Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как местните хора се отнасят към спасяването на българските евреи по време на Втората световна война?
Какво е значението на числото 7 в еврейската религия?
Какво е значението на сините ивици върху знамето на Израел?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как местните хора се отнасят към спасяването на българските евреи по време на Втората световна война?
-
Какво е значението на числото 7 в еврейската религия?
-
Какво е значението на сините ивици върху знамето на Израел?
-
Какво представлява хобито с джипове в Израел и какви са традициите, свързани с него?
-
Какви са обичаите на израелците по отношение на моторите и мотоциклетите?
Тая година ще видим .....Да кажа - на празника Пурим както гледате децата се маскират , а и не само те , ами всички навитаци
Моя мъж беше цар с корона , аз бях котка с ушички и мустаци ....аааа и опашка .... черна хем
по Рембранд

че са типичнем символ на тоя празник, пълнят се с шоколад , сладко, фурми , какво ли не ....
Има ди в много разновидности ....децата ги връткат до лудост .....И в синагогата на службата за Пурим всички си носят такива неща и на определени места при четенето на книгата Естер (цялата) се вдига шум с това ....да не задълбавам....И четящият в този ден е с шарена шапка или нещо весело.....Та дори на служба е весело.....има много деца , които затова идват....та чак вън в двора седят да правят аларма
, няма какво да я накъсвам и аз ......надявам се , че беше интересно 

- как се превежда на български незная -