Отговори
# 135
 Оххх, че съм завеянааа   Embarassed  сега прочитам в бременост, майчинство за поста пуснат във форума за Елвира и се сестих за какво става въпрос.... даже гледах мисля наскоро кадри и по TV-то за случилото се. Дали изпуснах момента да се помоля... newsm78  ???

# 136
Относно матраците  май най добрите са от пенолатеск/поне са антиалергични/!
Аз лично преди 7 г. нямах голям избор. Купих си един с кокос, немски на някакъв д-р беше името, не помня!Не можах да го намеря в нета. Обаче не е мръднал изобщо! Със сигурност и не запарва! Най важното е да се сваля калъфа да се пере , а също и самия матрак, ако се наложи! Имайте в прадвид това, защото абсолютно всички подложки против напишкване са адски запарващи и при наличието на памперси не виждам причина да се мъчи детето с тях!

# 137
  • в илюзия
Върнах се от разходката . Ходихме в Джъмбо , в Хип и в Пиги хаус , но нищо не купих за бебето заради такото. Като каза НЕ  #Cussing out и това е .

Емма иначе и на мен майка ми от сега ми говори , че когато бебто плаче през ноща не бива да го храня и даже да го вземам , а трябва да го оставя да се наплаче.  newsm78Казва , че така е отучила и мен и брат ми и сестра ми да се будим нощем.

# 138
Да не ви изпусне човек от поглед за малко Simple Smile
Много нещо сте изписали, мамчета Simple Smile
Сега започвам да чета, да наваксам !  bouquet

# 139
veni-b благодарим за обясненията за матраците, ето опита си казва думата  Grinning
Къде ще се сетя да гледам дали се пере матрака или калъфа Simple Smile  newsm78
Добре че има мами с опит да учат  smile3525
arodoet2 не съм сигурна че ще издържа бебката да реве пък аз да не я взема или нахраня, ще се побъркам, пък даже и за добро да е, незнам дали ще мога да я оставя да плаче  newsm78

# 140
  • София
  Искам да попитам и мамите дето вече са раждали.... Как разбрахте, че момента е настъпил? И кога и какво сложихте в багажа за болницата / за раждането имам предвид/???

Ами как, започнах да усещам редовни неболезнени контракции от сутринта и да си записвам на какъв интервал са. И така ми мина целия ден, даже по едно време ми се видя, че е било фалшива тревога. Привечер пак започнаха и мъжът ми предложи да отидем все пак до болницата, а аз се дърпах, защото си мислех, че е ужасно срамно да отидеш не навреме и че ще ми се изсмеят, ако греша за раждането hahaha. И така и си останах там и си родих на другия ден.
Относно багажа за болницата - тоалетни принадлежности, нож, вилица, лъжица и чаша, минерална вода, шоколад /поне на мен веднага след раждането добре ми дойде/, зарядно за телефон, кърпи /малка и голяма/, джапанки, връхна дреха,нещо за четене.
Ако е естествено раждане - спрей Бивацин /помага за по-бързото зарастване на шевовете и има антисептично действие/, отвара от смрадлика и лайка за правене на тоалет /добре е всеки ден някой да ти носи прясна/, разбира се бельо и превръзки или лигнин /аз предпочетох второто, защото имах много шевове, а превръзките ме запарваха/.
Това е,за което се сещам. Нека другите вече раждали мами ме допълнят, ако нещо съм забравила.

# 141
аз днес убедих таткото че е време за пазари и хич не е късно.в сряда съм на 3 Д и ще питам пак какво искат за болницата и това е първото,което ще приготвя.тук искат различни неща от там,затова няма да пиша.и края на месеца в магазина и купувам дрехи и дреболиите.после остава само легло и количка,което е лесно.няма какво да се чака-такива че е рано,да не съм чула.

# 142
  • Варна
Здравейте, мами!

И аз мисля да заведа таткото на лекции в кабинета на д-р Петинка Цветкова, но чак към 8-ия месец, за да ни е прясно всичко в главата. Сега в събота съм при нея на 4Д и ще разпитам повечко за тези лекции, но мисля че Емма е доста изчерпателна и едва ли ще има какво да допълня Peace Peace Peace

Искам да попитам също кога новите мами ще се видим на първа страничка сред всички вас... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 143
добро утро.
някой беше писал ,че го болят кокалите горе при ханша в ябълките. аз съм същата -заседя ли се и после като стана докато не се раздвижа ходя като бабичка.явно се разширявам , но то е и видимо.

# 144
иначе и на мен майка ми от сега ми говори , че когато бебто плаче през ноща не бива да го храня и даже да го вземам , а трябва да го оставя да се наплаче.  newsm78Казва , че така е отучила и мен и брат ми и сестра ми да се будим нощем.
Това за мен, като минала по този път, е пълна глупост (без да влизам в спор или да налагам мнението си  Peace)
И моят д-р ме съветваше така, обаче Калоян ревеше ужасно много-нито вода, нито нищо не го успокояваше.
Докато не го накърмех, не се успокояваше.
В крайна сметка се получаваше така, че по 2 часа се опитвам да го успокоя с вода и залъгалки, а ако му отделя 10 мин за кърмене, той заспиваше и всички спяхме спокойно цяла нощ.  Peace Наплашиха ме, че щял да порастне много, че щяло да продължава това 1 година, че нямало отучване, че щял да има повече колики-НЯМА ТАКОВА НЕЩО!
Калоян си сучеше нощем 3 месеца и после САМ СЕ ОТУЧИ. Просто спря да се буди.
Аз съм на мнение, че когато децата са новородени, трябва да следваме малко повече техните нужди и това, което те ни показват, отколкото това, което пише в книгите.
СЪщо и за режима за кърмене на 3 часа: Калоян примерно не ядеше на 3 часа и НИКОГА не съм го будила. Ядеше на 4-5 часа и всичко си беше съвсем нормално. Когато стана на 40 дена някъде, съвсем сам си влезе в режима, който е описан по книгите  Peace
Като цяло мисля, че трябва да следваме интуицията си и режима, който новородениете ни показват, че имаме нужда. Ако е гладно на 2 часа, може ли да го държиш 1 час да плаче, че да станат 3 часа, защото така пише по книгите?  newsm78
Не знам. Аз не съм го оставяла Калоян да плаче-нито за ядене-да свиква с режими, нито да го науча да заспива сам, нито за нищо подобно. Така си растеше съвсем спокойно и той, и ние  Peace Hug

# 145
Абсолютно вярно kalli  Sunglasses

# 146
Kalli аз не съм имала дете до сега, но твоя пост за естествените нужди на бебето много ми допада.
И аз мисля, че така е редно. Всяко дете е различно и аз предпочитам моето дете да се чуваства доволно и щастливо от това, че е излязло от утробата ми, отколкото докторите да ми казват браво, че всичко при нас е като по учебник !!!

# 147
Kalli аз не съм имала дете до сега, но твоя пост за естествените нужди на бебето много ми допада.
И аз мисля, че така е редно. Всяко дете е различно и аз предпочитам моето дете да се чуваства доволно и щастливо от това, че е излязло от утробата ми, отколкото докторите да ми казват браво, че всичко при нас е като по учебник !!!
Значи, и аз почнах за няколко дена да се старая да слушам съветите на д-рите за режими и отхвърляне на нощното кърмене и други подобни, но просто сама се уверих, че това не води до нищо добро.
Освен това НИКОГА не съм си оставяла детето да плаче с възпитателна цел. Примено да го оставям в стаята да си заспива сам на 6 месеца, той да се къса от рев, а аз да отида в другата стая и подобни неща. Също така не съм го и дундуркала излишно. Някаква златна среда, но никога да се мъчи и реве  Cry
Единственото, за което съм го оставяла да реве е като му махнахме биберона  Tired Ама нямаше как, беше в голяма зависимост, пък беше на 2 и няколко месеца. Ама го утешавах както мога.
Не знам дали е правилно, всяка майка си знае  Peace Но почти 4 години си има всички навици, спи, яде сам...и като бебе беше доста спокоен, ние-също.  Peace
ДАно успея да го постигна това и  с второто, че не винаги е лесно. То си зависи и от детето  Rolling Eyes

# 148
Добро утро и от мен.
Аз съм болна  #Puppy dog днес не съм на работа  ConfusedСнощи като ме заболя едно гърло и с тая кашлица, направо се трупясах, чувствам се като парцал, поне температура нямам за сега, дано да не вдигна че знам че не  е хубаво за бебето. Точно от това ме беше страх, чела съм какви ли не гадости могат да станат ако бременната се разболее от грип или настинка. Много ми е притеснено  Sad Пия чайове, мед, цитруси, фреш, какво ли не и пак се разболях, ама така е като работиш с хора Sad
кали напълно съм съгласна с теб и аз мисля живот и здраве да си храня бебето на поискване, а не на точно време.  Peace
Утре съм на втора ФМ при Марков дано всичко е наред с беба, че първият път неможа да разгледа добре сърцето, беше застанала в лоша позиция.
Вашите бебета хълцат ли, моето поне по 1-2 пъти на ден, даже в момента хълца, миличката ми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пн, 14 яну 2008, 11:03 от Aquariel

# 149
А какво усещате когато бебето хълца  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт