Плодови пюрета веч им дават , за да бъдат юлчетата здрави!

• 9 308
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
  • sf

Донси, тоя твоя швед да не е Ларсон? Аз пък си припадах по целия италиански отбор по футбол, особено по един Неста, даже и негова снимка си носих в портфейла, абе луда работа  Flutter може с него да участвам в конкурса  Grinning
е не е истина просто как се сети  Joy

# 46
Аз пък преди си падах по мъже със светла коса и светли очи и ако може да не са много космати....Е дааааа ама мъжа ми е с черна коса и черни очи и е доста космат  Crossing Arms

# 47
  • София
"За" ваксинирането на моето дете съм, защото:
- Понижава неимоверно рискът да се разболее от някоя от болестите, с/у които е ваксинирано.
- Ако не дай Боже се разболее, болестта протича много по-леко, отколкото ако не е ваксинирано.

"За" задължителен имунизационен календар съм, защото:
- При доброволни ваксинации ще се увеличи много броят на неваксинираните деца (по желание, от мързел, от незнание - напр. малцинствата и др.)
- Големият брой неваксинирани е доста сериозна предпоставка за епидемии.
- Епидемиите увеличават сериозно иначе малкия риск от заболяване на ваксинирани деца (вкл. и моето), понеже, както казах 100% гаранция няма. Както и на възрастни. Особено на тези, които по "онова" време не са ваксинирани, заради промените в календара. Помните случая със заушката или с хепатита в Столипиново и Пд.
----> опасно е за здравето на нацията/обществото, следователно подлежи на законова регулация. Нарушителите на закона е редно да се санкционират.

Освен това:
Противниците на имунизациите по неразбираеми за мен причини са настроени враждебно към всички ваксини, а не само към МПР. Повечето (без МПР) са с безклетъчни вируси, т.е. опасността от странична реакция се свежда основно до Т (всъщност е рядко) и реално няма опасност детето да се разболее от това, срещу което е ваксинирано. Други реакции са мноооого малко вероятни.  В момента МПР се прави с Приорикс, която доколкото ми е известно не съдържа съединения на живака.
Изследванията за връзката м/у МПР и аутизма, които най-често се цитират, са стари. Не че няма нови, ама не е изгодно да се споменават, защото според тях такава връзка не само не е доказана, но и вероятно няма. Въпросните сочат, че да, има увеличение на случаите на аутизам в сравнение с преди 50 г. примерно, но това може да се дължи на променената социална среда. Другото според тях е, че няма голяма разлика м/у %-те заболели от аутизъм ваксинирани и неваксинирани с МПР.

# 48
Честито на победителите в конкурса и на подгласниците!  bouquet
Аз също съм "За" ваксинирането.

# 49
Аз мечтаех за Еминем. А каква е дискусията за ваксините?
Аз съм малко разсеяна

# 50
  • София-Красна поляна
Зимата снежни къдели преде, ЮЛСКОТО бебе расте ли расте!

Цитат
http://www.pampers.bg/gallery_view.php?page=1&id=4650&fr … h&keyword=Ева

Ще пуснете ли по един глас за Евичка

Ками тука Ева е уникално сладка, как само се е оплезила. А защо не може да се гласува? Да не би да е свършило?  newsm78

Ce Dim и аз се скарах с майка ми за соковете миналия месец. Ама в края на краищата тя е баба, а не майка и ти сама решаваш как да си гледаш детето.  Peace

Честито на Бузан и Бузанка!   bouquet

# 51
Срещала съм теми за ваксинирането, но не съм се задълбочавала. Мисля, че е добре децата да са ваксинирани с/у по-тежките заболявания. Но честно казано не съм се замисляла сериозно.
За Т - меря в дупето, след като педито ме увери, че под мишниците може да покаже, че има, а детето просто да се е загряло, да е повечко облечено и така.

# 52
Фил  Hug много изчерпателно и добре казано
Мими -мерси Hug, незнам защо не може да се гласува,аз бях забравила изобщо за това  Blush
За Т- явно и аз ще почна да я меря в дупето,защото с под мишниците хич не се оправям,не мога да я държа ,тя се вие като червейче в ръцете ми.Само че откакто преди 2 месеца й слагах една свещичка в дупето се наплаших много ,защото така плака милата.........та незнам как ще вкарвам термометъра там  Sick

# 53
Тя Мими е с няколко теми назад  hahaha
То гласуването приключи на 23.12.2007 ....

# 54
Честита половин годинка на Етко!  Heart Eyes
Честито на бузанчо и бузанка! Все такива следкиши да бъдат Heart Eyes
Яна, Мими мноо сте сладки  Hug
Рокси   Praynig
умишлено избягвам темите за усложнения от ваксини...аз слагам всички по имунизационния календар...
Уинкс, Соня Васи звезда ли е в САЩ или това е някакъв имидж за пред бг журналистите?
Вики, браво Peace
Ками, гледах го предаването и от вчера и аз се опитвам да не го хващам а крачетата, като го преобувам...
Кати, точно щях да питам къде се изгуби...
номинирам Брад Пит...
мама днес става на 50 и ви черпя по случая

# 55
Мда, обаче пък има твърдния че имунизационния календар не се преразглежда достатъчно често и в момента в него присъстват болести, които вече рядко се срещат. Или пък ако се разболее дете от тях ги прекарва леко и без последствия.
Абе не знам, аз ваксинирам моето дете, но истината е че когато се случи нещо лошо последствията са само и единствено за теб. Така че не съдя тези, които вземат друго решение. Но тъй като хал хабер си нямам от медицина стискам очите и се надявам да ме подмине лошото.

Мариса, да ти е жива и здрава, много да те радва и глези   bouquet

# 56
Донси, тоя твоя швед да не е Ларсон? Аз пък си припадах по целия италиански отбор по футбол, особено по един Неста, даже и негова снимка си носих в портфейла, абе луда работа  Flutter може с него да участвам в конкурса  Grinning
е не е истина просто как се сети  Joy

Ами и аз му бях фенка  Laughing

Забравих да честитя на бузанчовците   bouquet
Как ми се иска да бяхме на срещичката  Rolling Eyes
Ками, аз винаги в дупето меря, само първия път ми трепери ръката, а и Гери в повечето случаи не шава много-много

Да ви разкажа за поредната си офанзива за пюрета. Нали бях писала как накупих сумати пюрета и каши /за около 100 лв./ в един магазин. Та понеже ги изпратих по мъжа ми за Сф и тука не останаха, реших да ходя до другия магазин на същата фирма, за да не ме бъзикат пак продавачките. И тъкмо с кеф се бях развихрила, когато чувам зад гърба си - Ей това момиче ни изкупи  миналата  седмица всички пюрета, направи сметка за 200 лв.  Rolling Eyes Оказа се, че е същата продавачка от предния магазин. Умрях от срам ,ама нали все пак ги плащам тия пюрета, не ги крада, какво да правя като ме сърбят ръцете  Embarassed а имаше и други клиенти в магазина...

Честита ви рожденичка, Марти   bouquet

# 57
аз меря в дупето, за бебетата там е най-точно. макар че като го виждам,ч е има висока Т , ми е все тая дали е 38 или 38,5, напр.
Ако меря в дупето с живачния 5 минути ли да го държа?Нали трябва да извадя 0,5 от показаната стойност?
Тоя дето го купих дигиталния е пълна тъпня.Така ме е яд,че си дадох парите на вятъра.

# 58
Дискусията е: За или Против ваксинирането
Твърдо съм ЗА - всяка от болестите, срещу които са ваксините е тежка и с последствия за детето, така че по-добре малкото зло (т.е. ваксинацията). Не ми се поема риск за целия живот на детето! Още повече ми се затвърди мнението откакто баба ми разказа как навремето леля ми е изкарала вирусен минингит на 1 год. - как е била ни жива-ни умряла 40 дена и  после се е учила наново да суче, да гука, да хваща.. всичко.

За разгонването - и аз съм яко в джаза! Щом онази вечер влязох при мъжо ми в банята, за да го ... обичам  Mr. Green Mr. Green

Ай че се събуди дзверо

# 59
  • София-Красна поляна
Тя Мими е с няколко теми назад  hahaha
То гласуването приключи на 23.12.2007 ....

Еее жалко че свършило. И бягайте бързо напред че ви застигам. Само 2 теми ми останаха.  smile3534
Марти да е честита рожденичката. Голяма вкусотия си ни подготвила.  Hug

Яна този комплект за хранене дето си купила не е ли случайно на Линдам?  newsm78

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 16:14 от NaMeLeSz

Общи условия

Активация на акаунт