Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 521
  • 346
  •   1
Отговори
# 165
  • Перник
Момичета, имам въпрос. Трябва да взема бележка от работодателя за доходите от предходната година. Синът ми се роди на 5 юни 2007 г. Кои месеци трябва да се включват в служебната бележка, че колежката, която ще я прави изобщо нищо не разбира. Предварително благодаря  bouquet

# 166
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета, имам въпрос. Трябва да взема бележка от работодателя за доходите от предходната година. Синът ми се роди на 5 юни 2007 г. Кои месеци трябва да се включват в служебната бележка, че колежката, която ще я прави изобщо нищо не разбира. Предварително благодаря  bouquet

Бележката която ще ви издадат няма нищо общо с това кога се е родило детето. Ако подавате декларация през м. юни ще ви искат бележка за периода м.06 2007 - м.05 2008 г.

# 167
  • Перник
ДейзиГ   bouquet  bouquet  bouquet златна си!!! Не ти благодарих и за предишния отговор. Само знам, че трябва да подам документите до края на юни.

# 168
Простете ми ако се повтарям.Днес ходих да подавам за детски и ми казах че трябва служебна бележка аз им казвам че през периода съм била в болнични и майчинство а те казаха че трябвало да пише нула на бележката та въпросът е можели без нея че шефката ще лудне ако и се обадя и още един въпрос как да си сметна дохода на семейството като не знам моят доход.Благодаря  bouquet

# 169
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Простете ми ако се повтарям.Днес ходих да подавам за детски и ми казах че трябва служебна бележка аз им казвам че през периода съм била в болнични и майчинство а те казаха че трябвало да пише нула на бележката та въпросът е можели без нея че шефката ще лудне ако и се обадя и още един въпрос как да си сметна дохода на семейството като не знам моят доход.Благодаря  bouquet

Данните си ги взимат по служебен път от НОИ. Вие трябва да знаете какво ви е постъпило по картата, ако не ще си искате извлечение от банката

# 170
здравейте майки,преди юли имаше доста изказвания че с увеличенията на пенсиите от юли ще увеличат и детските с 10 лева.това ще стане защото имало предложения да се дадат на всички деца детски,но виждате ли на хората с по големи доходи те не били нужни,затова щели да дадат по 10 лева на дете увеличение.да,да ама не.никъде не пише нещо такова.поредния пи ар ход.имам 3 деца и определено тези пари ми помагат.тази година ще имам 3 ученика.един в 1 клас,баткото избра училище на 100 км,и най-големия е в 11 клас.ще се лишим и ще работим за да има за тях.за съжаление не при всички е така.знаете за какво говоря,и в повечето случаи хора които не поглеждат децата си,не знаят български се издържат от държавата,т.е. от нашите данъци.през април ме накараха да лудна докато подам документите,накрая вдигнах луд скандал и ги взеха.коства ми 2 дни отпуска,загуба на купони за 6 лева и 3 дни на лекарства.това е кошмар,защо го допускаме като тези пари идват от нашите данъци.това ли сме заслужили?крайно време е да ни чуят.тези деца утре ще седнат на техните места ,ако изобщо ни има...

# 171
Здравейте, искам да попитам при положение, че с бащата на детето ми нямаме сключен брак, а той е припознал детето може ли той да получава детските помощи.

# 172
  • София / Пловдив
Ако майката е неомъжена, пак ли важи ограничението за месечен доход до 300 лв.?
Т.е. ако за нея и детето се падат месечно бруто 610лв. да речем, има ли право на детски?

# 173
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако майката е неомъжена, пак ли важи ограничението за месечен доход до 300 лв.?
Т.е. ако за нея и детето се падат месечно бруто 610лв. да речем, има ли право на детски?

Не, няма право.

# 174
  • София / Пловдив
Мерси!   bouquet

# 175
  • на една крачка от Дунав Мост
Здравейте,прочетох цялата тема но не намерих това което търся
Възможно ли е бащата да взема  детските при условие ,че нямат брак ,защото на майката е висок дохода

# 176
Здравейте,прочетох цялата тема но не намерих това което търся
Възможно ли е бащата да взема  детските при условие ,че нямат брак ,защото на майката е висок дохода

Не.

# 177
  • на една крачка от Дунав Мост
Благодаря ти за бързия отговор.Ей сега ще му предам

# 178
Моя приятелка ме помоли да подам документите и за детски, защото спешно замина, но в СП ми отказаха, защото ми поискаха лична карта/нейната/.
Правилно ли е, има ли такова изискване или ме насмотаха?

# 179
  • София
здравейте. моля за огромно извинение, но малчовците не ме оставят да прочета страниците преди това, а ме интересува дали добавките за деца се вкл към доходите на семейството (тоест 2х 25лв.).
трябва да подавам декларация за добавките на децата тези дни-взела съм доходите на мен и мъжът ми от работодателя, но незная дали добавките на децата ги сматат за доход, пишат ли се в декларацията за прословутите 300лв. на член от сем.

декларация за майчинство трябва ли да пускам сега. преди пуснах от работодателя че ще гледам детето до 2г.(тоест не трябва да пускам нищо сега newsm78).
благодаря ви предварително  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт