Вятърът скача и хапе и псува, а ЮЛЧЕ на мама главата надува.

• 13 458
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте момичета! Grinning
Ние нямахме нет 10 дни.Сега го оправиха.Гадове.Полудях!
Тук ни затрупа.Хубаво поне ,че имахме храна и памперси,та избутахме някак си.
Чак онзи ден успяхме да стигнем до Варна и Добрич.Тук е много зле положението,никъде не разчистват.И сега започна да се топи и е една мизерия голяма.
Имам доста да наваксвам,отивам да ви чета и после ще пиша още.

# 61
Много сте писали за един ден, здравейте и от мен!

Само варненките ли знаем, какво е това ширм  Thinking? Както и да е, като говорим за диалект, аз много съм се смяла, когато един софиянец преди време, ми беше казал" Абе, вие варненци, как се разбирате?" Беше ме питал, какво означава "Ам чи ко?" "Ам чи тъй"  Joy

Лала много ме заинтригува с тези дупки и капачета! Даже накарах мъжо да прочете това, което си писала по този повод. Колко са големи в диаметър? Може ли малко по-подробно /може и на лични/
Попова имате ли доставки за Варна?

Абе, я да ви питам, какво приказват дечицата, ви? Ванко, изведнъж започна да казва, няколко думи и току спря! На водата казваме "гога", явно "г"-то ми е по-лесно за произнасяне  Simple Smile, биберона - сам си го кръсти "беба", ние му казвахме "биба" ама той не! Оня ден баща му му казва, "Вече имаш гънки" - имаше предвид мозъчни Mr. Green и Ванко след него "гънки" - ама това си е най-ясната дума която каза  Flutter Името си произнася така "Како", къде е Ванко, къде е како, ама карай... Хилим се тука в къщи с него и той умира от смях, ама не знае защо.  Joy  Оня ден сме се събрали петимата и си разказваме вицове и прихваме да се смеем. Вече беше минало малко време и всички се бяхме успокоили и изведнъж Ванко започна един кикот и смях с глас, хваща се за корема и се превива. Поглежда дяволито и продължава... Голям смях падна и с него!

Чао за сега! Отивам да чета семейните трагикомедии... Joy

# 62
Бо, имат офис във Варна. Имат и от тези Люфтери ( проветрители), за които говори Лала. 
Лала, за какви точно тапи става въпрос, защото, ако е тип отводнител, то аз не мога да помогна. Мъжа ми каза, че се продават във всеки офис за дограма и струват стотинки.

Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 01:36 от Попова

# 63
  • Варна
Лала тапичките вървели с дограмата ,нашата е Саламандър.

# 64
Цитат на: Бо
Абе, я да ви питам, какво приказват дечицата, ви? Ванко, изведнъж започна да казва, няколко думи и току спря! На водата казваме "гога", явно "г"-то ми е по-лесно за произнасяне  , биберона - сам си го кръсти "беба", ние му казвахме "биба" ама той не! Оня ден баща му му казва, "Вече имаш гънки" - имаше предвид мозъчни  и Ванко след него "гънки" - ама това си е най-ясната дума която каза   Името си произнася така "Како", къде е Ванко, къде е како, ама карай... Хилим се тука в къщи с него и той умира от смях, ама не знае защо.    Оня ден сме се събрали петимата и си разказваме вицове и прихваме да се смеем. Вече беше минало малко време и всички се бяхме успокоили и изведнъж Ванко започна един кикот и смях с глас, хваща се за корема и се превива. Поглежда дяволито и продължава... Голям смях падна и с него!
Laughing Laughing Laughing
Дани пък на бибата казва"буба" и най-редовно ни изнася представление:повтаря разни думички и после се залива от смях/явно ни имитира/, ама малко пресилено. Когато гледаме детско на компа и иска да му пусна друго казва"гуга", а на тука пък вика"кука". Crazy Ако минаваме вечер през коридор или стая, където не свети лампа, казва"тъмно". Знае също кой как се казва- мама Тете и тате Гого, а пък той самия е Дади. Laughing

Вчера обаче си разби носа, както си стоеше подпрян до мен/аз седях на един стол/. Беше си събул пантофите, това му е редовния номер и като реша да му ги обуя, той тича и се залива от смях. Ама този път стана белята, кривеше си крачетата и накрая се подхлъзна на паркета и Фрааас! ooooh! Като шурна една кръв, направо незнаех на къде да поема Shocked. Задави се, явно му влизаше и в гърлото, започна да повръща, ужас, страшна гледка. Притесних се да не е счупен, но се размина. Сега дори е съвсем леко посинял, почти не личи, че е имало премеждие снощи. Даже си го пипа и ми дава да бъркам вътре с клечки за уши и да махам засъхналата кръв.

Ширмът ме зове, отивам да готвя.  chef

Последна редакция: нд, 13 яну 2008, 17:12 от Nanny

# 65
Момичета да се похваля,най-голямата новина при нас е,че ще ставам леля! newsm44 newsm44 newsm44
В началото на седмицата се върнаха от Лондон и още на другия ден сестра ми отишла на лекар.Има си снимка даже с точката.
Ще сключват брак на 08.02.2008г.,ама само ще разписват,няма да правят сватба.
Толкова се радвам за нея,нямам търпение да се роди бебечето.Имам предчуствие,че ще е момченце. Mr. Green
А термина и е в началото на август,но може и юлче да излезе. Heart Eyes

# 66
  • Варна
Арлина,страхотна новина.Пожелавам на сестра ти лека и безпроблемна бременност.А накрая едно здраво и  усмихнато бебе. Heart Eyes

# 67
Обяснявам за всички тук, които ги интересува какво представляват тези щуротии на прозорците. Отдушници да ги наречем. По принцип се поставят на горната част на всеки прозорец. Дупката всъщност е процеп дълъг около 20 см и широк около 1 см. И понеже не може да оставите през този процеп въздуха да си влиза свободно се слагат тези отдушници, пластамсови. От вътрешната страна насреща са затворени, от горната страна гледаща към тавана са отворени, а от външната страна са с решетка. Вътре има едно капаче, което като духне вятър се затваря, за да не духа в къщи. Мъжът ми каза, че имало най-различни модели. Нашият е такъв. Ние сложихме на повечето прозорци, но трябва да сложим още. Сега разбрах, че сме имали още 2 такива, а аз си мислех, че сме ги свършили. Мъжът ми обаче не можа да направи процеп, а просто с дрелката проби дупки една до друга, така че не сме спазили стриктно технологията. Така или иначе с тези неща си разрешихме проблема с конденза по стъклата. Оттам и мухълът значително намаля, а в някои стаи просто изчезна. Всъщност остана само в северната ни стая и то главно в един външен ъгъл. Но аз и не съм третирала с някакъв препарат, а само го почиствам нормално от време на време. Сега напролет ще се заема по-сериозно и се надявам да го утрепя и там. Ние имаме проблем главно с камината, който не знам дали ще разрешим и с едната баня, където нямаме вентилация, а прозорчета и със сигурност ще трябва да направим вентилация, защото не мога да отварям цяла зима да проветрявам и всичко мухлясва, а банята отива на кино.

Попова, аз и без това все се каня да ти пиша, сега ще го направя вече, и тел. ще ти дам.

Сузи, ще запомня фирмата, ако ще търсим други такива отдушници, да знам къде да проверя. За фурната пък аз лично не знам какво да те посъветвам - моята вградена е Бош, но я взех защото беше в промоция с котлони навремето, а не защото съм я избирала кой знае колко. Аз исках само да е с вентилатор, с часовник също, който аз много ползвам, защото съм разсеяна, иначе друго нищо особено няма или аз поне не ползвам. Спомням си, че в книжката обясняваха разни функции, но въобще не съм се задълбочавала. На вентилатора държах, защото така можеш да сложиш 2 яденета наведнъж да ти пече и се опичат равномерно. Аз я сложих на по-високо от фурните на нормалните печки - удобно е. Но не я сложих и много високо, защото върху нея имам и микровълнова, а аз съм ниска и гледах да не я качвам много нависоко, за да не се вдигам на пръсти. Всъщност то цялата кухня ми я свалиха на по-ниско от обикновеното, защото наистина съм дребна и ми е голям зор, за да стигам. Все ходя със столче, а за гардеробите и столче не ми стига, ами направо стълбата помъквам.  Embarassed

Арлина, пожелавам на сестра ти приятна бременност!
Болничките деца да се оправят, ранените юнаци също!
Темата за трагикомедиите е супер! Бях започнала да я чета още като я пуснаха, но после я забравих, виждам че бая е набъбнала, но си струва да се следи - много забавно четиво.

# 68
Привет по нощите  Grinning
Качих снимки със снега който ни затрупа на вилата http://www.snimka.bg/album.php?album_id=209921 Много красиво, но ужас, стояхме 3 дена и мъжа ми плати на един багер да ни направи път до къщата. Нямахме ток само една вечер, но пък къщата е с парно и моя свекър да не ни е студено като го засили - не се дишаше от жега  Grinning А какво ядене падна, качих 5 кг. Поне децата се радваха на снега. Доменика се разболя от постоянното стоене на вън и удължихме престоя с някой друг ден  Sad
Тук са снимките, от гостито, което успяхме да направим на Ети http://www.snimka.bg/album.php?album_id=209930Четох, че обсъждате записването в яслите, аз утре ще правя изследвания на Киара, че я приеха в яслата, която ми е много близо до квартирата. Много се чудих дали да я пусна, но като знам какъв наплив е  Shocked Ще опитаме, пък дано не боледува като през лятото.
Вчера ходихме до Боровец с едни приятели, да си призная хич не съм по зимните удоволствия. Откарах целия следобед в лоби бара на един х-л. Искам да е лято  ooooh!

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 00:14 от amerie

# 69
Amerie,направо ви завиждам за снега.Въпреки,е да си призная и аз съм повече любител на баровете в зимно време,отколкото на пистите.Затова сега се караме с мъжо кой път да хванем-за ски или за топи места,че лятото не можах да видя море,та поне сега да наваксам. Mr. GreenТой пък като типичен мъж мрази топлото,защото много години се е пекал на африканска и арабска жега и търси само студ SickНакрая го заплаших,че ще го оставя с Алекс и хващам пътя сама Naughty
Много хубави снимки на мъниците.И аз използвам този кашон от памперси за возило и много се кефи.
Ели,голямо висене му правиш при трагекомедиите hahaha

# 70
 Hug

Тъ ,днес трябвало да черпя!Ставам на 1/4 век!

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 11:38 от Eli83

# 71
Зимно утро е навън,
Ставайте от сладък сън.
Ели днес се е родила,
Умна, хубава и мила.

Със вода да я полеем,
Песничка да й попеем,
Да й подарим цветя,
С торта да почерпи тя.

Желая ти сбъдване на всичките мечти!

Лала, на тези работи които си описала се наричат Проветрители, или Люфтери на немски! Доколкото разбрах май трябва да се сложат от дограмаджии, за да се направи както трябва и трябвали да се преправя целото крило. Дано ме разбрахте какво искам да кажа. Наистина е много удобно, сега дори има и някакви нови, които не допускат да влезе студения въздух отвън, а влиза с температувата от стаята, но било доста по-скъпичко.

Бо, ф-мата на мъжа ми е склад на едро, не е магазин, всеки може да отиде и да пазарува от там, ще ти обяснят всичко което те интересува, но трябва ф-ма която слага дограма да ти го направи.
Координатите на ф-мата са:Западна промишлена зона
База "Феникс Реком" 052/506157  ф-ма Сиеком!

Моята дъщеря още спи, направо немога да повярвам. Съботно неделно ни буди към 8, а сега си спинка сладко-сладко.

Амери, големи премеждия сте имали. Бързо оздравяване на Доми. Hug

Нани, цункай сладкото носле на Дани, и бързо да се оправя. Heart Eyes

# 72
Ели, Честит Рожден Ден! Желая ти да си все така свежа и забавна, усмивката никога да не изчезва от лицето ти, да си обградена с много любов и щастието да те залива! И Юлка да е здрава и да нямаш тревоги около нея!

Рони, супер! Точно така, добре е да ги сложат хора дето разбират от тази работа. Ние сами ги сложихме, защото преди 2 г не можахме да намерим хора дето да знаят за тях. Според мен би трябвало всички дограми да се слагат по този начин, така хората няма да се давят от собствените си изпарения и няма да се налага аматьорски да търсим начини да се справим с проблема. А адресът ме уби!  Joy Феникс Реком е фирмата на баща ми ! Но не знаех, че има склад там. Всъщност аз май не съм стъпвала там, виждала съм базата само от Аспаруховия мост.  hahaha Уж се върнах от Франция с идеята да помагам на баща ми, но той бизнеса му замря. И сега няма работа и за мен. Та така. Иначе съм в борда на директорите, който не ме знае и съм съдружник Joy Дано другите фирми да нямат за съдружници такива като мен.  Grinning

Всеки път оставам с усещането, че нещо забравям да напиша. Но сега вече знам какво е :
Ка те то, добре дошла в темичката!

И Тиция, щях да ти казвам, че много хубаво направи да изчакаш с яслата. Наистина не е добър период за начало. Дъщеря ми започна навремето ясла февруари, точно по грипните периоди и се скъса от болести. Сега Пипи ще го пусна юни чак. Може в началото да започнете, за да си запазиш мястото, а после ще прецениш дали да водите Алекс редовно.

Бо, ние пък ще сме в една ясла, може и да се засечем някъде. Мисля, че и Ивичка ще води Траян там. Тя се изгуби, проверявах, но последно не беше влизала от ноември.

# 73
Лала,пак си подобре като съдружник,който знае ,че е такъв отколкото като разни баби на 85 години,които не са и чували,че участват в дружество Joy Кажи как става номера с яслите,защото наистина до края на февруари трябва да започне,за да запазим мястото си,но не ми се иска редовно да ходи,заради студа и гриповете Thinking
Ели,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Hug
Момичета,не си давайте парите за тези къщички с покривалото отгоре NaughtyГолям боклук са.Вчера взехме една на Алекс и е ужасно паянтова,да не говорим,че мирише ужасно от покривалото,та чак да ти се догади Sick

# 74
  • София
Eli ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И ДАНО С МЪЖ ТИ ДА НАМЕРИТЕ ПЪТЯТ ЗА ВЗАИМНО РАЗБИРАТЕЛСТВО ЕДИН КЪМ ДРУГ И ДА БЪДЕТЕ МНОГО ШАСТЛИВИ  Hug
Момичета, чета ви, ама не ми е до писане  Cry
Цецко е добре, някои питаше за крачето му, оправи се детето  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт