Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 20

• 44 301
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
  • София
...
Диминрина, виж този пост на Тането от една по-стара тема, може да ти е полезен...

Много ти благодаря Зори, преди няколко дена попадах на тази дискусия, но друго търсех и не бих се сетила, че има тъкъв линк даден там...Аз си поръчах този комплект, който съдържа и книжката, но още не е дошъл, и тази торта, дето ми се върти в главата има смисъл да я правя до идния четвъртък...така че ще се възползвам от щедро споделената информация:))) Горещо благодаря още веднъж:)

wel, благодаря ти  bouquet Когато човек си има талант, формички не му трябват...Проблемът е когато нямаш особен талант, никакви формички и голямо желание:))))) Но това да ми е проблемът...

Много ми помогнахте:)

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 14:55 от dimitrina73

# 196
Още някой иска ли да се включи към бързо съхнещата моделираща маса? За сега сме две.
аз, аз Simple Smile

# 197
Подкрепям сладка хапка в критиките й: моля ви, това вече е 20-та тема за торти. Още от втора или трета се коментира едно и също - как се правят рози, как се прави марципан варна, каква е тази маса и колко струва. Направете си труда да прелистите поне 2 теми, много от въпросите ви ще отпаднат. Може, естествено да се правят уговорки за пазаруване на кофи, но дори тези постове би било добре да се трият в последствие!
Хау  Simple Smile

# 198
Гъм пейст-а( бързосъхнеща маса) абсолютно не е ползва за покриване на торти! Аз не съм много съгласна обаче, че от бавносъхнещата не стават фигурки. Има огромно значение с каква дебелина се разточват. Можете да ми погледнете снимките на тортите, всичко по тях е правено с фондан, което си е бавносъхнеща маса.

Вел, лалетата са ти клюмнали, защото торта с фондан не се съхранява в хладилник, заради конденза като излезе от там, но и аз като теб, след като я срежем я прибирам в хладилника  Peace А, и 3 дни са им били малко за съхнене- седмица е ОК.

За разточване на фондан и гъмпейст се ползва точно такава машинка за паста каквато е показана тук, само че ръчните са по-евтини. тази е електрическа. В промишлените цехове се ползва просто по-голям вариант на тази, естествено не ръчна  Laughing Ако случайно някой си купи такава машинка, прочетете много внимателно инструкциите как се ползва! В никакъв случай не е мие с вода, защото после направо може да си я хвърлите.  Peace

Доня Коприва, начинът на разбиване с миксер( последователността в увеличение на скоростта, степента и т.н.) на маслото има огромно значение за пресичането! Ако днес имам време ще ти пиша по-подробно за това, въпреки, че си права, може и от водата да е.   bouquet

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 17:44 от Tandoori

# 199
  • София
аз Рафаелото не го бърках с миксер и си стана много добре

# 200
Още някой иска ли да се включи към бързо съхнещата моделираща маса? За сега сме две.
аз, аз Simple Smile
И аз искам!!!

# 201
аз, аз Simple Smile
И аз искам!!!

И АЗ Laughing

# 202
  • София
Мерси за пожеланията! Hug

А аз вчера получих за РД такава паста машина, но е ръчна а не автоматична. Мерси, че ми дадоххе идея е може да си разточвам тестото за цветята.

# 203
  • На небето
аз, аз Simple Smile
И аз искам!!!

И АЗ Laughing

Опс, грешка, за бързо съхнещата се обадете на Сребърен облак, аз искам бавно съхнеща. Ух, че съм ама.  ooooh!
Та ако има някой мерак за бавно съхнеща маса, да ми се обади?  Embarassed

# 204
  • На небето
Някой може ли да ми каже, как се прави крема за тортата от рула? Не намерих рецепта в търсачката, а и не помня от къде съм я намерила! 

# 205
Някой ще ми кажели преди да се сложи моделиращата маса като чаршаф върху тортата, самата торта трябва ли да е замразена, защото виждам че има голям натиск въху нея като се полага чаршафа? newsm78И аз искам бавно съхнеща, ако някой иска да си разделим Grinning

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 10:00 от elikaragyozova

# 206
  • Czech Republic
Някой може ли да ми каже, как се прави крема за тортата от рула? Не намерих рецепта в търсачката, а и не помня от къде съм я намерила! 

На първа страница е линк към рецептата....

Някой ще ми кажели преди да се сложи моделиращата маса като чаршаф върху тортата, самата торта трябва ли да е замразена, защото виждам че има голям натиск въху нея като се полага чаршафа? newsm78И аз искам бавно съхнеща, ако някой иска да си разделим Grinning

Много от американците замразяват, ние които пишем тук не,мосвен ако не искаме да изрежем тортата в по-специфична торта. Като се намаже тортата с маслен крем, покритието залепва добре и леко с ръце (или специална "ютия") се заглажда. Няма нужда от натиск.

# 207
  • На небето

На първа страница е линк към рецептата....

Да, аз не уточних, тази е с шоколадов крем, а мен ме интерисува с този крем:
•   1л. пр. мляко
•   1ч.ч. захар
•   7с.л. брашно
•   2 жълтъка
•   2 желатина
•   2 ванилии
До сега не съм работила с желатин и не знам как се прави крема и кога се добавя желатина?
Embarassed

# 208
Ето я прословутата тортичка, бъдете снизходителни, моля  Embarassed
Все пак още се уча
http://images23.snimka.bg/004979721-big.jpg
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4979725
http://images23.snimka.bg/004979742-big.jpg
http://images23.snimka.bg/004979724-big.jpg
http://images23.snimka.bg/004979747-big.jpg

Довечера ще пусна и топката, която правих(първия ми опит) и каручката с лисичката

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 13:40 от доня КОПРИВА

# 209
Браво Peace. Изглежда супер тортата. Как ти хрумнаха тези нотки? Айде пускай и каручката да видим.

Общи условия

Активация на акаунт