Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 365
  • 346
  •   1
Отговори
# 255
А да попитам че му изгубих края вече В какъв размер в момента са детските за дете. съответно за две деца?
И ще има ли увеличение от януари месец?

# 256
А да попитам че му изгубих края вече В какъв размер в момента са детските за дете. съответно за две деца?
И ще има ли увеличение от януари месец?
В момента по 25 лв на дете, 50 лв за две деца..
От 01.01.2009 - по 35 лв на дете, съответно 70 лв за 2 деца Simple Smile

# 257
  • варна
имам въпрос.извинявам се предварително,ако вече е коментирано.сега ще подавам за втори път молба за детски,в общи линии всичко ми е ясно,обаче забравих да питам служителката към доходите трябва ли да се смятат и детските получавани през изминалата година?и нали се смяташе брутния доход че съм забравила?
благодаря предварително!  bouquet

# 258
  • София
В брутния доход не влизат помощите получавани по Закона за семейни помощи за деца т.е детските, еднократна помощ при бременност, еднократна помощ при раждане, месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година от неосигурена майка, целева помощ за ученици. Смята се брутният доход, като в него влиза: брутни доходи облагаеми по ЗДДФЛ, пенсии, обезщетенията от НОИ /болнични, майчинство, об-я за безработица/, помощи /без горните/, стипендии /без тези на учащи до завършване на средно образование/.

# 259
Здравейте. Знаете ли до кое число на месеца се превеждат по банков път детските помощи? В началото на месеца съм подала Декларацията и до този момент не са ми превеждали Rolling Eyes
И още един въпрос имам- живот и здраве януари трябва да родя второто си дете. Февруари месец ли трябва да подам нова молба за детски за двете деца и пак 1 г. назад ли ще се гледа дохода- т.е. 01.08-01.09 г.?
Благодаря предварително  bouquet

# 260
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте. Знаете ли до кое число на месеца се превеждат по банков път детските помощи? В началото на месеца съм подала Декларацията и до този момент не са ми превеждали Rolling Eyes
И още един въпрос имам- живот и здраве януари трябва да родя второто си дете. Февруари месец ли трябва да подам нова молба за детски за двете деца и пак 1 г. назад ли ще се гледа дохода- т.е. 01.08-01.09 г.?

Ако сте подали декларацията в началото на ноември ще ви платят през декември.
Можете да подадете декларация след като си вземете акта за раждане на второто дете

# 261
  • варна
имам и още един въпрос.може ли молбата за детските да се подаде от таткото?и ако да от негово име ли трябва да е  или от мое?пропуснах и днес възможността да я подам,а другата седмица отсъствам от града,та поне мъж ми да я подаде,да не свърши месеца,че после нови бележки трябват.благодаря предварително  bouquet

# 262
  • София
имам и още един въпрос.може ли молбата за детските да се подаде от таткото?и ако да от негово име ли трябва да е  или от мое?пропуснах и днес възможността да я подам,а другата седмица отсъствам от града,та поне мъж ми да я подаде,да не свърши месеца,че после нови бележки трябват.благодаря предварително  bouquet
Мисля, че няма да е проблем, но си зависи от самата служба. Иначе молбата трябва да е от твое име, но трябва да носи личните ви карти за справка.

# 263
  • варна
благодаря за светкавичния отговор!  bouquetа копие на картата дали ще може?

# 264

Ако сте подали декларацията в началото на ноември ще ви платят през декември.
Можете да подадете декларация след като си вземете акта за раждане на второто дете

Благодаря, Дейзи. Подадох декларацията началото на октомври, за това се чудех защо още не са ми ги превели, но може би по банков път повече се бавят.

# 265
  • София
благодаря за светкавичния отговор!  bouquetа копие на картата дали ще може?
Ами може и да стане , но не съм сигурна все пак ще подава от твое име молбата. Защо не им звъннеш.

# 266
Здравейте да ви попитам мога ли да подам молба за детски ако през тази година съм била само 6 месеца на работа, а през останалото време съм била безработна и не регистрирана на борсата.

# 267
Здравейте да ви попитам мога ли да подам молба за детски ако през тази година съм била само 6 месеца на работа, а през останалото време съм била безработна и не регистрирана на борсата.

Можете да си подадете молба без проблем. В нашата община искат собственоръчно написана декларация, че лицето не е работило през съобтветния период, за който декларира, че няма доходи и да представи трудова книжка за справка

# 268
БЛАГОДАРЯ ТИ!   bouquet

А може ли да е копие от трудовата ми книжка понеже фирмата в която работя ги задържа и малко трудно ги дават.

# 269
БЛАГОДАРЯ ТИ!   bouquet

А може ли да е копие от трудовата ми книжка понеже фирмата в която работя ги задържа и малко трудно ги дават.

Дали ще искат същите неща при вас трябва да проверите. Ако намерите телефона ги попитайте и обяснете за трудовота книжка ако ви я искат

Общи условия

Активация на акаунт