Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 404
  • 346
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, днес ми казаха, че ако някой от съпрузите има регистрирана фирма, трябва да се впише това в молба-декларацията. Мъжа ми има ЕТ, но никога не е започвало дейност. Трябва ли да носи някакви документи за фирмата или само да пиша, че я има Rolling Eyes

# 226
Здравейте, моят въпрос е ако родителите са разведени. Родителските права са присъдени на майката. В дохода й влиза ли издръжката на детето?

# 227
  • София
Здравейте, моят въпрос е ако родителите са разведени. Родителските права са присъдени на майката. В дохода й влиза ли издръжката на детето?
Не влиза

# 228
 Simple Smile запис

# 229
  • На небето
Някой от вас знае ли дали е възможно Молбата-декларация за детските месечни помощи да се попълва и изпраща на e-mail до съответния регион, за улеснение на родителите които са в други градове.  newsm78 Казаха ми, че от 1г. има такава възможност, потърсих информация в сайта на Агенцията за социално подпомагане, но нищо не намерих.

# 230
Някой от вас знае ли дали е възможно Молбата-декларация за детските месечни помощи да се попълва и изпраща на e-mail до съответния регион, за улеснение на родителите които са в други градове.  newsm78 Казаха ми, че от 1г. има такава възможност, потърсих информация в сайта на Агенцията за социално подпомагане, но нищо не намерих.

Едва ли... защото искат служебни бележки за доходите с печати - оригинал.. Няма как да стане по мейла  Rolling Eyes

# 231
 Момичета , имате ли представа дали имат право да изискват копия от трудови книжки и оригинални лични карти на съпрузите и други подобни документи. Всеки път като подавам документи в район "Искър"измислят нещо допълнително да поискат. Просто всеки път ходя по 2 или 3 пъти. Вече просто побеснявам, какво ли не са измисляли като допълнителни документи. #Cussing out

# 232
Цитат

Сега видях, че може да се пращат по пощата с обратна разписка! Но аз не бих рискувала.. като знам какви претенции имат  ooooh!

Момичета , имате ли представа дали имат право да изискват копия от трудови книжки и оригинални лични карти на съпрузите и други подобни документи. Всеки път като подавам документи в район "Искър"измислят нещо допълнително да поискат. Просто всеки път ходя по 2 или 3 пъти. Вече просто побеснявам, какво ли не са измисляли като допълнителни документи. #Cussing out
Не би трябвало да ти искат такива неща.. Мен също се опитаха да ме върнат последния път, защото не знаеха що е то граждански договор, ама да имат да вземат.. Вдигнах им един панаир, отидох да се оплача на шефката.. и ако знаеш колко милички станаха изведнъж.. Всичко ми стана изрядно  Mr. Green

# 233
  • На небето

На мен последния път нищо не ми искаха освен молбата и да погледнат личната ми карта и акта за раждане на детето, и то ако не им ги бях навряла в лицето нямаше и тях да погледнат сигурно. Преди искаха всеки път копия от лична карта и акта за раждане освен молбата, но този път нищо, стана много бързо и без проблемно, дано да получа и парите така безпроблемно.  Mr. Green
Ако имам проблем с плащанията, къде трябва да се обърна за информация, то банката ясно ми е какво ще кажат?

# 234
  • Ланкър, планините Овнерог
Трудови книжки мисля, че искат, ако има прекъсване на трудов стаж. Примерно си работил 5м, после 2м не, после отново започваш работа. В такива случаи. Моята ТК е в работодателя, та ще имат да взимат. Само служебна бележка за доходи, молба, ЛК за справка(това вече се иска по принцип), акт/ове за раждане пак за справка, за учениците трябва и бележка от у-ще, че ходи.

# 235
А да знаете ако единия съпруг има фирма, какви документи трябва да се занесат. Тя не развива дейност, но трябвало от НОИ или НАП някакви документи Hug

# 236
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
А да знаете ако единия съпруг има фирма, какви документи трябва да се занесат. Тя не развива дейност, но трябвало от НОИ или НАП някакви документи Hug

От НАП ще искате удостоверение за доход на фирмата ако е ЕТ.

# 237
  • Sofia
Момичета, благодаря на всички участвали в темата,  много полезна информация се е събрала! Hug

Да питам - само при мен ли не се отваря декларацията от първия пост?!

# 238
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
И при мен не се отваря
Ето нов линк - http://docstore.odit.info/?s=4&rid=325

# 239
Да питам - само при мен ли не се отваря декларацията от първия пост?!

И аз не мога да я отворя, сменили са и като гледам адреса, ето го новия адрес: декларация  Hug

Общи условия

Активация на акаунт