"ДЕКЕМВРИйчетата пеят и танцуват, ала най ги бива да лудуват"

• 13 364
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Да нашето хранене е - даже повече от 50% мляко...
Детелини, по бързо се готви след това, пък и ми се струва по вкусен...(ама за последното е само предположение), гадното му е че не е добре почистен от люспи и малката се дави с тях...И по тая причина - много, много не му е фенка.

# 211
  • Под Сините камъни
Здравейте момичета изтрезнях те ли от предиобедния маратон да ви почерпя скромно че и нашия тати има имен ден  cook Wine Glass.Честит рожден ден и на мама Вержи всичко най-най Честит именяки на мама Понтес.Ние днес не сме вдигали температура все още дано е така вече приятно изкарване на всички които ще празнуват довечера

# 212
  • Бургас
Кафяв ориз съм правила с тиквички става супер, а също и със зеленчуци и с месце също става добре. Поради същата причина, която описа Пешеходката Пеши не го тачи много, ама го хапва...

Моя синковец от сега има голем крак, за в бъдеще просто не ми се мисли. Кой де го види и все вика: Ехе, много голям крак има тоя мъж  Shocked Хеле в детските обувни магазини. То това аз си го знам, ама кога некоя магазинерка ще си го отнесе незнам. Ами да вземе да му ги отрежем като са големи, а?!

Червена леща и аз взех на Крина, утре ще я готвя.

Аз мисля, да купувам и аз АМ - кърмата ми вече е малко и едва или сутрешното и вечерното кърмене осигуряват нужния прием на мляко, а на киселото Пеш не е фен. Някой беше споменал, че са доволни от Фризо 3, та и аз мисля това да пробвам, само преди това трябва да измисля как ще го пие. Другата мисъл, която сега ми хрумва е, да не му го давам да го пие, а да го яде, а с бисквити, я с каша, а с нещо друго newsm78 Щото с това пиене просто не му виждам края цяла нощ. Какво ще кажете - мисля няма разлика дали го пие или яде?

Аз пък до сега не можех да разбера кво има на аватара на Магеста /освен Жижи разбира се/  Mr. Green

# 213
Вержи, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА! Пожелаваме ти със Зори да си мноооооооого щастлива!
Понтес, ха честит ти именник. Да му е живо и здраво името, и той с него! Дъъъъълги години да те прави щастлива, и ти него  Laughing

bla_bla, какви са тези нови препоръки?! newsm78 Аз до колкото знам от СЗО препоръчвали до годинка детето първо да се кърми и после да му се предлага твърда храна (ако поиска и колкото поиска), а след годинката първо да си хапне от манджата и после да се кърми (пак ако иска и колкото иска). Ама то така със сигурност млякото ще да е много по-малко от човешката манджа. Да не говорим, че е два ли има страна, в която тези неща да се спазват. Отделни мами със сигурност, но едва ли това е масова практика. То още има педиатри дето на 40 дена карат сокове да се дават.  #Crazy А що се отнася до това каквъв вид да са млечните, асо препоръката е от СЗО то със сигурност имат предвид най-вече кърма и АМ, и по-малък дял на другите нещица. Ама знам ли  newsm78 Ти сега ме наведе на едни размисли...
shrew, аз за сега кафяв ориз слагам в манджа със спанак, моркови и зехтин, а също така и в разните плодови бъркочи дето ги майсторя (печени или варени плодове с изкиснати кафяв ориз, просо, ръжени, овесени ядки и т. н.). В манджа обаче за сега само със спанак съм го пробутала. Но тук видях и идейка за тиквички с ориз  Grinning  bouquet
За кафявия ориз - не мога да разбера защо се кисне. То аз го кисна де, ама...Нали пълнозърнестите ядки се киснат заради фитатите, които пречат на усвояването на микроелементите. Това добре , ама беленото просо и кафявият ориз не са пълнозерънести. Е тук-там има по някое оризче с люспата, но по същество той си е обелен от люспата (т. нар. трици) и всъщност вече не е пълнозърнест. Просто не е полиран като белия, с което са му запазени част от полезните джаджи. С беленото просо работата е същата. Ама аз като не знам....и си ги кисна наред с пълнозърнестите ядки  newsm78

# 214
peca1218, айде и на теб честит именяк! Да ти е жив и здрав!
Хехехе, Никки, то на аватара си е Жижи с цялата си прелест.  Grinning Но аз след тристата му опити да сменя моя аватар случайно видях, че мога с десния бутон на мишока да изкарам адреса на аватарчето на Магеста. И с изненада установих, че е в snimka,bg където аз безуспешно се опитвах да турна една снимка и на Зори. И това окончателно ме убеди, че не страницата е проблема, ами собственият ми мухлясъл мозък   hahaha И по същия алгоритъм успях да изкарам адреса и на моята си снимка за да си я турна в профила и сега да гледате как наня дивачето. Ако това ти е чуденката де  Simple Smile

# 215
  • СОФИЯ
Вержи честит рожден ден!

bla_bla и мен ме хвърли в размисли с тези нови препоръки newsm78 Аз онзи ден си мислех дали не давам малко мляко на детето  Wink  Къде да го давам това мляко незнам? Ние сме на 4 хранения-закуска,обяд,следобедна закуска и вечеря. Давам мляко само за приспиване,то всъщност това й е и вечерята,друго не иска да яде преди това. Ако и давам мляко  и по друго време на деня, трябва да заместя едното хранене с мляко.
Сега незнам какво да правя newsm78 Малко мляко ли и давам?

# 216
  • sofia
Вержи, от радост, любов и щастие да не се оттървеш!!! newsm51

минах само да ти връча китката Crazy

# 217
Олеее, ама как 47 номер на крака, намирате ли обувки ?! Явно днешните младежи ги тресе акселерацията в краката  Thinking
Понтес, а как е на гръцки името на именяка ? Да ти е жив и здрав !

# 218
  • Бургас
Хехехе, Никки, то на аватара си е Жижи с цялата си прелест.  Grinning Но аз след тристата му опити да сменя моя аватар случайно видях, че мога с десния бутон на мишока да изкарам адреса на аватарчето на Магеста. И с изненада установих, че е в snimka,bg където аз безуспешно се опитвах да турна една снимка и на Зори. И това окончателно ме убеди, че не страницата е проблема, ами собственият ми мухлясъл мозък   hahaha И по същия алгоритъм успях да изкарам адреса и на моята си снимка за да си я турна в профила и сега да гледате как наня дивачето. Ако това ти е чуденката де  Simple Smile
Аз проблем с компютърните технологии нямам  Mr. Green но чак сега от думите на другите разбирам, че Жижи явно си попийва нещо /щом ще е актуален за трифон зарезан  Wink/. Проблема ми е, че май съм недоскив и то вече яко.

# 219
Не само в краката, Поли, навсякъде... Сега е висок 183см. ... А, до 20 г, че и отгоре... колко ли ще го докара?
Ориза го кисна, щото по бързо се приготвя после - това поне съм сигурна.
Стаси, може да даваш мляко с нещо... кремчета, пюрета (плод + мляко - пасирани), бисквитки, застроени супи (аз слагам задължително и сирене на обяд), млечна баница, филийка (ако яде) с кашкавал...

# 220
Букет от нежни пожелания, дарила бих ти с две ръце, щастие и радост желая ти от все сърце! Живот и здраве, любов и дълги дни и нека с рози е окичен живота ти до старини! Вержи,честит празник. [/color]

Понтесче,честит ти именник пак!Да ти е жив и здрав.

# 221
  • Vaudreuil Canada
Вержи, Честит Рожден Ден!
Честито и на всички, които празнуват имен ден и в частност половинката на Понтес.
Шемет или някой друг, кажи имаш ли термометър, който да мери темп. на детето в ухото, дори и от разстояние и как се справя спрямо живачния. Аз имам дигитален и винаги меря темп. и с него задължително, понеже между двата има доста голяма разлика. И винаги вярвам на живачния, според скапания дигитален, Дани няма температура напр. когато ми гори напр.
Имам термометър за ухо - мери за 3 секунди и е много удобен защото не трябва да завираш термометър някъде под дрехите на детето - според мен дори дава малко по-висока температурата - с около половин градус от под мишницата например, но се мери плътно долепено в ушенцето. Удобно е защото можеш да измериш температура и докато спи детето без да го будиш стига да не спи супер леко.
Magesta от както си си сменила аватара се глася да ти кажа че е страшен и все се отплесвам на някъде - ама по-добре късно отколкото никога де  Naughty
Мерси Шемет  Grinning .... най-му е хубавото , че ДО и ЗА Трифон Зарезан - все е актуален !  Wink Laughing
Що бе то и за Гергьовден ще си е добре това аватарче Simple Smile

# 222
  • Варна
мерси на всички за хубавите пожелания Hug преди малко изпратих родата, гощавахме се с пиленце(щом е такъв обичая) с картофки на фурна (е не беше черно ама пай го изядохме  Laughing) chef
утре вече ще е купона - с компанийката  Tada Drunk cheers eat newsm19
Лора ще я водят на село за уикенда, та ще можем с татито да си "починем" както подобава  Whistling Flutter

а що се отнася за крачета - нашия тати е 187см с 46-47 плавници Rolling Eyes като плува в басеина направо изплисква водата, като моторница е Joy (това в кръга на шегичките) за сега Лора върви дребна в това отношение - още сме на 17-18 и ни е голям, 16-17 са ни малки Rolling Eyes тя и на мен не прилича явно щото аз съм 39-40 Embarassed пък съм дребна да му се невиди Confused слава богу имам дебели глезени и не ми личат лопатите Joy

# 223
  • София
За млякото - Пижулинка без значение какво е млякото - кой с каквото разполага - кърма, адаптирано или кисело /вече нали не са бебета/. Виж за прясното съм с по-особено мнение и не бих го давала отделно, а само в кремчета.
vmitkova на СЗО са препоръките, а статията съм я чела тук някъде из форума, но преди година и не помня къде точно, за да дам линк. Някъде в библиотеката на Кърмаческия най-вероятно. Накратко схемата беше такава: до 6 месеца само мляко, от 6 до 12 месеца 75% мляко, а от годинка до годинка и половина 50% мляко.
Никки пробвай със сламка - аз така бях научила баткото, защото по едно време много ми писна да мия шише, биба...
STASII ти ще си прецениш най-добре колко мляко да даваш според детето - ако си обича млякото, можеш да й даваш например през ден сутрин за закуска мляко вместо попара, каша или каквото там друго й даваш. А ако само мляко няма да я засити дай  й  и 1-2 бисквитки да си хруска.

# 224
  • Vaudreuil Canada
По въпроса с млякото знам, че до годинка нормата е грубо между 600 и 950 грама (средно 750 грама) на ден мляко (най-добре кърма, после АМ после други варианти) между 1 и 2 годинки е средно 650 грама на ден. Като 125 грама кисело мляко или 30 грама сирене заместват 150 мляко.

Общи условия

Активация на акаунт