Отговори
# 210
  • София, Лагера
Аз също кърмя сутрин и вечер, но вече й давам и АМ. Мислех и аз да приключа кърменето около Нова година, ама все не ми се спира, независимо, че количеството на кърмата е колкото за имунитет. Ели не отказва АМ, но си харесва НАН, Милупа-та я плюе. Давам й кисело мляко от около месец и подобно на мен, много го харесва.
За домашното прясно мляко да кажа като ветеринарен лекар- рискът от туберкулоза и бруцелоза е голям! Не се знае и каква е хигиената на доене и съхранение на млякото. Представете си следната картинка- бабата изчиства на кравата, после я дои с мръсните ръце, вимето е омазано с изпражнения, а съдинките си стоят в обора.
Разбира се, ако млякото е от ваши познати, за които сте сигурни, че спазват хигиена, кравата е изследвана и й се прави туберкулинизация  два пъти годишно, може би бих приела.
Лично мнение, не го натрапвам на никой.   bouquet
ДаВинчи,  Shocked  bouquet
Ветеринар ли си?

# 211
  • София
По въпроса за киселото мляко - давам домашно. Свекър ми го купува от Смолян, праща ни 2-3 пъти в месеца прясно мляко. Една част мъжо го подквасва, другата във фризера. Като свърши киселото вадим от замразеното и пак подквасваме. Не се притеснявам от домашното, защото задължително го варим. Смятам, че като мине термична обработка не би трябвало да има проблем  newsm78. Нали всички давахме домашни зайци  Thinking,  не е ли същата логиката?
За съжаление Борис не ще да го пие с шише. Точно снощи опитах да дам. Млякото беше много хубаво, сложих една бисквита Закуска, без захар. Изпи 40мл и заспа, пак му го бутнах, обаче не ще. Направих му АМ и си го пийна. Така че, продължаваме на АМ, пък кисело от време на време с лъжичка.

# 212
Здравейте и от нас!!!
Не мога дасе добера до компа - не е спал през деня - днес най-накрая се кротна!!!!Май ще избиват минимум 4 зъба - белеят се горните и долните кучешки ....

Честит рожден ден на малките принцове и принцеси!!! Да растат здрави и щастливи, за радост на всички!!! Честито и на всички бебоци, които съм пропуснала да поздравя!!!!!!!

Аз давам по 210 гр АМ сутрин и вечер - изпива го почти цялото, кис. мляко яде с плод, овесени ядки, с бисквити. Прясно не съм давала - според мен му е рано. А кис. мляко и аз знам, че до 2, 3 години трябва да е пълномаслено!

# 213
  • София
Давинчи, сега чета постинга ти  Thinking - има логика в това, което казваш  Peace. Но все пак след термична обработка остава ли риска?

# 214
Да питам мамите, правили прощъпулник - освен питка, друго специално прави ли се и колко трябва да са предметите? Задължително ли е да не ги е виждал? Защото както тараши навсякъде незнам остана ли нещо, което да не е виждал  Thinking
В неделя ще правим прощъпулник вече, че затова така заредих въпросите ...

# 215
Ей, разби ме. Надявам се на всичко, което си казала да е така с нашето.  Grinning
Иначе - роднини са ми, занимават се с това: производство и продажба на мляко.
Предполагам кравите са им минали през съответния контрол. 
Но иначе си го варя. И по същия начин разпределям, като vicks.

А бе аз, ако ви кажа, че давам и компот....

# 216
Задължително ли е да не ги е виждал?

Това за пръв път го чувам Simple Smile
Не съм броила предметите и със сигурност повечето ги беше виждал.

# 217
  • София
Що кво му е на компота  newsm78? Не, че съм давала - щото не правим, ама къде е проблема - ботулизъм ли Thinking?

# 218
  • София, Лагера
Може би захарта.
Ами... прекален светец, нали знаете...

# 219
Анджи, събирам инфо как се прави и попаднах и на това. И при нас ще ги е виждал повечето със сигурност. Идеята била да направи "неповлиян" избор

# 220
Май захарта.

И аз не знаех, че предметите не трябва да ги е виждал на прощъпулник.

# 221
За компота - няма нищо полезно в него - захар и вода и нито един витамин не е останал от плодовете. Само казвам, всеки си е в правото да дава каквото ще.

За млякото - давам Delta Advance за бебета над 6 месеца - кисело с плодове, има и прясно, но за него е рано. Разбрах, че го няма в България. А за домашното - не бих дала, ако ще и аз да съм доила кравата и да съм и била сама ваксината. Ама пак казвам - всеки си е в правото да дава каквото ще.

За кърмено дете на годинка - според мен няма нужда тепърва да се въвежда АМ.

# 222
Аха, защото ще избере нещо непознато  Grinning
Аз наредих разни неща, не съм търсила инфо, то е по-скоро символично, за забаление и радост, от хубавите моменти в живота  Hug

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 14:11 от Анджелина

# 223
  • София
Мойто дете май е яло водни боички cry. Сега свалих памперс с особен неестествено зелен цвят  Sick. Връщам лентата назад и се сещам, че вчера на масата за кратко бяха боичките на сестра му, той естествено ги беше докопал и по размазал, но не очаквах да е ял  #Silly
Може ли да му стане нещо от тях?  ooooh!

# 224
  • София
Има ли и други такива зверчета Twisted Evil, дето само обикалят и се чудят кой боклук от земята да изядат  Sick. То бива, бива ама чак пак толкоз пощелив  Confused

Общи условия

Активация на акаунт