Бисери и мъдрости рояци ръсят СЕПТЕМВРИйските хлапаци!

• 20 484
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
Астарта, и аз мисля като Анджи, да не с еокаже че даже не е шарка!
Дани, много е кофти това нещо с персонала. а забелязвам, че хем искат пари, хем не им се работи...дано да се оправи кучето...не е бяс, нали?
Галче, айде и вие с тез болежки!  Hug
Поли, стискам палци да е само за днес  чудото. имаше и на Хип някакво ссокче за тази цел

На Ади му изписаха антибиотик. взеха му секрет от гърлото, за посявка, но щял да стане за 3 дни. и в българия ли стават за толкова време? няма висока Т, но лекарката каза, че гърлото му е доста зле и вече 1 седмица пие разни сиропи и не му минава, а става по-зле. Не знам...дано да е права...не яде, а при него това е доста показателно, щом спре да яде значи не е добре

# 211
  • София, в полите на Витоша
На същите седмици бях с Тея когато Елена се разболя от рубеола- без никакво съмнение. Направих си изследване в някакъв институт по заразни и паразитни болести например - срещу затвора- и се оказа че всичко е наред, някои от момичетата помнят, това беше точно след като си направих амниоцинтезата и минаха притесненията за нея.
Най- сигурна ще бъдеш, като напаривш изследванията, защото Рубеолата понякога не я диагнистицират много добре. Не губи кураж, разбирам те много добре, но съм сигурна, че всичко ще е наред. Hug

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 22:02 от Пипи_лота

# 212

На Ади му изписаха антибиотик. взеха му секрет от гърлото, за посявка, но щял да стане за 3 дни. и в българия ли стават за толкова време? няма висока Т, но лекарката каза, че гърлото му е доста зле и вече 1 седмица пие разни сиропи и не му минава, а става по-зле. Не знам...дано да е права...не яде, а при него това е доста показателно, щом спре да яде значи не е добре

Марис-и тук стават за 3дни изследванията.Просто това е наложително защото се правят посявки през определен интервал от време.Дано да излезе чист секрета, щото при Иво се оказа бета хемолитичен стрептокок, аз бах писала .Много упорита бактерия ConfusedСега чакам да минат 2 седмици от приема на АБ и пак ще правим изследване да се види дали се е изчистил. А вече даваш ли му АБ на Ади.Не е ли по-добре да се изчака да се види какво е и по антибиограмата да се изпише лекарство? Thinking

# 213
Здравейте ,
Астарта кураж и мисли позитивно Simple Smile важно е . Разбери първо от какво точно боледува детето.
danisport изчакай ветиринаря и пиши после какво е станало . Ние имахме ротвайлер и като се замисля тогава незнаех ама сега си давам сметка , че ми беше почти като дете Simple Smile Стискам палци да е някакъв вид "кучешки грип".
pipiole  стискам палци и мисля , че ще е нещо еднократно няма да е вирус някакъв.
GALL78  Praynig Кажи ми моля те какви са симптомите на тоя грип . Ние в къщи се бяхме изпонатръшкали от нещо ама моя мъж го повали за две седмици а на мен ми мина за 3  #Crazy Дали защото нямах време да се отпусна и да се разболея качествено  Joy
Лекарката каза , че било вирусно изписа ми някакво противо грипно но не го пих минахме само с фервекс и толкова. Каза също , че грипа "соломонови острови " бил забелязан само на две места до сега в страната и останалото си било прост грип Simple Smile Но и двете места са в детски градини.
Сега някой може ли да ми обясни как да разбера кога е настинка и кога грип при детето ?
Някой слагал ли е противогрипни ваксини досега ? Доволен ли е ?!
Maris да се оправяте бързо .   bouquet Hug

