За пюретата ''Ганчев...

• 31 356
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
merikino, тук не става въпрос за това, какво им харесва на бебетата, нито за български и вносни пюрета, а за това какво съдържат и доколко са полезни. Сигурна съм, че дъщеря ми много ще хареса разтопен шоколад, но за нищо на света не бих й дала. След като мога да избегна захарта в пюрето, предпочитам да го направя като дам 50 ст. повече.
Уважавам избора на всяка майка, просто давам моето мнение Hug

Мда, така е, това е ок, но какво се случва, когато детето повръща онова пюре, с 50 ст по-скъпото, и уж по-добре приготвено и качествено. newsm78Държиш го гладно докато не прояде  принудено ли?Ред, понякога не е и до готвене-ако знаеш колко съм бъркала и изхвърляла, защото не го иска. ooooh!
Та аз не съм убедена, че онова, по-скъпото е по-качествено и полезно, нищо повече.А че е въпрос на вкус-разбира се.Аз не обичам банани-я някой да ме накара да ям!
Реално-и срещу детската кухня има негативи-как готвели, какво слагали и прочее, така че и тук е съмнително качеството.Пък за вносните-и те не са цветя и рози.Но градинка на село нямам, живея в такива времена и оцеляваме така.Факт е, че моуте деца ни алергии проимаха, ни нищо, пък и даже не боледуват-да им се начудиш.Просто са адаптивни, смятам.

# 166
  • София
Ред, понякога не е и до готвене-ако знаеш колко съм бъркала и изхвърляла, защото не го иска. ooooh!

Може, може.
Моето дете просто много обича да яде, и до момента не съм имала такива случаи. Нашият проблем е по-скоро с лека склонност към алергии.
Между другото дъщеря ми имаше алергия и от едни унгарски пюрета.
Така че всичко си е до дете.
Темата пак малко е залитнала в крайности - все пак пюретата на Ганчев нито са отровни, нито наистина вредни.

# 167
Темата пак малко е залитнала в крайности - все пак пюретата на Ганчев нито са отровни, нито наистина вредни.

Ахам, именно.А залитна в крайности имено поради такива изказвания, макар индиректно, че едва ли не, щом са Бг са отровни... Mr. Green
Апропо-малката лапа сега кухня като невиждала, нали уж отказваше готвено?Има някъде някаква разлика, аз не готвя като лелките в кухнята.Но пък и чак толкова да е фрапантна разликата-незнам...

# 168
ОООФФФФ, половината от нас могат да станат диетолози, толкова много разбираме и умеем добре да отричаме напълно някои неща, все едно сме толкоз вещи...я вижте какво време е навън, давайте пюрето за обяд, каквото ще да е и хайде на разходка  Joy

# 169
Тука е мъгливо. Седя пред компютъра и цъкам с език- колко съм зле, и к`ъв ник`ъв родител съм( не само заради пюретата) Mr. Green

# 170
Хихи, аз съм на работа-бебето е на разходка с детегледачката-в момента са за кухнята, ще лапа и ще се разхождат.И ще и руменеят бузите, нищо, че са и нитратни манджите. Mr. Green

# 171
baibibi, много са ти красиви децата, затова ми прави впечатление като пишеш по някоя тема. В една тема за характера на бебетата казваше, че са били ящни бебета..... Simple Smile

Говорех за кърмаческа възраст. След 6тия месец ги броя за деца, а не за бебета. Като бебета сучеха като невидели, а после се изкелифенчиха, започнаха да капризничат, да плюят, да въртят глави като щръкляви кози, ядяха по малко /почти никога се са изяждали цяло бурканче/. Ама Ганчев си го хапваха. И при това най-много обичаха рибните му пюрета - ония, дето миришат по-лошо и от Перловец при ниско атмосферно налягане. Всички други марки бяха обругани и низвергнати.

# 172
  • В светлината на слънцето
Като стана дума за храна от детска кухня, хайде да уточним, че все пак тя се дава след 10-месечна възраст, когато повечето деца са вече захранени и могат да ядат на практика почти всичко. Аз също съм вземала и ще вземам храна от детска кухня и съм много доволна. Знам, че храните са нитратни, но поне е нещо топло и прясно приготвено. При Ганчев става дума за друго - хем лош контрол, хем нитрати, хем го даваш в най-крехката възраст, когато може да има риск от алергии, хем лошо комбинирано съдържание и несъобразено с възрастта на детето, хем не знаек на каква находка ще попаднеш.
Тук изобщо не става дума за "изтънчена" и "неизтънчена" храна, а за подходяща за съответната възраст и неподходяща. Естествено, че бебешорите ще харесват Ганчев - в него има захар. Кое дете се мръщи на сладичко. Естествено, че мамите ще харесват Ганчев - има захар, сол и изобщо се доближава до вкуса на възрастните. И точно тук е проблемът - бебешкото пюре НЕ ТРЯБВА да има вкуса на храната за възрастни. То не бива да е овкусено изобщо, защото това Е ВРЕДНО за бебешорите. Да, Хип има гаден вкус за нас, но точно такъв трябва да е за бебета (тоест без сол и захар).
А относно цената на вносните пюрета. Бих казала следното - като влезем да пазаруваме в магазина и купим най-елементарните продукти от рода на хляб, мляко, месо, сирене и яйца, и хвръкват поне 20-30 лева. Тогава не ни прави впечатление. Защото пазаруваме за нас. Но като трябва да дадем същите пари за бебешка храна ни прави впечатление. Ей това не го разбирам.  Thinking

# 173
Аз се чудя къде е тази захар, след като пюретата са абсолютно безвкусни. newsm78И именно-тези пюрета Нямат вкуса на общата храна.Просто не са овкусени, не съм попадала на такива.Безвкусно отвсякъде.Просто по мириса познаваш-примерно рибно или друго.И всъщност-на мен цената ми е била последен критерий, да не кажа никакъв.

# 174
  • В светлината на слънцето
Аз се чудя къде е тази захар, след като пюретата са абсолютно безвкусни. newsm78И именно-тези пюрета Нямат вкуса на общата храна.Просто не са овкусени, не съм попадала на такива.Безвкусно отвсякъде.Просто по мириса познаваш-примерно рибно или друго.

Чети етикетите, бе жена. Пише го черно на бяло: захар еди колко си процента, сол еди колко си процента.

# 175
Във Варна детската кухня е след 6-я месец. И в ХИпските пюрета за над 4м( месни) има домат, пак в противовес на схемите за захранване, нъл тъй? НЯкой каза, че и сол имало... Сметка на парите не ща никой да ми прави, ако обичате Mr. Green

# 176
Еми четох вчера, не видях, кьорава съм значи, довечера пак ще гледам.И пак казвам-пробвала съм ги-наистина са безвкусни, а аз по принцип готвя безсолно-бих усетила.Тц, все едно някаква маса там безвкусна ядеш.Няма вкус на маджа.И да-смятам така е добре като начало.И друго-захранила съм с Хип-щоот само те има от онези-малките бурканчета.Еми-не им харесваше никак, и без да са пробвали Ганчев преди това.

# 177
Като стана дума за храна от детска кухня, хайде да уточним, че все пак тя се дава след 10-месечна възраст, когато повечето деца са вече захранени и могат да ядат на практика почти всичко.
Това пък от къде го измисли?

# 178
Пред мен са три пюрета: ГАнчев, Хип и Нестле. В ГАнчев има захар, в останалите две-  сол, а в НЕстле- и модифицирано нишесте....

# 179
Като стана дума за храна от детска кухня, хайде да уточним, че все пак тя се дава след 10-месечна възраст, когато повечето деца са вече захранени и могат да ядат на практика почти всичко.
Това пък от къде го измисли?
във Варна кухнята е разделена на 2 групи.1вата е от 6м-1год.
2рата е от 1год-3год.Уж е съобразена с възрастта.всеки си преценя кога и дали ще я използва.

Общи условия

Активация на акаунт