Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 463
  • 346
  •   1
Отговори
# 195
ЗДРАВЕЙТЕ,МАЙЧЕТА МОЯТ ПРОБЛЕМ Е СЛЕДНИЯТ.ТОЗИ МЕСЕЦ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ПУСНА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ И ГО НАПРАВИХ КАТО СПЕСТИХ ЕДНА ПОДРОБНОСТ,НАПИСАХ ЗА МИН.ГОД. ЧЕ ОСВЕН АЗ И МЪЖА МИ ЧЕ Е БИЛ БЕЗРАБОТЕН.НАПИСАХ ГО ТАКА ЗАЩОТО ФИРМАТА В КОЯТО РАБОТЕШЕ ФАЛИРА И НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ БЕЛЕЖКА ЗА ДОХОДИТЕ МУ.СЕГАААААААА ЗНАМ ЧЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ ТЕЗИ НЕЩА В НОИ И ЧЕ МОЖЕ ДА МЕ ОТРЕЖАТ НО РЕШИХ ДА ПРОБВАМ ЗАЩОТО НЯМАМ ОТ КЪДЕ ДА ДАМ ТОЗИ ДОК.ПЪК И АКО БЯХ ПИСАЛА ЧЕ Е РАБОТИЛ ЗА ТЕЗИ 4 М.МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ ИМАШЕ ВАРИАНТ БЕЗ ДОКУМЕНТ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА.ЧУДНО МИ Е КАК ЩЕ РАЗБЕРА ДА ЛИ СА МЕ ОТРЯЗАЛИ А ИНАЧЕ СЪМ РЕШИЛА ДА СИ ГИ ПУСНА ПАК НО ОТ НОВА ГОДИНА ПОНЕЖЕ ЗА ТАЗИ ГОДИНА НЕ Е РАБОТИЛ И ТАКА.М/У ДРУГОТО АЗ МИН.ГОД.БЯХ НА БОРСАТА ЗА БЕЗРАБОТНИ НО НЕ ГО ОПОМЕНАХ И НИЩО НЕ МИ КАЗАХА.

# 196
kokina моля те, ползвай caps lock. В момента излиза, че изкрещяваш написаното

# 197
  • София
Здравейте,
Съжалявам, ако темата е  дискутирана  преди, но до РС успявам да седна мого рядко и нямам възможност да изчета всичко до сега.

Бях чула преди време за възможност при започване на работа на майката да се наеме бавачка от бюрото по труда, на която държавата заплаща някаква сума и осигуровки. Знаете ли подробности по темата от типа на:
*до навършване на каква възраст на детето държавата плаща
*каква сума се заплаща
*какъв е реда и документите
Предварително благодаря

# 198
Здравейте,
Съжалявам, ако темата е  дискутирана  преди, но до РС успявам да седна мого рядко и нямам възможност да изчета всичко до сега.

Бях чула преди време за възможност при започване на работа на майката да се наеме бавачка от бюрото по труда, на която държавата заплаща някаква сума и осигуровки. Знаете ли подробности по темата от типа на:
*каква сума се заплаща
Предварително благодаря

Мила, прочети първия пост. Ще ти отнеме 5 мин, а има цялата инфорамция, която искаш.  След това ако имаш въпроси - питай.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255812.msg6109181#msg6109181

# 199
  • София

Мила, прочети първия пост. Ще ти отнеме 5 мин, а има цялата инфорамция, която искаш.  След това ако имаш въпроси - питай.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=255812.msg6109181#msg6109181

Първо това направих, но тъй както не намерих отговор на въпросите си и реших да пиша тук

# 200
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте,

*каква сума се заплаща
Предварително благодаря

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25

# 201
Здравейте,
искам да попитам за служебната бележка от училище. Август месец подадох документи и занесох бележка, но тя е за миналата учебна година. Сега септември като почне дъщеря ми училище ми казаха, че пак трябва да занеса бележка от училището, че е записана за тази година. Тази бележка в какъв срок трябва да я представя?
Благодаря предврително.

# 202
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте,
искам да попитам за служебната бележка от училище. Август месец подадох документи и занесох бележка, но тя е за миналата учебна година. Сега септември като почне дъщеря ми училище ми казаха, че пак трябва да занеса бележка от училището, че е записана за тази година. Тази бележка в какъв срок трябва да я представя?
Благодаря предврително.

Според мен до края на месец септември, за да ви платят за него иначе имат право да ви спрат детските

# 203
Срам не срам ще ви питам,защото нямам време да изчета темата,а сигурно е отговорено на въпроса ми - като съм без брак и в майчинство трябва ли да нося бележка за дохода си ?

# 204
  • Ланкър, планините Овнерог
Срам не срам ще ви питам,защото нямам време да изчета темата,а сигурно е отговорено на въпроса ми - като съм без брак и в майчинство трябва ли да нося бележка за дохода си ?

Да, работодателя трябва да ти даде бележка, макар и с нулев доход. А това, че си без брак няма нищо общо, просто не търсиш бележка за доход от бащата.

# 205
Благодаря много  Hug

# 206
Здравейте. Разбрах, че ако мъжа ми не е на тр. договор и не е регистрирам в БТ, трябва да напише Декларация, за да получавам детси надбавки. А бихте ли ми казали какво горе-долу трябва да пише в тази Декларация- че през еди кой си период не е работили ли?
Благодаря предварително и хубав ден Hug

# 207
Здравейте. Разбрах, че ако мъжа ми не е на тр. договор и не е регистрирам в БТ, трябва да напише Декларация, за да получавам детси надбавки. А бихте ли ми казали какво горе-долу трябва да пише в тази Декларация- че през еди кой си период не е работили ли?

Не съм попълвала такава декларация.. Вече 2 години си подавам документи за детските, не са ми искали..
Мъжо не е осигурен, не е рег. в БТ и не работи на договор..
Има една графа в молбата за детски, където отбелязваш дали е осигурен или не .. Друго не са казвали, че е нужно  Rolling Eyes

# 208
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

Не съм попълвала такава декларация.. Вече 2 години си подавам документи за детските, не са ми искали..
Има една графа в молбата за детски, където отбелязваш дали е осигурен или не .. Друго не са казвали, че е нужно  Rolling Eyes

В нашия район съм чувала, че искат собственоръчно написана декларация свободен текс , че за съответния период лицето не е работило и няма доходи

# 209

В нашия район съм чувала, че искат собственоръчно написана декларация свободен текс , че за съответния период лицето не е работило и няма доходи
Благодаря ви- за всеки случай значи ще занеса, ако ми поискат Декларация.

Общи условия

Активация на акаунт