Бебета Юни 10 :)

• 12 727
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
ей мамчета имате ли проблеми с ходенето до WC  Embarassed, бях чела, че заради уголемяването на матката, тя притиска червата и това може да доведе до тези проблеми, а пиете ли нещо?

Дуфалак, дуфалак - днеска аках, утре пак!

(цитат от реална реклама на дуфалак от 96та, която не се забравя... пък и помага дуфалачето при мен. пия го на сиропче, по 25-30 мл и след 2-3 часа ефекта е налице... е не точно налице де..)

# 226

Дуфалак, дуфалак - днеска аках, утре пак!

(цитат от реална реклама на дуфалак от 96та, която не се забравя... пък и помага дуфалачето при мен. пия го на сиропче, по 25-30 мл и след 2-3 часа ефекта е налице... е не точно налице де..)

rotfImbo  Нещо съм бляла баирите през тези години, щото не се сещам за тази реклама, но тя си е била направо уникум!  smile3532

Главоболието явно е мнооого често явление! И аз си мислех, че е от кръвно, но уви - не е, така че търпя и се моля  Praynig на другия ден като стана сутринта, да не ме боли главата... затова, и аз не мога да дам съвет...

MISHAa, браво за релакса в Родопите! Няма нищо по-хубаво от добрата почивка и силната храна!   chef

dari75, успех с работата!! Гледай да не се натоварваш много, поне доколкото е въможно.

# 227
А пък аз утре отивам на работа,за първи път след 7 дни лежане,стискайте ми палци да не ми се повторят контракциите,никак не ми се отразява добре стоенето у дома,депресирех се направо.

# 228
Bili бяха ли ти изписали нещо да пиеш или само да си почиваш,тези контракции като представляват,като остри болки долу ниско ли са?

# 229
А някой да е получавал цистит ?Преди малко имах чувството ,че ще стане някоя беля.Ама ,че се уплаших!
Много е гадно, за втори път ми се получава, а знам че не е хубаво през бременността .Пих неоренал и 1 но-шпа та съм малко по-добре.Ама забелязах,че като ми измръзнат краката ми става така Sad
Чудя се да не е свързано с бъбреците нещо.Ще си пусна изследвания тия дни.
Дано нямам проблеми Praynig

# 230
Здравейте, мамчета!От 2 дни само ви чета,не мога да се включа!
Валентина,това което написа е много хубаво!Стана ми много мило,а и вече не се притеснявам толкова много!
Това за венците много ме стресира,че предвещавало спонтанни аборти.Аз от 1 месец съм с кървящи венци.Май трябва да се ходи на зъбар!!! Sad
Да се представя и аз-на 24 години съм,родом от Русе,но от 2 години живея и работя във Велико Търново.Живея с приятеля ми на семейни начала,без брак.Работя като търговски представител в Кока Кола в Търново.Но от октомври съм болничен,защото имах проблеми със задържането,а работата е натоварена-по пътищата по цял ден малко е стресиращо,а и недоволните клиенти те изкарват извън равновесие.Все още съм студентка в Русе и сега съм на лекции 2 седмици,при мама!!! Grinning Grinning Grinning
Това е за мен и от мен за тази вечер!!!
Лека нощ на всички!!! Heart Eyes

# 231
Опитах се да пооправя малко списъка. Ако някой има забележки, да свирка.
adikuvi да каже какво иска да сложи там и ще го направя. Simple Smile

# 232
Bili бяха ли ти изписали нещо да пиеш или само да си почиваш,тези контракции като представляват,като остри болки долу ниско ли са?
Пия магнезий и но шпа,вливаха ми някоко дни и системи с магнезий.Контракциите са като втвърдяване на корема с лека болка,ясно се вижда как все едно ти слагар нещо твърдо под кожата.Ама и аз го обясних...дано си ме разбрала.

# 233
  • Miami
Здравейте и от мен!
За главоболието: да ви кажа на мен доки ми каза, че ако имам такъв проблем мога да пия Парацетамол, в рамките на допустимото по предписание де, или ако не помага до 3 аналгина на седмица.

И на мен моята лекарка ми каза, че ако много ме боли глава мога да пия по един аналгин или парацетамол, не вредяло чак толкова, стига да не е системно.

# 234
да си отбележа до къде съм стигнала

# 235
Добро утро!
Бреей, много пишете. Аз през почивните дни почти нямам време да се добера до компа, но за това пък в понеделник си пия сутришното чайче с вас.
Вчера бяхме на гости на родителите на мъжа ми. Супер хора, съчувствам на тези с досадните свекита. Моята е прекрасен човек. Та те  ме гледат като писано яйце.Викам им - абе хора, аз не съм болна - бременна съм. Но те толкова ме обгрижват, че чак ми става неудобно - не съм свикнала на такова внимание.

