За ПАП 3 - 2 тема

• 119 153
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
  • Димитровград
Toгава още един тъп въпрос-какво трябва да си нося,защото май ще идвам сама и да знам какво е възможно да ми потрябва в болницата?

# 256
  • София
момичета, може ли някой да ми обясни как да стигна до Института по вирусология?

# 257
здравейте вси4ки. Намерих форума в4ера и до днес съм изчела вече всичко.  bouquet браво на вас !!

От януари 2007 се боря с моята рани4ка. преминах през горене и успокоението на лекарката ми че 6- месечното следене ще е достатъчно да държа вируса заспал доживотно. Тревогите ми се подновиха този месец - март, в който кървенето ми не спира вече 3-та седмица. Независим генеколог ми каза 4е това се дължи на хормони и е нормално да се появява леко маточно кървене около овулацията. Да ама лекото кървене хич не е леко и не минава за ден-два  Thinking  #Crazy
Изчаквам да отида при гинеколог отново защото в това състояние незнам какъв преглед може да се проведе.
Незнам дали има връзка с папиломата, но ако някоя от вас има подобно изживяване моля да сподели с мен.
дайте ми съвет какво изследване трябва да си направя.   newsm78 КАКВО ДА ПРАВЯ?!?!

# 258
  • София
Toгава още един тъп въпрос-какво трябва да си нося,защото май ще идвам сама и да знам какво е възможно да ми потрябва в болницата?

Не ти е тъп въпроса.
Носи си нощница, тоалетни принадлежности, кърпа, чехли.
Ако си сама - приготви си сок и вода на шкафчето да са ти под ръка - ще ти трябва след упойката, ще се чувстваш много жадна.
Някакви бисквити може също.

# 259
  • Димитровград
Записвам всичко,за да не забравя нещо.

# 260
  • София
Момичета, излезнаха ми резултатите. Успокоих се! Продължавам да поддържам 1-ва група.

Може ли да ви помоля да изтълкувате другите неща от резултата, че не са ми ясни? Лекарката каза, че всичко е наред, но има някакви цитолитични промени написани, които ме притесняват:

"СС- Плосък епител с цитолитични промени в доста от клетките
Оскъдно ендоцервикален епител в норма
РАР I
PVC- Предимно интермедиерен плосък епител - цитолитични промени
Л.Б. /++++/
РАР I"

Благодаря предварително!

# 261
Абсълютно същото беше становището както на гинеколожката ми, така и на лекаря, който ме оперира. Типизация не са ме съветвали да правя.

Иначе имаше мнение по-горе, че типизация се прави само в Сф - така е, но има доста лекари в страната (пример - моята), които имат необходимите материали, пособия или там както се казва, за да вземат пробата и да я пратят за изследване в лабораторията, така че - ако някой смята да го прави, да знае, че може да стане и така.

Подкрепям напълно казаното по-горе! Peace
Мен ме оперира мога да кажа най-голямото светило в тази област за България,всички останали са негови ученици, нито веднъж не ми спомена да правим типизация на вируса!! Напълно му се доверявам и смятам, че е излишно, даже ако трябва да съм искрена от този форум разбрах за тази типизация и го питах, но той каза че няма нужда!!
Здравей.Предстои ми конизация и се притеснявам не от самата операция,а от оператора , т.е. хирурга. Искам да е достатъчно кадърен и способен.Затова искам да те попитам теб кой те оперира?

# 262
Момичета да се включа и аз и преди всичко да кажа кораж и горе главата на всички, минава и заминава по-важното е да не се замисляме за лоши последствия , а напротив. Преди две  години и нещо ми направиха конизация,малко преди това бях родила след лечение на 3 група , днес си имам и малка принцеса,която заради професионализми на гинеколога ми се роди в осмия месец.Човека беше забравил ,че трябва да ми направят серклаж , а когато вече ме упоиха в патологична се оказа късно.Ходих си 5 месеца с три сантиметрово разкритие.То заради това природата е отредила ние да раждаме, понасяме си всичко мълчаливо.Но относно цитонамазката и профилактиките трябва да говорим и дори крещим , защото милиони са образованите жени който дори не са и чували, за всичко това.

# 263
Момичета да се включа и аз и преди всичко да кажа кораж и горе главата на всички, минава и заминава по-важното е да не се замисляме за лоши последствия , а напротив. Преди две  години и нещо ми направиха конизация,малко преди това бях родила след лечение на 3 група , днес си имам и малка принцеса,която заради професионализми на гинеколога ми се роди в осмия месец.Човека беше забравил ,че трябва да ми направят серклаж , а когато вече ме упоиха в патологична се оказа късно.Ходих си 5 месеца с три сантиметрово разкритие.То заради това природата е отредила ние да раждаме, понасяме си всичко мълчаливо.Но относно цитонамазката и профилактиките трябва да говорим и дори крещим , защото милиони са образованите жени който дори не са и чували, за всичко това.
newsm10.Страхотни думи newsm10Предстои ми конизация ,а ми се иска след нея да мога да си родя още едно детенце.Дай боже всичко да е ОК както е при теб Wink Wink Wink

# 264
Момичета,трябва ми съвет.Искам да отида и в Онкологията за мнение преди конизацията,но не знам при кой лекар. Моля,дайте мнение за специалист там , т.е. за лекар на когото може да се вярва.Ако има и телефон ще е СУПЕР Sad
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 265
  • Димитровград
Aз бях при д-р.Ганчева в онкото.Мога да ти пратя тел.на лични.

# 266
Aз бях при д-р.Ганчева в онкото.Мога да ти пратя тел.на лични.
Прати го моля те Simple SmileБлагодаря Simple Smile

# 267
Здравейте момичета,
бременна съм в 15 седмица и след профилактично взета цитонамазка резултата е III В.
Може ли да се взимат някакви мерки по време на бременност?
Много съм притеснена, никога до сега не съм се сблъсквала с такова нещо Weary

# 268
  • София
Краси8201, знаеш ли каква беше дължината на шийката ти по време на бременността с малката?

Наложи ли се да лежиш по време на бременността?

# 269
Здравейте!
Току що се регистрирах и първо искам да кажа-Поздравления за форума!
Относно мен-на 20 г. съм и през октомври правих аборт, веднага след който превих изследвания, от които всичко беше "чисто". Преди 2 дни ми откриха PVCU-PAP|||a, CC-|| гр., ентерококи и още няколко неща. Чак тази вечер потърсих информация и от този сайт разбрах какво всъщност означава това. Тъй като сте жени с опит бих искала да ви попитам дали това, че ми назначиха само лекарства за гъбички и инфекции и още един преглед, без допълнителни изследвания означава, че мога да прекарам 10-те дни до прегледа сравнително спокойно, без натрапчивата мисъл за начало на рак. Просто докато не излезе някакъв окончателен резултат, не искам да споделям с никого от близките и познатите си. За това се обръщам към вас. Възможно ли е състоянието ми в момента да има връзка с аборта и сериозен нервен и имунен срив, който преживях през януари?
Ще съм много благодарна на всяка, която ми пише нещо което знае във връзка с ПАП 2 и 3а, кухи клетки, атипични клетки с лека степен (без ранички, кондиломи и др. белези)!
Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт