За ПАП 3 - 2 тема

• 119 373
  • 282
  •   1
Отговори
# 165
След раждането на близнаците ми , със секцио естествено, си направих цитонамазка и микробиология контролно. За съжаление съм с гъби и ПАП 3-А , по съвет на гинеколога ми след като излекуваме гъбите и вземем контролна микробиология да направим и типизация на щама в Института по вирусология.

Въпросът ми е към тези , които са минали по този път : има ли смисъл от изчакване конкретно за типизацията?
И дали да не посетя проф. Карагьозов в Майчин Дом преди да са излекувани гъбите, т. като в момента съм в цикъл и не е отпочнало лечението, за да не се губи време и да се пристъпи към нещо по-окрупнено като лечение?  newsm78
Вземи си резултата от цитонамазката и с него отиди при проф. Карагьозов Нека да те види на колпоскопа, ако имаш изменени участъци, ще ти направи и биопсия. Много е добър, не съм срещала до сега толкова внимателен доктор и да обяснява толкова подробно.

# 166
Катя, доколкото съм информирана, ПАП2 е нещо нормално, което не подлежи на непрекъснато проследяване.При ПАП2 на мен ми правят цитонамазка вече на 1 година. Когато бях с ПАП 3/ПАП4 започнаха да ме проследяват на 3 месеца и така в продължение на 1 година.Тук има разлики между българските и западните лекари: в България не чакат клетките да регрсират сами и те оперират. В други страни чакат 1 година, защото според нови изследвания, клетките могат да регресират и организмът сам да се справи с проблема(най=просто казано). Аз това не го знаех и чаках доверчиво. В България като ме видя моят лекар се хвана за главата. Направи веднага колпоскопия и биопсия. Последва LEEP, с надеждата,че няма да се наложи пълна конизация.Вече 11 месеца след процедурата, всички изследвания са с ПАП2 и гинеколозите ми не се притесняват от това...Дано така да продължи и занапред.Моето мнение е , че трябва да си правиш редовно цитонамазка на годишните гин.прегледи и няма да имаш поводи за притеснение“))

# 167
  • Пловдив
След раждането на близнаците ми , със секцио естествено, си направих цитонамазка и микробиология контролно. За съжаление съм с гъби и ПАП 3-А , по съвет на гинеколога ми след като излекуваме гъбите и вземем контролна микробиология да направим и типизация на щама в Института по вирусология.

Въпросът ми е към тези , които са минали по този път : има ли смисъл от изчакване конкретно за типизацията?
И дали да не посетя проф. Карагьозов в Майчин Дом преди да са излекувани гъбите, т. като в момента съм в цикъл и не е отпочнало лечението, за да не се губи време и да се пристъпи към нещо по-окрупнено като лечение?  newsm78
BBB74  ти е дала дъбър съвет, послушай я. Между другото за мен резултата III гр. е с предимство пред гъбичките и ми се вижда малко несериозно първо да лекуваш гъбички и после да обърнеш внимание на цитонамазката. Отиди първо за резултата от цитонамазката и след това мисли за гъбичките.
katya_k Двойка е точно втора група това е нормално за раждали жени не се притеснявай добре си.А колкото до това колко често да си правиш цитонамазки има една тема в която е казано: "Не пропускай година без цитонамазка"

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 09:27 от zundik

# 168
  • София
Благодара ви момичета за подкрепата,
BBB74, zundik така и ще направя
 Hug Hug Hug

# 169
  • София
Пак съм с питане, днес в МД ми казаха , че проф. Карагьозов не е вече там , а от постингите разбрах че практикува в Токуда. Та въпросът ми е в Токуда има ли лазер и някой ползвал ли е услугите на проф. Карагьозов наскоро, за координати и коментар? И ако само в МД има лазер моля за препоръки за някой от лекарите там?

# 170
Пак съм с питане, днес в МД ми казаха , че проф. Карагьозов не е вече там , а от постингите разбрах че практикува в Токуда. Та въпросът ми е в Токуда има ли лазер и някой ползвал ли е услугите на проф. Карагьозов наскоро, за координати и коментар? И ако само в МД има лазер моля за препоръки за някой от лекарите там?
pitia, аз ходих в Токуда, приема всеки четвъртък от 13.30 ч. (някой спомена и за понеделник, но не съм сигурна). Не знам дали работи със здравната каса, аз си платих.  Колпоскопията е 20 лв , биопсията 35 лв. (цените са от 6.12.2007 г.) Няма свободни часове, но отиваш и чакаш, никого не връща. Преди това плащаш на регистратурата за колпоскопия, ако по време на прегледа, се окаже, че трябва да направи биопсия, след това доплащаш. Резултата излиза за около 10 дни.

