Отговори
# 195
  • София
Нека не обсъждаме домашно приготвеното мляко. За всяко нещо си има две, че и повече мнения.  newsm53

Ти повдигна въпросът....  Thinking

# 196
Питах дали някой дава прясно или кисело мляко? Да не би само моето да яде такова на тази възраст? Само поясних какво давам на Алекс.  Flutter

# 197
  • Русе
Чисто прясно мляко все още не съм давала. Яла го е в кремовете, гриса и др. Кисело мляко й давам почти всеки ден - с 1 бисквита "Закуска" и малко захар или лъжица от дом.сладко. Кис. млако е 2% по препоръка на педи. Яйца чисто съм давала само жълтък, но от нашата баница яде без проблем.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ И МАЙЧЕТА, КОИТО ПОРАСТВАТ ДНЕС!   bouquet

# 198
Та и още нещо да питам майките, ползващи детска кухня: как разпределяте храната от кухнята?
Аз така:
обяд-основното
следобяд-десерта
вечер (към осем )++++++- супата
А преди лягане, към 10,11, му давам млякото.
Но много ми се вижда вечерта наблъскано с храна. Той я яде, не я връща.

# 199
KIseло мляко давам от 10 месец,а прясно още не.Следобед яде понякога кисело мляко с бисквитки и много му харесва.

# 200
Честит рожден ден на Никола, Криси, Ралица и Миа!

Ние днес бяхме на годишна консултация. Софи е 9360 и 78 см. Отслабнала е почти 1.100 кг.   Confused Има и лек бронхит, та сега ще пие Проспан. Вече може да пие АМ и спираме диета (заради повръщането). Хайде похвалих се.
Стиляна, доктора каза, че не бивало да се вкарват безразборно различни медикаменти в детския организъм и различните препарати натоварвали допълнително черния дроб (който ще им трябва за по-късно  Wink ). Ако един препарат действа, не виждал смисъл да се редува с друг. На мен лекарите в Холандия са ми малко странни, но както и да е, нямам избор. Тук всичко се лекува изключително и само с парацетамол.
Ним, може Симона да има 3 дневна треска. Тука така казват на тридневното поддържане на температура без други симптоми. Чак след третия ден правят изследвания и изписват антибиотик, ако се наложи естествено. Софи беше веднъж така с температура 38-38.5 .  Като имат температура децата по принцип губят апетит. Имам пресен опит. Давай и да пие много течности, яденето не е толкова важно.
Някой има ли вести от Магнолия?

# 201
Ним http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201744&photo=16 Ей таз снимка е много готина.
Анджелина,мерси за обясненията. Peace Точно като за мен са.Стана ми ясно.
inchetoto, Ния яде така:
08 попара или плодово пюре
12 половината супа и второто от ДК
16 десерта от ДК
18 половината супа и Данонино едно-две три
20 АМ

Ако се събуди кам 06 часа също давам АМ

Кисело мляко давам с лъжица ,чисто или с плод за следобедна закуска.
Прясно мляко,като купя за нас и давам от чаша без захар,вместо вода.

Нищо не ми е станало ясно,трябваше да е шаренко Sad

# 202
Инче, като вас се храним, сутрин в 6 пие АМ 60-80 гр. после в 9,30 попара или овесени ядки и после от кухнята, а като легне млекце за приспиване Simple Smile

# 203
  • София, Лагера
Всички ли давате адаптирано мляко?
Не, и Пресиян не е близвал. Не са малко кърмачките тук - Селма, Цвета, КайРенн, Саша, аз... сигурно и други има, сори, ако съм ги пропуснала.

# 204
Цвети, пробвай пак Simple Smile, но маркирай целия текст като за копиране и тогава избери цвят

# 205
Ноеми, нашите месечни цикли са по едно и също време  Mr. Green . Нищо чудно да се засечем и в някоя нова отчетна  hahaha .

# 206
  • София, Лагера
Ох, нещо не мога да ви изчета и да се изкажа по всички теми  newsm78
кисело мляко давам от 8 месечен. Бяхме на морето и Пресиян набара на тейко си таратора, та се захрани с кисело мляко, краставица и пресен чесън.
Давам му често, Герма.
Преди месец яде домашна баница (яйца). Много му хареса!

Аз не се притеснявам от алергии. Никой нито в моята, нито в на мъжа ми фамилиите няма такова чудо (има голяма доза наследственост)

# 207
  • София
Честит рожден ден на патерици на всички мами и бебчета, които празнуваха последните два дни! Специални поздрави на Мая, Наско и Кайрен!
Честит Рожден Ден и на днешните рожденици Криско, Никола, Миа и Ралица!

# 208
Аз също кърмя сутрин и вечер, но вече й давам и АМ. Мислех и аз да приключа кърменето около Нова година, ама все не ми се спира, независимо, че количеството на кърмата е колкото за имунитет. Ели не отказва АМ, но си харесва НАН, Милупа-та я плюе. Давам й кисело мляко от около месец и подобно на мен, много го харесва.
За домашното прясно мляко да кажа като ветеринарен лекар- рискът от туберкулоза и бруцелоза е голям! Не се знае и каква е хигиената на доене и съхранение на млякото. Представете си следната картинка- бабата изчиства на кравата, после я дои с мръсните ръце, вимето е омазано с изпражнения, а съдинките си стоят в обора.
Разбира се, ако млякото е от ваши познати, за които сте сигурни, че спазват хигиена, кравата е изследвана и й се прави туберкулинизация  два пъти годишно, може би бих приела.
Лично мнение, не го натрапвам на никой.   bouquet

# 209
Всички ли давате адаптирано мляко?
Не, и Пресиян не е близвал. Не са малко кърмачките тук - Селма, Цвета, КайРенн, Саша, аз... сигурно и други има, сори, ако съм ги пропуснала.
За всички Ви:     smile3525

Общи условия

Активация на акаунт