~*~ Hosgeldiniz! ~*~ - Турция 3

• 24 409
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Merhaba, bayanlar!
Днес в Истанбул вали дъжд. Много лошо, до вчера печеше слънце, днес дъжд. Не го обичам този дъжд, кара ме да се чуствам тъжна! Добре, че е Селин, да ме разсмива и да ме занимава, да не се сещам за лошото време!
Хайде идвайте! Hug Аз съм в началото на Истанбул! Ако има някой с кола, минаващ през нас, ще ми бъде приятно да се срещнем! Незнам дали ще мога да се мушна във вътрешността на Истанбул с бебе  newsm78. То докато не се пробва човек, няма от къде да знае!
Ще се радвам на среща с вас, може и целия форум да се съберем. С benmary, ще организираме нещо! Joy

# 121

Интересна информация даваш, а снимките са невероятни.   bouquet Истината е, че до сега колкото пъти съм пътувала до Истанбул така и не съм се решавала да посменя обстановката
( пътуваме все с туроператор ). Отсядаме в Агюн хотел 3 звезди близо до хотел Кент. В Таксим се намират, много близко до Капалъ Черши...Ако все пак се решим да отидем с личен автомобил ще се затрудним с избора на хотел. Кой хотел каза, че си посетила в Таксим? Колко звезди е и доволни ли сте от цени и т.н.?
Мерси предварително!  Wink

DilQRa`, извинявай, чак сега виждам въпроса ти.
В района на Тексим не сме отсядали.  Ние винаги пътуваме самостоятелно и първоначално ми бяха препоръчали хотелите в Аксарай и Лалели, но аз не съм очарована от условията. Вярно, че има нелоши и става дума за една вечер, но не ми харесват самите квартали.  Иначе Таксим и Капалъ чарши май не са много близо.

Хотелът, за който писах, че е в района на Тексим, е Рива Хотел. Той е по-скъп - 120 евро на вечер, с включена закуска, такси и пр. Моите планове бяха да водя на почивка съпругът ми в края на годината по случай рождения му ден, но той предпочете да изберем място в България, както и направихме, така че нямам лични впечатления от хотела.

Двата хотела, които съм показала, са с много висока оценка в туристическите форуми, но и там още не съм ходила. Техните цени са посочени в сайтовете.
Благодаря за инфото! Simple Smile

# 122
 Привет и от мен. Ох, ох, и на мен ми се ходи до Турция но точно сега бюджета ни непозволява
 Weary

# 123
drizeснимките ви са много ,много хубави.Къде живееш в Истанбул

# 124
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
В Büyükçekmece, Beylikdüzü! На 2 часа от Капълъ чарши!  ooooh!

# 125
В Büyükçekmece, Beylikdüzü! На 2 часа от Капълъ чарши!  ooooh!
Shocked Shocked Shocked
Ти знаеш ли, че точно там исках да си купя апартамент!!!  Shocked Shocked Shocked
Моля те дай ми инфо- как е квартала, в нов комплекс ли си, всичко за което се сетиш. Може и на лични  Hug

# 126
но май се оказа че наистина има проблем турски гражданин и чужденка да наемат една стая в хотел в Истанбул Cry.
кажи ми до колко евро на вечер да е и ще ти намеря  Wink
мога горещо да ти препоръчам 2 пет звезди и един четири звезди, но в нета ще намеря до колкото евро на вечер искаш  Party

# 127

Интересна информация даваш, а снимките са невероятни.   bouquet Истината е, че до сега колкото пъти съм пътувала до Истанбул така и не съм се решавала да посменя обстановката
( пътуваме все с туроператор ). Отсядаме в Агюн хотел 3 звезди близо до хотел Кент. В Таксим се намират, много близко до Капалъ Черши...Ако все пак се решим да отидем с личен автомобил ще се затрудним с избора на хотел. Кой хотел каза, че си посетила в Таксим? Колко звезди е и доволни ли сте от цени и т.н.?
Мерси предварително!  Wink

DilQRa`, извинявай, чак сега виждам въпроса ти.
В района на Тексим не сме отсядали.  Ние винаги пътуваме самостоятелно и първоначално ми бяха препоръчали хотелите в Аксарай и Лалели, но аз не съм очарована от условията. Вярно, че има нелоши и става дума за една вечер, но не ми харесват самите квартали.  Иначе Таксим и Капалъ чарши май не са много близо.

Хотелът, за който писах, че е в района на Тексим, е Рива Хотел. Той е по-скъп - 120 евро на вечер, с включена закуска, такси и пр. Моите планове бяха да водя на почивка съпругът ми в края на годината по случай рождения му ден, но той предпочете да изберем място в България, както и направихме, така че нямам лични впечатления от хотела.

Двата хотела, които съм показала, са с много висока оценка в туристическите форуми, но и там още не съм ходила. Техните цени са посочени в сайтовете.
Чак преди малко се усещам, че съм объркала кварталите. Хотел Агюн и Кент са в Лалели  Embarassed Таксим е европейският квартал - там е нормално да са по - скъпи нощувките... Извинявам се за грешката си.
Всико добро!!! Simple Smile

# 128
Привет момичета!

Виждам лаф мохабета върви на макс  Grinning. Аз от време на време влизам и Ви чета с интерес и точа лиги по манджите, че нещо съм на Вие с готвенето, та се задоволявам с гледането, тъкмо по-добре и за фигурата  hahaha Та като стана въпрос за фигура, какви жени се харесват повече, слабички тип моделки или с по-женски форми, по-закръгленки  Wink

И аз се интересувам от хотели в Истанбул, само че за предпочитане в Султанахмет, него са ми го препоръчали като район, та каквито и предложения от първа ръка да предложите са добре дошли. Като гледам и Истанбул вече хич не е евтин за престой, цените на хубавите хотели са/ или доближават Европейските и тези в емирствата...

Добре дошли на новите попълнения  Hug

# 129
  • Пловдив
       Здравейте, момичета! Благодаря за топлото посрещане!
      Блазе ви, че скоро ви се очертава път до Истанбул. И в Лалели и Аксарай има хубави хотели. Само да е чистичко и топло, че преди години попаднахме на един чаршафите бяха на мръсни, банята също. Добре че видяхме предварително какво и положението и се изнесохме с летящ старт. Сега ходим в АНТ или Канада в Аксарай. Писала съм за тях в друга тема. Чисти са. Е малки са като площ стаите, ама то пък за едно спане се прибираме.
     От там пеш или на трамвая и на Капалъ чарши.
     А тъкмо се сетих да ви питам момичета как е правилно Масър чаршия или Мисир чаршия, че тука водим спор със свекър ми?

# 130
           А тъкмо се сетих да ви питам момичета как е правилно Масър чаршия или Мисир чаршия, че тука водим спор със свекър ми?

Според мен е Мъсър или Misir  newsm78

# 131
Мерхаба къзлар!  Flutter

Алезина изговаря се мЪсЪр чаршъсъ.  Wink на турски мъсър озн. царевица, но също така и Египет на турски е Мъсър. Ударението на е първото Ъ.

Бонджук Към нас ти се обърнала с думите "калдъръм кокони", а знаеш ли какво се има в предвид всъщност?  Thinking

# 132
oooooooo изобщо не съм вложила този смисъл  newsm51 просто ми звучи готино и забавно
сега ще го сменя с татлъ къзлар  smile3525

# 133
oooooooo изобщо не съм вложила този смисъл  newsm51 просто ми звучи готино и забавно
сега ще го сменя с татлъ къзлар  smile3525

Така и предположих!  Peace Flutter

# 134
Кълдъръм кокони не са ли магистралните труженички?
Покрай вас ще науча и турски Grinning

Иначе в Истанбул си говоря на английски, нямам никакъв проблем - изключая един момък на рецепцията в един от хотелите, който говореше чудесен английски, но необяснимо за мен, настояваше да си говорим на руски. Confused Виж, в други градове ми е било много трудно, като не знам езика - в Измир, въпреки, че е голям град, спрях поне десет човека, докато ме упътят за посоката.

Общи условия

Активация на акаунт