За ПАП 3 - 2 тема

• 119 109
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета! Днес ходих до Пикасо да ми премахнат един папилом. В тази връзка цял ден гледам сайтове и търся информация. Исках да разбера повече за този вирус. Преди години видях наличието му, но едва днес ходих да го изгорят. Чудех се...след като така и така си го хванал това, незнайно кога и как...и след като това се е появило, а вече и го няма, значи ли че вече съм се излекувала от този вирус. Чудех се до края на живота си ли ще си го имам, ако не съм се излекувала....и какво да правя с любимия за да не го прихване и той, ако аз съм още заразна...Вие знаете доста повече от мен...помагайте, ако можете да си изясня това.
Този Папилом няма общо с тези типове,които засягат половата система.Не се тревожи.

# 241
Човешкият папилома вирус не се лекува, носиш си го цял живот. Лекуват се последиците от него.

# 242
хахаха, чак сега схванах какво е написала. Горили са и Папилом. Няма нищо страшно, това не е заразно;)))

# 243
  • София
[
Аз си записах час за колпоскоп за 31. март при д-р Илия Карагьозов в Т окуда. Дали е добър?
д-р Карагьозов е един от най-добрите в своята област.Той ще ти направи всички нужни изследвания,не се тревожи.Щом последно си била с ПАП 1,значи нещата са били наред.Кога си на преглед?
Здравейте момичета Grinning След диагноза ПАП 3 /ЦИН 3 ,и доста тревоги и сълзи,вчера ходих в Токуда при д-р Илия Карагьозов и........след щателен преглед -колоскоп,цитонамазка и биопсия,човека установи ,че диагнозата е грешна Grinningили по-точно - 99% е сигурен в това Simple SmileРезултатите от биопсията ще бъдат готови на 24-ти  и тогава пак ще ходя при него. Страхотен човек и страхотен СПЕЦИАЛИСТ HugПрегледа ми беше цялостен и с повишено внимание. По всяка вероятност ,след резултата ще мина с медикаментозно лечение , а ако все пак се наложи ,както той се изрази , по-натам ще ида да ме изгорят с лазера.Той не видя атипични клетки!Очарована съм от този човек!!!!!!!Горещо го препоръчвам на всички в моето положение Wink,но все пак ви пожелавам :На никоя от вас да не се налага да ходи по мъките като мен:)Бъдете здрави Simple Smile Simple Smile Simple Smile

а случайно грешните ти резултати от цитото и биопсията да са от Майчин дом? при мен поне бяха оттам и разбрах, че е много често срещана грешка, да не кажа практика при тях...

# 244
Здравейте! Благодаря ви за отговорите!   bouquet
Значи, ако правилно разбирам.... зарязявам се и си го имам това во веки, както се казва. Ако излезе някоя гадориика - отивам, махат я и толкова. Между другото си го предавам и на моя си и така си живеем. На мен ми обясниха, че това в т.нар. Папилома вирус от който се получават и тези папиломи. Абе...май всичко ми е ясно, ама май не съвсем...
Благодаря ви, благодаря ви момичета...Желая на всички ви много здраве, радост и щастие..

# 245
Значи, ако правилно разбирам.... зарязявам се и си го имам това во веки, както се казва. Ако излезе някоя гадориика - отивам, махат я и толкова. Между другото си го предавам и на моя си и така си живеем. На мен ми обясниха, че това в т.нар. Папилома вирус от който се получават и тези папиломи. Абе...май всичко ми е ясно, ама май не съвсем...
Благодаря ви, благодаря ви момичета...Желая на всички ви много здраве, радост и щастие..
http://hpv-bg.com/what.htm
Кожните папиломни вируси причиняват брадавици,петна по кожата и тн.Засега не се свързват с ракови процеси по кожата.

# 246
[
Аз си записах час за колпоскоп за 31. март при д-р Илия Карагьозов в Т окуда. Дали е добър?
д-р Карагьозов е един от най-добрите в своята област.Той ще ти направи всички нужни изследвания,не се тревожи.Щом последно си била с ПАП 1,значи нещата са били наред.Кога си на преглед?
Здравейте момичета Grinning След диагноза ПАП 3 /ЦИН 3 ,и доста тревоги и сълзи,вчера ходих в Токуда при д-р Илия Карагьозов и........след щателен преглед -колоскоп,цитонамазка и биопсия,човека установи ,че диагнозата е грешна Grinningили по-точно - 99% е сигурен в това Simple SmileРезултатите от биопсията ще бъдат готови на 24-ти  и тогава пак ще ходя при него. Страхотен човек и страхотен СПЕЦИАЛИСТ HugПрегледа ми беше цялостен и с повишено внимание. По всяка вероятност ,след резултата ще мина с медикаментозно лечение , а ако все пак се наложи ,както той се изрази , по-натам ще ида да ме изгорят с лазера.Той не видя атипични клетки!Очарована съм от този човек!!!!!!!Горещо го препоръчвам на всички в моето положение Wink,но все пак ви пожелавам :На никоя от вас да не се налага да ходи по мъките като мен:)Бъдете здрави Simple Smile Simple Smile Simple Smile

а случайно грешните ти резултати от цитото и биопсията да са от Майчин дом? при мен поне бяха оттам и разбрах, че е много често срещана грешка, да не кажа практика при тях...

Не е в Майчин дом. Ще ти пиша на Лични Wink

# 247
[

Пощата ти е пълна и не можах да изпратя нищо  Sad
Резултатите ми са от мойта лекарка . Страхотен човек и специалист,но аз потърсих и друго мнение преди конизацията ,която не се състоя заради мнението на д-р Илия Карагьозов.Искренно се надявам той да не греши ,но все пак ще се подложа на операция ,ако се налага SadЗасега чакам резултата от цито и биопсия да излезе на 24-ти и тогава ще решаваме WinkМоже и да се оправя с медикаменти Simple SmileНо нали знаеш - надеждата умира последна Wink

# 248
Vesves, правила ли си цитонамазки, които да докажат, че имаш вируса.  Нищо не пишеш, как да ти обясним?

# 249
Да, да ... здравей Simple Smile Януари месец ходих на контролен преглед. Пуснахме цитонамазка. Гинеколожката каза, че всичко е в норма и няма нещо, което да я притеснява. Аз от тази бележка нищо не разбрах, защото беше написано направо неразбираемо. Преди години имам обгорена раничка, но за нея гинеколожката ми обърна внимание, че не била изгорена както трябва..поне според нея. Иначе освен за контролен преглед, отидох и заради проблем, който представлява кафеникаво течение преди цикъл. Вече трети месец пия Дуфастон и положението се нормализира горе-долу. Благодаря ти Simple Smile

# 250
Здравейте момичета! Да ви кажа честно чета форума от около 10 дни и всичко съм препрочела по два пъти.Не знам дали това, което искам да споделя е точно за тук, но...Всичко започна преди 3.5.Тогава ми откриха кондиломи.Поради некадърното лечение на една гинеколожка така се бяха рапространили , че бях заприличала на ''цветно зеле'' отдолу.Така съвсем случайно след като реших, че явно с това лечение не става попаднах на лекар, който ме отърва от тях.И понеже той беше кожен лекар, а не гинеколог ме изпрати при такъв, да провери дали не са се разпространили и вътре във влагалището и матката.Та въпросният гинеколог ме прегледа и ми каза ''нищо ти няма''.Без изследвания, без нищо...И си ходя аз спокойно и си се успокоявам, че щом ги няма външно, ги няма и върешно - нали все пак този лекар е един от най-добрите в града...!Преди няколко месеца на приятеля ми му се появи кондилом.А аз изпадам в ужас...Край...пак ходене по мъките...Отивам аз на преглед при гинеколог и какво се оказва мислите....Ами оказва се, че след преглед с колпоскоп лекарят вижда папиломи в канала на матката...Само можете ли да си представите какво не ми мина през главата.Само като си представя, че може да са там от около 4 год....?И чета из Интренет и умирам от страх, че сигурно е рак и да не би да е прекалено късно...Една седмица такъв ужас преживях - не съм спала, не съм яла...като видение бях...Днес преди малко едва събрах смелост и се обадих да питам какъв е резултатът от цитонамазката. Лекарят слава богу каза, че съм втора група...и след като ми свърши да отидя да ми ги изгори тези гадини...Само да ви спомена, че до сега никой лекар, а съм си ходила редовно на прегледи не се е сетил да ми пусне цитонамазка...Беше ми за първи път, а съм на 26...Та искам да попитам като се има предвид, че имам папиломи и съм втора група нужно ли е да си направя и биосия?Или да ходя направо да ги гори и да не се шашкам толкова...А и за момичето, което каза, че му е горен папилом - задължително да иска да и направят цитонамазка...Аз си обещавам - от сега нататък ЗАДЪЛЖИТЕЛНО колоскоп и цитонамазка поне 1 път годишно...Малко дълго стана, ама ще ме простите...Сега се надявам заедно с гаджето ми да успеем да преборим ( до колкото е възможно) този гаден вирус...Макар че ми е ясно, че ще си го носим до живот.Ами това е от мен засега.Пожелавам на всички само хубави резултати... Simple Smile

# 251
  • Димитровград
Деси,искам да попитан още нещо за операциятя,ако може Embarassed.Искам да си планирам ходенето до Сф,и трябва да ме приемат в четвъртък в болницата,а в петък да ми направят конизацията,въпроса ми е кога горе-долу ще ме изпишат?Колко се стои в болницата след конизацията?

# 252
Та искам да попитам като се има предвид, че имам папиломи и съм втора група нужно ли е да си направя и биосия?[/color]Или да ходя направо да ги гори и да не се шашкам толкова...
Ами добре е да се направи,според мен.
Деси,искам да попитан още нещо за операциятя,ако може Embarassed.Искам да си планирам ходенето до Сф,и трябва да ме приемат в четвъртък в болницата,а в петък да ми направят конизацията,въпроса ми е кога горе-долу ще ме изпишат?Колко се стои в болницата след конизацията?
Къде ще ти я правят?ако е в Онкологията май се стои 3 дни,така е по клинична пътека.Ако е в Доверие,може да те пуснат същата вечер,ако си добре.Предполагам,че щом си от провинцията,е по-добре да останеш и петък,за всеки случай и да те пуснат в събота.Мне ме предупредиха ,че ако не се чувствам добре вечерта след операцията,веднага да се върна в Доверие.

# 253
  • Димитровград
Добре,значи няма да ме пуснат по-рано от събота.Мерси много за инфото,ще си планирам ходенето още днес.В онкото ще съм.

# 254
  • София
Добре,значи няма да ме пуснат по-рано от събота.Мерси много за инфото,ще си планирам ходенето още днес.В онкото ще съм.

Да поясня, че в събота не изписват в онкологията. Ще си стоиш до понеделник поне, дано всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт