Засмяна НОРВЕЖКАТА дружина посрещна Новата година! - Norge 18

• 16 826
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
rkb, направо ми разби фантазиите за научаване на норвежки  Joy За съжаление в момента нямам възможност да дойда в Норвегия и да го уча на място и затова се възползвам от всякакви сайтове с курсове, речници, граматика, че даже и една игра бях намерила. Сега издирвам хубав немско-норвежки технически речник.Някой ако е ползвал такова чудо да казва, че ми е много необходим такъв речник а не искам да си давам парите за такъв който няма да ми върши работа(вече си изпатих с немско-норвежкия речник на Понс който си взех от Виена щото в България не се намират такива и трябва да ви кажа че това е най-тъпият речник който съм виждала някога)

# 196
  • България
И кажи как се справяте с бебето, създадохте ли си режим?

Режимът е готов, много е простичък и гласи: каквото и да ми казват, аз правя обратното. И за да спя, някой трябва да стои срещу мен, за до го гледам, докато спя. Това е. Аз мой режим нямам, освен да слабея от неспане. И като се изнервя, ритвам Кнут в задника  #2gunfire и той скача да приспива звера.

Милва ,много яко го раздаваш,горкия Кнут(само така Wink). Joy
А бебетата обикновено като се родят приличали на таткото,чувала съм,един вид,да се знае кой е. Sunglasses Joy

# 197

Режимът е готов, много е простичък и гласи: каквото и да ми казват, аз правя обратното. И за да спя, някой трябва да стои срещу мен, за до го гледам, докато спя. Това е. Аз мой режим нямам, освен да слабея от неспане. И като се изнервя, ритвам Кнут в задника  #2gunfire и той скача да приспива звера.

А бебетата обикновено като се родят приличали на таткото,чувала съм,един вид,да се знае кой е. Sunglasses Joy

Норче ,аз знам че по принцип момичетата приличат на бащите си ,а момчетата на майките.

# 198
Милва, БЦЖ е ваксината срещу туберколоза.

Тук се разразява някаква буря и не знам дали ще посмеем да тръгнем към Ставангер утре, ще почакаме, ще видим.

# 199
  • България

Норче ,аз знам че по принцип момичетата приличат на бащите си ,а момчетата на майките.

Ами може...ама тоз норвежки ген много силен ,бре, аз имам чувството ,че и 10 деца да имам ни едно няма да прилича на мен,затова се спрях на 1 брой. Grinning

# 200
  • България
Morning star,какво стана,взе ли решение дали един мъж ти стига или да прокарваме закона овреме. Sunglasses Joy

Ами за ваксините,явно е ново това,аз не съм в течение вече,навремето бяха тройни,така че супер,няма от какво да се страхува човек. Peace

# 201

Ами може...ама тоз норвежки ген много силен ,бре, аз имам чувството ,че и 10 деца да имам ни едно няма да прилича на мен,затова се спрях на 1 брой. Grinning

И това е вярна ,но мойта  дребка освен рче е плешива като баща си рмай само на мене прилича !Явно е от изключенията!

# 202
Нора, мойто бе, прилича на мен   Simple Smile

# 203
Да беше станало дума оня ден, щях да кажа: И двете приличат на мен! Ма сватята ми уби надеждите нещо, вика, че малкото на татко си приличало (па то иначе хубаво дИтето, що така го обиди!)

П.С. Дайте да го видим тия палачинков Марти!

# 204
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да, да потвърждавам, ама Сватя, да не си валат,мъжо каза, че Марти ти е одрал кожата  Peace
Днеска пък ме подразни даскалицата. Пита ме на какъв език съм искала да ми проведат самфунет-а. Аз викам на норвежки искам. И тя- ама как така, нали английски разбираш повече от норвежки, що на норвежки. Аз и викам, абе жена, искам на норвежки, нали затова се цопнах тук, да го уча този език, стига са ми пробутвали английския под път и над път. Накрая, след 5 минуте спор и настояване от моя страна, щяла да провери тя има ли на норвежки. Аман им и системата. Като ме видят, че съм чужденка и почнат някои продавачки да ми говорят на английски и то при положение, че аз на норвежки се обръщам към тях, много се дразня.

Утре мъжо има рожден де и днес сутринта с отварянето на магазините тръгнах да му търся подарък. И по законите на Мърфи, когато не търси, е пълно с бели тениски Найк, а когато ти трябва, народа ги изкупил от намаленията.

Я кажете и вие, че да съм сигурна, нали всеки баща си има право на папа пермишон (6- те седмици), без значение, че майката ис седи в къщи.

# 205
бобченка, Не само, че има право, а ако не ги използва ще ги загубите. Няма и ти да ги ползваш.
Марйо, ми мое на Скайпа да ти пусна ако искаш  Simple Smile

# 206
  • Stavanger,Norway/ Varna
Да, да, знам, ама тези от Нав нещо се опитаха да ме убедят че той нямал право да излезе в папа пермишон, защото аз съм ходел ана курс по норвежки. Виж ако било някакъв друг курс, щял да има право. Според мен са се объркали и си мислят че той търси федре квотен или как там му се викаше. Ама немога да убедя мъжо и сега е изпаднал в депресия и отчаяние, че няма да му платят заплатата тоя месец и как сме свършени  Tired

# 207

Joy Joy Joy

# 208
Здравейте,момичета!Честита нова година на всички!И едно голямо ЧЕСТИТО на Милва за момата!Да е обичана и закриляна от мама и тати и  да расте под щастлива звезда! smile3541  Аз съм бебчо но нещо не ме пуска с моето име....

# 209
Добро утро, или то добър ден вече Laughing
bob4enka, ако знаеш какво слънце грееше през целия следващ ден........ама късмет.....
Morning Star, не ме разбирай погрешно, има малко разбираемо обяснена граматика, думите са си точни, но при диалозите езика не е от най-правилните. Вярно е, че тук никой не говори съвсем правилно, ама защо трябва да го учиш грешно. В старите теми има линкове към сайтове с норвежки, има и интерактивни сайтове, там и чуваш това, което четеш.
Милва, една приятелка е много доволна от СД/ДВД със звуци от матката, но тя не е в Норге сега, за да я питам как се казва СДто
Привет бебчо  bouquet Как си ти?

Общи условия

Активация на акаунт