Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 368
  • 346
  •   1
Отговори
# 240
  • Ланкър, планините Овнерог
Момичета, благодаря на всички участвали в темата,  много полезна информация се е събрала! Hug

Да питам - само при мен ли не се отваря декларацията от първия пост?!

Явно не е активно вече. Ето я декларацията

А, много бързи помощници  Hug

Дейзи
, защо "моята" декларация се казва "молба декларация за детски за деца до 20г", а твоята "Молба за получаване на детски помощи за деца до 18 год"? Различно нещо ли е, че аз съм си свалила тази от "моя" линк? Нямам Акробат рийдър на компа и не мога да отворя "твоят"

# 241
  • Sofia
Дейзи, Алекс, Гита много благодоря! Hug   bouquet
Ще следя за отговора на въпроса на Гита, че да зная коя от двете да ползвам.

# 242
Гита едни и същи са, сега ги разгледах, просто са кръстени по различен начин, иначе като структура са еднакви.  Peace

# 243
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Това са две различни декларации. По принцип детски се плащат до 18 години, но за учащите се прави изключение до 20 години

# 244
Сега погледнах, миналата година съм подала пак тази за до 20г. Не са ми правили проблем, че си ми и плащаха детските. Явно няма значение, смисълът е същия.

# 245
  • София
Дейзи, Алекс, Гита много благодоря! Hug   bouquet
Ще следя за отговора на въпроса на Гита, че да зная коя от двете да ползвам.
Трябва да ползваш
МОЛБА–ДЕКЛАРАЦИЯ
за получаване на месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст
Най - добре си я свали от сайта на Агенция за социално подпомагане, където е актуалната за момента бланка ето тук
http://www.asp.government.bg - отгоре в Документи

# 246
  • София
Майчинството ми свършва през февруари и до сега не взимах детски надбавки но от 2009г прага на член от семейството е 350лв като подам молба и ми вземат доходите за тази година нали те връщат 12м назад ще взимам ли детски догодина ако тази съм безработна или чак по догодина като през 2009 нама да имам доходи

# 247
Майчинството ми свършва през февруари и до сега не взимах детски надбавки но от 2009г прага на член от семейството е 350лв като подам молба и ми вземат доходите за тази година нали те връщат 12м назад ще взимам ли детски догодина ако тази съм безработна или чак по догодина като през 2009 нама да имам доходи

Ако подадете молба през януари 2009 г. ще вземат доходите 1-12 2008 г.

# 248
Днес подадох и представих молбата за до навършване на 20г. Взеха ми я, значи може и тя.

# 249
# 250
Iskam da popitam septemvri2007 podadoh molba za detski nadbavki.Tazi godina april rodih vtoroto si dete,podadoh molba i za nego.Sega tazi molba (podadena april2008) vaji li i za dvete mi deca ili triabva da podavam po otdelno?Blagodaria predvaritelno Hug

# 251
  • София
Iskam da popitam septemvri2007 podadoh molba za detski nadbavki.Tazi godina april rodih vtoroto si dete,podadoh molba i za nego.Sega tazi molba (podadena april2008) vaji li i za dvete mi deca ili triabva da podavam po otdelno?Blagodaria predvaritelno Hug
По закон при промяна броя на децата, за които се полага месечна помощ се подава само молба декларация без да се изискват нови бележки за доходите, предполагам че и при теб е било така. Септември 2008 е трябвало да подадеш нова молба - декларация с нови доходи за 12 месеца назад и за двете деца т.е след изтичането на 12 - месечния период от първата молба /от м. 09.2007 г./ се подава следваща молба декларация за всички деца в семейството и средномесечния му доход през 12-те календарни месеци преди подаването й.

# 252
здравейте,преди време си смених адресната регистрация и не съм се обадила в социалните като дойде време да си подам декларацията и ми казаха  че по закон  трябва да върна детските надбавки за една година назад аз естествено отказах . сега не знам  изобщо дали мога да се класирам за детски и кога? забравих да напиша че по този повод отново си върнах старата регистрация но пак не се получи. благодаря за отговора.

# 253
Здравейте!Дано успеете да ми отговорите и на мен - от три месеца сме в процедура на развод със съпруга ми, от повече от 6 - във фактическа раздяла.Описано е в молбата ни за развод. Моят доход е 320.лв, синът ми е на 8год, а доходът на мъжа ми 800лв. Дали изобщо си струва да се разхождам за детските или докато не получим решението на съда няма смисъл??? newsm78

# 254
Здравейте!Дано успеете да ми отговорите и на мен - от три месеца сме в процедура на развод със съпруга ми, от повече от 6 - във фактическа раздяла.Описано е в молбата ни за развод. Моят доход е 320.лв, синът ми е на 8год, а доходът на мъжа ми 800лв. Дали изобщо си струва да се разхождам за детските или докато не получим решението на съда няма смисъл??? newsm78

Ако нямате документ за развода се взима дохода на двамата родители

Общи условия

Активация на акаунт