# 171
Здравейте. Днес и аз получих резултат от цитонамазка ПАП 3А-Б. В паника съм....  Sad
Веднага си запазих час при друг лекар за втора цитонамазка, да видим там какво ще покажат резултатие. Много ми е криво, изчетох темата наполовна, но горе-долу ми стана ясно, че ме очакват доста процедури и прегледи. Ще ги изтърпя, но се моля да не се окаже най-страшното...
Последният път когато си правих цитонамазка беше преди точно 1 година, беше в нормите, ако не се лъжа ПАП 2. Тогава си сложих спирала Мирена. Имам тягостното усещане, че точно тази спирала нещо е `прецакала` работата и съм решила, че ще я махам още другата седмица.

Момичета, пожелайте ми кураж и добри резултати, защото ще се побъркам от притеснение....  Sad

При мен с е случи същото. Преди една година бях PAP 2 а сега съм PAP 3. Днес като разбрах и ми стана лошо:(. А иначе не съм си слагала спирала или нещо подобно. Утре чакам повторна цитонамазка...и се надявам нещата да се оправят.

# 172
Здравейте. Днес и аз получих резултат от цитонамазка ПАП 3А-Б. В паника съм....  Sad
Веднага си запазих час при друг лекар за втора цитонамазка, да видим там какво ще покажат резултатие. Много ми е криво, изчетох темата наполовна, но горе-долу ми стана ясно, че ме очакват доста процедури и прегледи. Ще ги изтърпя, но се моля да не се окаже най-страшното...
Последният път когато си правих цитонамазка беше преди точно 1 година, беше в нормите, ако не се лъжа ПАП 2. Тогава си сложих спирала Мирена. Имам тягостното усещане, че точно тази спирала нещо е `прецакала` работата и съм решила, че ще я махам още другата седмица.

Момичета, пожелайте ми кураж и добри резултати, защото ще се побъркам от притеснение....  Sad

Най-важното - Don't worry be  happy - мисли положително и не с е плаши. Стискам ти палци:)

# 173
Здравейте, момичета!

Като първо, бих искала да ви благодаря отново и отново за цялостната подкрепа, която получих от вас по време и на моите притеснения относно резултата ми от цитонамазката - ПАП 2-3.  Hug   bouquet

Снощи се върнах от София - бях и в МД , и в онкологията по повод нова цитонамазка и раничка, която си имам от 13 години...  И за да не се повтарям излишно, нека всяка от вас, която иска да разбере какво е станало, влезе в темата за "Раничка на шийката на матката" от подфорума "Искам бебе" и там може да се запознае с двата ми постинга- от вчера и от днес.
Дала съм също инфо какво ми казаха за проф. Карагьозов относно дните му за преглед, но за съжаление нямам никакви негови телефони.
Моля съфорумките, които имат телефони на докторите Карагьозови, нека ги пуснат , ако преценят, че биха могли!  Praynig

FEELFREE, къде си си правила цитонамазката? Прочети моите постинги в упоменатите по-горе насоки! Не изпадай предварително в паника! Провери достоверността на резултатите и в Онкологията!

Pitiaр , що се отнася до гъбичките и резултата от цитото- аз си мисля, че има връзка с това и че правилно те е посъветвала гинеколожката, че първо те трябва да се излекуват. Лечението не трае дълго-обикновено около седмица (стига да имаш направена антибиограма и да е целесъобразно лечението) и след това пак си направи цито, но в Онкологията. Аз напр., имам раничка, преди това имах гъбки кандида + стриптококи и явно затова цитото ми беше ПАП2-3 група. След лечението, което се надявам да е било добро, си направих нова цито и ми показа ПАП2.
 Даже патоложката ми каза, че дори има и признаци да е ПАП1, но не може да даде тази група, защото все пак съм имала участъци с проява на левкоцити (АЗ ВСЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ Е ОТ ТАЯ РАНИЧКА, ЗА КОЯТО ДОРИ И ДОКИ ОТ ОНКОТО МИ КАЗА ДА НЕ Я ПИПАМ  Shocked )
А за тая моя раничка ,момичета, какъв е вашият съвет? Бих искала да я горя с лазер, но пък проф.Карагьозов за жалост вече не преглежда в МД  Sad

# 174
телефон на проф. Карагьозов нямам, но можеш да се обадиш на 02/403 4000 , централната регистратура на Токуда , те ще те свържат с тази на Гинекологията, а от там можеш да получиш всякаква информация за него.
Раничка не съм имала, но съм на мнение, че трябва да се изгори. Много лекари предпочитат медикаментозно лечение, мазане, промивки с млечна киселина (при цитонамазка 2 гр.), но имам познати, на които не е помогнало и пак се стига до горене, но вече с по-лош резултат от цитонамазка.  Така че, стискай очи и бягай да ти я горят.Чула съм, че не е толкова страшно, само дето мирише на пърлено месо  Joy

# 175
  • София
Здравейте и от мен,
Току що звънях на 4034928 Онко центъра в Токуда, откъдето ми казаха че проф. Карагьозов приема само в четвъртък следобяд само със записан час , като свободни часове има чак за април.

BBB74 като хрътка си толкова си бърза , докато пишех си постнала  Laughing Laughing Laughing. Много благодаря за инфото съвсем се потвърди  Hug Hug Hug 

sara.s и аз мисля , че гъбите и левкото влияят на резултата, но при мен медикаментите които ми предписаха са за общо 12 дни , като се сметне че преди това ми настъпи и първия цикъл след раждането, който не е прогнозируем колко ще трае и впоследствие почивка от една седмица след лечението, преди контролната микробиология и цитото и то накрая си става един месец отлагане. Затова ми се иска с професора да изградиме план за действие в по-кратки срокове. Че то от една бременност от 8 месеца при мен , от ПАП 1 скочих на ПАП 3 А, а след това пак има мърдане на хормони и всякакви промени в обратен ред докато се върне състоянието преди бременността.

# 176
pitia, видях, че си от София - нищо не ти пречи да отидеш в четвъртък. И на мен ми казаха, че има часове, чак за след 3 месеца, но аз помолих на регистратурата да ме вмъкнат ако могат защото бях с цитонамазка ПАП 3А и 3Б , платих 20 лв. за колпоскопия и застанах пред вратата на кабинета въоръжена с търпение да чакам. Извикаха ме трета, а имаше толкова много жени. Гадно е, че си го мисля, но сигурно предпочитат тези, които си плащат. Направи ми и биопсия (ЦИН 3). Година преди това бях 2 гр. Хич не се замислих дали да търся друго мнение, бях чула, че проф. Карагьозов е най-добрия. Моят лекар тук потвърди видяното с колпоскопа. Сега съм с конизация (на 01.02.2008) и чакам резултата от хистологията.

# 177
Здравейте и от мен,
Не мога да спя от ужас - чета ви от два-три часа, минах през двете теми.
И аз до преди година (от години) бях с ПАП 2 и мнение на гинеколожката ми да само да се наблюдава раничката - малка била и можело да родя второ дете. Преди година се премести и аз се наложи да я сменя. След преглед и колпоскоп и базирайки се на последната цитонамазка докторката ми препоръча мазане, а не горене, защото раничката била малка и плитка. След намазването обаче беше останала част - "тънка като конче" и докторката реши да го изгори. Контролната цитонамазка след 2 месеца даде резултат ПАП 3А. Не мога да повярвам. Мислех, че всичко е приключило. А то само е започнало. Препоръката е за спешна прицелна биопсия и абразио на канала. Под пълна упойка. Толкова страшно ми звучи.
Много от вас са минали през още по-тежки манипулации и се надявам, че ще му успокоите малко и ще дадете инфо как минава.
Прочетох, че някои от вас си носят пробите за изследване при друг хистолог. Как да си взема стъкълцето? Къде да го занеса?
Аз още излизайки от кабинета си мислех за контролен преглед в Онкологията, но се чудех не е ли по-добре там да ми вземат пробата.
На моменти си мисля не е ли по-добре да изтърпя биопсията и абразиото, но да съм по-сигурна в резултата.

А дъщеря ми снощи цяла вечер ми повтаря колко много ме обича и ме прегръща и целува. Интуитивно усещаше, че нещо не е наред.

Стана малко дълго и объркано, но мислите се блъскат в главата ми. Надявам се да получа отговори на някои въпроси.
Предварително благодаря на всички и желая хубави резултати на чакащите.

# 178
  • София
ucu,

разбирам как се чувстваш и колко страшно ти звучи всичко, но това което пишеш че трябва да ти направят - прицелна биопсия и абразио на канала - под обща упойка - мога да ти кажа, че ще заспиш за минути и никаква болка няма да усетиш.
Щом ти препоръчват - направи го гова.
Процедурата цели хистологично изследване на засегнатите области, то е най-точно.

Желая ти успех!

# 179
  • София
BBB74 много си изчерпателна, за което много ти благодаря  Hug Hug Hug Пожелавам ти най-искрено да си се оттървала окончателно от тази гадория  Peace Peace Peace
Аз намерих една позната, която успя да ми запише час за днес при Професора и успях да влезна пре него. Права си , че е много мил човек. Направо  струи светлина от него, аз както бях изпълнена с най-лоши  мисли, още като го видях и нещо се преобърна и се успокоих. Направи преглед с колпоскопа , последван от стандартния преглед, погледна изследванията и каза че измененията, които се наблюдават са с инфекциозен произход, няма онкологични изменения , изписа ми Полижинакс и ме извика на преглед след 2 месеца. Излезнах от Токуда като преродена и още се рея 50см. над земята.
Отново много благодаря за подкрепата и навременната информация. Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт