За ПАП 3 - 2 тема

• 119 147
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
на мен сестрите тогава ми казаха, че доктора изписвал антибиотик на млади не раждали жени, за да не се получи някава инфикция, след операцията ,т.е презастрахова се, докато на по-  възрастни раждали пациентки не изписвал антибиотик!

Аз също не съм раждала, но може всичко да е индивидуално и да се препоръчва антибиотик при конизация със скалпел, не знам.
Пожелавам на всички, незвисимо по какъв метод им е правена конизацията да се възстановят без проблеми! 

На мен ми изписаха пеницилин...
(секцио)

BBB74, може всичко да е по преценка на лекаря. А и на теб до колкото разбрах са ти правили конизация по стандартния начин със скалпел.
А какви са тези 30-40 дни чакане на резултат???!!! При мен резултатът от хистологията излезе след седмица.

Mari, за да не се повтарям ще ти копна това, което съм писала. Аз живея в Италия. На парченцето за хистологията му правят един куп изследвания, които отнемат много време.  Дори и като правим цитонамазка само, задължително се прави и биопсия , присъства резултат за ЦИН и получаваме резултата след 20-30 дни.  Моят лекар каза, че няма значение как се прави конизацията скалпел, лазер или ласо), важно е как лекаря е свикнал да работи. На моят му имам доверие, всеки ден вади по 3-4 бебета (секцио), италианките ги мързи да се напъват, а и раждат доста късничко.
----------------
Здравейте, момичета Hug
Благодаря ви за всичко, което сте написали. От десетина дни чета и вече не ме е толкова старах Thinking
Направих си цитонамазка в "Токуда" - резултат ПАП 3а и ПАП 3Б
Веднага на другия ден колпоскопия и биопсия (професор Карагьозов) - резултат ЦИН 3
Откачих, сега ми предстои конизация, някъде след 23.01.2008 - моят гинеколог каза, че е добре да е след цикъла, за да не се объркват евентуални кървенета. Стискайте ми палци, дано всичко мине добре, на 33 съм и тъкмо се бях засилила за бебе. Бях 10 години със спирала, дали пък от нея не ми дойде това до главата? Rolling Eyes

Благодаря за отговора. Попитах те, защото живея в Италия. Бях си в БГ и реших да си направя един основен профилактичен преглед в Токуда. Тук все не ми остава време, а и смятах да забременявам. Всичко останало се оказа ОК, но цитонамазката беше ПАП 3а и ПАП 3б. Веднага последва колпоскоп и биопсия при проф. Карагьозов. Резултата от биопсията ЦИН 3. Препоръча ми конизация. Моят гинеколог тук погледна резултатите и ми определи дата за 23.01. Каза, че ще го направи със скалпел, така било по-сигурно. Много се притесних, не съм правила втора цитонамазка, доверих се изключително на заключението на проф.Карагьозов, не вярвам да е станала грешка. Дори си мислех да отида отново в БГ и конизацията да ми я направи професора, но става малко сложно с болничните, иначе плащането не е проблем.  Сега треперя от страх, не за друго, а дали ще мога да забременея. На 33 съм, нямам време да чакам много - 10 години бях със спирала, дори не съм пробвала...

# 76
При мен нещата ще се развият май по същия начин като Aurora.Резултата от конизацията-Са ин ситу,с мнение да се направи непълна хистеректомия.Имах уговорена дата за операция,но постъпих междувременно в МВР болница с белодробни проблеми.Там реших да направя ревизия на пробите.Занесох първо само тези,на които има "нещо",оказа се ,че има само дисплазия.Сега за по-сигурно съм занесла и останалите на които би трябвало да няма проблеми.Доктора е на мнение,че ако ще се прави нещо ,то ще се започне първо с една реконизация и така...ще се опита да запази матката.По телефона говорих с него ,/тъй като съм от провинцията/и ми каза ,че ще се консултира с доц.Кърлов и така ще предприемаме някакви действия.Лошото от цялата работа е че при конизацията не са описали както трябва нещата ,къде е върха на конуса ....и други неща,които са мн.важни.Извинявам се много за объркания пост,но в главата ми е пълна каша.

# 77
  • Пловдив
Здравейте, страхотно  е да има такива теми защото те са много полезни благодарение на тях и аз научих доста неща които докторите така и не ми обясниха. И аз декември 2007 г. минах по този път след три цитонамазки , после колоскопия и биопсия излезе тежка дисплазия ( гравис коли утери) и на 12.12.2007 г. конизация. А като си помисля, че допреди това даже не знаех (защото никой не ми е казвал) за какво изобщо се прави цитонамазката. Много от вас казват ,че са установили наличието на ЧПВ от биопсията или след хистологията , но на мен ми казаха , че не може да се определи така, а след вземане на материал , който се праща в София (защото аз съм от Пловдив) със сумата от 50 лв. се определя наличието на същия. Ако някой има някакво инфо и може да ме осветли ще му бъда благодарна.
Сега ще чакам март месец за първата цитонамазка след конизацията и да разбера кога ще можем да си направим още едно сладко бебче.
Желая на всички да сте здрави защото от това по хубаво няма и да се радвате на малките човечета около вас и само добри резултати след цитонамазките.

# 78
  • София
аз сега се чудя дали да отида при трети патолог с резултата или директно да си сменя гинеколога и да започна от начало с цитонамазка и колпоскопия newsm78 а и с биопсия...нали биопсия трбява, за да се определи типа вирус?
чувам добри неща за д-р Ралчева и д-р Генчева в Онкологията, някой да ми каже нещо повече за тях?

# 79
Значи на мен ми взеха проба за цитонамазка и по същия начин ми взеха и материал за типизация,не е като биопсия,съвсем неустено и безболезнено е!Ах ходя при доктор Ганчева,ако нея имаш предвид от Онкологията и съм много доволна!Никой не споделя мнение за щамовете,което ме обезпокоява-няма ли излекувани от тази гадост??? Confused

# 80
  • София
Джули, можеш ли да ми дадеш нейни координати? предполагам преглежда и в частен кабинет, защото в болницата ми се видя много травмиращо Cry

# 81
  • Пловдив
 При мен веднага след колоскопията се разбра каква е дисплазията
Ето нещо което може да е от полза: http://solley.no-meat.org/minb-smokinya/index.php?id=20070329145459

# 82
  • Пловдив
А ето и един сайт в който можем да подкрепим кампанията" СТОП на рака на маточната шийка", нека го направим за да подпомогнем въвеждането на ефективни масови профилактични програми, които да защитят жените: http://www.cervicalcancerpetition.eu/main.php?langto=bg

# 83
  • София
При мен веднага след колоскопията се разбра каква е дисплазията
Ето нещо което може да е от полза: http://solley.no-meat.org/minb-smokinya/index.php?id=20070329145459

как? без биопсия ли?

# 84

Каже при кои лекари ходите и ползвате ли направления? Какво се покрива и какво не се покрива от здравната каса? Джипито ми каза, че ще ми даде направление в понеделник, но не знам накъде да тръгна. Към МД или онкологията... честно казано не съм фен на онкологията и спомените ми от д-р Стефан Иванов са повече от ужасни....

Аз бих ти препоръчала, д-р Божидар Славчев от МД. Аз ходя в частния му кабинет, не виждам шанс да се вредя в МД. Той ме оперира по ЗК. Много е добър и е онколог.  Peace

Благодаря за информацията. Правих биопсията, сега чакам резултата. Ако се наложи ще се обърна към д-р Славчев или професор Карагьозов от Токуда.

# 85
  • Пловдив
Не Aurora Първо ме гледаха с колоскопа и се видя заразения участък и веднага след това ми направиха и биопсия на която поне аз нищо не усетих.Целта на биопсията при мен беше да видят колко навътре се разпростират изменените клетки. По принцип знам, че се прави и едното и другото след колоскопа доктора знаеше откъде точно да вземе тъкан за изследване за да са по точни резултатите.

# 86
  • София
извинявай, zundik, не съм разбрала, че без биопсия, толкова станах мнителна през тези 10 дни ходене по мъките с моите неясни резултати...пишеш, че преди колпоскопията си имала три цитонамазки, защо три? противоречиви резултати ли ти даваха?

# 87
  • Пловдив
извинявай, zundik, не съм разбрала, че без биопсия, толкова станах мнителна през тези 10 дни ходене по мъките с моите неясни резултати...пишеш, че преди колпоскопията си имала три цитонамазки, защо три? противоречиви резултати ли ти даваха?

Ами първата беше II-III гр. понеже не можеха да определят, след това ми взеха втора там излезе III гр. РАР пак без уточнение (а, в, d) и накрая ми направиха в онкологията третата (но резултата от нея така и не го разбрах) след това всичко осатнало.
Разбирам те защото и аз докато чаках поредния резултат от цитонамазката все се надявах да са сбъркали , напрежението да не знаеш и да чакаш отговора е много голямо. #Crazy

# 88
При мен никой не взе под внимание цитонамазката, а само биопсия навремето- защото цитото ми беше 2група, пък биопсията показа за съжаление 2-3 степен дисплазия Sad

# 89
марсиана, нещо тотално се обърквам.... До сега си мслех, че резултатите от ПАП са обвързани по някакъв начин с ЦИН-овете....  Confused То в такъв случай при всеки гинекологичен преглед трябва да се прави биопсия, за да е сигурно, че всичко е наред. Миналата година преди да сложа спиралата си правих цитонамазка и тя беше ПАП 2. Тогава гинеколожката ми каза, че за раждала жена това било нормално, сложихме спиралата и повече не съм се занимавала с проблема ПАП. Сега обаче се чудя дали наистина всичко е било ОК...  Thinking Утре чакам моите резултати от биопсията....  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт