Отговори
# 180
Да Ви се похваля, Мами!

Спрях да кърмя от Новата година някъде. По собствено желание. Мисля, че вече е достатъчно голям.

Кърма обаче имам още, и то много. Надявам се да спре все някога. От съхранената във фризера няма да дам, даже я изхвърлих. То като си имам в гърдите, за кво да давам замразена.

Иначе подкрепям всички, които кърмят още. Селма,   bouquet .

Колкото до това дали са по-здрави от бебетата на АМ, нямам мнение, надявам се моето да не боледува. То си е индивидуално. Аз съм изключително кърмена от майка ми повече от Алекс и не боледувам.

# 181
Та по тоя въпрос да Ви питам:

Всички ли давате адаптирано мляко?

Алекс никога не е пил такова.

Решила съм и вече го правя - давам му краве мляко (купено или от село), кисело мляко( аз си го правя).

Има ли такива като мен? След годинката - на такова мляко да минат? Някакси не ми се иска да му давам АМ!
Всичко е съгласувано с педиатъра му.

Ей, и лентичката трябва да я махна.  doh

# 182
Iv, тези бебоци са страхотни, как са се натръшкали  Joy

Моя пие адапте и яде кисело мляко, щото не го иска с биберон. Но в малки количества и с триста зора. Не обича.

И моля ви, момичета, да не превръщаме темата в кърмене/ некърмене - здраве/ болести, защото всеки си има причини да мисли по определен начин за това и свой поглед за нещата  Peace

# 183
аз знам,че домашното прясно мляко е сголяма масленост и им дразни стомахчетата,понеже е тежко.И кис и прясното,ако се дава е по-добре да е 1%,но по-добрия варянт е ам

# 184
....И моля да не превръщаме темата в кърмене/ некърмене - здраве/ болести, защото всеки си има причини да мисли по определен начин за това и свой поглед за нещата  Peace
о, ДА.    bouquet (Не мен понякога ми писва от призивите за дългото кърмене и кърмене на всяка цена)
зА това казах, че нямам мнение. Всяко бебе си е индивидуално. Мъжа ми е кърмен, пък и най-леката настинка да е , на него ще лепне. Ама ми се ще да знам, че и други дават прясно и кисело мляко.  Crazy

# 185
И прясно мляко яде, понеже кремовете от детската кухня ги приготвят с прясно мляко Simple Smile

# 186
  • София
Решила съм и вече го правя - давам му краве мляко (купено или от село), кисело мляко( аз си го правя).

Аз лично съм скептична!  Confused Особено домашно - рискът от бактерии е огромен.

# 187
  • при принцесите
Та по тоя въпрос да Ви питам:

Всички ли давате адаптирано мляко?

Алекс никога не е пил такова.

Има ли такива като мен? След годинката - на такова мляко да минат? Някакси не ми се иска да му давам АМ!
Всичко е съгласувано с педиатъра му.

Ей, и лентичката трябва да я махна.  doh

Мен ако питаш, и да му дадеш, няма да го хареса. Досега не знам за детенце, което са го кърмили дълго, след това да харесва адаптираното. Познавам едно, толко чак не го понася, малко да му сложиш в яденето и не го яде. Ако си ядете кисело и прясно без проблеми, няма защо да се притесняваш. Прясното го казват, че е по-трудно за обработка, ма си зависи от детето.
Ние иначе сме на адаптирано  Mr. Green

Честито на порастващите днес дечица и на техните близки. Нека само хубави неща да им се случват!

# 188
Аз да поясня, киселото мляко купувам от магазина, прясното е само в кремовете от детската кухня. Домашно не рискувам да давам, дори и да твърдят, че е изследвано.

# 189
  • Русе
Йоан е пил и АМ и кисело, но повече май му харесва киселото  newsm78 Пие по принцип кис.мляко 2% от 6 месечен, когато сам се отказа вече да суче! Давах скоро Нестле Джуниър, но не го долюбваше някак - едвам го пиеше !  Прясно обаче все още не съм давала!

# 190
То и аз така си мислех, ама от домашното по-хубаво си няма. А и не сте пробвали мое кисело мляко! М-м-м. 
А бактерии има навсякъде. Надявам се моите да са полезни (за киселото мляко имам предвид)  Wink

# 191
  • София
Хм, до 3 години дават пълномасленото мляко (кисело) за препоръчително...  Thinking

inchetoto, бактериите, които са потенциална опасност в дом. мляко не са от вида, разпространен в околната среда.  Naughty При неправилна хигиена по време на добиването, обработка и съхранение се развивали доста опасни болестотворни. Но... ти си знаеш.  Wink

# 192
  • София
Симона яде кисело мляко като добавка към плод или някои пюрета, на които и аз бих си сложила - спаначената супа примерно. На Нова Година й бях направила баница специално за нея без яйца, яде я с кисело мляко и ушите й плющяха. Като цяло не го долюбва особено.

Напоследък (след като баба й я захрани И с прясно мляко #Cussing out ) почнах да й слагам в някои супи, както и в овесените ядки и мюслите. Струва ми се по-вкусно така, тя го одобрява.

Но при всяко положение АМ ще продължа да давам сутрин и вечер, докато самата тя го откаже. Един ден го смятах и да ви кажа не излиза много по-скъпо от това да даваш кисело мляко. Ама киселото мляко знаеш ли го колко точно нишесте има вътре? АМ поне знам, че има някакъв контрол, макар че не е 100% и там, предвид събитията с Милупа и оная бебешка каша, забравих й марката.

# 193
  • София
"В ранна детска възраст (до 2-3 год.) се предлагат основно пълномаслени продукти"

# 194
Нека не обсъждаме домашно приготвеното мляко. За всяко нещо си има две, че и повече мнения.  newsm53

Общи условия

Активация на акаунт