За ПАП 3 - 2 тема

• 119 367
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
и моята раничка я откриха 2003г, но ми казаха, да не я третирам, защото не съм раждала, тъпата гинеколожка- ходех при нея на всеки 4 месеца #2gunfireи когато потърсих друго мнение при друг гинеколог 2006г бях вече  с дисплазия 2-3 степен и  мнение за незабавна конизация- така, че при мен за около 3 години горе долу!
Но според мен е строго индивидуално за всеки, всеки организъм по различен начин реагира на тези ранички!!

marsiana, и при мен положението беше подобно. Раничката ми я откриха през 2003 г. и на мен също ми казваха нищо да не я правя, защото не съм раждала. Докато през септември месец 2007 година беше първата биопсия - плоскоклетъчен папилом с лека дисплазия, а октомври месец нова биопсия и тежка дисплазия и карцинома ин ситу и вече януари 2008 г. конизация. Но и аз досега това се чудех, както вече писах дали съм имала вирус още от 2003 г. и оттогава е започнал процеса или е възможно да е по-отскоро, защото лекарите ми казаха, че процеса се развива за години, а не за месеци?!

# 151
Да,малко над половин година след първия ми контакт,с презервативи,вече бях с тежка койлоцитна дисплазия,пап 3Д Confused

# 152
M_A_R_Y права си, че се говори за рака чак сега и за това, че много хора не са наясно какво е ЧПВ, но нали затова са докторите на мен до ден днешен един докотор не е ми е казвал за какво се прави цитонамазката, а това не се учи в училище нали. Интересувала съм се но след като не получаваш отговор там където питаш търсиш го другаде. А за гаранция няма, но тогава ще имаш избор и ще подбираш връзките си и сам ще решаваш по какъв начин да водиш полов живот. Не казвам, че ще е кой знае колко по различно от сега, но все пак. И благодаря за информацията за типизирането на вируса.
Успех и на Ал.

zundik, Вярно е като казваш, че за цитонамазка, за човешки папиломен вирус малко се говори. А защо да не се учи дори в училище за това. Права си като казваш, че и лекарите дават малко информация като, че ли ще им вземеш хляба, ако ти обяснят по-подробно. Аз също сама съм търсила информация и съм се самообразовала. Добре, че има Итернет, а и форум като този. Особено обсъждането на подобни теми тук може да е от полза на много момичета и жени, най-малкото за това, ча да знаят, че не са сами, че има и други като тях с техния проблем, с тяхната болка и, че могат да потърсят, ако не друго то поне утеха и съвет!!!
 А за това дето си написала да подбираш връзките си. Как да стане това обаче? Особено докато не си омъжена или нямаш сериозна връзка какво с мъжете, които се появат в живота ти ще им искаш списък да видиш колко сексуални връзки са има ли ли? Риск винаги има. Защото може до вчера да си била девствена и днес си намираш гадже, а утре вече имаш вирус. Искам да кажа с това, че може да си имал даже един партньор в живота си, но той ако е имал повечко и носи вируса да ти го предаде. А често при мъжете повечето заболявания протичат без симптоми. Те са по скоро носители и предават на жената вируса или там каквото и да е. Вярно , че може да подбираме връзките си. Но дори да правиш секс само с презерватив ще дойде ден, когато ще имаш постоянен партньор и ще искаш да имаш деца, а те през презерватив няма как да станат. Лошото от цялата работа е, че в повечето случаи потърпевшите сме ние жените.

# 153
Ох, момичета, какво да ви кажа...  ooooh!  Чета и се плаша, направо тръпки ме побиват  Shocked
Вие казвате, че от 3-4 години си я имате раничката и вече имате ЧПВ и някакви форми на дисплазия. И както marsina казва какво й е казала Желязкова, така и аз ще кажа за себе си... Но при мен в това отношение докторите и факта, че не съм раждала, все още стои на една позиция, при които и доктори да отида. Направо съм  #Crazy  Shocked

Аз имам въпросната раничка от около 13 ГОДИНИ насам. Дори, както и marsina казва, не зная от какво се е получило, но тогава имах един единствен приятел и доколото ми е известно и аз съм му била първата (до този момент аз не съм била с някого). Дори връзката ни беше в съвсем нормална за създаване на семейство възраст. Значи, да обобщя - раничката са ми я открили още преди 13 години на рутинен гинекологичен преглад (прегледът беше след като започнах полов живот, разбира се) И тогава ми казаха да не я пипам, защото била малка , а и не съм раждала. И никой нищо повече не ме просветли до какви последствия това би довело  #2gunfire

Но 4 години по-късно  си направих първата цитонамазка и беше ПАП 2, но сега 9 години след това при цитонамазката ми отчита ПАП 2-3. И отново си питам и то доктори от рода на Стаменов, Владимиров и т.нат. и отново всеки си прави оглушки без ясен и категоричен отговор какво да я правя тази раничка.

Дори от нялолко месеца след вагинален УЗ или полов контакт имам леко прокървяване и все едно не съм им го казала това. Стаменов ми каза да отида скоро отново на цитонамазка и ако е такъв резултатът, тогава ще видел какво да я прави тази раничка. И най-гадното е, че на всеки доктор му казвам за прокървяванията, а те - нищо не ми отговарят или че е още малка раничката и да не я пипам, докато не съм родила. А иначе съм чела, че в такива случаи е най - добре да се третира чрез намазване или изгаряне с ултразвук.  newsm78

Не зная дали на правилното място се включвам с поста си като моля за съвет, но наистина имам нужда от такъв съвет , момичета и разчитам най - вече на вас, за да не стане прекалено късно с профилактиката ми и лечението. Какво да направя и да я махам ли тая раничка и по какъв начин??? Изобщо как да подходя.... ?
А и с моята работа не е много приятно все да отсъствам, както напоследък се случва, но пък живота ни и здравето са ни най-важните! 

# 154
  • София
За sara.s :
Раничките са области с диспластични промени, които трябва да се лекуват/премахват.
Може и нищо да не правиш, но дисплазията ще се задълбочава със скорост, която никой не може да предвиди - зависи от много фактори. И така може да стигнеш до чист рак с разсейки.
Може лекарите ти да си правят оглушки /това може да бъде по много причини/, но ти се информирай, настоявай и изисквай!
ПАП2-3 и прокървяване означава, че трябва вече да действаш бързо.
Иди в онкологията с направление от личната, поискай пълен преглед и биопсия. За някои неща може да платиш, но не е много скъпо!
Желая ти успех Сара точка Ес!

# 155
  • Пловдив
sara.s Аз също имах раничка преди около 8 години тогава я лекувахме успешно с лекарства не се стигна до горене. Тези ранички не трябва да се оставят трябва да се лекуват по един или друг начин. Ако трябва потърси по компетенти доктори, а такива са в онкологията както те е посъветвала alpha_beta там ще решат и ще ти дадът най правилния отговор защото те само с това се занимават и знаят как могат да се развият и до къде могат да стигнат тези неща.

# 156
Благодаря на алфа_бета и на зундик, че ясно и категорично се включихте със съвет!!! Това и ще направя! Би ли ми казала предварително дали трябва да се запиша и ако знаеш телефон? Понеже съм от провинцията и не съм запозната, но за коя онкология става въпрос точно в София и по-скоро за онкогинекология ли - ако имаш адрес или някакъв ориентир поне, много ще ми помогнеш! А там има ли лазер в онкото, за да ми я изгорят направо? Към кой доктор да се обърна???

Какво включва пълният преглед, за да поискам такъв - в смисъл да не пропусна нещо важно...???
И направление точно за какъв преглед да си взема? Предполагам. че те самите ще ми направят биопсия венага, още като им покажа резултата от цитонамазката и им кажа за прокървяванията.
Извинявай, че станаха доста въпросите ми!

Ето и резултатът от цитонамазката ми ПАП 2-3: Единични групички епителни клетки с анизоцитоза и кариомегалия, белези на епидермизация, левкоцити, слуз, обилно колияество еритроцити, високо естрогенно ниво.

Сигурно е много лошо? Ако можете, моля да коментирате! Благодаря!

# 157
Момичета,моля ви някоя да се включи със съве в коя болница (онкология) да отида и при кой доктор? Бих искала още днес да си запиша час, но изчаквам вашите препоръки!  Praynig

Благодаря ви предварително!

# 158
  • София
sara.s
Моят личен опит и добри впечатления са от Онкологията в София в кв.Младост на ул."Пловдивско поле".
Има онко-гинекологично отделение и кабинетти за профилактика и изследвания.
Там можеш да ходиш с направление, всеки ден в кабинета е дежурен някой от лекарите от отделениетто.
Не съм си записвала час предварително а просто отиваш сутринта и чакаш.
Имат всичката необходима техника за всякакви изследвания и манипулации и са добри специалисти.
Мисля че имат сайт. НСБАЛО е абревиатурата.
Виж следния линк.
http://www.mh.government.bg/health_centers/hospital_ad_dkc_sb/nsbalo_ead_sf.php

Не мога да коментирам цитонамазката ти, но не ми звучи сттрашно.

# 159
b]Алфа_бета,[/b] предполагам, че това е онкологията в кв. Дървеница? Може-би вече се казва кв. Младост (нещо не успях да отворя линка  newsm78)

Благодаря ти!   bouquet вече се ориентирах къде да отида и дано ми направят всички необходими изследвания, че аз не знам какво да искам - предполагам биопсия ще е дотатъчно, за да определят риска или да искам и изследване (което, естетвено ще си платя) за определяне на щам?
Дали ще ми третират с лазер и раничката на момента или ще чакат първо резултатите от цитонамазката?

Звънях преди малко на телефона им, но никой не отговори- сигурно събота не работят  newsm78
или пък не ми е актуален номерът им...

# 160
  • София
sara.s

София
    кв."Дървеница"
    ул."Пловдивско поле"6
    центр.9714898, факс:720651
    e-mail:noch-information@netbg.com
    http://www.onco-bg.com

Това са координатите от линка, който ти пуснах и не си успяла да оттвориш, би трябвало да са актуални, от сайта на министерство но здравеопазванетто е.
Да, Дървеница е, и Младост - все е вярно.
Биопсията е важното изследване.
Типизиране на щама - ако искаш да си дадеш парите, безсмислено е, т.к. вируса не се лекува, изрязват се неговите последствия. Няма никакво значение ако знаеш номерата на щамовете, важно е следенето.

# 161
Именно на този номер въртях днес няколко пъти и ми се включва секретар, че съм избрала несъществуващ абонатен номер. Видях и един GSM-номер, но пък там ми казват, че абонатът не отговаря и така цял следобед...  Shocked

Толкова ли е трудно човек да се свърже с онкологията Sad  и не работи ли регистратурата в събота...

Препоръчаха ми доц. Кърлов- обадих му се, казах му за притесненията си а той ми вика ела в частнив ми кабинет- е хубаво, ще отида там да речем, но като го попитах там ще може ли да ми направи биопсия, той ми рече, че първо ще ме прегледал и тогава щял да прецени....  #Crazy

Абе какви са тия доктори- аз искам да отида, искам да си занеса предната цитонамазка и директно да действаме по въпроса, да не губим време и да ми направи биопсия, а той- щял да прецени...тоест, още един път разкарване до София и най-вече губене на ценно време...

Какво има да му мисли повече-нали си плащам ...или в частния си кабинет няма възможност ли за това...ами тогава да ми каже директно да отида в болницата, където работи (даже не съм сигурна къде точно работи), че да направи всичкото, каквото трябва....аз пак ще си платя, разбира се....   Не зная дали съм права, просто си разсъждавам...  newsm78  Аз ли не доразбрах... или просто ще ме разкара поне още веднъж до София....

# 162
Сара.С успокой се малко.Отиди при доц.Кърлов за него само добри отзиви съм чувала нека да те прегледа и тогава ще ти каже какво ще предприеме.С пап2-3 не си толкова зле и не се притеснявай че ще загубиш много време дори и да прецени доктора и нова да ти пусне.А колкото за биопсията не може да ти каже по телефона дали ще ти вземе или не.Въобще преди да те прегледа по телефона нищо не може да ти каже.Успокой се и действай по въпроса.Разбирам че не си от София но ако се налага ще дойдеш и повече от веднъж.

# 163
  • София
След раждането на близнаците ми , със секцио естествено, си направих цитонамазка и микробиология контролно. За съжаление съм с гъби и ПАП 3-А , по съвет на гинеколога ми след като излекуваме гъбите и вземем контролна микробиология да направим и типизация на щама в Института по вирусология.

Въпросът ми е към тези , които са минали по този път : има ли смисъл от изчакване конкретно за типизацията?
И дали да не посетя проф. Карагьозов в Майчин Дом преди да са излекувани гъбите, т. като в момента съм в цикъл и не е отпочнало лечението, за да не се губи време и да се пристъпи към нещо по-окрупнено като лечение?  newsm78

# 164
Извинявам се за тъпия въпрос, но:

ПАП 2 равно ли е на ДВОЙКА при изледване на цитонамаска  newsm78

Питам, защото днес звъннах на гинеколожката за резултат и тя каза "Двойка си няма страшно .. втора група".. Какво ли е имала предвид с тоя двойка и втора група? Гледам тук, че и по някоя буквичка слагат двойката (напр. 2А) На мен буквичка не  ми каза..
И колко често да си правя цитонамаска с този резултат?

Общи условия

Активация на акаунт