Захранване с Първата каша на бебето. Въпрос.

• 10 102
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,

започнах захранване с Първата каша на бебето и по съвет на педиатъра - с 4, 8, 12 и т.н лъжички на ден. Проблемът е, че кашата ми се струва доста рядка. Приготвям я като към 1 мерителна лъжичка от Хип Комбиотик (която считам за приблизително равна на 1 супена лъжица) добавям 30 - 40 мл вода, разбърквам и изчаквам 1 - 2 - 3 минути. Дали това не е точното съотношение, или водата е много, или бъркам нещо друго, или кашата по принцип си се получава по-редичка?

Мерси предварително

# 1
  • София
Не съм спец в захранването, т.к и ние сега започваме, но защо сте започнали с тази каша. Най-подходяща за започване на захранването е безмлечна и безглутенова каша. Всички препоръчват обикновено оризова. Иначе ако следваш указанията на кутията би трябвало да е така консистенцията. За сравнение, за оризовата каша , една мерителна лъжичка от Хип= на 5 гр оризова каша. Но за тази която вие ползвате трябва да се измери отделно, все пак плътността е различна. Моята дъщеря по гъсти храни директно плюе

# 2
  • София
че тя Първата каша на бебето си е оризова каша точно, май обаче е млечна, но си е с ам хипп, така че си е подходяща.

# 3
  • София
че тя Първата каша на бебето си е оризова каша точно, май обаче е млечна, но си е с ам хипп, така че си е подходяща.

Ами не е точна оризова
http://www.minimod.bg/2596/hipp-%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D … BE250%D0%B3%D1%80

Има праскови и кайсии, не е подходяща за първа каша според мен

# 4
Тази каша въобще не е подходяща за захранване. Започва се с безмлечна оризова каша, която можеш да приготвяш с кърма/АМ. Аз правих на око, докато ми хареса гъстотата.

# 5
  • София
Кашата е безглутенова, но не е безмлечна. Но НЕ СЪДЪРЖА праскови и каисии, има някаква грешка в сайта, цитиран от kanye . Педиатърът ни я препоръча като подходяща за захранване.

Ако кашата е безмлечна и се приготвя с АМ или кърма, каква тогава е разликата с млечната, която си съдържа АМ и се  приготвя с вода?

# 6
Здравейте,

Препоръчително е да се започне с безглутенова каша. Такива са тези произведени от ориз, царевица, елда, просо.
Кашата дори да се закупи като безмлечна, то е необходимо да се приготвя с мляко т.е храненето да бъде млечно, освен в случаите когато трябва да се спазва диета - например при диария или алергия или когато след кашата, храненето продължи с кърма или мляко.

maiamim вие сте направили добър избор за захранване, тъй като хранененето ще е млечно, а кашата е безглутенова. Дори да бяхте закупили оризовата каша в зелена опаковка, която е безмлечна, то препоръката ни би била да я приготвяте с мляко, освен в горепосочените случаи.

# 7
  • София
Хип, благодаря за отговора. А дали приготвям кашата правилно - 60 мл вода с 2 мерителни лъжички (от Хип Комбиотик) каша, понеже ми се струва малко редичка?

# 8
Здравейте ,Хип,бих желала и аз да запитам нещо за кашите.Скоро ни предстои захранване и съм се спряла на Хип първата каша на бебето,притенява ме ,че ние сме на ам Фризолак,а в тази каша е друго адаптираното мляко или не е проблем?

# 9
Здравейте

maiamim правилно е разтварянето. Млякото като консистенция е такова, като консистенцията на кърмата. Ето защо ви се вижда рядко, но не е. Точно такова трябва да бъде.

erginiya Dineva - не смятаме, че това е проблем след 4 навършен месец, когато започва захранването. Все пак ако се притеснявате HiPP предлага безмлечен ориз и безмлечна елда, които вие да приготвите с млякото, което ползвате. Те са в зелена опаковка и са хипоалергенни и безглутенови - подходящи за първите каши за захранване.

# 10
Здравейте, възползвам се от темата и за моят въпрос. Захраних с безмлечна оризова каша Хип Baby Rice. Идеи каква да е следващата?( бебето беше на изключително кърмене до 6м). Елдата подходяща ли е, има ли вариант млечна?( не ми се цеди). Искам да избегна плодовите.

# 11
  • София
Здравейте, възползвам се от темата и за моят въпрос. Захраних с безмлечна оризова каша Хип Baby Rice. Идеи каква да е следващата?( бебето беше на изключително кърмене до 6м). Елдата подходяща ли е, има ли вариант млечна?( не ми се цеди). Искам да избегна плодовите.

Мечо Пух, има и безмлечна, и млечна каша елда. Аз захраних с млечната. Мисля, че е подходяща - не съдържа глутен, а и педи беше на мнение, че може да се даде като втора каша.

# 12
Мерси.
Не намерих млечна елдена и взех безмлечна.
А дали могат да се смесват елда и ориз? Thinking

# 13
  • София
Мерси.
Не намерих млечна елдена и взех безмлечна.
А дали могат да се смесват елда и ориз? Thinking

Млечна елда намерих във Вис Виталис на Симеоновско шосе, но на кутията пише New, предполагам, че е нов продукт и затова все още го няма да повечето места. Аз единия ден давам оризова, на другия - елда (уж за разнообразие). Но мисля, че не е проблем да се смесят.

# 14
................. предполагам, че е нов продукт и затова все още го няма да повечето места. ......

Възможно е, да. Ами аз дадох сега няколко лъжички елда, колкото да опита, и след това додадох оризовата, с която е свикнала. Ако всичко е ок, утре ще увелича количеството на елдата и така.

Общи условия

Активация на акаунт