Бисери и мъдрости рояци ръсят СЕПТЕМВРИйските хлапаци!

• 20 484
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Привет и от мен.
Аз луднах последните 10 дни, така се разболяхме всичките, направо не ми се говори. И аз вдигах температура 39.3, а децата правиха почти 40 градуса. Както и да е, вирусна история, отмина без антибиотици или други силни лекарства.
Ани, ако е вирусно заболяване, АБ не помага и няма смисъл да се дава, защото така пада имунитета и Габчо боледува повече. Аз бих дала АБ само в краен случай, след направени изследвания на левкоцити и утайка, т.е. показатели за бактериална инфекция. Лекарите изписват силни лекарства за щяло и нещяло, защото обичат да се презастраховат, но за съжаление така вредят повече, отколкото помагат. Вече имам толкова опит с вирусите, че дори не ги водя на лекар, освен ако не преценя, че е наистина необходимо.
Сега се говори за нов вирус и направи изтръпвам  Tired .
Поли, и аз щях да ти напиша за Икеа, точно днес козметичката ми обясняваше за там, че имало хубави неща на хубави цени  Grinning .
Уини,  Hug . Утре и аз ще купя списанието, защото днес не ми остана време.
Иначе при нас е едно и също - работа, деца и по-точно на работа с деца последната седмица, но вече са на градина и е по-спокойно.
Пепе, надявам се при Тео всичко да е наред и вярвам, че ще е така.
Отивам да слагам децата да спят, защото не спряха да беснеят и съм пред нервен срив  Twisted Evil
лека вечер на всички

# 106
  • Остров Приятелство
Здравейте,

Winny Какво става, пусни снимка Praynig
Тук на нашия РЕП свършило списанието - Разграбили са го заради теб! Simple Smile.......затова почувствай се виновна и пусни снимка  Mr. Green
aniK Съжалявам за Габи, че пак е болничък Confused
За Вентолина, знам че трябва да е много прецизно и се дава по схема иначе може да стане много неприятно, например да се появят тремори/треперене/.Ако има срок на годност, просто го запази и чакай предписание.Иначе се дава за бронхиални астми, астми, бронхити и тем подобни от рода.Даже и инхалации се правят с него, но пак казвам, че даже лекар е добре да прави разтвор.
Makeda Да не си се притеснила нещо, та да не ти се ходи....

Иначе ние сме добре, гледаме си се във вкъщи и така.Нашия тати тръгна по странско и сме си сами.Гушим се, бърборкаме си, хилим се кат' тикви и е весело.

Лека и спокойна на всички!

# 107
  • Остров Приятелство
МОМИЧЕТААААААААААААААААААААААААААААА
Току що Калоян ми каза съвсем съзнателно, че ме обича!
Каза "Обичам мама" и ме прегърна много силно!

Ще се пръснаааааааааа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 108
   Здравейте, мили момичета! Hug 
   Съни, за вас с Яни Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
   Дани, радвам се, че вече сте добре! Hug
   Искам да пиша повече и ще пиша после или утре сутрин, сега малко съм зле с времето , но просто не мога да не споделя , че нашата Уиничка е просто прекрасна. Днес си купих списанието и цял ден се фукам , че познавам тази нежност. Уини, подаръка ще  искам да е автограф Wink и съжалявайки, че не мога да предам колко е хубава наистина на снимките ще ви покажа това което снимах от моя апарат от списанието. Специално за вас  bouquet
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5005292
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5005293

# 109
Най-после и аз стигнах до форумаSimple Smile

Много болничкиSad( Да се излекуват бързо и да не ги лови пак Praynig Hug Я кажете накакви витаминки или имуностимуланти, от които сте доволни, че останахме без и искам да се информирам добре преди да взема.

Ради , Съни Embarassed Embarassed Embarassed засрамихте меSimple Smile Аз докато сколасам да сканирам на спокойствие, Ради вече се справила със задачатаSimple Smile))  bouquet Heart Eyes

Пипиоле.... тез цени са.. нечовешки. А, като се има предвид гаранцията за качество... Защо не хвърлиш едно очо в нета, вместо да тичаш на място, има май доста сайтове с каталози Thinking

Сетих се тези дни за Фрида. И тя потъна вдън земя. Някой да има пресни впечатления как е?
А Пипи67?mam4e_mia ?

И АлекскаSimple Smile щеше да пусне снимка на подстригана МониSimple Smile

Иве, честита ти "ученичка" Да свиквате и вие бързо, да не боледува и да се весели с дечурлигата.

На Мариска и писах  и на Скайпа, че ще бере ядове с Адриан - на мама сладуран от съвсем скоро. Туй гадже много чаровноSimple Smile

Съничка - честито, милаSimple Smile Адски е приятноSimple Smile

Последна редакция: вт, 22 яну 2008, 02:47 от Winny

# 110

Ето едно усмихнато детенце за Добро утро!  Hug

Аник Много АБ бе Миличка  ooooh! Дано бързо да се оправи
Дани Мноооого се радвам, че се появи   bouquet
Ради Мерси за снимките   bouquet
Уини Мноооого си красива Heart Eyes И Гого много ми хареса  Mr. Green
Съни Разбирам те, обожавам като ми каже "обичам те" и ме държи с двете си малки ръчички за лицето Hug

# 111
  • Варна
Уини, страхотна си  Hug Grinning
Ани, дано Габчо се оправи по-бързо  Praynig
Пипи, голяма сладурка  Heart Eyes

Аз обещах снимки на Мони, ама още не съм я снимала  Embarassed

# 112
  • Sofia
Здравейте!!!
И аз не искам да давам АБ. Нищо не разбирам от болести, з'то моите лекарства са аспирин и витамин С. За съжаление отвсякъде всеки ми говори, че без АБ няма да мине - познати майки с по-големи деца, баба му, лекарката... Как на своя глава да го оставя да "се пребори"  ooooh! Вчера следобяд вдигна 39.9С  #Crazy Успях да я сваля, ама се притесних доста. Нощта мина по-добре  Praynig За съжаление,когато става въпрос за Габриел, не съм толкова смела, колкото за себе си  Sad А и не мога да го гледам как се мъчи. По принцип много държа, но вчера направо се разплаках от мъка колко му беше зле  Cry Поне тази нощ не е вдигал Т и пи мляко, че и него беше отказал  Shocked

Winny, изглеждаш страхотно на последната снимка  Heart Eyes Ради, благодаря   bouquet
Поли, толкова е лъчезарна, страхотна е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 113
Уини, разкошна си, мила. И Гого се е справил чудесно, но то с такъв манекен, да не е трудно   bouquet . Браво, много ти се радвам.

Ани, и на мен ми е мъчно като те чета. Знам как се чувстваш и естествено, че ще те е страх. И аз бях така с Тони, но в един момент спрях да слушам околните и се доверявах на инстинктите. Разбира се, винаги съм се вслушвала в лекарската диагноза, не съм правила нищо на своя глава, просто в един момент спрях да ги водя децата за всяко нещо на лекар и те започнаха да боледуват наистина рядко. Вярно е, че има и периоди, миналата година не са боледували изобщо, дето се казва и настинки не е имало, но не знам, дали помниш по-миналата какво беше при нас. Имах чувството, че са болни нон стоп, просто беше ужасно. Ни хомеопатия помагаше, ни нищо. Тази година дано е по-добра за всички ни в здравословен план.
Съни хубаво ти е казала за Вентолина. Говори с лекарката да си вземеш домашен инхалатор (хубавите са около 120-150 лева, има и по-скъпи, но няма смисъл). След това поискай да ти изпише вентолин разтвор, на капки, за инхалатора. Това е най-щадящия начин за приемане на Вентолин, иначе лекарството прието през стомаха, вреди доста повече. Специално с Вентолина имам доста опит  Tired , то не бяха спазми ,задушавания и т.н., не искам да си спомням. Та, дозата там е много важна, за Габи няма да е повече от 3-4 капки в 2-3 мл. физ. разтвор. Дишат се изпаренията, които излизат от инхалатора и мнооого, ама много помага. Моите и тримата правят инхалации, когато има кашлица, дори само с физ. разтвор и много бързо започват да отхрачват.
На високата температура не се шашкай толкова. Цвети е вдигала 40.6 и аз почти колабирах, но я свалих. По принцип високата температура означава добра имунна система и колкото по-високо, толкова по-бърз шанс да се изтребят вирусите. Знам, че е ужасно, но дечковците вече не са бебета и поне има бързи варианти за свалянето на температурата, а и опасността от гърч е много минимална, почти никаква. А и толкова висока температура обикновено говори за вирусна история. Антибиотиците при вируси не помагат, лекарите се презастраховат да не стане бактериална инфекция и затова ги изписват. Но има начин да се разбере, дали има нещо бактериално - изследвания. Та, с две думи, много други лекарства ще помогнат при вируса, но не и АБ. Вирусът отминава до 5-6 ден, понякога и до третия. Малко се олях, извинявам се и май трябваше да мина на лични, но Ани, просто се успокой и знай, че всички боледуват и болестите се израстват - все по-рядко ще се появяват  Hug.
Аз си изпих кафето, изчезвам на работа.

п.с. Само да добавя един нов метод за намаляване на температурата, който при нас помогна. Когато температурата е висока и вече е дадено някакво лекарство, но още не помага, намазвам крачетата и стъпалата (до коленете) със сок от лимон (най-добре от изстискани лимони). Температурата веднага започва да пада. Друг вариант, който при нас много помага е пълненето на вана с малко по-хладка вода от температурата на тялото - един, два градуса разлика. Това е по-добре от студени чершафи, което може да бъде и опасно за организма, а и детето започва да си играе във водата и не усеща да му е гадно. Тези методи са изпитани и определено помагат много. Дано не се налага на никой да ги изпробва, но все пак , ако се наложи, може да са от полза.

Последна редакция: вт, 22 яну 2008, 10:10 от danisport

# 114
Ей, а здравейте!
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Мерси много за комплиментите за Ади и за мен Embarassed
да започвам преди да съм забравила
Ради, направо се смразих като прочетох случката ти! Добре че всичко е наред и с теб и с Миа.
Съни, много е хубаво това да ти каже съкровището, че те обича. Просто несравнимо е. Толкова са милички и искренни душички
Иви, порасна каката, а:) дано скоро да свикне. Да знаеш, че по принцип ако първата седмица е добре, втората е по-зле  Mr. Green
Роуз и вие сте поранали
Уини, ей на човек да те направят бееееееее Joy Joy шегата на страна, направо страхотно изгледаш!!!
Дани, ти като пишеш такива неща хубаво ги пиши тук, че си е полезно за четене! Hug
Ани, хайде бързо оздравяване на Габчо! Аз след онези преживелици по лекари само като ми се закашля и лошо ми става. ама какво да се прави...за вентолина - аз съм му го давала с маска (вентолина е като спрей). но и Дани и Съни са го обяснили прекрасно
Пипиолка, страхотна е Оничка! Аз бих прибавила към цените и отношение към клиент и тогава направо припадаш...
Пепа, хубаво изкарване  Hug и снимки да показваш Браво на Тео (или бабите) за овцата! Аз не знам как да го отказвм от шишето. не иска да пие от друго и това си е.
А пият ли още вашите бръмбазъци мляко в леглото преди заспиване? Защото Ади си го иска, но я изпие 30мл я не...просто му е като навик само
Деска, какво правите вие? ти недей много да отслабваш, че ще се сбръчкаш по-барзо  hahaha Heart Eyes

# 115
  • Остров Приятелство
Привет,
Winny Намерих списаниетооооооооооо!
Е, много си джиджана  babydust7 Най-вече ми харесва, че стила ти е почти запазен - както казват там, естествената ти красота е само подчертана и........това е било достатъчно за да заблестиш  Flutter
Maris А ти какво се подмотаваш?!Давай снимки и ти от там дето те бяха харесали.Не е честно - искаме и ние да гледаме сеир Mr. Green Hug
Къната по ръцете там ли ти я правиха и колко ти издържа?
Еееей нищо не казваш как изкарахте с КОмАндИрА.Какво си подарихте, къде се на празнувахте....наваксахте пропуснатото и така.... Simple Smile
Danisport Съветите са чудни!Благодаря!  bouquet
pipiole Наистина е красива!Просто красива!

Хайде, че калпазана не иска да заспива и, че го пуам  Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 116
Съни, издържа около седмица, но зависи колко си миеш ръцете, дали миеш чинии, дали ходиш по басейни и т.н. на мен ми издържа една седмица точно. Рисуват по теб с фуния (представи си фуниите за украса на сладкарски изделия, но по-мало) те си забъркват каната. Като те нарисува трябва да съхне един час и после се измиваш. Интересно е. Тук много се използва и хубаво ако е рисувано с мярка иначе си става кич, според мен.
А иначе какво да разказвам, хубаво си е да сме си заедно всичките. Тук живота си е спокоен, няма мъгли... е валя няколко дена и бяхме като със Венеция, но пък бързо изсъхва поне. Подаръците аз сама си ги подарявам в повечто случаи. Накупих си сега козметика много яко. И съм доволна и красива  Mr. Green и скромна... а за онези от агенцията - те ме снимаха з атехни каталози, а аз личносе съмнявам да ми се обади някой...

# 117
Поли, само да вмъкна, че Они е една разкошотия  Heart Eyes .
Мариска, щавиш ли се, скъпа  Mr. Green ? Как върви?

# 118
  • Sofia
Дани, много хубаво си го обяснила за болестите Peace За Т и аз прибягвам до такива методи. По принцип съм много против лекарствата и се надявам Габи да израсте тези болести и малко да го каля  Praynig
Днес за пореден път ми се развали колата и я изпратих с пътна помощ за София. Това и е трето возене от Банско до София по този начин и мисля да е последно  Stop Да не смятам разходите по ремонтите, достатъчни са ми похабените нерви, за да забравя колко ми е любима. Ще я сменям  Naughty Добре, че Габче ми върви към оправяне, това е най-важното  Laughing

# 119
Привет  Hug

УиниHeart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Наистина само са подчертали естествената ти красота!   bouquet Прекрасна си!  Heart Eyes

Иви, честито за ''ученичката'' ти!   bouquet

Аз изкарах страхотно, като изключим изморителното събрание Simple Smile Но само хубаво не може, нали Simple Smile Ето мъничко снимки и от визитите ни. Само от 2 кораба са, че в третия беше забранено да снимам. Та едните снимки са от Виктори, корабът, с който Нелсън е спечелил битката при Трафалгар. Другият (черният) кораб е HMS Wаrrior, първият в света боен кораб с метална обшивка. Много съм уморена и не мога да разказвам сега повече. Просто беше невероятно изживяване за мен  Grinning

Мен ме няма на повечето снимки, но аз съм зад обектива. Качих малко, защото нащраках много, а всички биха ви отегчили много.

Тук съм пред Виктори:
http://letez.com/gal/main.php?g2_itemId=6654

Тук с мениджърката и шефовете на Виктори
http://letez.com/gal/main.php?g2_itemId=6662

Тук сме на Warrior:
http://letez.com/gal/main.php?g2_itemId=6650

Тук съм вътре в Warrior:
http://letez.com/gal/main.php?g2_itemId=6646
М/у масите са подредени оръдие до оръдие, но не се виждат добре на снимката за жалост.

Тук са останалите

http://letez.com/gal/main.php?g2_itemId=6599

Последна редакция: ср, 23 яну 2008, 00:29 от Makeda

Общи условия

Активация на акаунт