Бебета Юни 10 :)

• 12 732
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Аз поне естественото раждане не го мисля, щото при мен не е опция... Ама момичета, на вас ще ви стискам палци, като му дойде момента. Това ще е преживяван, което никога няма да усетя какво е...

Трънче, моята свеки е наистина любим герой. Сега е при нас за 1 месец, за да си почва апартамента (и за да си почине дъщеря и и основно зет и от нея) и ще ви държа в течение с развитието на сериала.  Жив сериал си е. ДНес майка ми се заливаше от смях по телефона, като и се оплаквах как свеки ни говори през затворената врата на спалнята на тъмен коридор. Споделя си жената, сега и е паднало да говори на български...

НЕ знам дали ви се оплаках, но от преди коледа доста се оплаквам от венците си, които с променяща сила си болят и силно кървят при миене. На места е по-болезнено. Днес прочетох в www.babycenter.com, че се наблюдавала връзка между силно влошеното състояние на венците и преждевременно раждане. Ггингивита е нормално състояние при бременност, често се среща и се дължи на повишеното ниво на прогестерон. Обаче,  ако премине в парадонтоза не е шега работа. Също така може да се наблюдават доброкачествени тумороподобни растежи в устата, рядкост са, но се случват. Всичко това трябва да се види от специалист поне веднъж по време на бремеността. Трябва да се посети зъболекар и да се почисти зъбния камък, а след това да се мият зъбите и да се използват специални препарати, ако трябва, за да се лекува това състояние. Аз досега се спасявах донякъде с Лакалут Актив и Елудрил, обаче ходенето на зъболекар вече не ми мърда.
 ИСках да го споделя с вас, защото май не е съвсем безобидно.

# 211
Със зъбите голям късмет имам, никога съм нямала кървящи венци, нито кой знае какви проблеми - виж, мъжа ми е ветеран... (Зъболекаря ни му прати картичка за празниците, а на мен не и се майтапехме че много ясно, от мен почти нищо не печели а от неговите зъби сигурно вече нов апартамент си е обзавел  Joy) Та както и да е, де, него кървящи венци му минаха само с плакене там със специалните води и ползване задължително всяка вечер на конец за зъби. В началото кърви още повече, но за няма и седмица-две венците някак си свикват и евентуално спират да кървят. Пробвай, може да ти помогне  Peace

Babycenter.com е много готин сайт, редовно си чета там  Mr. Green

# 212
Добре дошла на новата бременелка  Hug
Зъбите наистина са много важни, някъде по това време бебоците започват да дърпат усилено калций и флуор (ако не бъркам). Аз много трудно отивам на зъболекар и не бях ходила близо две години, но декември се насилих и отидох - оправих два кариеса. Зъболекарката ме вика отново през март.
Искам да ви питам, има ли някой с главоболие? Аз от два дни съм много зле и изпих едно нош-па, макар че не го дават точно за глава, но пък е единственото обезболяващо за бременни Sad Друго не смея да пия. Наблегнах и на ябълките... Някой знае ли някакъв подходящ бабин илач, безвреден за бебчо?

# 213
Meg_H, от главоболие само спане ме оправя напоследък. Последния път се престраших и изпих един черен чай с мляко, също ме поосвести, но за много кратко. Тръгнах си от работа в 5 и право на дивана в хоризонтално положение... (Как ще работя докат' тръгна да раждам, не ми се мисли какви болежки и неразположения се задават през лятото.)

# 214
Трънче, благословена си ти с венците си. Аз си патя от това много, но сега е доста неприятно... Ще го оправим, добре че прочетох.

Meg_H -  боля ме главата преди дестина дни много силно и си измерих кръвното - беше 40 на 90. Позволих си едно кафе, хапнах супа и ми мина за нула време. Следиш ли кръвното си?

# 215
Здравеите мами Hug
Аз днес се прибрах от Родопите и сега чета ли 4ета...едва смогвам.Амо мноооого сте писали Laughing
Прекарахме си страхотно.Яко ядене (на закуска изядох 5 палачинки... Blush) и само рекалс.Даже бяхме до Девин и там поплувахме в минералните басейни!Беше супер!
А за раждането...Не ме страх от самото раждате бих казала,че по неприятни са ми прицедурите около самото раждане Thinking.Например болниците много ги мразя,клизми,катетри ако се наложи,системи и т.н...ама сега какво да се прави.Ще се справим.
На 15 съм на лекар и много се надявам всичко да е ок.Мисля да взема и таткото.До сега не съм го водила.Иска ми се да се види вече пола(и някакси го чуствам и ми се иска момиченце да е)защото до сега не се знае какво ще е.
И не го усещам още,та много завиждам да всички дето усещат малките ритничета Wink
Аиде това е от мен за сега.Да сме здрави,че тези грипове....
Чао за сега Hug

# 216
  • Miami
Meg_H и мен два дни не спира да ме боли глава, направо се побърках. Снощи вече не издържах и пих един парацетамол, че нямам аналгин, но уви тази сутрин се събудих с главоболие и до сега не ми е минало  Sad На 15.01 съм на лекар и ще питам какво да правя с това главоболие.
Колкото до зъбите и аз мисля да ходя на зъболекар за зъбния камък, че не съм ходила отдавна. И моите венци са склонни към кървене и трябва да взема превантивни мерки.

# 217
Meg_h и аз страдам от главоболие предимно ве4ер.Питах док възможно ли е да вдигам кръвно и той каза 4е не е.А като бях на ЖК ми каза 4е ми е високо кръвното 120/80.Sad е ве4е незнам от какво е това главоболие.Аз не пия нищо .Търпя си го  Tired.

# 218
Е и аз да дам един бърз отчет кръв и урина - добри. Най-важното албумин в норма. Кръвното откакто не влизам в нета е добре. Simple Smile
Главоболие и аз имах вчера - много силно и то единственото и при мен което помогна беше сън, но и аз друго не можех да правя:)
Е това от мен за сега.

# 219
Kory помогнали ти парацетамола,за момента.Или въобще не подейства.Сподели 4е и аз ве4е не издържам  Cry

# 220
Ставам досадна ,но да ви кажа че през първата бременност точно в четвъртия мсец имах пак такова главоболие.Тогава си спомням казах на докторката и тя ми отвърна:Ами и мен ме боли глава,какво да направя !!! И така си го търпях и него Sad

# 221
Много благодаря за съветите. Май наистина само сънят помага, но аз хич не мога да спя много, само се въртя и изнервям в лелото  Sad
Иначе, да, малко май вдигам кръвно, но си взех един апарат, който не мери точно - горната граница ми я показва ниска - оставих го в Русе на един техник да го провери дали е ок, който казал, че щом е още в гаранция, няма да го ремонтира,  ами да го занеса откъдето съм го купила... На мен пък не ми се разкарва, защото 1. е далеч и 2. ве4е смених един апарат! Абе дълга и широка, та майка ми трябва да ми го изпрати, а аз не искам да я разкарвам в тоя сняг в Русе и мисля направо да си купя нов...
panterkata66, кръвно 120/80 е идеалното, моето стига 130/85 и лекарката каза да следя, ако го прехвърля 140, да й се обадя! Аз преди да забременея също бях с относително ниско кръвно.
Твоята лекарка много тъпо ти е отвърнала за главоболието... Мен ме притеснява да не би нещо вредно да съм хапнала за бебето и да съм се интоксикирала, но явно не само мене ме боли главата...

# 222
Момичета за главоболието мога да ви кажа един метод, който съм пробвала само веднъж и стана ама не съм сигурна дали от него или просто така(съпругът ми казва че му минава)- малко кафе  и прясно изцеден лимонов сок смесени и двете  да са за две - три глътки, че е много гадно.Надявам се да ви помогне, а за тези с високо кръвно по-добре не пробвайте Wink

# 223
  • И аз не знам къде...
Здравейте и от мен!
За главоболието: да ви кажа на мен доки ми каза, че ако имам такъв проблем мога да пия Парацетамол, в рамките на допустимото по предписание де, или ако не помага до 3 аналгина на седмица. Аз в момента пия Taylol Hot, защото нещо май се разболявам  Sad! Ама се надявам днес 3 пъти като го изпия нещата да се оправят  Praynig!
Ох, от утре съм на работа и имам толкова работа, че не знам дали изобщо ще се прибера следващите няколко дни! Дано да успея до положение в което мога поне вечер от къщи да работя  Crazy!
Толкова от мен за сега!

# 224
ей мамчета имате ли проблеми с ходенето до WC  Embarassed, бях чела, че заради уголемяването на матката, тя притиска червата и това може да доведе до тези проблеми, а пиете ли нещо?

Общи условия

Активация на акаунт