За ПАП 3 - 2 тема

• 119 362
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, понеже при мен всичко стана за 2 месеца (цитонамазка, колпоскопия, биопсия и конизация) не мсъм много наясно за каква типизация говорите Embarassed , никой не ми е казал да правя такова нещо. Как се прави? Ето това са ми резултатите:
Направих си цитонамазка в "Токуда" - резултат ПАП 3а и ПАП 3Б
Веднага на другия ден колпоскопия и биопсия (професор Карагьозов) - резултат ЦИН 3
На 01.02. конизация в Италия  - сега чакам резултата.

# 136
В някои случаи при незадоволителен резултат от цитонамазки се прави и типизация,особено ако и на колпоскопа резултата е съмнителен.Лошото при мен беше ,че не ходих няколко месеца на прегледи и заради лошия щам дисплазията вече беше станала тежка....Моята конизция ъщо показа Ca in situ,затов поне сега следя редовно състоянието си,ще пия модулаторите и август-пак типизация.. Rolling Eyes

# 137
  • Пловдив
Момичета, понеже при мен всичко стана за 2 месеца (цитонамазка, колпоскопия, биопсия и конизация) не мсъм много наясно за каква типизация говорите Embarassed , никой не ми е казал да правя такова нещо. Как се прави? Ето това са ми резултатите:
Направих си цитонамазка в "Токуда" - резултат ПАП 3а и ПАП 3Б
Веднага на другия ден колпоскопия и биопсия (професор Карагьозов) - резултат ЦИН 3
На 01.02. конизация в Италия  - сега чакам резултата.
Става въпрос за това ,че ако при теб са открили наличие на Човешки папилома вирус може да се определи от кой тип е. ЧПВ са с доказан онкогенен потенциал. Едни вирусни типове носят нисък риск от прогресиране към рак (ЧПВ-6, 11, 42, 43, 44), докато други са свързани със среден (ЧПВ-31, 33, 35, 51, 58) или висок риск (ЧПВ-16, 18, 45, 56) за прогресиране към рак.
Доколкото знам типизация се прави със зимане на секрет който се изследва.

# 138
Абсълютно същото беше становището както на гинеколожката ми, така и на лекаря, който ме оперира. Типизация не са ме съветвали да правя.

Иначе имаше мнение по-горе, че типизация се прави само в Сф - така е, но има доста лекари в страната (пример - моята), които имат необходимите материали, пособия или там както се казва, за да вземат пробата и да я пратят за изследване в лабораторията, така че - ако някой смята да го прави, да знае, че може да стане и така.

Подкрепям напълно казаното по-горе! Peace
Мен ме оперира мога да кажа най-голямото светило в тази област за България,всички останали са негови ученици, нито веднъж не ми спомена да правим типизация на вируса!! Напълно му се доверявам и смятам, че е излишно, даже ако трябва да съм искрена от този форум разбрах за тази типизация и го питах, но той каза че няма нужда!!

marsiana, казваш, че те е оперирал най-голямото светило в тази област като спомена Карагьозови - баща и син. За проф. Карагьозов съм чувала добри отзиви. Мен ме оперира лекар, за който казват, че също е един от най-добрите относно тези операции.
Убеждавам се, че всичко е субективно дали ще ти хареса даден лекар или не. На едни може да им харесва, на други не. Важното е, ако има някакъв здравословен проблем да се реши успешно и навреме.

# 139
Типизацията е необходима за да се констатира дали си носител на високорисков щам,понеже,ако си планувала бременност например,този вирус може да откючи дисплазия и това да обремени раждането или износването например

Вярно е, че при бременността имунинета се понижава и това може да отключи вируса, а и ако знаете дали го имате или не е по-добре, за да се прецени евентуално раждане със секцио, защото иначе може да се зарази плода по вертикален път.

# 140
Значи-нека всеки по своя преценка и най-вече по съвет на лекаря да прави типизация,понеже аз правя планове за забременяване и докторката реши че такава е нужна и предвид щама,който ми се откри ме посъветва да направя профилактиката с имуностимулаторите и тогава да правим опити,понеже съгласи се,ако не дай Боже,една бременност отключи вируса,ако не е елиминиран,как ще се гориш бременна,как ще слагаш глобули и т.н.Моята дисплазия от вируса се разви буквално за месеци,така че не ми се рискува.

Jilia_21, пишеш, че твоята дисплазия се е развила буквално за месеци. На мен лекарите ми казаха, че както аз бях с тежка дисплазия и карцинома ин ситу клетките не се изменяли за няколко месеца, а по-скоро с години.
А в твоя случай ти не си ли имала от по-рано т.нар. раничка на шийката на матката и какво те кара да мислиш, че нещата при теб сас се развили бързо?

Питам те, защото до скоро и аз това си мислех дали е възможно за кратък период да се стигне да речем до карцинома ин ситу както при мен беше. Защото на мен въпросната раничка ми я откриха през 2003 година.

# 141
            Лекуващия лекар преценява според пациента дали да се прави типизация, всеки случай е индивидуален. Мен и M_A_R_Y например ни оперира един и същ лекар. Доколкото разбирам нея е посъветвал да направи типизация /поправи ме ако греша/ а на мен ми каза няма нужда. /и както тя е казала също е едно от светилата в тази област и му вярвам безусловно/

Типизиран или не пожелавам ви тази гад /вируса де  Mr. Green / да не се появява никога повече при никоя от нас  Peace Всичко това да остане само лош спомен  Hug     

А колкото до това за колко време се развива  newsm78 ми и на мен ми казаха че процесът е дълъг и бавен и след като ми видяха изследванията от година преди операцията, които бяха добри лекарите казаха "не е възможно това да стане за 1год. сгрешени са ти резултатите  Shocked"

# 142
и моята раничка я откриха 2003г, но ми казаха, да не я третирам, защото не съм раждала, тъпата гинеколожка- ходех при нея на всеки 4 месеца #2gunfireи когато потърсих друго мнение при друг гинеколог 2006г бях вече  с дисплазия 2-3 степен и  мнение за незабавна конизация- така, че при мен за около 3 години горе долу!
Но според мен е строго индивидуално за всеки, всеки организъм по различен начин реагира на тези ранички!!

# 143
Вярно е, че всеки трябва да направи своя избор сам. Аз обаче не мога да си обясня, защо лекарите искат да се направи типизация при свършен факт , не е ли по разумно тогава да се правят тези изследвания предварително и изобщо да не се стига до там до където сме стигнали всички в тази тема.    newsm78 
За типизацията и аз знам,че се прави само в София, но от моят лекар разбрах, че може да се определи типа без значение високо или ниско рискови типове срещу сумата от 50 лв. Сега разбирам,че трябва да се правят и по два пъти за разбереш от кой тип е вируса.
Julia_21 според мен е добре преди забременяване ( а и не само ) да подсилиш имунитета си както е препоръчала твоят лекар.  Аз с нетърпение чакам деня в който ще можем да започнем с бебеправенето.