# 214
  • Остров Приятелство
Добро утро на всички Hug
Астарта По мои скромни спомени, скарлатината признаците са езика и дланите...но, както всички те съветват така те съветвам и аз - отивай и си прави изследвания Peace
Най-важното от всичко обаче е, да се успокоиш доколкото можеш повече  Hug
Maris И при нас така, само пу пу пу минахме без температура.Секрет от гърло също давах, че така бухаше, а какъв лош дъх имаше  ooooh!.....  #Crazy - оказа се чист. Кашлицата за има няма седмица мина - давах МУКОПЛАНТ, сополките обаче си ги имаме, макар и по малко, но...
Отказва храна Confused
Бързичко да се оправяте Hug
Искам и аз снимка - нали не си късо?
Danisport Това с персонала е малък ад, докато попаднеш на читав персонал....
Нещата са двустранни - ето например, аз съм без работа....Уж най-добрия за сега попадал във фирмата, чак не им се вярваше, уж това, уж онова, а какво стана........не ми подновиха договора.Върнах им записки, разни там договори, списъци, справки до 2004 година/това е ужасно много работа и взиране в компютъра по 10 часа на ден/, вкарах всичко в ред и хайдеееееее не съм им нужна повече  Confused Най-лошото от всичко е, че дори не ми казаха причина, нито ми се обадиха, нито писаха ред, каза ми един друг шеф/а все си мисля, че трябваше тези които ме интервюираха, говореха и поддържаха връзка с мен т.е. за тези които работех и имах пряк контакт/ и така.....Стана ми обидно и заслужават никога да не си намерят добър персонал, все така да ги крадат и лъжат - Явно те това ценят в кадрите си  ooooh!
Увлякох се, но ми е едно такова - не ми е мъчно за тях, а за себе си.Толкова работа свърших, излязох сесия и вече не съм им нужна или пък просто някой нещо ме лъже т.е. според мен "МОЯТА приятелка"/разказах ви за нея и защо отидох да работя в тази фирма/, която се осра/извинявам се за израза/, я е хванало страх, че ще я махнат и ще ми дадат нейния пост е направила така, че да ме махнат....както и да е спирам Laughing
Малко объркано май - с две думи крайния резултат е, че не работя.
От всичко това Калоян е най-щастлив  Grinning
Deysi Наистина, какво става с работата?Да се видим през седмицата, ако не си на работа  Peace
Makeda Как ти се отразява по малката работна седмица и почивката у дома?

Хайде, лек и хубав ден за сега, че Калоян изпи има няма около 1 литър чай и сега все има пииииш Rolling Eyes

# 215
Привет. Тъкмо си изпих кафето и ще се изстрелвам, но само да драсна два реда преди това.

За кучето - добре е вече, докторът каза, че новата храна не й понасяло, да пие смекта и ранитидин и щяла да се оправи  Crazy . Не е от храната, защото я яде вече повече от месец (взехме някаква по-евтина, че на това магаре не се издържа - яде по една кофа  Laughing) , явно е изяла нещо друго, знам ли, може някое животно да е хванала на двора.

Уо, настинката обикновено започва с хрема и симптомите идват един по един. При вируса обикновено има висока температура, болки в тялото, кашлица и всичко наведнъж.

Съни, права си за това, което пишеш. И на мен ми стана мъчно като те четях. Факт е, че много често няма коректност и от работодателите. В моя случай, обаче, не беше така, просто не разбрах отношението на човека отсреща, но това е и до възпитание. Както и да е, направих го аз момичето, явно и в козметичка ще трябва да се превърна. Клиентката остана толкова доволна, чак и бакшиш ми остави, ама не си е работа всичко аз да правя. Не, че не мога да се справя, но не е там работата. Вчера съм се прибрала в 21 часа, цял ден не седнах от часове - маникюр, педикюр, кола маска, дермосоник, масажи. И масажистката беше да ми помага и пак аз правих един куп процедури и после не мога да седна от болки в гърба и кръста. Искам да си правя само маникюра и педикюра и другите момичета да си вършат тяхната работа, но явно докато намеря сериозни хора, така ще е   Tired .
Айде стига съм досаждала с глупости - пожелавам хубав ден на всички

Нати, пиши какво става с изследванията. Стискам палци всичко да е наред.
Пипсън, изобщо не знаех, че си правила амниоцентеза по време на бременността  Hug

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 10:53 от danisport

# 216
Здравейте Hug
Безкрайно ви благодаря за подкрепата и съжалявам, че ви занимавам с моите притеснения Hug. Аз още вчера си направих изследването, но както и предполагах - нямам никакви антитела за съжаление Confused. След това отидох при педиатърката ни, която ни е и лична лекарка и тя малко ме поуспокои. Каза, че щом Алекс е ваксиниран срещу рубеола няма как да ми пренесе заразата, защото мога да се заразя само от пряк контакт с болен и че е също толкова вероятно да се заразя сега, колкото и в градския транспорт например. Освен това ми каза, че за миналата година тя е имала един единствен случай на рубеола, и то пак не 100% доказана. Последните няколко години, вследствие на ваксините, било много рядко срещано заболяване. За сметка на това сега имало бум на скарлатина и е много вероятно да е точно това. Ох, вече дишам малко по-спокойно Grinning.

Дани, радвам се, че кучето ви е вече добре Grinning. Жалко, че си попаднала на такъв човек като козметичката ти. Наистина имам чувството, че колкото си по-коректен, толкова по-рядко се случва да срещнеш същото отношение Thinking. Същото важи и за Съни. При вас нещата със сигурност ще се наредят, но тези хора рано или късно ще си намерят майстора, заради поведението си Peace.

Пипиоле, как е днес Они? Дано не е болничка Peace.

Марис, бързо оздравяване на Ади и дано му е чист секрета Praynig.

Гал, и ти бързо се оправяй Hug.

Мечо, стискам палци и Иво вече да не боледува Praynig.

Уо, ние тази година си сложихме семейно противогрипна ваксина. На Алекс също му сложихме, защото аз планирах забременяване и не исках да рискувам с грипове. Не знам дали е от нея (по принцип знам, че много хора я отричат), но Алекс тази зима е боледувал само веднъж, да чукам на дърво. Имали сме периоди с хрема, но без температура или други екстри и без спиране от градина. Само веднъж се наложи да пие АБ, но беше ангина и тогава си седя една седмица вкъщи. В сравнение с миналата зима, когато изобщо не ходеше на ясла, сме много по-добре. Аз му давах и 1 месец имуностимулант Esberitox, не знам дали и той не е помогнал да намалим боледуванията newsm78.

# 217
  • Варна
Астарта, радвам се че новините са добри!  Hug
И мен много ме е страх от този грип, дано Мони не се разболее. Мъжа ми се ваксинира, но ние не. За догодина вече ще помислим по въпроса.

Болните дечица бързо да се оправят  Praynig

Хубав ден  Grinning

# 218
Привет, само да кажа, че изкарахме добре нощта. Ади вдигна Т 39,5, но много бързо я смъкна и от тогава не е вдигал пак. Даже малко хапна и сутринта и наобед(дори моя пилешка супа!нечувано и невиждано от много време) А за АБ лекарката каза, че е по-добре да го давам, че не са на добре нещата а пък ако трябва след изследванията ще го сменим.
Астарта, добре че се успокои сега Simple Smile
Уо, аз мисля догодина да се ваксинирам срещу грип. за Ади не съмс игурна...
Пиполка, как сте?
Мечеи, мерси много за обяснението
Аз се снимах, не че стана супер снимка,,,ама довечера ще я кача. Не си мислете, че е нещо кой знае какво...  Sunglasses

# 219
като отприщихме дума за гриповете, я ветеранката да се изкаже  Mr. Green

При мен първите симптоми бяха главоболие и температура и още в същите 24 часа кашлица и сополи. Температурата не мърда поне два дни надолу, после спада. Лекувах се с Рематандин - някакво противовирусно лекарство, ковто за първи път чувам + мукосолван + нурофен за Т и ако нурофена не подейства - хексалгин  Rolling Eyes Днес ми е трети ден и вече се чувствам само малко пияна.

Мъжа ми изкара същото, но без висока Т и го провлачи 1 седмица, ако не и повече  newsm78

Съни, на такива "приятели" да им се връщат "услугите", ако наистина такава е историята. Може пък да е съвпадение  Heart Eyes

Мариска  Hug дано бързо преборите това нещо   Heart Eyes

# 220
Да ви се похваляяяяяяя! Имам си миална и току я пуснах! Така ми гали ухото този шум! Много съм доволна  Mr. Green
Съни, всяко зло за добро. Ще си намериш по-хубава, по-добре платена работа и по-важното, там където те ценят Simple Smile бъди сигурна

# 221
Привет момичета  Hug

Гледам, че пак много болнички има... Тази година много болести, много нещо. Дано бързо да се оправят дечицата  Praynig

Астрата, хубаво е, че са добри новининте  Hug

Алекс, как сте? Пусни снимчици да погледаме  Heart Eyes

Ивиии, къде се загуби пак  Confused Липсваш ми!

Дани, как е кученцето?

Съни, съжалявам, мила за проблемите, които са възникнали около работата ти  Confused Много неприятна история... Прегръщам те!

При мен нещата са добре, благодаря! Харесва ми работата, харесва ми много колектива. Засега съм щастлива там  Grinning В сряда, на 6ти, заминаваме на среща в Бристол (май бях писала). На ей този кораб ще ползваме зала ss Great Britain. От кораб на кораб обикаляме, защото при нас сe водят регистрите на националните исторически кораби и сме тясно свързани  Joy

А двата дни, които не работя вече (Понеделник и Вторник) уча за изпити. Май месец са и имам Корпоративни финанси, Счетоводство, още математика, Статистика 2 части и Макроикономика. Вторниците ходя и на курс VBA, но е кратък и само за начинаещи, та сега във вторник ми е последен ден (5 седмици кога минаха  Rolling Eyes). За напреднали ще е от края на май и тогава ще продължа. В общи линии много четене и работа.

Твоят мъж кога ще идва насам, Съни? Беше писала, че февруари ще е, но не си спомням дата. Дано му хареса тук Simple Smile Той за колко време идва?

Мариска, снимки, снимки, снимкииии  Hug

АниК, вие как сте? Оздравя ли Габче съвсем?

Поли, а Они как е?

Лека вечер от мен и спокоен уикенд   bouquet

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 22:37 от Makeda

# 222
Здравейте, милички Hug

Марис, честита нова придобивка  bouquet. Със здраве да си я ползваш Peace. И аз много искам да си вземем съдомиялна, но проблемът ни е пространствен Confused.

Аз да се отчета - вчера бях на Фетална морфология и се разделих отново с мечтите да правя прически и да обличам кукленски роклички на момиченце Crossing Arms. Д-р Марков каза, че е 100 % момче. Каквото, такова, само да е живо и здраво Praynig. Пък след някоя и друга година може да пратя мъжа ми на поправителен изпит. Или, както ме посъветва една приятелка, за по-сигурно да сменя таткото Mr. Green

Хубав ден и весел уикенд от мен Heart Eyes

# 223
Добър ден Дами,
Да се отчета, че Они се оправи много бързо. Какво беше това, не разбрах newsm78
Съни, гледай от хубавата страна на нещата - сега си при любимото си момченце, идва пролет, ще има разходки, почивки. Понякога така ми се иска да съм до нея повече време, знам, че проспускам много, но си обичам работата, плащат ми много добре...
Maris честита ти миялна  Mr. Green сега сигурно чак се чудиш как си миела преди.
В новия ни апартамент миялната е от големите 60см. Тук нямахме място за голяма и взехме 45см. Пак съм си доволна Mr. Green
GALL78 Миличка много болести при теб. Добре, че не е нещо сериозно (недай Боже), ама все чета, че Дарко е болничък  Sad
Аз много вярвам, че ако детето ходи лятото на планина, зимата няма да боледува.
Анииииииииииииик къде си, кажи как е Солун и какво прави там. Как е Габче?

# 224
  • Sofia
Полче, детето и да живее на планина, пак може да боледува  Mr. Green
Радвам се, че Они не допусна да се разболее  Peace Тя ни е юначка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Аз в Солун свърших бързо и си се прибрах навреме при момчето, да си го сложада спинка. Сега сме си в Сф за уикнеда. Той е добре, ще видим за колко време  Praynig Обаче вече втора седмица пие мляко по 3 пъти на нощ  Crazy Аз му го правя доста разредено, но няма отказване  ooooh! Сутринта в 7ч.стана, защото беше "много моко". Всяка сутрин е опикан до ушите от толкова мляко  #Crazy Смешно ми е как "върви" половин година след Они: сега сме на вълна "мойто ми"  Mr. Green
Астарта, честито новина   bouquet Да са ни живи и здрави, каквито и да са  Heart Eyes Радвам се, че си се поуспокоила от шарката Hug
Дани, като деца са животните  :cry Дано е стомашен проблем и да мине бързо  Praynig Много е кофти с персонала  Thinking
Sunny, ако нямаш зор за тази работа, по-добре, че си се отървала  Peace
Пепи, интересна работа си имаш ти  Hug Аз съм малко пред дилема за моята, но ще потърпя и ще реша.

Времето е разкошно. Моят ранобудник спинка обеден сън, но като стане, излизаме на разходка  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт