Отговори
# 150
Като леки ритничета, но на равни интервали от време, и на едно и също място и примерно 5-10 мин като времетраене

# 151
  • варна
Здравейте!
 Виждам,че сте дискутирали за раждането-и мен отначало предния път много ме беше страх.Контракциите ми започнаха през нощта,отидох в болницата по обед,а родих в 18.35.Момичетата,раждащи преди мен бяха на системи и крещяха неистово,което съвсем ме стресира.като останах сама обаче,акушерките дойдоха да ме разсмиват и се успокоих.Мина бързо и лесно,разминах се с 2 шева,а като ми дадоха малката забравих всички болки и притеснения.Така че-споко,всичко ще е наред!
За калъфчетата на дюшеците-наистина е важно да могат да се перат,но внимавайте от каква материя са ,за да не се свива.
Относно нощния сън на бебо и "възпитателния" рев-Вики на 3-4м. сама спря да се буди през нощта,за да яде.Вода категорично отказваше да пие.А не съм я оставяла да плаче,просто защото ми се къса сърцето,като я чуя да плаче.Бебето само си създава режим,просто го следвайте!

# 152
Привет момичета  Hug

И нашата беба хълца  Laughing. Аз първоначално не знаех, че това е хълцане. Усещането е за движения, които са много ритмични и почти на еднакви интервали. Но после прочетох в интернет че от тази седмица вече може да се усети как хълца бебето и се светнах какво е.
kalli, съгласна съм с теб. Според мен всяка майка ще си усети къде е златната среда.

Хубав ден на всички   bouquet

# 153

Вашите бебета хълцат ли, моето поне по 1-2 пъти на ден, даже в момента хълца, миличката ми  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И Мишо хълца. И много рита това бебе  Laughing
В четвъртък съм на лека, да видим дали поне се е обърнал с главата надолу.
Аз пък трябва да ходя на очен да ми кажат дали мога да раждам нормално.
Първия път ми казаха, че няма проблем, но сега ще чуя още едно мнение, че имам отлепяне на стъкловидното тяло именно от напъване, та не знам  newsm78

За калъфите: аз не съм прала нашето, но в/у матрака слагах непромокаема постелка, която перях редовно. Много удобна придобивка  Peace  С ластик е, отгоре е хавлиена, отдолу-непромокаена

# 154
И мен ме рита много. В петък беше с крачетата надолу, но аз си знаех. То такива разходки бяха по пикочния ми мехур, а и на други места също ме риташе, че на моменти се превивах от болка направо. На вас случва ли ви се да ви ритат ниско долу? Мен от време на време си ме наболяват яйчниците, и сигурно и там ме рита за да ме боли така.

# 155
На вас случва ли ви се да ви ритат ниско долу?
Мен много често ме рита в пикочния мехур  Rolling Eyes

# 156
аз от няколко дена усещам ритниците горе - точно под гърдите, май се е обърнало вече?!!

# 157
Stefinka много високо усещаш, аз най-високо съм усещала малко над пъпа, ама точно под гърдите ти е стомаха, много странно  newsm78
И мен ме рита отвреме на време по пикочният мехур Simple Smile
Аз отивам да си пусна някой филм и да се затоплям в леглото  Tired

# 158
Момичета утре лекцията на 9 месеца е: "Кой кой е в родилната зала". Аз ако успея ще стана и ще я посетя, въпреки, че за да се наспя нормално с моето нощно бодуване оставам в леглото поне до 9.30, но ще опитам утре да отида.
Знаете ли дали трябва да се запиша предварително, защото погледнах в сайта на 9 месеца и не можах да открия инфото.

# 159
Здравейте момичета Simple Smile

И аз да се включа към мамите с нощното безсъние. Вече спя от 22-23 часа до към 2.30 и после край. До тук добре, само че съм на работа още 7 седмици и как ще издържа не знам. Боже, така ми се спи  Tired

За кърменето, ще кърмя на поискване, без вода. За статистиката, Мая започна да пие вода когато навърши 2 години, сокове когато навърши 1 година, а дотогава само кърма и адаптирано мляко. Категорично отказваше вода и сокчета  newsm78 Бебе не съм оставяла да плаче, това е абсолютно безумие  #Crazy

За раждането: нормално без упойка, ако има възможност. Ако не секцио със спинална упойка  Thinking

За спането, Мая започна да спи ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ по цяла нощ  от около месец, т.е. 2 години и половина. И аз очаквам като стане на 3 години да започне да спи всяка нощ по цяла нощ Simple Smile

Иначе при Марков съм другата седмица, за трета ФМ (тя е за мое успокоение).

Днес ходих да давам пак кръв (че съм един бъбрек и ми правят специални изследвания) и ми източиха яко кръвчицата и сега ме боли вената, че и посиня (три банки кръв взеха гадовете) и сега днес следобед си чакам резултатите. Така че стискайте палци  Heart Eyes

На майчето което е в Майчин Дом, мога да кажа само че хубаво че са открили навреме проблема и се надявам всичко да е наред с нея (Тодоран мисля че беше)   Hug

За ритането на бебето честно казано понякога имам усещането че а и ще се покаже някое краче навън  Laughing

А и момичета, мен ме започна ГНЕЗДЕНЕТО. Вчера изпрах пелените и одеалата, изгладих ги и ги подредих. Другата седмица ще пера и гладя дрешките. Дано бебока се роди когато е достатъчно голям, че това ранно гнездене много ме притеснява  Thinking

# 160
  • Варна
Привет и от мен, мили момичета! Благодаря ви много за пожеланията, да ви се връщат стократно!

Честито, макар и със закъснение на t_ilieva и doly_dog   bouquet

за режима - напълно подкрепям kalli, че трябва да се водим от детето. Макар, че и двата пъти моите ги приучих да не се будят нощем за около седмица. Но всичко си зависи от детето, моята роля е била много малка - започнах да им предлагам биберон или водичка (което сега няма да правя  Embarassed) и те си заспиваха отново. А синчето беше такъв сънливко, че от 3 до 6-7 месеца, заспиваше в 18:00 и се будеше чак в 6:00 сутринта. Понеже му се "полагаше" още едно кърмене, когато си лягах към 22:00 го взимах и както е сънен, така го кърмех и пак обратно в леглото. Много лесно се гледа такова бебче, пък и колики нямаше. Пожелавам на всички ни спокойни и здрави бебенца!

КРИСИ - от известно време ме боли между краката, като стана след дълго стоене. И то най-вече от дясно, като се пораздвижа и ми минава. Това разширяване ли е  newsm78

а за ритането  - бебка я усещам навсякъде - горе, долу, настрани. Само имаме уговорка да не рита в пикочния мехур и засега я спазва.  Grinning Силни ритници по-рядко усещам, предимно чувствам как се движи, направо мога да усетя кога си мърда ръцете или краката.

stefinka Наистина при главично предлежание, ритничетата се усещат високо горе. Дано да се е обърнало бебчето  Hug

# 161
Aquariel, наистина там ги усещам - ти сега да не си помислиш, че са  ми увиснали циците  Joy Joy Joy Много горе рита - особено като се прегърбя повечко - изглежда го притискам  Thinking Thinking Thinking
А иначе някой път като си гледам корема - само от едната страна изпъкнало примерно и си личи точно къде му е телцето(или главичката - де да знам) и си го галя и му се радвам!!! Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 162
stefinka, и мен също ме рита ту ниско долу, ту горе. А горе точно както ти обясняваш, като съм седнала и се прегърбя малко повече. Затова на прегледа в петък питак в какво разположение е, и се оказа че е с крачетата надолу. Върти ли се все още, не знам  newsm78

# 163
  • в илюзия
Здравейте
И мен беба ме рита ту горе под гърдите както е описала Стефинка , ту ниско долу. Мисля си , че горе са и крачетата , а долу ръчичките и заради това усещам ритничета и долу и горе.
Иначе и мойта бебка хълца хваащала съм я 2-3 пъти.

За приспиването и спането нощтно време на бебоците. Тя майка ми нека си говори , аз не си представя как беба плаче цяла нощ , а пък аз си стоя. Като се знам каква съм ......... сигурно като гъкне и ще съм до нея.  #CrazyМного съм страхлива и съм голяма ПАНИКА. Embarassed

# 164
Аз също - едва ли ще мога да слушам как ми реве бебнцето и да не правя нищо. Мъжа ми като му разказвали едни приятели, как като си донесли бебнцето от болницата и го сложили в друга стая - да си знае от малко - и нощем то плачело в неговата стая и те плачели в тяхната, но не ходили при него   smile3511 smile3511 smile3511 - луда работа!!! - и той сегамоя е много впечатлен - Така се възпитавало дете - ако знае какъв ще му възпитам  #2gunfire #2gunfire #2gunfire - ще го видя като му ревнв жално - жално как ще забрави възпитанието.
Ама какво възпитание - то е новородено - божя какви хора има  newsm78 newsm78 newsm78 - може и да е правилно - незнам, ама аз лично няма да мога да го направя!!!

Общи условия

Активация на акаунт