zundik, може и от едно изследване да разбереш какъв ти е типа. Взема се цервикален секрет и се носи в ДНК лаборатория. Това, което са казали твоите лекари до някъде е вярно. Но, ако платиш към 50 лева изследването мисля, че ще покаже дали въобще има наличие на вирус или не. А вече към 100 лева струва да ти кажат точно кой е щама. Не е необходимо да се прави 2 пъти изследването. Просто при мен така се получи, че моето е включвало само тест за високорисковите типове, за което съм платла 70 и няколко лева. Един вид, ако бях платила още ким 40 лева, което дава общата цена от 100 и нещо щяха да ме изследват и за нискорисковите щамови.
Ти казваш защо предварително не се правят изследвания преди да стигнем до тук? Ами не си ли забелязала, че за рака на шийката на матката започна да се говори от скоро. Да не говорим за човешкия папиломен вирус и за ваксини и т.н. Просто има още доста хора, които не са и чували за този вирус, а да не говорим, че някои жени дори не знаят какво е колпоскоп и т.н.
А като гледам колко много момичета пишат за подобни проблеми в този форум то като че ли има епидемия от този вирус. Направо едвам успявам да прочета всички мнения.  Simple SmileА иначе типизацията в крайна сметка дава краткотрайна информация. В смисъл, че ако до днес нямате наличие на нито един щам, каква е гаранцията, че няма да се прояви утре да речем или пък, че някой няма да го предаде на друг.
Лошото е, че при наличие на вируса в организма той не изчезва до края на живота и затова трябва имунната система да е много силна, да се пият хранителни добавки, но пак няма гаранция. Аз 3 месеца пих Изопринозин и други добавки уж да си подсиля имунитета и на следващия ден след конизацията се разболях от грип, въпреки, че доста се пазих. А също и по време на броменност пада имунитета, което също може да активизира вируса.

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 10:26 от M_A_R_Y

# 144
Всички мои одисеи съм описала в първата тема,под ник Лена,с две думи,знам кога се е развил вируса поради факта,че преди това бях девствена...Не бях придобила още навик за прегледи и първия ми,ако трябва да бъда точна,беше след повече от половин година,но пак са броени месеци,винаги е било ползвано и презерватив,но...Умишлено се връщам назад,за да видите поста ми,размотаването през което минах и главния виновник за това,Желязкова,няма да я наричам и доктор,понеже не заслужава тази титла-дано НИКОГА не попаднете на нея!Та тя ми отговори-като правите ранен,безразборен секс без предпазване,до там ще се докарате! #CrazyКакто и да е,съжалявам за отклонението-опирам се на нещата ,които казва настоящия ми лекар,че колкото по-млад и ненакърнен е организма,по-податлив е на вируса,т.е.понеже аз съм нямала друго контакти преди,ме е поразило светкавично,или както казва една по-разкрепостена колежка-честите и разнообразни полови контакти,водят до крепко здраве и подсилен имунитет-за жалост ще се окаже права...

# 145
п.с.преди конизацията бях горена,но пак резултата беше пап 3д и последва конизация...

# 146
Един тъп въпрос от мен - какво е Изопринозин? Това е нещо за стимулиране на имунната система, нали? Не е нещо за лечение на възпаление или нещо друго... Просто ми е интересно какъв тип лекарство е, ще се радвам да споделите  Simple Smile
Ето какво пише на листовката има един сайт в който има още по подробна информация но като го намеря ще ви го пусна.
...........

Ал, zundik е дала много подробно описание на Изопринозин. Това е мощен имуностимулатор, който е предназначен за грип, херпесни вируси, но също така и за папилома вирусите. Аз го пих 3 месеца по специална схема и дано е оказал ефект върху имунната ми система. Не е много евтин, но го дават като добър имуностимулатор. Една опаковка струва към 40 и няколко лева. На мен за 3 месеца ми трябваха близо 4 опаковки. Освен него обаче пих Имунобор и Олисалвин акула - това е рибено масло от черен дроб на акула. А също и Неоксид, което е антиоксидант.
Сега ми изписаха Алким Форте да го пия 3 месеца. Струва към 70 лева едната опаковка. Някой, ако го е чувал за него нека ми пише какво му е действието. Трябва да е от рода на имуностимулантите, но ще се радвам, ако някой има повече информация да пише.

Да ви кажа, аз от личен опит виждам, че имуностимулаторте не действат, ако ще и да са много мощни... Поне при повечето хора. Моите деца преди боледуаха много често и съм изпробвала всичко имуностимулиращо съществуващо по аптеките - ефектът беше нулев! Когато започнахме да се лекуваме с хомеопатия, тогава вече нещата се промениха и сега цялото семейство минаваме с болестите сравнително леко и по-нарядко. На мен гинеколожката ми предписа Изопринозин, но хомеопатката ми каза, че може и да не го пия, и по-добре да изчакам. И така и ще направя. Не смятам, че това лекарство би могло да повлияе развитието на вируса, или да ми подсили имунитета кой знае колко. От както съм на хомеопатия аз не боледувам - най-много да ме хване някоя хрема с лека температура, която отминава сама точно за 2-3 дена. Затова и не мисля, че имунитета ми е паднал. Търся причините за активизацията на вируса другаде.... доста си мисля и за прилагането на Германската нова медицина в случая...
Днес ми излезнаха резултатите от биопсията - ЦИН 2 степен. Ще ми горят раничката и след 2 месеца правим нова цитонамазка....  Confused

Благодаря на писалите за Изопринозина - много полезна информация!

# 147
Ал, не съм чувала за "германската нова медицина". къде мога да прочета повече?
Сори за офф-а, ако решиш, че няма отношение към тукашната тема, пиши ми на лични.
Благодаря.

# 148
  • Пловдив
M_A_R_Y права си, че се говори за рака чак сега и за това, че много хора не са наясно какво е ЧПВ, но нали затова са докторите на мен до ден днешен един докотор не е ми е казвал за какво се прави цитонамазката, а това не се учи в училище нали. Интересувала съм се но след като не получаваш отговор там където питаш търсиш го другаде. А за гаранция няма, но тогава ще имаш избор и ще подбираш връзките си и сам ще решаваш по какъв начин да водиш полов живот. Не казвам, че ще е кой знае колко по различно от сега, но все пак. И благодаря за информацията за типизирането на вируса.
Успех и на Ал.

# 149
Всички мои одисеи съм описала в първата тема,под ник Лена,с две думи,знам кога се е развил вируса поради факта,че преди това бях девствена...Не бях придобила още навик за прегледи и първия ми,ако трябва да бъда точна,беше след повече от половин година,но пак са броени месеци,винаги е било ползвано и презерватив,но...Умишлено се връщам назад,за да видите поста ми,размотаването през което минах и главния виновник за това,Желязкова,няма да я наричам и доктор,понеже не заслужава тази титла-дано НИКОГА не попаднете на нея!Та тя ми отговори-като правите ранен,безразборен секс без предпазване,до там ще се докарате! #CrazyКакто и да е,съжалявам за отклонението-опирам се на нещата ,които казва настоящия ми лекар,че колкото по-млад и ненакърнен е организма,по-податлив е на вируса,т.е.понеже аз съм нямала друго контакти преди,ме е поразило светкавично,или както казва една по-разкрепостена колежка-честите и разнообразни полови контакти,водят до крепко здраве и подсилен имунитет-за жалост ще се окаже права...

Julia_21, много не можах да те разбера. Значи била си девствена и след като вече си имала приятел, след няколко месеца все едно си имала последици така да се каже от вируса, така ли излиза? Да ти кажа май и ползването на презерватив понякога не предпазва от вируса. Чела съм, че може да се заразиш и от любовна игра, което ще рече предполагам орален секс.
А тази лекарка дето ти е казала така наистина няма право да те съди теб или който и да е, защото никога няма гаранция, че тя или който и да било няма да е в същото положение.
Доста, които са се сблъскали с вируса започват да се връщат назад и да си задават въпроса от колко време е може би защото искат да намерят някой виновен да речем бивш приятел. Това обаче няма да помогне за лечението де.
Но наистина за няколко месеца и аз не знам дали може да се прояви вируса, но пък всичко зависи от имунната система. Наистина е много важно това. Затова искам да кажа на всички пазете си имунната система и недопускайте тя да се срива! Макар, че в днешния забързан живот това е малко трудно, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт