"АПРИЛските деца обичат щурата игра със снежни топки и шейна"

• 11 418
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Пу-пу, никой не ще да плюем свекъри Mr. Green Аз така се бях наточила Joy Joy Joy

гърне- ползва в яслата. У нас само след сън, ака в голямата WC, ако бъде хваната навреме. Днес сутринта не щя да пиша Tired
течности - натурални сокове (иначе налита на газирано Rolling Eyes), айрян, вода, чай
ядене - у нас по-малко, в яслата се тъпче чак

Трябва да отслабвам, много се освиних  Embarassed Ама как се седи гладен, хич не знам...

# 166
  • София
Здравейте!

Аз съм си вкъщи. Заведох сутринта Соня на ясла. първия ден винаги е най-лесен, но все пак помни малко от преди, пък и доведоха едно момченце, което ревеше като за световно. Баща му не го вкара по най-бързия начин, ами го гушкаше и успокояваше, а то не спираше да плаче. И Соня се шашна доста от това. Сега ще видим на обяд като я взема какво ще кажат.

И аз съм теле, и за мен яденето и въобще вкуса на яденето е много важно нещо в живота. то ми и личи де Embarassed

Данче, нещо ме съмняваш като те чета как ти се прияждат разни нещи - фъстъци, мед newsm78

# 167
  • София
Добър ден!
Данче, мерси за хубавото кафе! Отлично начало на седмицата.
Коте 123 - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Тинче, честито вземане на изпита!
За гърнето - доникъде сме, разнасяго из стаята и сяда в него, но нищо не върши. Иначе, като се наака си казва, покозва, води ме до банята и ми показва, че трябва да пусна мивката и да го измия, след това отива до спалнята и се обръща с гръб към мен, за да му сваля памперса и да го изтрия - голям театър. Не се притеснявам или в яслата ще го научат или лятото аз, поне така си мисля за една седмица без памперс.
мед - давам в чая и в попарата. Днес се опитах да му дам от лъжицата,ама не поиска.
течности - пие всякакви без газирани напитки, в момента наблягам на фрешовете.
ядене - яде добре, когато нещо му харесва и плюе или го държи в устата, когато не му харесва. Аз малко го тормозя, когато не иска и си отчитам грешката, но не мога да се преборя.
За свекървите - моята е слънце, не мога да се оплача, разбира ме, слуша ме, помага когато трябва, че е далеч, не ми се меси. Но от сина й много мога да се оплача. Незнам колко голямо ще е търпението ми и дали скоро няма да премина в един друг подфорум. Вече нездържам, от нерви само слабея и много ми личи, но да не ви натоварвам с моите несгоди - да съм гледала когато съм го вземала.
И накрая едно въпросче - Когато водите децата по магазини, дават ли ви да ги водите за ръка или имат собствено мнение и си хващат накъдето решат и почват да мрънкат, когато искате да ги водите за ръка. Тони е ужас, ако не го държа вързан в количката не бих могла да разгледам нито един магазин, то е тръшкане, викане, не че и в количката и различно, но поне ми е по-спокойно. Незнам някого дали ще може да ходи нормално до мен или все ще си хваща неговата посока. Та това е въпроса - Как се държат децата при разходки в магазините?
Лек ден!

# 168
Добро утро на всички и хубава седмица, по-малко мъглива и в пряк и в преносен смисъл.
Коте, честит рожден ден. С най-добри пожелания.  bouquet

Татянка, все така да си красиш името  bouquet
Тина, бражо  bouquet
Хайде и аз в отбора на телетата с любов към храната. Но не ми личи. Сгеа се опитвам да запазя 2 кг в плюс от празничното плюскане, че се харесвам повече с тях.

Гърне - ака само там или в тоалетната. Мрази си памперса, но така и не намирам възможност да го махна.
Мед - не и харесва, а и не пие чай за да го пробутвам там.
течности - само вода и айрян.
ядки - само семки, много рядко.

активност - не е беляджиика, по-скоро напротив. Една счупена чиния без да иска. Шкафовете не ги отваря. Привлича я обаче един висок с подправки и трайните продукти. Качвам я понякога на плота и разглеждаме. Давам и да пипне, да разгледа, да помирише и си обясняваме кое какво е. Обича да четем книжки и да разглеждаме енциклопедии, да реди пъзели и кубчета тип пъзели. Понякога губи търпение. Имаше период на изнервяне при неуспех . Четяхме книжки от "Уроци от голямата гора" - "Не се предавай" и "Вярвай в себе си." Не знам дали помогнаха, или пък просто вече повече и се отдават нещата, но вече почти не ползва "не мога". Общо взето я третирам като много голяма. което не знам дали не е лошо. Но така сме тръгнали така ще го караме.
Магазините - в месния супер се чувства като у дома си , няма дърпане на ляво и надясно. Но вчера ходихме да си купувам обувки и беше ад.
 Яслите - понякога и на мен ми минава мисълта дали не мога да я пратя септември директно на градина. То не че може със сегашните правила де. Притеснението ми е, че в яслите покрай нас са смесени групите и не знам как ще се справи с общуването с бебета, при условие че и с деца почти не общува. Но пък може би ще е добър тренинг за бъдещо братче, сестриче.  Но пък от друга страна- не искам да тръгва на 6 години на училище. Аз съм тръгнала тогава, и също като Енви нямах проблеми и винаги съм била най-малката в обкръжението си. Но сега учебния план не е като едно време, децата са натоварени.

Ох, много дълго стана, но като трупам със седмица мнение и се опитвам да го споделя в един пост Embarassed

# 169
Котето 123, честит рожден ден! Пожелавам ти много щастие, любов и здраве!

Татянче, честит имен ден със закъснение!

Цитат
Аз поемам за рибите 
Добрички, спокойни, артистични натури, е малко логиката им куца ама пък готвят страхотно. Твърде много се раздват за другите, пожелавам им ендна доза повече егоизъм 

Екси, все едно Младен си описала. Особено за готвенето  Laughing

Скарлет, Иво не обича да го возим по количките в магазините, но се води за ръка. Като му писне, иска да го носят. Нашия период с хаотичното търчане премина още октомври, сега е по-привързан и трудно се отдалечава.

Мед давам само ако пие шипков чай, че иначе не ще да го пие. Но това се случва рядко, основната му течност е АМ и по малко вода. Ядки давам само сдъвкани, в минимални количества. Може и фъстъци да е опитвал, не не съм сигурна -аз не ги харесвам много, че все ми се струват граниви на вкус и не ги ям, камо ли пък за детето. Иначе тиквени семки много яде. Цели ядки вече никой не му дава, защото една братовчедка на Младен, която е лекарка, каза на свеки, че е много опасно да се дават цели, защото лесно се задавя детето с тях. И оттогава - край, нищо цяло не е посмяла да му даде  Mr. Green На мен ми няма вяра, но щом собствената й племенница го каза  Mr. Green

Пак да повторя - за хиперактивност и прочие отклонения се говори чак след 3 годишна възраст на детето. Чак тогава е напреднало достатъчно в уменията си, за да може да се прецени от специалист.

Като говорите за палави и буйни деца, аз си мисля пък за любознателни  Laughing Абе вие как си го представяте - цял свят лежи там навън, неопознат, непипнат, невидян, непомирисан, как да се спреш на едно място? Аз по-скоро бих сметнала за болно дете, което седи мирно и кротко на едно място.

Иво ще си ходи на ясли догодина и на училище ще тръгне на седем. Аз съм противник на ранното тръгване на училище.

# 170
  • 2 етажа над тавана
Цитат
Аз поемам за рибите 
Добрички, спокойни, артистични натури, е малко логиката им куца ама пък готвят страхотно. Твърде много се раздват за другите, пожелавам им ендна доза повече егоизъм 

Тя Ексчето от личен опит говори- нали си има една 19-мартенска риба вкъщи Laughing

# 171
  • София
Цитат
Аз поемам за рибите 

Тя Ексчето от личен опит говори- нали си има една 19-мартенска риба вкъщи Laughing

Тъй тъй  Laughing затова не посмях да коментирам поста на Таня за  19 мартенските  hahaha че съм пристрастна

Но да ви кажа и те търпят развитие, с какъвто се сприятелиш...
Той става все повече овне, а аз все повече риба...а Ани ни върти на пръста си всичките 2 овена, една риба и един стрелец, строява ни и й козируваме  Joy

Обаче забелязахте ли, че няма мама стрелец, а най-добрата комбинация за овен е стрелец ( което от личен опит смятам за невярно, но пък може да е изключениеот което потвърждава правилото newsm78)

bouquetТинче, честита диплома, много красоти да твориш   bouquet Аз как немога да си намеря добър фризъор....

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 13:05 от х_diabet_mama

# 172
Цитат
Аз поемам за рибите 

Тъй тъй  Laughing затова не посмях да коментирам поста на Таня за  19 мартенските  hahaha че съм пристрастна....

Аz Щото не съм  Whistling

# 173
Янче, добре завърнала се активно в темата!  Heart Eyes Братче, а!?  Wink Ами хайде, де! Mr. Green

В магазини - държи се прилично и търпеливо, има естествено и извънредни ситуации, но напр. тогава й се спи, пък ние сме я помъкнали по магазини. Blush

Рибите, които аз познавам са задълбочени, целеустремени, добри професионалисти, не им липсва дозата егоизъм, интроверти.
bowuu

А тук се бройкаме: Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256778.msg6161243#new

# 174
Гърнетата в яслите от къде са  newsm78 Всеки родител ли носи за детето си или как?

# 175
  • София
Привет!
Не не си носи - там си имат!

Снощи ходихме в едни клуб на детски РД и доста ми хареса, много е подходящ, а Матей не искаше да си ходи от там! Направо ни забрави, влюби се в една къща, влиза излиза, отваря прозорци, затваря...! После в една кола, пак влиза, излиза, въртя кормило! Страшна работа!
Ако организираме нова среща, предлагам да е там! На Красно село се намира! Островът на съкровищата!

Коте, честит празник!

За магазините - различно се държи, но в някои/ май по-тесните ли... newsm78 иска да излиза!

# 176
Здравейте!
От утре ще си имаме и ние ясленче, колко ми е превъзбудено само Crazy
Наде, не се носят  Peace

# 177
Вени,
Ремама ако не се лъжа беше споменала за този клуб.И аз съм ходила и това определено е най-готиния клуб в който сме били Peace
Котето, весел празник и всичко най-хубаво ти пожелавам  bouquet

# 178
И аз мисля, че Рамама беше предложила за среща именно този клуб, но го отхвърлихме, защото там няма къде да се спре с колата, защото е на булеварда.

Смин, браво на вас, дано да е лесна адаптацията.

Стенли стои в тия пазарските колички, които се отваря едно столче и сяда там, като в Била. Ако се налага да влезем пеша с него,  Naughty НЕ! Не че стои дълго там мирен, ама го занимавам с нещо и така. За дрехи или за обувки изобщо не се нахващам да ходя с него, само ще се изнервя и нищо няма да избера.

# 179
  • София
Да, наистина е кофти от към паркиране! Може отзад на канала да се спре, иначе трябва да се търси по локалното надолу, а това си е трудна работа!

Общи условия

Активация на акаунт