Ох, аз май се разболявам. Боли ме гърлото, а гласът ми е станал малко дрезгав. Страх ме е съвсем да не го загубя, че при мен се случват тези неща - последния път ми се случи преди 2 години - за 3 часа гласът ми изчезна и звук не можех да издам. Затова сега гледам да говоря по -малко, но съм на работа все пак - налага се.
Днес съм на лекар. Цял месец го чакам този ден, надявам се да ми кажат пола на бебо. Ще го питам и какво да взимам за болното ми гърло. С изключение на това съм добре - кипя от енергия. И изтръпването на краката ми отшумя и вече спя спокойно.
Аз забелязвам, че усещам бебо предимно вечер - след 18.00. Все едно цял ден спи и вечер се събужда. Всеки път когато усетя ритниче съм много щастлива.

И аз лекувам главоболието си парацетамол. Помага ми донякъде. То аз от години си имам мигрена. В началото на бременността често имах пристъпи, които продължаваха с дни. Сега ( да чукам на дърво) - рядко се случва. Но усетя ли болка - пия едно парацетамолче. Гледам да не прекалявам разбира се.
Желая ви една  хубава и спокойна седмица!  bouquet

# 236
Добро утро и от мен  Hug

От три дни не бях влизала във форума и едва ви изчетох  ooooh! Колко много сте изписали Simple Smile рекордьорки   bouquet

Днес ходих на изследвания за кръв и урина в Шейново. Резултатите ще излязат следобед, но ще ги изпратя направо в ЖК и от там ще ми се обадят, ако има нещо сериозно. Така че днес изобщо не искам да ми звъни телефона  Praynig Преди съм имала доста често проблеми с бъбреците и се надявам много този път всичко с изследванията ми да е добре  Praynig Иначе в сряда съм на преглед и БХС и така се надявам да видя пола на бебчо  Praynig Нямам търпение вече. Пък и гледам сега в интернет, че в ЖК в Шейново започват да те следят 2 пъти месечно, след като минеш 5 лунарен месец. Което означава че след този преглед ще се виждаме с малчугана все по-често  Mr. Green

На болните пожелавам скорошно възстановяване   bouquet Лек ден и спорна седмица  Hug

# 237
А някой да е получавал цистит ?

katentze, на моменти и аз имам чувството, че ще получа цистит. Два пъти съм го преживявала и то от най-тежкия с много кървене и т.нт. и много треперя сега. Но не пия нищо профилактично. Гледам да се наливам с много вода и се къпя по 3-4 пъти на ден, като пате съм станала. За съжаление трудно намирам изцяло памучно бельо, а от другото веднага почва да ме дразни.   Praynig Дано да не се повтори през бременността.

А, днес татенцето за първи път успя да усети детето си!  smile3503 Беше много смешно. Той всеки път гледа да си държи ръката не съвсем плътно до корема ми и слабите ританчета не ги усеща. Но малчо днес му изигра един як ритник и той така се изненада, че веднага се дръпна. Явно му беше доста странно, не можеше да каже нищо Simple Smile)))).  Само смутолеви, че явно ръката му натежала и пречила на Въртележко, за това нямало да го притеснява повече тази сутрин.

Ох, нямам търпение да дойде четвъртък, толкова време го чакам този 17.01. Надявам се да видим вече пола на детето.

Лека работна седмица на работещите майки, а на излежаващите се като мен, хубава телевизионна програма!  newsm47

# 238
Някой гледа ли снощи от 12.05 ч. по БНТ даваха филмче ( 00:05 - Одисеята на живота - научнопопулярен филм /п/)  за развитието
на зародиша от 1 месец до самото раждане. Беше много интересно, ама накрая съм заспала  Rolling Eyes
Аз си изтеглих нещо подобно -ето го http://kolibka.com/2.html.
Филмчето се казва "The Human Body2- Everyday Miracle".Ама това,което даваха снощи по телевизията беше по-яко. Stuck Out Tongue

# 239
Здравейте мамчетааааа!!! В събота бях на преглед и май ще си имаме момченце, точно според поръчката  Grinning Е не е много сигурно защото явно е срамежливо момченце и не показваше много много какво има между крачетата, но докито каза че според него е момче. Така че Вери слагай синия щъркел. А ако се наложи пък, по-нататък ще сменяме гащите... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт