та ще си почиваме надявам се!
Облаче,дано бързо да свикне Ели в яслата!А на теб повече сили! Hug
Приятен ден на всички и целувки от нашето голямо фемили!

Общи условия

Активация на акаунт