Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси

• 136 362
  • 346
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря за съвета. Ще проверя как стоят нещата тук.

# 271
За увеличението от януари,ще трябва ли да подаваме някакви допълнителни документи,или всичко става автоматично Rolling Eyes.

# 272
За увеличението от януари,ще трябва ли да подаваме някакви допълнителни документи,или всичко става автоматично Rolling Eyes.
Автоматично Simple Smile
Но имай предвид, че през февруари ще вземеш първите увеличени детски  Peace

# 273
Извинявам се, че не съм изчела цялата тема, но искам да питам: слух ли е, че от 2009г. за 2 деца няма да има вече ограничение в дохода, за да се вземат детски?

# 274
Живот и здраве скоро ще ставам мама. Как стоят нещата с новия праг от 350 лв. и 35 лв. детски в този случай? Каква база се взема и кога се подават документи?

# 275
Живот и здраве скоро ще ставам мама. Как стоят нещата с новия праг от 350 лв. и 35 лв. детски в този случай? Каква база се взема и кога се подават документи?
Подаваш се след като родиш.. когато искаш Simple Smile
База - 12 месеца назад твоя + на таткото бруто доход (ако имате брак) .. ако не - само твоя.. Делиш на членовете на семейството, вкл. бебето Simple Smile .. иии получаваш сумата..

# 276
База - 12 месеца назад твоя + на таткото бруто доход (ако имате брак) .. ако не - само твоя.. Делиш на членовете на семейството, вкл. бебето Simple Smile .. иии получаваш сумата..

Значи ще хванем новият праг от 350 лв.? Брутен доход на таткото за цялата 2008 и моят доход за периода 01.01.2008-31.12.2008 ли е и в него влизат брутни РЗ за 10 месеца и 2 месеца обезщетения от НОИ ли? А сумата от НОИ по служебен път ли се вижда от тях и влиза в изчисленията?

# 277

Значи ще хванем новият праг от 350 лв.? Брутен доход на таткото за цялата 2008 и моят доход за периода 01.01.2008-31.12.2008 ли е и в него влизат брутни РЗ за 10 месеца и 2 месеца обезщетения от НОИ ли? А сумата от НОИ по служебен път ли се вижда от тях и влиза в изчисленията?
Май трябва да вземеш някаква бележка от НОИ за този доход, но не съм много сигурна  Rolling Eyes Че аз бях по стария закон и не съм го практикувала  Laughing
Ако подаваш документи януари - тогава периодът ще е януари-декември 2008.
Ако подаваш документи февруари - периодът ще е февр. 2008 - ян. 2009 ..
Ако родиш януари - подаваш документи февруари.

# 278
  • Ланкър, планините Овнерог
Сасано, искаш си от работодателя бележка за 12м назад. Месеците, в които си получавала обезщетение ще са ти с нулев доход, но все пак трябва да присъстват. В декларацията за тези месеци пишеш колко са ти платили от НОИ(ако имаш ПИК, е много лесно). За тях не ти трябва бележка за доказване, те по служебен път си ги проверяват. Под таблицата за доходите си се пише колко са от заплата и колко от обезщетения.

# 279
Izvinqvam se ,4e pi6a na latinica! Vaprosa mi e:nqmam brak s ba6tata na deteto,negoviq dohod e po nisyk ot moq ,moje li toi da podade deklaraciq za polu4avane na detski nadbavki?Blagodarq vi predvaritelno

# 280
Izvinqvam se ,4e pi6a na latinica! Vaprosa mi e:nqmam brak s ba6tata na deteto,negoviq dohod e po nisyk ot moq ,moje li toi da podade deklaraciq za polu4avane na detski nadbavki?Blagodarq vi predvaritelno

Мисля, че не. Децата са "закачени"   Mr. Green за майката.

# 281
По време на болничните за бременност и раждане - кой доход се взима - това, което НОи ми е превел или това, което е обявил като осигурителен доход (може термина да не е верен). Например за осигурителен доход за периода е написано 600 лева, а аз реално съм получила 400?

Кое се взима за декларацията?

# 282
По време на болничните за бременност и раждане - кой доход се взима - това, което НОи ми е превел или това, което е обявил като осигурителен доход (може термина да не е верен). Например за осигурителен доход за периода е написано 600 лева, а аз реално съм получила 400?

По-голямото  Rolling Eyes - винаги искат бруто..

# 283

Ако правилно съм разбрала, ти си в болничен и се чудиш кой доход да пишеш. За времето, когато си в болничен, пишеш реално колко са ти превели от НОИ, а не гледаш въобще таблицата с осигуровките. Т.е. интересува те само това и не гледаш това

# 284
здравейте мами колко е максималния доход 300 лв или 350 лв newsm78

Общи условия

Активация на акаунт